Bulgarije Parel aan de Zwarte Zee


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - BGRVTBGR-F - zomer 2018

  • bezoek aan het Rila en Bachkovoklooster
  • UNESCO Werelderfgoed
  • optreden van de Cosmic Voices in Sofia

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Burgas  Avondmaal
Vertrek naar Burgas. Overnachting in Hotel Mirage****.

 Dag 2 Burgas – Nessebar – Kazanlak –Skobelevo – Plovdiv  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt vertrek naar Nessebar. Dit 3.000 jaar oude museumstadje behoort tot één van de vele culturele hoogtepunten en staat hoog op de monumentenlijst van Unesco. Het wordt omringd door water en de enige link met het vasteland is een 500 m lange dam. We bewonderen de typische architectuur en bezoeken enkele van de oude kerkjes. In Kazanlak gaan we op zoek naar de restanten en de replica van een Thracische tombe, die door Unesco werd geklasseerd. Het geeft u een unieke gelegenheid om kennis te maken met de wijze waarop Thraciërs in een ver verleden hun doden begroeven. De volgende stop is aan de rozenolie distilleerderij. Verder naar Plovdiv en Grand Hotel Plovdiv**** (11/08) of hotel Sankt Petersburg**** (08/09) voor het avondmaal en de overnachting.

 Dag 3 Plovdiv – Perperikon – Bachkovo klooster – Plovdiv  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag nemen we een panoramische route langs het Rhodopegebergte naar de oude Thracische stad Perperikon – het grootste megalithische bouwwerk in de Balkan. De menselijke aanwezigheid in het gebied gaat terug tot 5.000 jaar voor Christus. Op de terugweg naar Plovdiv kan je foto’s nemen van de prachtige rotsformaties in de vorm van paddestoelen en een bezoekje brengen aan het Bachkovoklooster, het tweede grootste klooster van Bulgarije. De Georgische broers Gregory en Abazy Bakuriani stichtten dit klooster in 1083, maar de Ottomanen vernielden het volledig in de 16de eeuw. Gelukkig hebben de Bulgaren het zorgvuldig heropgebouwd. Door de eeuwen heen was dit klooster immers het nationale symbool van hoop en vertrouwen. Avondmaal in een restaurant in het oude centrum van Plovdiv. Overnachting in Grand Hotel Plovdiv**** (11/08) of hotel Sankt Petersburg**** (08/09).

 Dag 4 Plovdiv – Starosel – Sofia   Ontbijt-Avondmaal
Een bezoek aan Plovdiv, de tweede grootste stad van Bulgarije, staat in de voormiddag op het programma. Plovdiv ligt tussen de heuvels aan een brede rivier, de Marítsa, en is beslist de mooiste en gezelligste stad van het land. We maken een wandeling in de oude stad langs de steile, met keien geplaveide straten met heerlijk geurende vijgen- en perenbomen. Begroeide binnenplaatsen en hofjes vormen kleine oases van stilte en rust. Het Romeinse theater is een van de hoogtepunten van de klassieke archeologie. Daarna gaan we verder naar Starosel. Het Thracische graf dat gevonden werd in dit magische gebied zal uw kennis verrijken over de de oude cultuur van Bulgarije. Vervolgens rijden we naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia voor een verbazingwekkend concert uitgevoerd door Cosmic Voices, het meest bekende Bulgaarse folkkoor. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Central Park**** in Sofia.

 Dag 5 Sofia – Rila monastery – Sofia   Ontbijt-Avondmaal
De Bulgaarse hoofdstad ligt heel strategisch aan de historische handelsroutes die lopen van West-Europa naar Istanbul, van de Zwarte Zee naar de Adriatische Zee en van Noord-Europa en de Donau naar de Egeïsche Zee. Getuige hiervan zijn de vele indrukwekkende majestueuze gebouwen, de vele brede wegen die langs tal van bezienswaardigheden leiden, gezellige winkelstraten en drukke markten. Een korte rit brengt ons naar het Nationaal Historisch Museum, een van de grootste van de Balkan. Nadien gaan we verder naar Boyana Church. Dit UNESCO monument is een van de meest merkwaardige middeleeuwse sites vanwege zijn prachtige muurschilderijen die dateren vanaf de 13e eeuw. Later doorkruisen we het prachtige landschap en stoppen we aan het Rila klooster, het bekendste klooster van Bulgarije en een van de vele hoogtepunten van deze rondreis. Het klooster biedt een mooie combinatie van prachtige architectuur en een schitterende ligging op 1.147 meter hoogte. Keer terug naar Sofia voor een wandeling en een bezoek aan de Alexander Nevski kathedraal. ’s Avonds wordt het genieten met een typisch Bulgaarse avond met diner en folklore programma. Het hoogtepunt van de avond worden de Nestinari dansen, ook deel van UNESCO werelderfgoed. Overnachting in hotel Central Park****.

 Dag 6 Sofia – Etara – Veliko Tarnovo  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg vertrek naar het archeologisch en etnografisch complex Etara. U treft er een openluchtmuseum met typische huisjes waarin oude ambachten worden uitgevoerd. Vrije tijd voor lunch vooraleer we verder rijden naar Veliko Tarnovo – de voormalige hoofdstad van Bulgarije. Geniet van het panoramisch uitzicht op Veliko Tarnovo wanneer u de top van het middeleeuwse fort Tsarevets bereikt. Hier leert u meer over de geschiedenis van het Bulgaarse rijk. Nadien rit naar het interessante museumdorpje Arbanassi. De huizen zijn hier vaak met arabesken en geometrische figuren versierd. U kunt er zien in welke weelde de kooplui leefden en welke architectuur ze gebruikten. De meest opvallende kerk is de Christus Geboortekerk. Hier worden in meer dan 3200 afbeeldingen de kerk- en bijbelse geschiedenis in beeld gebracht. ’s Avonds wordt er een diner voorzien met wijnproeverij in een lokaal authentiek restaurant. Overnachting in hotel Grand Hotel Yantra**** in Veliko Tarnovo.

 Dag 7 Veliko Tarnovo - Kuilevcha – Ruiter van Madara – Varna   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De laatste dag van de rondreis start in het dorp Kuilevcha. Hier zullen enkele vrouwen u entertainen met een foklore show en een heerlijke lunch. Door naar de “Ruiter van Madara”, een groot reliëf, uitgebeeld op het plateau van Madara. Een korte rit brengt u naar de fenomenale steenformatie Petrified Forest of naar het archeologisch museum in Varna. Het belangrijkste monument hier is de wereldberoemde Neolithische Necropolis, uit ongeveer 100.000 voor Christus uitgezaaid en tentoongesteld in drie afzonderlijke expositiehallen. Tijdens de wandeling in het stadscentrum krijgt u de mogelijkheid om het stadssymbool, de kathedraal van Varna, te bezoeken. Vier de laatste avond in een klassiek restaurant. Overnachting in hotel Cherno More Hotel****.

 Dag 8 Varna-Brussel  Ontbijt
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 1
Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 2
Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 3
Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 4
Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 5
Bulgarije parel aan de Zwarte Zee - foto 6
Reserveer Bulgarije parel aan de Zwarte Zee
Deze pagina delen
 
Email