Albanië Land van de adelaar


REISDUUR 11 dagen/10 nachten - ALBVTALB-W - zomer 2018

  • kennismaking met de hoofdstad Tirana
  • bezoek aan de historische stad Gjirokastra
  • verblijf aan het meer van Ohrid

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Tirana - Shkodra  Avondmaal
Vlucht naar Tirana. Aankomst op de luchthaven en transfer naar Shkodra. Avondmaal en overnachting in Hotel Colosseo****.

 Dag 2 Shkodra - Durres - Berat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrek naar Berat. Onderweg stoppen we even bij het monument ter herdenking van Skanderbeg. Skanderbeg is de nationale held van Albanië die strijdde tegen het Ottomaanse Rijk en vocht voor de vrijheid van Albanië. Daarna gaat het verder richting de historische stad Durres, waar zich eveneens de belangrijkste zeehaven van Albanië bevindt. Bezoek aan o.a. het amfitheater, dat met zijn capaciteit van vijftienduizend toeschouwers het grootste van het Balkanschiereiland is. Speciaal aan dit amfitheater is de zeldzame wandmozaïek die dateert uit de 2de eeuw v. Chr. Vervolgens een bezoek aan onder meer het archeologisch museum, verscheidene mozaïeken en de historische publieke badplaats. In de namiddag vertrek naar Berat. Bij het naderen van het stadscentrum zullen de typische gebouwen ongetwijfeld indruk maken. Overnachting in het Grand White City Hotel*** in Berat.

 Dag 3 Berat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Hele dag in Berat. Bezoek aan het kasteel dat boven op een rotsachtige heuvel werd gebouwd, op 260 m boven de zeespiegel. De kerken op deze plek hebben dankzij de stevige muren door de jaren heen steeds stand kunnen houden. Een belangrijke trekpleister is de kerk die het Onufrimuseum herbergt. De collectie van Onufri, een bekende 16de-eeuwse Albanese schilder, omvat onder meer in hout gekerfde christelijke iconen. Vervolgens bezoek aan twee moskeeën, de Goricabrug en talloze woonhuisjes uit de 18de en de 19de eeuw. In de namiddag bezoek aan het wijnhuis Cobo waar we proeven van lokale wijnen en raki. Overnachting in Berat.

 Dag 4 Berat - Ardenica - Apollonia - Vlora  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We starten onze dag met een bezoek aan het klooster van Ardenica. We bewonderen de mooie muurschilderingen in dit Byzantijns-orthodoxe klooster. Verder naar Apollonia. Deze plek is een van de bekendste archeologische sites van Albanië. Bezoek aan het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13de-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk. Hier kunt u bouwwerken bezichtigen zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. We verlaten Apollonia en vertrekken naar Vlora, een kuststad in het zuidwestelijke deel van Albanië. Het is een van de grootste steden van het land, heeft een belangrijke zeehaven en is een ware trekpleister voor toeristen. Op 28 november 1912 werd hier de onafhankelijkheid verklaard. We maken een wandeling langs het monument van de onafhankelijkheid en de oude moskee. Overnachting in Hotel Partner**** in Vlora.

 Dag 5 Vlora - Saranda - Butrint - Saranda  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we richting Saranda langs de Albanese Rivièra. Onderweg stoppen we in Porto Palermo aan het Ali Pashakasteel. Verder naar Saranda voor het middagmaal. Vervolgens naar een van de hoogtepunten van deze reis: Butrint. Butrint is een archeologische site in het uiterste zuiden van Albanië en behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Hier vindt u monumenten uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. Bezoek aan het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. 's Avonds kunnen we nog genieten van een folklorische show tijdens het diner. Overnachting in Hotel Butrinti**** in Saranda.

 Dag 6 Saranda - Blue Eye - Gjirokastra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onze eerste stop van de dag is de magische Blue Eye bron. Verder naar de museumstad Gjirokastra. De karakteristieke huizen hier zijn boven elkaar gebouwd en hebben hierdoor de vorm van middeleeuwse torens. Hun enige onderlinge overeenkomst is de steen waarvan ze gemaakt zijn. We bezoeken het Zekatihuis en het kasteel dat als een balkon boven de stad uittorent en zo aan toeristen de mogelijkheid biedt om het prachtige landschap te bewonderen. Vervolgens bezoek aan het Etnografisch Museum. Overnachting in Hotel Argjiro**** in Gjirokastra.

 Dag 7 Gjirokastra - Korca  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt maken we een rit door de bergen en het platteland van Zuid- en Oost-Albanië. We passeren de steden Permet, gelegen tegen de Griekse grens; Leskovik, dat in het Ottomaanse Rijk een belangrijk regionaal centrum was; en Erseke, dat op een hoogte van 1.020 m ligt en daarmee de hoogste stad van het land is. Verder naar Korca en overnachting in Grand Hotel Palace***.

 Dag 8 Korca   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag brengen we een hele dag door in Korca. We houden halt bij verscheidene bezienswaardigheden zoals het Museum voor Middeleeuwse Kunst en het gebouw waar de allereerste school van Albanië in 1878 haar deuren opende. Daarna zetten we onze reis verder richting Voskopoja waar we de Sint-Nicholaskerk en de Sint-Mariakathedraal bezichtigen. Na de lunch in Boboshtica bezoeken we de Tumulus van Kamenica, dat een van de meest representatieve monumenten uit de prehistorie van Albanië is. Overnachting in Korca.

 Dag 9 Korca - Ohrid  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We vertrekken 's morgens naar het meer van Ohrid. Dit meer is een van de oudste en diepste meren van Europa en ligt op de grens van Macedonië en Albanië. Onze eerste stop is het Byzantijnse klooster Sveti Naum dat aan de oever van het meer aan de Macedonische kant ligt. Dankzij zijn prachtige locatie wordt het klooster druk bezocht. Na een mooie boottocht met roeiboten op de bronnen van de Zwarte Drim gaat onze trip verder naar Ohrid. We maken een stadswandeling en bezoeken onderweg de belangrijkste byzantijnse kerken. In de late namiddag maken we opnieuw een boottochtje op het meer van Ohrid met zicht op de oude stad. Avondmaal en overnachting in Hotel Belvedere**** of Millenium Palace**** (06/07).

 Dag 10 Ohrid - Struga - Elbasan - Tirana  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens verlaten we Ohrid en zetten koers richting Struga, de tweede grootste stad aan het meer van Ohrid. We bezoeken de plaats waar de Zwarte Drim rivier uit het meer stroomt en wandelen een eindje langs de rivier. We steken de grens terug over naar Albanië en houden een korte stop in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort. Verder naar Tirana, het kloppende hart van Albanië. Bezoek aan onder meer het Skanderbegplein, het Nationaal Historisch Museum, de Ethem Beymoskee en de klokkentoren. Vervolgens naar de brede boulevard waar zich niet alleen verscheidene ministeries bevinden, maar ook de Academie voor Schone Kunsten en de belangrijkste universiteit van de stad. Overnachting in Rogner Hotel Tirana*****.

 Dag 11 Tirana - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Tirana voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Albanië land van de adelaar - foto 1
Albanië land van de adelaar - foto 2
Albanië land van de adelaar - foto 3
Albanië land van de adelaar - foto 4
Albanië land van de adelaar - foto 5
Albanië land van de adelaar - foto 6
Reserveer Albanië land van de adelaar
Deze pagina delen
 
Email