Argentinië Tango van contrasten (verlaagde prijzen!)


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - ARGVTTCO-W
  • maak kennis met Buenos Aires, de stad waar de tango werd geboren
  • bezoek aan de noordelijke hoogtepunten: Cafayate, Salta en Purmamarca
  • bewonder de spectaculaire watervallen van Iguazú
  • ervaar de natuurpracht van Patagonië, het meest zuidelijke deel van het land: de Perito Morenogletsjer en het Beaglekanaal in Vuurland

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Buenos Aires   
Vlucht richting Buenos Aires, 'het Parijs van het zuiden'.

 Dag 2 Buenos Aires  Ontbijt-Middagmaal
Bij aankomst transfer naar het hotel. Na het ontbijt trekt u Buenos Aires in voor een eerste kennismaking met deze wereldstad. Het bezoek brengt u naar de Plaza de Mayo, het historische, politieke en culturele hart van de stad. Hier bevinden zich het Casa Rosada (het presidentieel paleis), de kathedraal en het Cabildo (het vroegere stadhuis). Langs de Avenida de Mayo komt u aan het congresgebouw, de obelisk en het Teatro Colon. De tour gaat verder door de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk, San Telmo. Nadien geniet u van een lunch in de moderne wijk Puerto Madero aan de Rio de la Plata. Vrije Namiddag. Overnachting in hotel Intercontinental*****.

 Dag 3 Buenos Aires - Salta  Ontbijt
Deze ochtend verkent u de wijken Recoleta en Palermo. De aristocratische wijk Recoleta staat voor luxe, kunst en cultuur. Het oude kerkhof trekt tal van bezoekers omwille van de vooraanstaande personen die er begraven liggen, de voornaamste wellicht Eva Peron. De residentiele wijk Palermo Soho bestaat uit smalle straten en elegante herenhuizen. Hier, waar de modetrends ontstaan, zijn tal van modezaken en decoratiewinkels gevestigd. Ten noorden, in Palermo Hollywood vindt u een concentratie van bars, restaurants en kunstgallerijen. Een binnenlandse vlucht brengt u naar het koloniale Salta, ook wel 'la Linda' genoemd. Overnachting in hotel Design Suites****.

 Dag 4 Salta - Pumamarca - Salta  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag verkent u de Humahuacakloof, waar het landschap even kleurrijk is als de culturen die er leven. Purmamarca is gelegen aan de voet van de speciale Cerro de los Siete Colores, berg met de zeven kleuren. Nadien gaat u verder naar Tilcara, een pre-columbiaanse vesting. In Uquia bezoekt u de lokale kerk waar zich het oudste altaar uit de regio bevindt. Humahuaca bestaat uit smalle kasseistraatjes en huizen gemaakt van modder. Na het middagmaal maakt u, op de terugweg naar Salta, nog een stop aan Paleta del Pintor en in San Salvador de Jujuy. Aan het centrale plein bevinden zich de kathedraal, het stadhuis en de San Franciscuskerk. Overnachting in hotel Design Suites****.

 Dag 5 Salta - Cafayate  Ontbijt-Avondmaal
Door de canyon, Quebrada de Cafayate, rijdt u richting Cafayate. U stopt aan schitterende uitzichtspunten en unieke rotsformaties met originele namen zoals Garganta del Diablo (de keel van de duivel), het amfitheater en El Sapo (de pad). De rode, oranje en okerkleurige rotsen contrasteren fel met het intense groene struikgewas langs de oevers. Cafayate is het Bourgondië van Noord-Argentinië, gelegen op 1660m hoogte, en volgens kenners worden hier de beste rode en witte wijn van het land gemaakt. Een bezoek aan een bodega met vervolgens een wijndegustatie ontbreekt dus zeker niet. Overnachting in hotel Viñas de Cafayate Wine Resort***+.

 Dag 6 Cafayate - Salta  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanuit Cafayate gaat de rit richting Molinos, een klein koloniaal dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. Onderweg passeert u kleine dorpjes, die gekend zijn voor de paprikateelt, en rijdt u langs de Quebrada de las Flechas, de kloof van de pijlen. Langs de kronkelende Ruta Nacional 40 gaat het verder naar Cachi. In dit historische stadje bezoekt u het archeologische museum en de kerk. Nadien naar Salta langs de reusachtige cactussen in het Cardones National Park. Geniet nog van het prachtige uitzicht vanop de Cuesta del Obispo, de helling van de bisschop. Overnachting in hotel Design Suites****.

 Dag 7 Salta - Iguazu  Ontbijt
Salta, dit is ongetwijfeld de mooiste stad in het noordwesten van Argentinië. U bezichtigt o.a. de kathedraal en de Sint Franciscuskerk met de hoogste kerktoren van Zuid-Amerika, het standbeeld van generaal Güemes en de Mercado Artesanal. Ook een bezoek aan het MAAM-museum ontbreekt niet. Hier maakt u o.a. kennis met de offercultuur van de Inca's. Binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. Overnachting in hotel Mercure****.

 Dag 8 Iguazú watervallen   Ontbijt-Avondmaal
De watervallen van Iguazú, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. Ze zijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. Vandaag maakt u kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station 'Cataratas'. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station 'Garganta' van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Hier geniet u van een onvergetelijk spektakel! Op de terugweg naar het hotel maakt u een stop aan het drielandenpunt waar Argentinië, Brazilië en Paraguay samenkomen. Overnachting in hotel hotel Mercure****.

 Dag 9 Puerto Iguazú - Buenos Aires  Ontbijt
Vannochtend steekt u de grens over en bezoekt u de Braziliaanse zijde van waar u de allermooiste uitzichten heeft op dit natuurwonder. U maakt een wandeling tot aan de Garganta do Diabo (keel van de duivel), het meest spectaculaire deel van de waterval. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai 80 meter de diepte in. Binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Overnachting in hotel Intercontinental*****.

 Dag 10 Buenos Aires - El Calafate  Ontbijt-Avondmaal
U neemt de binnenlandse vlucht naar El Calafate. Bij aankomst bezoekt u het interessante Glaciarium, een museum gewijd aan het Patagonische ijs. Even later praat u hierover na met een drankje in een wel heel bijzondere bar. Overnachting in hotel Kosten Aike****.

 Dag 11 El Calafate - Perito Moreno - El Calafate  Ontbijt
El Calafate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares. Dit is een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Hij daalt van een enorme ijskap neer in het Argentinomeer. U hoort het krakende ijs en regelmatig ziet u grote stukken afbrokkelen. Een echt natuurwonder! Overnachting in hotel Kosten Aike****.

 Dag 12 El Calafate  Ontbijt-Middagmaal
U gaat aan boord van een catamaran en vaart over het Argentinomeer naar en tussen de enorme drijvende ijsrotsen afkomstig van de Upsalagletsjer, de tweede grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Op de terugweg bewondert u eveneens de gletsjers Seco, Heim en de Spegazzini. Deze laatste onderscheidt zich van de andere gletsjers door zijn immensheid en schoonheid. Overnachting in hotel Kosten Aike****.

 Dag 13 El Calafate - Ushuaia  Ontbijt-Avondmaal
U vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad van Argentinië. Het stadsbezoek omvat o.a. verschillende uitzichtpunten vanwaar u een prachtig zicht hebt op het Beaglekanaal, de Martialgletsjer, het voormalig regeringsgebouw en het borstbeeld van onze Belgische poolreiziger Alain de Gerlache. Verder bezoekt u het Museo Marítimo y del Presidio, ondergebracht in de gevangenis waar ooit de zwaarste criminelen opgesloten zaten. Overnachting in hotel Los Acebos****.

 Dag 14 Ushuaia  Ontbijt-Avondmaal
Deze ochtend maakt u een rondvaart op het Beaglekanaal per catamaran. De uitzichten op de baai, de omliggende Andespieken en de vele vogels die er leven zijn uitzonderlijk. Later op de dag reist u door het Nationaal Park Tierra del Fuego per trein naar 'het einde van de wereld'. Vervolgens rijdt u naar de prachtige Lapataia Baai en stopt u aan het Lago Roca. Overnachting in hotel Los Acebos****.

 Dag 15 Ushuaia - Buenos Aires  Ontbijt-Avondmaal
Terugvlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst transfer naar het hotel. 's Avonds beleeft u een spectaculaire tangoshow. Overnachting in hotel Intercontinental*****.

 Dag 16 Buenos Aires - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag verkent u de Tigredelta, een uitgestrekt natuurgebied met een doolhof van kanaaltjes en eilandjes. Dit is een baken van rust op een boogscheut van de miljoenenstad Buenos Aires. U bezoekt eveneens Parque de la Memoria, een gedenkplaats voor de slachtoffers van de militaire dictatuur. 's Avonds transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 1
Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 2
Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 3
Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 4
Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 5
Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!) - foto 6
Reserveer Argentinië tango van contrasten (verlaagde prijzen!)
Deze pagina delen
 
Email