Brazilië Passie voor ritme, natuur en de amazone


REISDUUR 18 dagen/16 nachten - 47190
  • Rio de Janeiro met al zijn gezichten
  • het Amazonegebied, de groene long van de aarde
  • ontdek Salvador da Bahia, het zwarte hart van het land
  • breng twee dagen door aan de watervallen van Iguaçu
  • bewonder de unieke fauna en flora van de Pantanal

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Salvador da Bahia   
Vertrek vanuit Brussel naar Salvador da Bahia. Overnachting in hotel Golden Tulip Rio Vermelho****.

 Dag 2 Salvador da Bahia  Ontbijt-Middagmaal
Een bezoek aan deze historische stad laat ons kennismaken met het koloniale erfgoed waaraan Salvador da Bahia absoluut geen gebrek heeft. Onze eerste stop is aan het Farol da Barra (vuurtoren) in het Barra district. Vervolgens naar het Municipal Square aan de voet van de Elevador Lacerda die de beneden-en bovenstad met elkaar verbindt. Vanaf de top hebt u een panoramisch uitzicht over de Baia de Todos Os Santos (de Allerheiligenbaai). Daarna wandeling door de straten van de Pelourinho wijk.Deze werd in 1985 door de Unesco als werelderfgoed erkend. Hier bevindt zich een unieke verzameling aan gebouwen uit de 16de tot de 18de eeuw. Bewonder de kerk van St. Franciscus van Assisi waarvan het interieur rijkelijk versierd is met bladgoud. Nadien naar de benedenstad waar u een bezoek brengt aan de levendige markt Mercado Modelo. In de namiddag maakt u een fotostop aan de Bonfim kerken passeert u het Mont Serrat district. Tenslotte rijdt u langs enkele van de populaire stranden van Salvador da Bahia. Overnachting in hotel Golden Tulip Rio Vermelho****.

 Dag 3 Salvador da Bahia - Manaus - Amazone  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Manaus. Bij aankomst transfer naar de pier waar u aan boord gaat van een boot die u naar de lodge in de jungle brengt. U vaart 6 km zuidwaarts naar de plaats waar de rivieren de Negro en de Solimões samenkomen en waar de Amazone begint. Deze plaats wordt ook wel de Meeting of the Waters genoemd. De Amazone is meer dan 6500 km lang en bevat eenvijfde van het natuurlijke zoetwater ter wereld . 's Avonds gaat u met gemotoriseerde kano's op zoek naar kaaimannen.Een unieke ervaring! Overnachting in de Amazon Village Lodge.


 Dag 4 Amazone  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag bezoek aan het Amazonewoud dat het rijkste ecosysteem ter wereld bevat. U maakt een wandeling door de jungle om de lokale fauna en flora te ontdekken. In de namiddag boottocht op de rivier, waarbij u op zoek gaat naar allerlei dier- en vogelsoorten. U bezoekt eveneens een Caboclo-dorp.Hier krijgt u meer uitleg over hun levenswijze. Overnachting in de Amazon Village Lodge.


 Dag 5 Amazone - Manaus - Curitiba  Ontbijt
Vertrek per boot terug naar de 'bewoonde' wereld. In Manaus maakt u een korte stadsrondrit gevolgd door een bezoek aan het beroemde Teatro Amazonas, een indrukwekkend neo-classistisch operagebouw. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Curitiba. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in Blue Tree Towers Curitiba****.

 Dag 6 Curitiba  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag staat een spectaculaire treinrit met de 'Litorina' op het programma. Het traject dat zo'n 110 km lang is slingert langs groene berghellingen en watervallen, door tunnels en over ontelbare bruggen. De rit begint op 900m hoogte en eindigt aan de kust van de Atlantische Oceaan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. In Morretes gaat u van boord om dit typische dorpje te verkennen. Als middagmaal staat Barreado op het menu. Dit stoofpotgerecht is de specialiteit van de streek. Vervolgens rijdt u naar Antonina, een koloniaal dorp gelegen in de baai van Paranagua. Daarna gaat het terug richting Curitiba via de panoramische Estrada da Graciosa. De schitterende kleuren van de hortensia's, die hier talrijk aanwezig zijn, in combinatie met de groene vegetatie zorgen voor een prachtig decor. Overnachting in hotel Blue Tree Towers Curitiba****.

 Dag 7 Curitiba - Foz do Iguaçu  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag rijdt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze 'groene stad' zoals o.a. het trein- en busstation, de kathedraal en Tiradentes Square. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Iguaçu. Bij aankomst transfer naar het hotel.De Cataratas do Iguaçu, zijn de watervallen van de rivier Iguaçu op de grens tussen Argentinië en Brazilië. De naam Iguaçu betekent 'groot water' in de indianentaal Guarani. Er bevinden zich zo'n 275 watervallen. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.


 Dag 8 Foz do Iguaçu  Ontbijt-Middagmaal
U steekt de grens over en maakt kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Met de Tren de la Selva gaat het naar de indrukwekkende Garganta del Diablo (Spaans voor duivelskeel), een hoefijzervormige opening van 150 meter breed in het midden van de waterval. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai maar liefst 80 meter naar beneden. Nadien neemt u uitgebreid de tijd om de andere watervalcomplexen te bezoeken.
Over kleine weggetjes en bruggetjes wandelt u langs het Circuito Superior. Dit is een wandelroute die zich boven de watervallen bevindt. Bij de watervallen Ramirez en Bozetti hebt u een prachtig panorama met het eiland San Martin op de voorgrond.Dit is een van de mooiste plaatsen langs Argentijnse zijde. Daarna staat het Circuito Inferior op het programma. Tijdens deze wandeling komt u oog in oog te staan met overdonderende watermassa's. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.


 Dag 9 Foz do Iguaçu  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag staat een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. Van hieruit heb je de allermooiste uitzichten op dit natuurspektakel. Vooral de Garganta Do Diabo (duivelskeel), een complex van maar liefst 15 watervallen is hier goed te zien. Per lift of via loopbruggen krijg je de meest spectaculaire panorama's te zien. Nadien naar het Foz Tropicana Bird Park. Hier bevinden zich maar liefst 150 verschillende vogelsoorten.Via een wandelpad kunt u de vogels van kortbij obeserveren. Tenslotte naar de Itaipu stuwdam, die gelegen is op de grens tussen Brazilië en Paraguay, en de op een na grootste stuwdam ter wereld is. Na een 30 minuten durende filmvoorstelling over de bouw en de werking van de dam, rijdt u met de bus langs de voornaamste uitzichtspunten. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.


 Dag 10 Foz do Iguaçu - Cuiabá - Pantanal  Ontbijt-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Bij aankomst transfer naar de lodge midden in de Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld. De fauna en flora zijn hier overweldigend. Er bevinden zich maar liefst 3500 plantensoorten, meer dan 650 vogelsoorten, 400 vissoorten, 100 zoogdieren en 80 reptielen. Tijdens het regenseizoen staat maar liefst 80% van dit gebied onder water. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

 Dag 11 Pantanal  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Maak kennis met dit prachtige natuurgebied. Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd onder leiding van een deskundige gids. 's Morgens maakt u een boottocht op de Rio Mutumrivier waarbij u op zoek gaat naar otters, kaaimannen, capibara's en talrijke vogelsoorten. In de namiddag staat een tocht te paard door de wetlands op het programma. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

 Dag 12 Pantanal  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verdere verkenning van de Pantanal. 's Morgens maakt u een begeleide wandeling in de omgeving van de lodge. U krijgt meer uitleg over de lokale fauna en flora. Na de middag per boot naar de nabijgelegen meren. Geniet onderweg van het unieke landschap en het dierenleven. Bij zonsondergang heeft u de mogelijkheid om aan het Siá Mariana meer te vissen op piranha's. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

 Dag 13 Pantanal - Cuiabá - Brasilia  Ontbijt-Middagmaal
Transfer naar Cuiabá voor binnenlandse vlucht naar Brasilia. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Golden Tulip Brasilia Alvorada*****.

 Dag 14 Brasilia - Rio de Janeiro  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag kort bezoek aan de hoofstad van Brazilië.De stad vertoont de vorm van een vliegtuig. De regeringsgebouwen liggen aan de "monumentale as" (Eixo Monumental) terwijl de woonblokken en andere belangrijke gebouwen zich op de twee 'vleugels' bevinden. De Catedral Metropolitana en het parlementsgebouw behoren tot de voornaamste attracties van deze merkwaardige stad die bijzonder rijk is aan architecturale gebouwen. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Rio De Janeiro. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

 Dag 15 Rio de Janeiro  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag bezoek aan de 710 m hoge Corcovado. Op deze berg staat een uit zeepsteen opgetrokken Christusbeeld (Christus de Verlosser) dat als het ware de stad omhelst en beschermt met open armen. Met jeeps en een oud tandwieltreintje van Zwitserse makelij bereiken we de top. Het standbeeld zelf is zonder twijfel het grootste en het bekendste art-nouveaumonument van Rio de Janeiro. Het beeld bevindt zich trouwens in een beschermd natuurpark dat het grootste stadsbos ter wereld is. Daarna bezoek aan Santa Teresa, een artistieke wijk met galeries, winkels en Portugese huizen in oorspronkelijke stijl. In de namiddag wandeling langs de stranden van Copacabana en Ipanema. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

 Dag 16 Rio de Janeiro  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan een absoluut hoogtepunt van deze interessante stad: de Suikerbroodberg. Deze berg dankt zijn naam aan de roemrijke periode van de suikerrietplantages. Met de kabellift naar de top van de berg. Van hieruit genieten we van een prachtig zicht over een aantal delen van de stad en het Copacabanastrand. Middagmaal in het Confeiteria Colombo dat nog steeds een typische art nouveau charme uitstraalt. Het interieur is ronduit magnifiek. Vervolgens bezoek aan het Samba Drome, waar u de typische carnavalkledij kan bekijken, en het Cinelândia Square met zijn historische gebouwen en het theater. 's Avonds geniet u van een typische barbecue in een prachtige omgeving.Een ideale manier om deze fantastische reis af te sluiten. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

 Dag 17 Rio de Janeiro - Brussel  Ontbijt
Vrije voormiddag. Nadien transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Brussel.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer Brazilië passie voor ritme, natuur en de amazone
Deze pagina delen
 
Email