Chili Ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - CHLVTCPA-W
  • ervaar een spectaculaire zonsopgang aan de geisers van El Tatio
  • maak kennis met het kleurrijke Valparaiso
  • ontdek het magische Torres del Paine Nationaal Park
  • uitgebreid bezoek aan het Paaseiland tijdens het festival Tapati Rapa Nui

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Santiago de Chile   
Vertrek vanuit Brussel naar Santiago de Chile.

 Dag 2 Santiago de Chile  Middagmaal
Aankomst in Santiago. Bezoek aan deze bruisende hoofdstad, die ingesloten ligt tussen het kustgebergte en de Andes. Naast oude koloniale gebouwen werden hier ultramoderne wolkenkrabbers opgetrokken. In de artistieke wijk Bellavista, gekend om zijn smalle straatjes en vele restaurants proeft u de authentieke sfeer van de Chileense bevolking. Rit naar de Cerro San Cristobal vanwaar u geniet van een panoramisch uitzicht over de vallei en de stad. Rondom het Plaza de Armas bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder vele musea en historische gebouwen. U ziet o.a. het presidentieel paleis La Moneda, Casa Colorada en de Cathedral Metropolitana. Ook een stop aan de centrale markt, waar een kleurijke mix van groenten, fruit, bloemen, schaal-en schelpdieren te koop worden aangeboden, mag niet ontbreken. Na het middagmaal tansfer naar het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in Santiago de Chile in hotel Atton El Bosque ****.

 Dag 3 Santiago de Chile - Calama - San Pedro de Atacama  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Binnenlandse vlucht naar Calama. Bij aankomst rit naar San Pedro de Atacama, gelegen in het hart van de kurkdroge Atacamawoestijn. Tijdens een begeleide wandeling maakt u kennis met dit sfeervolle dorpje. Na de middag staat Death Valley op het programma, een van de meest desolate landschappen op aarde. In de Maanvallei heeft een combinatie van wind, zout, zand en steen gezorgd voor enkele merkwaardige creaties met op de achtergrond enkele Andespieken. Overnachting in San Pedro de Atacama in hotel Altiplanico****.

 Dag 4 San Pedro de Atacama - Salar de Atacama - San Pedro de Atacama  Ontbijt-Middagmaal
U start de dag met een bezoek aan het Pukara de Quitor, een 12de eeuws pre-Inca fort. In het archeologische dorpje Tulor zijn nog overblijfselen terug te vinden van meer dan 3000 jaar oude nederzettingen. Na de middag rijdt u naar Toconao, een pittoresk dorpje gelegen in een oase. Het Chaxameer, dat deel uitmaakt van de immense zoutvlakte Salar de Atacama, is de thuisbasis van verschillende soorten flamingo's. Het contrast van het blauwe water en witte zout met de indrukwekkende vulkanen op de achtergrond zorgt voor spectaculaire plaatjes. Overnachting in San Pedro de Atacama in hotel Altiplanico****.

 Dag 5 San Pedro de Atacama - El Tatio geisers - San Pedro de Atacama  Ontbijt-Avondmaal
Heel vroeg vertrek naar het geiserveld El Tatio, gelegen op meer dan 4300 meter. Bij het ochtendgloren bent u getuige van het spectaculaire moment waarop de zon over de bergen klimt en de dampen van de geisers en fumarolen verlicht. Een uniek natuurspektakel ! U maakt een wandeling door het geiserlandschap en ziet borrelende modderpoelen en omhoogspuitende waterstralen. Op de terugweg stop in Machuca, een afgelegen dorpje dat slechts 15 huizen telt en een prachtig kerkje bezit. Vrije middag om te relaxen. Na het avondmaal gaat u naar de sterren kijken. Met behulp van krachtige telescopen ontdekt u een nieuwe wereld, ons universum. De Atacamawoestijn is ongetwijfeld een van de beste plaatsen om onze sterrenhemel te bestuderen. Zorg voor voldoende warme kledij. Overnachting in San Pedro de Atacama in hotel Altiplanico****.

 Dag 6 San Pedro de Atacama - Valparaíso - Viña del Mar   Ontbijt-Middagmaal
Binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Bij aankomst rijdt u naar de badplaats Viña del Mar om te lunchen. Na de middag bezoek aan de Valparaíso, dat door de Unesco als Werelderfgoed werd uitgeroepen. Deze stad, met zijn kleurrijk geschilderde huizen, is gebouwd op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. De prachtige wijk Gran Bretaña, die zijn nobele Europese karakter behouden heeft, en het Plaza Sotomayor zijn enkele van de hoogtepunten. U bereikt ze met de oude kabelliften die deze pittoreske stad faam hebben bezorgd. Geniet van het panoramisch uitzicht over de baai. Overnachting in Viña del Mar in hotel Marina Del Rey****.

 Dag 7 Viña del Mar - Santiago de Chile - Punta Arenas  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de vlucht naar Punta Arenas. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in Punta Arenas in hotel Cabo de Hornos****.

 Dag 8 Punta Arenas - Torres Del Paine NP  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Korte stadsrondrit doorheen deze ruige havenstad, gelegen aan de Straat van Magellanes. Het Plaza Munoz Gomero is het centrale plein waar zich de belangrijkste gebouwen bevinden. Vanaf de Santa Cruz heuvel heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de ocaan. Bewonder prachtige monumentale tombes en beeldhouwwerken op het bekende kerkhof. In Puerto Natales maakt u een korte stop aan hotel Singular waar koffie/thee en cake voorzien is. In dit hotel dat vroeger dienst deed als koelfabriek ziet u in het bijhorende museum oude Victoriaanse motoren. Nadien rit naar het Torres Del Paine National Park en overnachting in hotel Las Torres****.

 Dag 9 Torres Del Paine NP   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag bezoek aan Torres del Paine National Park. Dit fabelachtig natuurgebied laat niemand onberoerd. U ziet er unieke rotsformaties, betoverende gletsjers, valleien met kliffen, prachtige meren en watervallen alsook talrijke guanaco's. De Torres (torens) en Cuernos (hoorns) zijn de meest uit het oog springende en gefotografeerde rotsformaties. U maakt een stop aan het Nordenskjold-en Pehoémeer. De uitzichten onderweg veranderen voortdurend. Na een korte wandeling bereikt u de Salto Grande waterval, de grootste van het park. In de namiddag boottocht op het Greymeer tot aan de gelijknamige gletsjer. In het meer bevinden zich allerlei ijsschotsen afkomstig van de Greygletsjer. Dan is het zover, u komt oog in oog te staan met de torenhoge ijswanden en woorden schieten tekort. Het ijs heeft verschillende kleurschakeringen van wit tot blauw. Overnachting in Torres Del Paine National Park in hotel Las Torres****.


 Dag 10 Torres Del Paine NP  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens verdere verkenning van het park. Het uitzichtpunt bij Laguna Azul biedt bij mooi weer het spectaculairste uitzicht op de torens. Nadien stop aan de waterval Salto Chico. Het Laguna Amarga, dankt zijn specifieke kleur aan de aanwezigheid van gekleurde algen. Na de middag vrije tijd. Maak een wandeling in de omgeving van het hotel of ga paardrijden (optioneel). Overnachting in Torres Del Paine National Park in hotel Las Torres****.

 Dag 11 Torres Del Paine NP - Santiago de Chile  Ontbijt-Middagmaal
Rit naar de luchthaven van Punta Arenas. Onderweg typische barbecue lunch in een estancia. Binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in Santiago de Chile in hotel Atton El Bosque****.

 Dag 12 Santiago de Chile - Paaseiland  Ontbijt
Binnenlandse vlucht naar het Paaseiland ook wel Rapa Nui genoemd. Dit is een van de meest geïsoleerde eilanden van de Stille Oceaan, gelegen op 3.700 km van Chili. In dit openluchtmuseum tussen groene heuvels en uitgedoofde vulkanen komt u oog in oog te staan met kolossale moai beelden waarvan niemand de oorsprong kent. Ze zijn gemaakt uit zacht vulkanisch gesteente. Kenmerkend zijn de vooruitstekende lippen en langgerekte oorlellen. Na de middag bezoek aan de lavagrot Ana Kai Tangata, die verscholen ligt in een kleine baai. Hier bevinden zich overblijfselen van rituele schilderingen. Nadien rijdt u naar de top van de vulkaan Rano Kau, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over het ganse eiland en het kratermeer. Het dorpje Orongo is vooral bekend om zijn ovale leistenen huizen en vele rotsinscripties. Overnachting op het Paaseiland in hotel Taha Tai***.

 Dag 13 Paaseiland  Ontbijt-Middagmaal
Verdere verkenning van dit mysterieuze eiland. Bezoek aan de Anakena site. Dit is een baai met goudkleurig zand en kristalhelder water, die uitzicht biedt op een rij stilzwijgende moais. Verder naar Ahu Te Pito Kura. Hier ziet u de grootste moai van het eiland die maar liefst 90 ton weegt. Nabij de vulkaan Rano Raraku bevindt zich een indrukwekkende steengroeve waar de kolossale beelden gemaakt werden. De steile hellingen van de vulkaan zijn bezaaid met talrijke exemplaren. Ahu Tongariki is de grootste site van het eiland met maar liefst 15 moai beelden op een rij. Een prachtig schouwspel! Overnachting op het Paaseiland in hotel Taha Tai***.

 Tapati Rapa Nui   
Dit is het belangrijkste feest op Paaseiland, dat de eerste 2 weken van februari plaats heeft en waar de nieuwe Reina Rapa Nui (Paaseilandkoningin) verkozen wordt. Zij is niet alleen de mooiste bewoonster van het eiland maar tevens de winnares van een wedsrijd die uit allerlei onderdelen bestaat zoals o.a. dansen, zingen, paardrijden en vissen. Daarnaast staan enkele typische activiteiten van het eiland op het programma: het uithouwen van een moai beeld, koken, kaikai (een soort touwspel), lichaamsbeschildering en een afdaling op een slede gemaakt uit hout afkomstig van de bananenboom. Hiermee willen de bewoners hun Polynesische identiteit behouden. De traditionele klederdracht ontbreekt uiteraard ook niet.

 Dag 14 Paaseiland  Ontbijt
's Morgens bezoek aan Ahu Huri a Urenga, een eenzaam moai beeld dat zo gebouwd werd dat de zon ‘s morgens recht in zijn aangezicht opkomt, en dit zowel tijdens de winter als de zomer. De Ahu Akivi site, met zeven even grote en op elkaar lijkende moais, is bekend omdat de beelden, als enige op het eiland, met de voorkant naar de oceaan gericht zijn. In de krater van Puna Pau bevindt zich het materiaal waarvan de hoofddeksels van de moais (Pukau) vervaardigd zijn. Na de middag bezoekt u het Sebastian Englert's Museum, waar zich het enige oog van een moai bevindt dat ooit intact is teruggevonden. Ahu Tepeu is een van de grootste en best bewaarde ceremoniële centra. Hier bevinden zich de overblijfselen van een boothuis. Eindigen doet u aan de archeologische zone van Tahai met o.a. Ko te Riku , een moai met een hoed. Overnachting op het Paaseiland in hotel Taha Tai***.

 Dag 15 Paaseiland - Santiago de Chile  Ontbijt
Binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in Santiago de Chile in hotel Atton El Bosque****.

 Dag 16 Santiago de Chile - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Vrije voormiddag. Nadien bezoek aan Concha y Toro, een van de belangrijkste wijnhuizen van Chili dat gesticht werd in 1883. Het biedt een grote variëteit aan populaire wijnen zoals Frontera, Sunrise, Explorer en Casillero del Diablo. U maakt een wandeling door de prachtige tuin en geniet van het mooie landschap en de wijngaarden. Bezoek aan de wijnkelder gevolgd door een wijndegustatie. Afscheidslunch in een lokaal restaurant. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 1
Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 2
Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 3
Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 4
Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 5
Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland - foto 6
Reserveer Chili ongekende schoonheid & de mysteries van het Paaseiland
Deze pagina delen
 
Email