Australië Verrassend down under


REISDUUR 23 dagen/19 nachten - AUSVTVDU
  • stadsrondrit en havencruise in Sydney
  • Canberra, de hoofdstad van Australië
  • bezoek aan Blue Mountains, Uluru, Watarrka en Kakadu National Park
  • 'Sounds of Silence'-avondmaal in de Outback
  • Alice Springs, thuishaven van de 'flying doctors'
  • cruise per catamaran naar het Outer Barrier Reef

PROGRAMMA
 Dag 1-2 Brussel - Sydney   
Vertrek naar Sydney. Sydney is de oudste, grootste en levendigste stad van het land. Ze is tevens de hoofdstad van de staat New South Wales en ze was de gaststad van de Olympische Spelen van 2000. Het zachte klimaat en de bruisende haven bieden er als het ware een speeltuin voor jong en oud, waar ontelbare zaken kunnen ontdekt en verkend worden.

 Dag 3 Sydney  Ontbijt
Aankomst in Sydney en transfer naar het hotel. In de namiddag rondrit in de stad langs de historische wijk The Rocks (waar u leuke winkeltjes, restaurantjes en een marktje vindt), Mrs Macquarie’s Chair (een zandstenen bank die u een prachtig uitzicht biedt op het befaamde Opera House) en Darling Harbour (waar zich de heerlijkste visrestaurantjes bevinden). Verder naar Kings Cross en de exclusieve buitenwijken Double Bay, Rose Bay en Watson's Bay. Tot slot langs Bondi Beach, een zeer typisch strand van de stad en een waar surfparadijs. Vervolgens vertrek naar Circular Quay om er in te schepen voor de cruise in de haven van Sydney. Overnachting in Sydney in Rendezvous Hotel****.

 Dag 4 Sydney - Blue Mountains - Sydney  Ontbijt-Middagmaal
Volledige dag bezoek aan het Blue Mountains National Park dat zijn naam dankt aan de nevel die boven de eucalyptusbomen zweeft. Vanaf de verschillende uitkijkpunten kunt u ten volle genieten van deze prachtige omgeving met haar typische zandstenen rotsen in roze en bruine tinten. Hét hoogtepunt van uw bezoek is ongetwijfeld de beroemde rotsformatie The Three Sisters. Facultatieve mogelijkheid om een ritje te maken met het bergtreintje van de Katoomba Scenic Railway. Dit voormalige mijnspoor staat bekend als het steilste ter wereld en voert door een met bomen begroeid ravijn. Overnachting in Sydney in Rendezvous Hotel****.

 Dag 5 Sydney  Ontbijt
Vrije dag ter ontspanning in deze prachtige stad. Overnachting in Sydney in Rendezvous Hotel****.

 Dag 6 Sydney - Canberra  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar Canberra, de hoofdstad van Australië. Onderweg bezoek aan Gold Creek Station, een typische Australische boerderij waar vroeger intensief vee en schapen werden gefokt. Uw gastheren leiden u rond op de boerderij en tonen u niet alleen het typische scheren van de schapen, maar ook het nut van de herdershond. Daarna typisch middagmaal op de boerderij. In de namiddag stadsbezoek met het nieuwe parlementsgebouw, de Anzac Parade, de nationale bibliotheek en het hooggerechtshof. In het War Memorial bezoek aan de Hall of Memory, het graf van de onbekende soldaat, de Pool of Reflection en de Roll of Honour waarop de namen staan van de 102.000 gesneuvelde Australische mannen en vrouwen. Stop aan het mooie Lake Burley Griffin. Overnachting in Canberra in hotel Pavillion on Northborne****.

 Dag 7 Canberra - Milawa - Wangaratta  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Mount Ainslie die u een indrukwekkend panoramisch uitzicht biedt over de stad en de omliggende bergen. Verder zuidwaarts via de Hume Highway naar Milawa, een bekende wijnstreek. Middagmaal en aansluitend wijn proeven op de wijnboerderij Brown Brother. Vervolgens verder naar Wangaratta. Overnachting in Wangaratta in het Quality Hotel Wangaratta Gateway****.

 Dag 8 Wangaratta - Healesville Sanctuary - Philip Island - Melbourne  Ontbijt
Vertrek naar Melbourne. Onderweg bezoek aan het mooie Healesville Sanctuary voor een kennismaking met de unieke Australische fauna. Vervolgens vóór zonsondergang naar Phillip Island om van dichtbij de pinguïns te observeren die hun nesten in de duinen opzoeken. Verder naar Melbourne aan de Yarrarivier. De hoofdstad van de staat Victoria heeft haar grootsheid verworven tijdens de gouden jaren van de late 19de eeuw. Vandaag is Melbourne met zijn geweldige theaters, prachtige architectuur, mooie parken en restaurants voor fijnproevers een van de meest kosmopolitische steden van Australië. Overnachting in Melbourne in hotel The Savoy Hotel on Little Collins**** (oude naam: Vibe Savoy Melbourne****).


 Dag 9 Melbourne - Great Otway - Port Campbell - Melbourne  Ontbijt
Geniet op de tonen van de didgeridoo van een selectie Australische delicatessen en lokale wijnen. Daguitstap via het Great Otway National Park met zijn eucalyptusbossen naar de prachtige kustweg Great Ocean Road tot Port Campbell. Onderweg houden we halt aan enkele spectaculaire uitkijkpunten zoals The Twelve Apostles en Lorch Ard Gorge. Overnachting in Melbourne in hotel The Savoy Hotel on Little Collins**** (oude naam: Vibe Savoy Melbourne****).


 Dag 10 Melbourne  Ontbijt
Bezoek aan deze charmante stad met verkenning van de botanische tuinen, de Yarrarivier, het Flinders Street Station, het parlementsgebouw en Port Phillip Bay. Vrije namiddag. Overnachting in Melbourne in hotel The Savoy Hotel on Little Collins**** (oude naam: Vibe Savoy Melbourne****).


 Dag 11 Melbourne - Uluru (Ayers Rock)  Ontbijt-Avondmaal
Vlucht naar Uluru via Alice Springs. Bij aankomst transfer naar het hotel. In de namiddag vertrek voor een bezoek aan de Olgas, een ongewone rotsformatie. Vervolgens rit naar de Uluru zelf waar u tijdens een spectaculaire zonsondergang aanschuift voor een heerlijk Sounds of Silence-avondmaal. Geniet bij de tonen van de didgeridoo van een selectie Australische delicatessen en lokale wijnen terwijl de laatste zonnestralen de meest gefotografeerde rots ter wereld in alle mogelijke tinten kleurt. Als de nacht valt en een schitterende sterrenhemel zich openbaart, vertelt een sterrenkundige u meer over de boeiende hemellichamen van de Zuidelijke Hemisfeer. Overnachting in Ayers Rock in het hotel Desert Gardens****.

 Uluru   
Uluru of Ayers Rock is een reusachtige rotsformatie, gelgen in het midden van Australië, in een gebied dat beter bekend staat als Red Center omwille van de rode kleur van de grond. Voor de lokale Aborigines is Uluru een belangrijke religieuze plaats. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis. De meeste toeristen bezoeken de rots bij zonsopgang of zonsondergang. De de verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots te veranderen van kleur. Uluru is sinds 1987 opgenomen in de werelderfgoedlijst.

 Dag 12 Uluru - Kings Canyon  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor de unieke beleving van de zonsopgang in de Outback met de Uluru en de Olgas op de voorgrond. Vervolgens prachtige wandeling rond de voet van de Uluru. Door erosie zijn er vele interessante vormen en holen uitgesleten. Millennia lang was de rots voor vele Aboriginals een heilige plek en tegelijk een woonplaats. Bezoek aan het Anangu Aboriginal Cultural Centre. In de namiddag rit door de rode woestijn naar de Kings Canyon, een van de geologische wonderen van het Watarrka National Park. Overnachting in Kings Canyon in het Kings Canyon Resort****.

 Dag 13 Kings Canyon - Alice Springs  Ontbijt-Avondmaal
In de vroege ochtend vertrek voor een wandeling langs de canyon, met een prachtig zicht op de pastelkleurige wanden van 200 m hoog en 2 km lang. Voor wie wenst is er ook een gemakkelijkere alternatieve wandelroute langs de rivier. Dankzij het water dat tijdens de regenperiode vrijwel loodrecht naar beneden stroomt, komt hier een grote verscheidenheid aan planten voor. Naast de kloof zijn er nog andere geologische bijzonderheden te bewonderen zoals Lost City, verweerde zandsteenrotsen die eruitzien als koepelvormige huisjes. Rit door de woestijn en via de Finkerivier naar Alice Springs. Overnachting in Alice Springs in hotel Crown Lasseters Alice Springs****.

 Dag 14 Alice Springs  Ontbijt-Avondmaal
Halve dag voor de ontdekking van Alice Springs, thuishaven van de 'vliegende dokters' in hartje Australië, ook wel Red Centre genoemd. Bezoek van het historische Old Telegraph Station en de School of the Air waar kinderen via correspondentie, radio en zelfs satelliet lessen kunnen volgen. Vervolgens naar de basis van de Royal Flying Doctors. Verder naar Anzac Hill, waar u van een panoramisch uitzicht over Alice Springs kunt genieten. Vervolgens bezoek aan het Desert Park waar u kennismaakt met de typische fauna en flora van de woestijn. Overnachting in Alice Springs in hotel Crown Lasseters Alice Springs****.

 Dag 15 Alice Springs - Darwin - Kakadu  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Darwin. Darwin is een moderne en multiculturele stad die vlak bij een van de grootste havens van Australië ligt. Ze is ook het ideale vertrekpunt om het Kakadu National Park aan de rand van het Arnhemland-plateau te bezoeken. Dit park is met zijn oppervlakte van 20.000 km2 het grootste van Australië. Er leven talloze soorten vogels, reptielen, kikkers en insecten. Ook de flora is beslist de moeite waard. Het Kakadu-park wordt reeds meer dan 50.000 jaar lang bewoond door de Aboriginals die er in de loop der tijden de prachtigste rotstekeningen hebben gemaakt. Nadien verder door naar het plaatsje Kakadu en transfer naar het hotel. Overnachting in Kakadu in hotel Mercure Kakadu Crocodile Hotel***+.

 Dag 16 Kakadu  Ontbijt
Bezoek aan de zogeheten wetlands en Ubirr Rock (indien toegankelijk). Op deze rots vindt u nog vage tekeningen van vissen, schildpadden, slangen, kangoeroes en ook mensen. Vervolgens naar Nourlangie, een gebied van groot archeologisch belang. De wandelpaden leiden u langs kliffen en overhangende rotsen met indrukwekkende rotskunst in rode, witte en okerkleurige tinten. De thema's die worden afgebeeld zijn erg uiteenlopend; ze gaan van vissen, mannelijke en vrouwelijke figuren tot Namarrkon, de mythische bliksemman. Overnachting in Kakadu in hotel Mercure Kakadu Crocodile Hotel***+.

 Dag 17 Kakadu - Darwin  Ontbijt
Tijdens de boottocht op de Yellow Waters Billabong kunt u niet alleen de grote verscheidenheid aan vogels, fauna en flora bewonderen, maar ook de krokodil in zijn natuurlijke habitat. Terugkeer naar Darwin. Naar de Fogg Dam Conservation Area voor een wandeling door het vogelreservaat. Op het platform aan het uiteinde van de dam zelf kunt u in alle rust vogels observeren. Overnachting in Darwin in hotel Vibe Hotel Darwin Waterfront****.

 Dag 18 Darwin - Cairns   Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Cairns in de staat Queensland. Cairns is een gezellig kuststadje met lanen met bomen, tropische tuinen en kleurrijke gebouwen. Het is eveneens de toegangspoort tot het tropische noorden en zijn talrijke attracties. Verder noordwaarts via de hoogvlakte van Atherton Tableland naar Cairns. Overnachting in Cairns in Pacific Hotel****.

 Dag 19 Cairns - Kuranda Tour - Cairns  Ontbijt
Transfer naar het station voor een rit met de Kuranda-trein naar Kuranda. Onderweg kunt u genieten van het sprookjesachtige landschap met de spectaculaire Barron Falls. In het station van Kuranda bevindt zich een klein museum dat de geschiedenis van de spoorlijn vertelt. In Kuranda zelf kunt u rustig rondkuieren op het lokale marktje. Vervolgens per kabelbaan naar het Rainforest Station. Hier kunt u genieten van een wandeling in het regenwoud en er een bezoekje brengen aan het interactieve museum. Nadien bezoek aan het Butterfly Sanctuary waar talrijke vlindersoorten zich in al hun kleurenpracht aan u zullen ontvouwen. Tot slot naar het Tjapukai Aboriginal Cutural Park, een park ter behoud van de cultuur van de Aboriginals. In de verschillende theaters, het museum, de kunstgalerie en het traditionele kamp ontdekt u de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Australië. U maakt er kennis met de medicijnman en de typische muziek en leert er de kunst van het boemerang- en speerwerpen. Terug naar het hotel. Overnachting in Cairns in Pacific Hotel****.

 Dag 20 Cairns - Cruise Outer Reef - Cairns  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de haven voor de inscheping aan boord van de moderne catamaran die langs het Outer Barrier Reef vaart, een van de meest spectaculaire hoogtepunten van Australië. Dit rif dat deel uitmaakt van het Groot Barrièrerif, loopt over een afstand van 2.300 km evenwijdig aan de kust van Queensland. Lekker languit in de zon liggen, zwemmen, snorkelen, het wordt een onvergetelijke ervaring! Overnachting in Cairns in Pacific Hotel****.

 Dag 21 Cairns  Ontbijt-Avondmaal
Volledige dag vrij ter ontspanning. 's Avonds afscheidsdiner in het hotel. Overnachting in Cairns in Pacific Hotel****.

 Dag 22 Cairns - Sydney - Brussel  Ontbijt
Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 23 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Australië verrassend down under - foto 1
Australië verrassend down under - foto 2
Australië verrassend down under - foto 3
Australië verrassend down under - foto 4
Australië verrassend down under - foto 5
Australië verrassend down under - foto 6
Reserveer Australië verrassend down under
Deze pagina delen
 
Email