China Doorheen het keizerrijk naar de panda's


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - CHNVTTKC
  • bezoek aan de Verboden Stad in Peking en de Chinese Muur
  • aanschouw de panda's in Chengdu
  • ontmoet exotische volkeren in de prachtige dorpjes Xizhou en Zhoucheng
  • slenter door de Chinese metropool, Hong Kong

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Peking   
Vertrek naar Peking.

 Dag 2 Peking  Avondmaal
Onze lokale gids staat u op te wachten en rijdt samen met u naar het hotel. Overnachting in Peking in het Kunlun Hotel*****.

 Dag 3 Peking  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de ochtend vertrekken we richting Badaling voor één van de absolute hoogtepunten van deze reis, met name de Chinese Muur. Deze muur die ooit meer dan 6.000 km lang was, kronkelt als een slang door het heuvelachtige landschap van noordelijk China. De muur, het indrukwekkendste monument van de oude Chinese beschaving, had tot doel het land te beschermen tegen de invallen van nomadische volkeren uit het noorden. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis, een ommuurd complex waarvan het Kunmingmeer het grootste gedeelte beslaat. De keizerlijke residentie ligt in een park van 280 ha en telt talloze hallen, tempels, pagodes en paviljoenen. Hoogtepunten zijn de lange overdekte wandelgang, die helemaal met schilderijen versierd is en de prachtige marmeren boot. Tenslotte houden we een fotostop bij het voormalig Olympisch Park. 's Avonds staat pekingeend op het menu.Overnachting in Peking in het Kunlun Hotel*****.

 Dag 4 Peking - Xi'an  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag brengen we een bezoek aan het grootste paleiscomplex ter wereld. U wandelt via het immense Tiananmenplein in de richting van de Verboden Stad, bijna vijf eeuwen lang het Keizerlijke Paleis van waaruit China door 24 keizers werd geregeerd. Nadien maakt u tijdens een riksjarit kennis met de oude volkswijken van de stad, de Hutongs. U kan Peking niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Tempel van de Hemel. 's Avonds reist u per hogesnelheidstrein naar Xi'an. Bij aankomst in Xi'an, transfer naar het hotel. Overnachting in Xi'an in Gran Melia Xi'an Hotel*****.

 Dag 5 Xi'an  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bezoek aan het terracottaleger bij de graftombe van keizer Qin Shihuang, de eerste keizer van China. Het beroemde complex bestaat uit het graf van de keizer zelf, het 'slapend paleis' en een uit duizenden beelden bestaand ondergronds leger dat over vier kuilen is verdeeld. Elk beeld is anders, geen twee gezichten zijn dezelfde en elk hoofd heeft individuele trekken. Na de namiddag bezoek aan de Grote Moskee die werd gebouwd in 742 en die een van de best bewaarde moslimheiligdommen van China is. Overnachting in Xi'an in Gran Melia Xi'an Hotel*****.

 Dag 6 Xi'an - Chengdu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, bezoeken we de Kleine Pagode van de Wilde Gans, tijdens de Tangdynastie een belangrijk studiecentrum waar monniken Sanskrietteksten in het Chinees vertaalden. U volgt een workshop kalligrafie, de kunst van het schoonschrift. In de namiddag brengt een hogesnelheidstrein u naar Chengdu. Chengdu, hoofdstad van de provincie Sichuan, is niet alleen de poort naar Tibet maar geeft ook toegang tot het exotische zuidwesten van China, waar tientallen ‘nationale minderheden’ hun voorouderlijke tradities en eigen identiteit met trots in stand houden. Chengdu is daarnaast ook de hoofdstad van de panda’s, die altijd in de bamboebossen rond de stad hun thuishaven hadden. Overnachting in Chengdu in het Tibet Hotel*****.

 Dag 7 Chengdu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens trekken we naar het kweekkcentrum voor panda’s, waar specialisten pogen deze zeldzame dieren voor uitsterven te behoeden. Het Renmin Park wordt ook wel het 'Volkspark' genoemd. Hier aanschouwt u dans, zang en muziekoptredens die worden gepresenteerd door de lokale bevolking. In één van de traditionele theehuisen drinkt u een kopje échte Chinese thee. U sluit de dag af met een wandeling door de leukste steegjes van Chendgu, Kuan Zhai Xiang Zi. Deze straten vormen het toneel van souvenirshops, oud-Chinese theehuizen en Sichuan restaurants met mooie binnentuinen. Overnachting in Chengdu in het Tibet Hotel*****.

 Dag 8 Chengdu - Dali  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag vliegen we naar Dali. Bij aankomst in Dali brengen we een bezoek aan het stedelijk museum dat ons het rijke verleden van Dali, ooit een belangrijke relais op de route naar Birma en India, onthult. Overnachting in Dali in Gurong Hotel Dali*****.

 Dag 9 Dali  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de ochtend brengen we een bezoek aan de unieke dorpen van de Bai en rijden we nog verder naar Xizhou en Zhoucheng. In deze dorpen is de typische Bai-architectuur goed bewaard gebleven. De Drie Pagodes waar u in de namiddag een bezoek aan brengt, behoren tot de hoogste en oudste van China. Tijdens een boottocht op het Erhai meer kan u genieten van een panoramisch uitzicht op de Dali vallei. Overnachting in Dali in Gurong Hotel Dali*****.

 Dag 10 Dali - Lijiang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We dringen steeds verder door in Yunnan. De bus voert ons door aantrekkelijke landschappen en langs oude dorpen waar naargelang de etnische oorsprong van de bewoners, ook de architectuur allerlei varianten vertoont. Yunnan blijft verwonderen door de kleurrijke variëteit van de klederdracht, de hoofdtooi en de juwelen van allerlei weinig bekende volkeren die hier door elkaar leven. Onderweg maken we een stop in het dorpje Shaxi, waar u kennis kan maken met het authentieke Chinese boerenleven. Het eerste wat opvalt in Lijiang is de originele kledij van de lokale dames. Lijiang is de stad van de Naxi, oorspronkelijk een volk van Tibetaanse nomaden met eigen taal, schrift en kunst die nergens anders op de wereld voorkomen. Ook hun religieuze tradities zijn fascinerend. Ze gaan terug op een aloud animisme en sjamanisme maar vertonen duidelijke invloeden van het boeddhisme en het taoïsme. Hun religieuze leiders, de dongba, houden het midden tussen tovenaars, sjamanen en priesters. We maken kennis met die onbekende wereld in het park van de Zwarte Draken Vijver en het Dongba Museum. We wandelen langs de kanalen en over de bruggetjes van de oude stad, die dankzij haar isolement haar authentieke straatbeeld heeft kunnen behouden. Overnachting in Lijiang in Wonderport International Hotel*****.

 Dag 11 Lijiang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag genieten we van het schitterend berglandschap rondom Lijiang en we maken een lange wandeling in de Kloof van de Springende Tijger, waar de Jinsha-rivier door een spectaculair en onaangetast natuurgebied stroomt. De Jinsha is één van de rivieren die in hun benedenloop de Yangzi vormen. In de streek rond de kloof wonen verschillende etnische minderheden, onder wie Tibetanen en Yi, allen met eigen gebruiken, kledij en religies. Op ongeveer 50 km van Lijiang passeren we aan de ‘Eerste bocht van de Yangzi’, waar we de rivier in de diepte door een gebogen kloof zien stromen. Vervolgens duiken we diep in de kloof tijdens een wandeling. Onderweg brengen we nog een bezoek aan een typisch Naxi-dorp. Overnachting in Lijiang in Wonderport International Hotel*****.

 Dag 12 Lijiang- Guilin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht met bestemming Guilin. Bij aankomst in Guilin, transfer naar het hotel. Overnachting in Guilin in Guilin Sheraton Hotel*****.

 Dag 13 Guilin - Yangshuo - Guilin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een boottocht op de Li rivier vaart u langs bamboebossen, in nevel gehulde rotsformaties en schilderachtige valleien. Deze kalksteenformaties vormen al eeuwenlang een inspiratiebron voor Chinese dichters en schilders. In de namiddag ontscheping in Yanghsuo en vrije tijd om het lokale marktje te verkennen. Overnachting in Guilin in Guilin Sheraton Hotel*****.

 Dag 14 Guilin - Hong Kong  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag heeft u nog even vrije tijd tot aan het vertrek naar de het station van Guilin. Een hogesnelheidstrein brengt u naar Hong Kong. Bij aankomst is er een transfer aar het hotel en bent u vrij om op eigen houtje de stad te verkennen. Overnachting in Hong Kong in Harbour Grand Hong Kong Hotel*****.

 Dag 15 Hong Kong  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag ontdekt u deze indrukwekkende metropool. Een ritje aan boord van de beroemde Peak Tram brengt u naar de top van de Victoria Peak. Hier spreidt zich een prachtig panorama over de stad uit en geniet u van een unieke kijk op de wolkenkrabbers en de haven. Na een bezoek aan het oude vissersstadje Aberdeen maakt u een tocht per sampan. Wat zeker niet mag ontbreken is een wandeling over Stanley Market, dé plek bij uitstek om nog enkele souvenirs aan te schaffen. Overnachting in Hong Kong in Harbour Grand Hong Kong Hotel*****.

 Dag 16 Hong Kong - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 1
China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 2
China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 3
China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 4
China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 5
China doorheen het keizerrijk naar de panda’s - foto 6
Reserveer China doorheen het keizerrijk naar de panda's
Deze pagina delen
 
Email