Alaska en West-Canada Ongerept en ongetemd


REISDUUR 17 dagen/15 nachten - USAVTAEW-W
  • schitterende cruise naar Alaska aan boord van de Celebrity Solstice
  • zet uw rondreis verder door de natuurpracht van West-Canada
  • onvergetelijke helikoptervlucht met wandeling over de Mendenhallgletsjer
  • van Banff Naar Jasper via de panoramische Icefield Parkway
  • per watervliegtuig over de mysterieuze Misty Fjords

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Seattle   
Vertrek naar Seattle. Overnachting in hotel Crowne Plaza**** in Seattle.

 Dag 2 Seattle  Ontbijt-Avondmaal
Samen met de reisleider verken je deze voormiddag de stad. Vooral de 184 meter hoge Space Needle en de Monorail - beiden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1962 - springen in het oog. Wandel door de levendige Pike Place Market, waar naast de vis ook de levendige sfeer bijzonder gesmaakt wordt. Later op de dag gaat u aan boord van het luxueuze schip Celebrity Solstice.


 Dag 3 Op zee  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U heeft de ganse dag om te genieten aan boord van het schip. Rust even uit op het natuurlijke gras van de Lawn Club of ontspan tijdens een weldadig bezoek aan de AquaSpa. De excellente wijnbar en verschillende restaurants staan garant voor culinair genieten.

 Dag 4 Ketchikan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aangemeerd in Ketchikan wacht u de ontdekking van de Misty Fjords. Gletsjers hebben het huidige landschap gevormd. De lange fjorden worden afgewisseld door steile kliffen. Per boot en watervliegtuig kunt u het unieke landschap van groene bossen, watervallen, helblauwe meren en in mist gehulde bergen verkennen.

 Dag 5 Tracy Arm Fjord - Juneau  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De Tracy Arm fjord ligt verborgen tussen granieten rotswanden van wel 900 meter hoog. Bewonder de kleurschakeringen in het ijs en het azuurgroene water - en de grillige vormen van de ijsschotsen van de Sawyergletsjers. Het schip zet koers naar Juneau, de hoofdstad van Alaska.
Een spectaculaire helikoptervlucht brengt u over een gebied met bergkammen, ijsspitsen, gletsjerspleten en smeltwaterbassins. Eenmaal geland op het ijs vertelt uw natuurgids over de oppervlakte van deze Mendenhallgletsjer.

 Dag 6 Skagway - Inside Passage  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag maakt u een onvergetelijke treinrit naar de top van de White Pass. Historische treinwagons voeren u door prachtige panoramas, langs steile hellingen en over imposante bruggen in het spoor van de goudzoekers.
Terug aan boord van de Solstice vaart u door de Inside Passage, een uitzonderlijke route door maagdelijk natuurgebied. Een waaier aan landschappen en rijke fauna verzekeren een aangename reis: zeeleeuwen, visarenden, bultruggen en orka's.


 Dag 7 Op zee  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Intussen bent u al vertrouwd met het schip en weet u uw favoriete plaatsen aan boord te vinden. Profiteer ervan, u hebt de hele dag de tijd.

 Dag 8 Victoria  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een volle dag op zee zet u weer voet aan wal op Vancouver Island, Canada. In Victoria wandelt u door het koloniale verleden. De stad ademt de Britse sfeer van weleer uit en heeft een mooi historisch centrum.

 Victoria   
Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en vernoemd naar Queen Victoria (Verenigd Koninkrijk). De stad heeft een compact en gezellig centrum. In de historische gebouwen herken je duidelijk de Britse invloeden.

 Dag 9 Seattle - Vancouver  Ontbijt
Na het aanmeren vertrekt u per bus richting Vancouver. In de namiddag neemt u de tijd voor een stadsrondrit langs de historische wijk Gastown, Chinatown en de stadsparken Stanley, met zijn kleurrijke totempalen en Queen Elisabeth. De rondrit eindigt aan Canada Place waar u in de 3D-attractie FlyOver Canada een spectaculaire vlucht maakt over het Canadese landschap. Ideaal als voorsmaakje voor wat u de komende dagen nog te wachten staat. U overnacht in Best Western Plus Sands by the sea*** in Vancouver.

 Dag 10 Vancouver - Harrison Hot Springs  Ontbijt
Deze ochtend bezoekt u het Museum of Anthropology, hier zijn onder andere prachtige collecties van de First Nations te bewonderen. Voor de lunch (niet inbegrepen) gaat u naar de levendige Granville Market. Op deze markt vindt u een groot aanbod verse producten: zeevruchten, groenten en fruit, bloemen en zoete gebakjes. De hoogopgestapelde kraampjes zijn een lust voor het oog. Nadien rijdt u verder naar Harrison Hot Springs. Overnachting in Harrison Lake Hotel***.

 Dag 11 Harrison Hot Springs - Sun Peaks  Ontbijt-Middagmaal
De reis gaat verder richting de vruchtbare Okanagan Valley. U bezoekt een wijngaard en kan er tijdens de lunch proeven van een lokaal Canadees wijntje. De glooiende landschappen met boomgaarden en wijnranken maken plaats voor ruigere bergen. In Sun Peaks, een gezellig bergdorp, overnacht u in het Sun Peaks Grand Hotel****. Dag 12 Sun Peaks - Jasper  Ontbijt
In de voormiddag bezoekt u eerst Wells Gray Provincial Park, hier ziet u vooral een aantal spectaculaire watervallen. Wees alert, zowel grizzly als zwarte beren worden zeer frequent gespot in deze regio. U rijdt van Clearwater naar Jasper en gaat van de provincie Brits-Columbia naar Alberta. In het Mount Robson Provincial Park geniet u van een bijzonder mooi uizicht over Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies (3 954 m). Via de Yellowhead Pass komt u aan in Jasper. U overnacht er in Best Western Jasper Inn & Suites***+.


 Dag 13 Jasper  Ontbijt
Volledige dag om het Jasper National Park te ontdekken. De vredige meren, rivieren en zachtglooiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. 's Ochtends maakt u een boottocht op het mooie Maligne Lake. Tijdens een wandeling op Spirit Island vertelt uw gids over de geologie en natuur. U heeft de namiddag vrij om een wandeling te maken langs een van de bewegwijzerde paden of een rit te maken met de Jasper Tramway, een kabellift die naar de top van Whistler Mountain gaat (niet inbegrepen). U keert terug naar Best Western Jasper Inn & Suites***+ voor uw overnachting.


 Dag 14 Jasper - Banff  Ontbijt
Vertrek naar het Banff National Park via de Icefields Parkway. Deze bochtige weg begint in Jasper National Park en eindigt nabij Lake Louise, misschien wel het meest gefotografeerde meer van Canada. De route loopt door een landschap bezaaid met watervallen, bergmeren en majestueuze bergen waarvan de toppen meestal met ijs en sneeuw bedekt zijn. Onderweg zijn er verscheidene uitkijkpunten waar u van een fraai panorama geniet. In de late namiddag komt u aan in Moose Hotel & Suites in Banff****. Icefields Parkway   
Deze 232km lange weg wordt dikwijls omschreven als één van 's werelds mooiste autoroutes. De weg verbindt Jasper en Banff National Park. Op een zeer toegankelijke manier ontdek je prachtige landschappen, heldere bergmeren. Geef u ogen de kost want niet zelfden worden er beren, elanden of andere dieren gespot.

 Dag 15 Banff - Calgary  Ontbijt
Vandaag verkent u het Banff National Park. U verkent het gezellige stadje Banff en maakt een rit per kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. Het uitzicht over de Rockies en de Bowrivier met haar smaragdgroene kleur is ronduit indrukwekkend. Op weg naar Calgary laat u de Rocky Mountains achter en wordt het landschap steeds vlakker. U overnacht in International Hotel Calgary***+.

 Dag 16 Calgary  Ontbijt
Vertrek naar de luchthaven van Calgary voor uw terugvlucht. Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 1
Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 2
Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 3
Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 4
Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 5
Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd - foto 6
Reserveer Alaska en West-Canada ongerept en ongetemd
Deze pagina delen
 
Email