VTB reispaspoort
Wat vertelt de titel nog meer?


Waarschijnlijk vindt u in deze brochure het ruimste aanbod op de markt. Niet alleen de manier van reizen maar ook de reisdoelen en de bezoeken en activiteiten die we onderweg organiseren bepalen mee de inhoud van een reis en de manier waarop u ze beleeft. Daarom vinden we het belangrijk dat u al bij de titelband merkt met welk soort reis u te maken heeft. De klassieke reizen maken de hoofdmoot uit. Zij zoeken naar een perfecte mix van gekende bestemmingen en een eigen, genuanceerde invulling van het programma geschoeid op onze jarenlange ervaring. Het zijn stuk voor stuk degelijke en perfect uitgewerkte programma's met alleen maar aangename verrassingen.
Wie kiest voor een authentiek programma legt de focus op het unieke van het reisdoel en de beleving. Onze thematische reizen opteren voor een breed spectrum aan reiservaringen waarbij alle zintuigen aangesproken worden. Aan u de keuze.


Elke reis uit deze brochure heeft een reispaspoort. Hier ziet u 5 belangrijke basiscriteria, telkens met de weergave van hoeveel u ervan mag verwachten in de reis van uw keuze. Even verduidelijken.
 Er zijn twee inhoudelijke criteria aangeduid, met name cultuur en natuur:
slechts weinig aanwezig
sporadisch aanwezig
matig aanwezig
sterk aanwezig
zeer sterk aanwezig


 Er zijn verder ook twee kwaliteitscriteria aangeduid, met name accommodatie en lokaal transport. De West-Europese norm is hierbij de standaard. Accommodatie:
rudimentair maar toereikend
eenvoudig maar verzorgd
gemidddelde Europese standaard
zeer goed
uitstekend


 Lokaal transport:
eenvoudig (fietstaxi, lastdier)
openbaar vervoer (tram, metro), taxi of transferbus
autocar standaardcomfort (verstelbare zetels, airco, wc), 4x4-voertuig, minibus (airco)
luxeautocar (verstelbare zetels, airco, video, wc, voetsteunen) of luxeminibus
personenwagen met privéchauffeur, luxeminivan, vipautocar


 Tot slot is er nog één criterium dat de fysieke moeilijkheidsgraad van het programma aanduidt.Fysiek:
geen bijzondere fysieke vereisten
regelmatig korte wandelingen
af en toe een langere wandeling (ong. 2 uur)
regelmatig wandelingen en belangrijke hoogteverschillen
langere wandelingen (anderhalve dag, wandelschoenen vereist) en/of sterke hoogteverschillen of hellend terrein


 Onze klassiekers
Het zal u niet verwonderen dat wij tijdens de 90 jaar lange levensloop van VTB Reizen heel wat klassiekers opgebouwd hebben. Klassiekers vindt u op bijna alle bestemmingen. Deze reizen bieden een goede mix van traditionele bezienswaardigheden, aandacht voor traditie en vooral een gezonde nieuwsgierigheid naar het dagdagelijkse leven van de lokale bevolking. Een aangename en rustige ontdekkingstocht doorheen de mooiste contreien wereldwijd. Dank zij onze decennia lange ervaring zijn wij er in geslaagd elke reis tot in de kleinste details uit te werken en telkens nog te verbeteren. Op die manier bieden we u een breed gamma goed gestructureerde reizen waarbij we onze aandacht optimaal doseren tussen ontdekken en genieten.


 Stad en Steeg
Stadsbezoeken of citytrips zijn vandaag een trend waarop heel wat individuele reizigers een focus leggen. En terecht. Als u kiest voor een korte vakantie kan weinig wedijveren met een bezoek aan één van de vele boeiende Europese steden. Een veel gehoorde opmerking is dat het niet makkelijk te organiseren is en dat menig bezoeker bij thuiskomst ervaart dat er toch een aantal hoogtepunten aan zijn aandacht ontsnapt zijn. Het succes van een stadsbezoek hangt grotendeels af van de voorbereiding: de vluchturen, de ligging van het hotel, de openingstijden van de bezienswaardigheden, het zoeken naar goede restaurants, een optimaal gebruik van het openbaar vervoer... Dit zijn maar enkele van de vele aandachtspunten voor een perfecte citytrip. Kiest u voor één van onze begeleide stedenreizen dan kan u ervan op aan dat uw tijd optimaal gebruikt wordt, zonder dat u zelf ook maar iets hoeft voor te bereiden. Bovendien blijft er voldoende tijd en ruimte voor eigen initiatief.


 Unieke momenten
Het leven is doorspekt met unieke momenten. Jammer genoeg zijn we niet altijd op het juiste moment op de juiste plaats om er ook optimaal van te genieten. Tijdens een bezoek aan een exotisch land zult u misschien vaststellen dat een andere reisperiode u de gelegenheid had gegeven een lokaal festival mee te maken, een unieke culturele manifestatie bij te wonen of van een uitzonderlijk natuurspektakel te genieten. Laat dit nu juist onze specialiteit zijn. Dankzij hun jarenlange ervaring slagen onze medewerkers er steeds weer in heel wat unieke momenten in ons aanbod op te nemen. De plaatsen zijn schaars. Snel reserveren is de boodschap! De smaak van het avontuur Als de bestemming exotisch is en het reisverloop kleurt avontuurlijk stijgt het adrenalinegehalte bij de bezoeker. Het avontuur heeft de mens altijd aangetrokken. De nieuwsgierigheid naar het onbekende, de geur van de savanne, het geluid van de brousse. Natuurelementen die ontzag inboezemen, lokale tradities die onze verbazing voeden en de sprakeloosheid die zich van ons meester maakt bij het naderen van een kudde olifanten. De ervaringen zijn intens waarbij de bezoeker zich opgenomen voelt in de nieuwe omgeving. Een unieke ervaring rijker. Onbekend is onbemind ‘goede wijn behoeft geen krans’ zegt het spreekwoord maar dan moet u de wijn wel proeven. Te vaak richten reisorganisaties zich uitsluitend naar traditionele bestemmingen. Wij van VTB Reizen hebben sinds jaar en dag aandacht voor minder populaire maar daarom niet minder interessante bestemmingen. Terecht, zo blijkt uit de reacties van onze gasten. Niet zelden worden deze reizen met superlatieven overladen en toch worden zij nooit grote publiekstrekkers. Misschien maar goed ook. Zo blijven deze regio’s lang hun authenticiteit bewaren. Wij zijn in elk geval niet blind voor de aparte schoonheid van deze minder gekende bestemmingen.


 De smaak van het avontuur
Als de bestemming exotisch is en het reisverloop kleurt avontuurlijk stijgt het adrenalinegehalte bij de bezoeker. Het avontuur heeft de mens altijd aangetrokken. De nieuwsgierigheid naar het onbekende, de geur van de savanne, het geluid van de brousse. Natuurelementen die ontzag inboezemen, lokale tradities die onze verbazing voeden en de sprakeloosheid die zich van ons meester maakt bij het naderen van een kudde olifanten. De ervaringen zijn intens en kaderen in een ecologische context waarbij de bezoeker zich opgenomen voelt in de nieuwe omgeving. Een unieke ervaring rijker.


 Onbekend is onbemind
'goede wijn behoeft geen krans' zegt het spreekwoord maar dan moet u de wijn wel proeven. Te vaak richten reisorganisaties zich uitsluitend naar traditionele bestemmingen. Enigszins te begrijpen want een groepsreis moet op voldoende belangstelling kunnen rekenen . Wij van VTB Reizen hebben sinds jaar en dag aandacht voor minder populaire maar daarom niet minder interessante bestemmingen. Terecht, zo blijkt uit de reacties van onze gasten. Niet zelden worden deze reizen met superlatieven overladen en toch worden zij nooit grote publiekstrekkers. Misschien maar goed ook. Zo blijven deze regio's lang hun authenticiteit bewaren. Wij zijn in elk geval niet blind voor de aparte schoonheid van deze minder gekende bestemmingen.


 Onze Kennismakingsreizen
Wij zijn fan van reisprogramma’s waarin zoveel mogelijk in de prijs inbegrepen is. De essentie van een VTB-reis is echter een vlekkeloze organisatie waarbij een uitgekiend reisschema en een professionele reisleiding de belangrijkste meerwaardes zijn. Een VTB-reis wordt vaak gekenmerkt door uitstekende 4 en 5- sterrenhotels, de vele inbegrepen uitstappen en maaltijden, de VIP-lounge op de luchthaven, bagage-service, enz.... Dit is uiteraard leuk, maar niet iedereen is hiervoor vragende partij. Vaak krijgen we de vraag of we geen reizen aanbieden zonder al deze extra’s en vanaf nu zeggen we volmondig “ja” op deze vraag. Bent u het type reiziger dat geïnteresseerd is in een goed gebalanceerd en begeleid reisprogramma, maar inspraak wenst als het gaat over uw uitstappen en maaltijden? Kies dan voor een van deze ‘Kennismakingsreizen’ en laat u verrassen door de professionele aanpak van VTB-Reizen.

Een Kennismakingsreis

  • Verblijf in goede standaardhotels
  • Op basis van kamer met ontbijt
  • Enkele top-excursies inbegrepen
  • Vul de vrije momenten naar eigen interesse in

Kijk even naar ons aanbod: