China Alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis


REISDUUR 13 dagen/11 nachten - CHNVTHPN-W
  • boottocht op de Huangpurivier in Shanghai
  • tocht met een vlot van bamboo op de Yulong rivier
  • bezoek aan de terracottakrijgers in Xi'an
  • bezoek aan de Verboden Stad in Peking en de Chinese Muur

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Shanghai   
Vertrek naar Shanghai.

 Dag 2 Shanghai  Middagmaal-Avondmaal
Shanghai, de modernste stad van het land, is ook trendsetter op het gebied van economie, politiek en mode. De naam Shanghai roept herinneringen op aan een turbulent verleden met opiumsmokkel, misdaad en samenzweringen.
Het contrast in Shanghai kan niet groter zijn dan wanneer u na een bezoek aan de Yu Garden en het oude Shanghai een bezoek brengt aan het nieuwe Shanghai. Na de lunch zie je op tijdens een wandeling op de Bund mooi het contrast tussen het oude en het nieuwe Shanghai. Overnachting in Shanghai in het Grand Central Hotel*****.

 Dag 3 Shanghai - Suzhou - Shanghai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een deugddoend ontbijt verlaat u de drukte van Shanghai om in de richting van Suzhou te vertrekken. Onderweg mag een bezoek aan Tongli, het Venetië van het Oosten niet ontbreken. In de namiddag doet u tijdens een bezoek aan de Tuin van de Meester van de Visnetten een eerste indruk op van Suzhou. In een zijdefavriek leert u meer over de geschiedenis en de productie van zijde. Een rustige wandeling door de Pingjiang straat van Suzhou sluit deze mooie dag af. U keert terug naar Shanghai voor het avondmaal. Overnachting in Shanghai in hotel Grand Central *****.

 Dag 4 Shanghai - Guilin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt krijgt u de kans om Shanghai vanuit een heel ander oogpunt te benaderen. De uitzichten van op de Jinmao toren zijn dan ook fenomenaal. Om uw verblijf in Shanghai af te sluiten brengt u nog een bezoek aan het Shanghai museum waar u een glimp kan opvangen van de indrukkende collectie die ze er door de jaren heen hebben weten op te bouwen. Na de lunch neemt u de vlucht naar Guilin, één van de meest bezochte steden van China. Overnachting in Guilin in het Guilin Sheraton Hotel*****.

 Dag 5 Guilin - Longsheng - Guilin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag maakt u kennis met de rijstterrasen van de regio. Deze rijstvelden zijn tegen de hellingen aan gebouwd en zorgen zo voor een spectaculair schouwspel want op sommige heuvels is de volledige helling bedekt met deze velden. Nadien staat nog een bezoek aan de Yao en Zhuang minderheden op het programma. In de namiddag keert u terug naar Guilin. Overnachting in Guilin in het Guilin Sheraton Hotel*****.

 Dag 6 Guilin - Yangshuo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een rustig ontbijt vertrekt u naar Yangshuo. Na de middag kan u zich tijdens een tocht op een bamboo vlot vergapen aan de prachtige landschappen van deze regio. Tijdens een wandeling door de West Street hebt u de tijd om het locale marktje te verkennen. Overnachting in Yangshuo in hotel Green Lotus****.

 Dag 7: Yanghsuo - X'an  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Om het verblijf in Yangshuo af te sluiten maakt u na een bezoek aan één van de vele grotten in de regio een wandeling door dit adembenemende landschap. In de late namiddag vlucht naar Xian. Deze stad die elf dynastieën lang als hoofdstad van het Chinese rijk fungeerde, vormde ook eeuwenlang de belangrijkste draaischijf voor de Chinese handel via de Zijderoute. Overnachting in Xian in hotel Gran Melia*****.

 Dag 8 Xian  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het terracottaleger dat de wacht houdt bij de graftombe van keizer Qin Shihuang, de eerste keizer van China, spreekt tot ieders verbeelding. Het beroemde complex bestaat uit het graf van de keizer zelf, het 'slapend paleis' en een uit duizenden beelden bestaand ondergronds leger dat over vier kuilen is verdeeld. Elk beeld is anders geen twee gezichten zijn dezelfde en elke hoofd heeft individuele trekken. 's Avonds is er een typisch dinermet dumplings, de lokale specialiteit voorzien. In de avonduren woont u de kleurrijke show van de Tangdynastie bij, een reconstructie van de spektakels die aan het hof van de Tang werden vertoond. Overnachting in Xian in hotel Gran Melia *****.

 Dag 9 Xian - Peking  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Stadsbezoek met o.a. de oude stadsmuren van Xian die in perfecte staat bewaard zijn. Vlak bij de Trommeltoren en de Klokkentoren ligt de oude moslimwijk, een levendige buurt met een wirwar van smalle straatjes. U bezoekt de Grote Moskee die werd gebouwd in 742 en die een van de best bewaarde moslimheiligdommen van China is.In de namiddag bezoekt u de Kleine Pagode van de Wilde Gans waar tijdens de Tangdynastie door monikken Sanskrietteksten in het Chinees werden vertaald. Na de middag neemt u de hogesnelheidstrein naar Peking. Overnachting in het Regent Hotel*****.

 Dag 10 Peking  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tempel van de Hemel, een meesterwerk van 15e eeuwse architectuur. Deze tempel bestaat uit drie delen: de Gebedshal voor Goede oogsten, het keizerlijke Hemelgewelf en het Ronde Altaar van de Hemel. De Tempel van de Hemel was de belangrijkste tempel van het keizerrijk omdat de keizer hier kwam bidden voor een goede oogst. Bezoek aan het Zomerpaleis, een ommuurd complex waarvan het Kunmingmeer het grootste gedeelte beslaat. De keizerlijke residentie ligt in een park van 280 ha en telt talloze hallen, tempels, pagodes en paviljoenen. Hoogtepunten zijn de lange overdekte wandelgang, die helemaal met schilderijen versierd is en de prachtige marmeren boot. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Lama Tempel, vroeger een prinselijk paleis en sinds 1744 is dit een lamaïtisch klooster. 's Avonds geniet u van de locale specialiteit bij uitstek : Peking eend. Overnachting in Peking in het Regent Hotel*****. Dag 11 Peking  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de ochtend vertrekken we richting Badaling voor één van de absolute hoogtepunten van deze reis, met name de Chinese Muur. Deze muur die ooit meer dan 6.000 km lang was, kronkelt als een slang door het heuvelachtige landschap van noordelijk China. De muur, het indrukwekkendste monument van de oude Chinese beschaving, had tot doel het land te beschermen tegen de invallen van nomadische volkeren uit het noorden. Onderweg bezoeken we de Heilige Weg en de vallei van de Minggraven, waar 13 van de 16 Mingkeizers werden begraven. Ten slotte houden we een fotostop bij het voormalig Olympisch Park. Overnachting in Peking in het Regent Hotel*****.

 Dag 12 Peking  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u naar het hart van de hoofdstad, het Tien'anmenplein. Stilstaan op Tien'anmen, is stilstaan bij de geschiedenis van een land die niemand onder ons onberoerd zal laten. Het immense plein ontleent zijn naam aan de poort aan zijn noordzijde de Tien'anmen of Poort van de Hemelse Vrede, de eeuwenoude toegang tot de Verboden Stad. U wandelt dwars door de Verboden Stad, bijna vijf eeuwen lang het Keizerlijke Paleis van waaruit China door 24 keizers werd geregeerd. In de namiddag kan u tijdens een rustige wandeling nog de laatste indrukken van Beijing opsnuiven in de Sanlitun wijk. Na het afscheidsdiner, keer u terug naar het Regent Hotel*****.

 Dag 13 Peking -Brussel  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een vroeg ontbijt vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 1
China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 2
China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 3
China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 4
China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 5
China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis - foto 6
Reserveer China alle hoogtepunten in een 13-daagse rondreis
Deze pagina delen
 
Email