Colombia Passie, koffie en cultuur - NIEUW!


REISDUUR 18 dagen/16 nachten - 57990
  • bezoek aan de koloniale steden Bogotá en Popayán
  • ontdek de pre-Colombiaanse culturen in San Agustín
  • proef overheerlijke Arabica-koffie in de koffieregio
  • snuif de sfeer op in het bruisende Medellín
  • dompel u onder in de Caraïbische cultuur in historisch Cartagena

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Bogotá   
Vlucht naar Bogotá. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Hilton Bogotá****+.

 Dag 2 Bogotá  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een tocht per kabelbaan brengt u naar Monserrate, waar u van een subliem uitzicht over de stad en de Andes geniet. Nadien bezoekt u het belangrijkste museum van het land, het Museo del Oro (goudmuseum) met een collectie van meer dan 35.000 gouden precolumbiaanse voorwerpen. De volgende stop is La Candelaria, het hart en de ziel van Bogotá. In deze wijk bevinden zich oude casonas of huizen waar de spaanse invloed nog duidelijk zichtbaar is. Dit is te merken aan het ijzerwerk, de balkons en de patio's. De Plaza Bolivar met in het midden een standbeeld van Simon Bolivar werd vroeger gebruikt voor zowel publieke als militaire evenementen. Hier bevindt zich o.a de kathedraal, het Capitolio, het Palacio de Justicia en het stadhuis. Vanavond avondmaal in een typisch restaurant in de stad. Overnachting in hotel Hilton Bogotá****+.

 Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva  Ontbijt-Avondmaal
Vanmorgen verlaten we Bogotá en rijden we noordwaarts naar Villa de Leyva. Onderweg brengt u een bezoek aan Zipaquirá. Een provinciestadje dat gekend staat voor haar zoutmijnen. Vandaag de dag doet de oude zoutmijn dienst als ondergrondse kathedraal. Langsheen de kruisweg, die is uitgehouwen in de oude mijngangen, wandelen we naar het altaar in de imposante grote zaal. De feeërieke gekleurde verlichting tovert de oude mijn om tot een sprookjesachtige plek. Na de lunch rijden we verder naar het 16e eeuwse Villa de Leyva. Overnachting in Posada de San Antonio***.

 Dag 4 Villa de Leyva  Ontbijt-Middagmaal
Vanmorgen maakt u een begeleide wandeling door het charmante Villa de Leyva met haar witgekalkte huizen, smalle steegjes bezaaid met kinderkopjes en uitgestrekte marktplein. Na de middag verkennen we de omstreken van deze koloniale parel en bezoeken we het eeuwenoude Ecce Homo-klooster. In El Fósil ontdekken we dat deze streken al veel langer bewoond werden, zij het niet door mensen. De belangrijkste vondst in het kleine museum is het 20 meter lange skelet van een kronosaurus. Van een heel andere aard is Casa Terracota, de villa van architect Octavio Mendoza Morales die volledig uit klei is opgetrokken. Overnachting in Posada de San Antonio***.

 Dag 5 Villa de Leyva - Bogotá - Neiva  Ontbijt-Avondmaal
Terugkeer naar Bogotá en vlucht naar Neiva, de hoofdstad van het departement Huila. Overnachting in hotel Neiva Plaza***+.

 Dag 6 Neiva - San Agustín  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Door de groene heuvels van de Colombiaanse Andes rijden we naar San Agustin, de belangrijkste archeologische site van het land. Hier ontdekte men in de vallei van de Magdalenarivier grafkamers, altaren en megalitische beelden van een verdwenen volk, dat hier leefde van 3300 vr Chr. tot net voor de Spaanse invasie. In de namiddag bezoek aan het archeologische park, een unesco werelderfgoed. Overnachting in Akawanka Lodge***.

 Dag 7 San Agustín  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanmorgen snuiven we de sfeer op de lokale markt van het slaperige San Agustin op. Nadien verkennen we de heuvels rondom het stadje per 4x4 en ontdekken we niet alleen watervallen maar ook andere archeologische sites. De grote herkenbare beelden keren steeds terug. Enkele van deze witte beelden dragen nog sporen van de polychrome kleuren waarmee ze oorspronkelijk beschilderd waren.Overnachting in Akawanka Lodge***.

 Dag 8 San Agustín - Popayán  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Over de Andes en langs de rand van het Puracé nationaal park rijden we naar Popayán, ook wel de 'witte stad' genoemd omwille van zijn vele koloniale witgekleurde gebouwen. In de namiddag maken we een begeleide wandeling door het historische centrum met o.a. Parque Caldas, de vele kerken en kloosters, de universiteitsgebouwen en de Torre del Reloj, de klokketoren die beschouwd wordt als het symbool van de stad. Overnachting in Dann Monasterio****.

 Dag 9 Popayán - Cali  Ontbijt-Avondmaal
Elke dinsdag leeft het kleine bergdorpje Silvia volledig op. Op deze dag zakken honderden Guambiano indianen, gekleed in hun traditionele blauwe en fucsia anacos, af naar dit dorp voor de plaatselijke weekmarkt. Ze verkopen en kopen groenten, fruit en handwerk en keren terug huiswaarts in zwaar beladen chiva's, de plaatselijke bussen dit van onder tot boven versierd zijn. Daarna verder naar Cali, de hoofdplaats van de salsa. Overnachting in hotel Cosmos Express***+.

 Salsa in Cali   
Aangezien Cali de salsa stad bij uitstek is, zou het zonde zijn om deze stad te verlaten zonder zelf eerst enkele salsapassen in de wereld te hebben gezet. Wie is er beter geschikt dan een plaatselijke dansleraar om u deze passen aan te leren? Na de salsa les, krijgt u de kans om echte kenners aan het werk te zien in een salsa show.

 Dag 10 Cali - Pereira  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag zetten we onze rondreis verder en rijden naar Pereira, een van de belangrijkste steden in de zona cafetera (koffieregio). Temperaturen die schommelen tussen 8 en 24° Celsius en een tropisch woud gelegen tussen 1300 en 1700 meter zorgen er onder meer voor dat dit een ideale plaats is om uitstekende Arabicakoffie te produceren. Tijdens een rit door de vruchtbare valleien geniet u van het uitzicht over groene bossen, eindeloze koffieplantages en kleurrijk geschilderde houten huizen. Onderweg bezoeken we het pelgrimsoord Buga met de Basilica del Señor de los Milagros. We stoppen ook aan een bananenplantage en proberen patacones uit, een traditionele gerecht gemaakt van bakbananen. Overnachting in Finca Hotel el Bosque del Samán.

 Dag 11 Pereira - Valle del Cocora - Pereira  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanuit het pittoreske stadje Salento, met haar gekleurde huisjes, rijden we in Willy-jeeps naar de Valle del Cocora waar u de reusachtige palma de cera (waxpalm) kunt bewonderen. Deze palmen kunnen maar liefst 60 meter hoog worden. In deze regio leven verschillende vogelsoorten zoals kolibries en enkele zeldzame papegaaien. Een wandeling tussen deze reuzen is een hele ervaring. 's Middags proberen we de forel uit, die hier in de meertjes gekweekt wordt. Op de terugweg naar Pereira kunt u het leven op het platteland aanschouwen. Langs de weg bevinden zich talrijke finca's (koffieproducerende boerderijen). Overnachting in Finca Hotel el Bosque del Samán.

 Dag 12 Pereira - Medellín  Ontbijt-Avondmaal
Vanmorgen brengen we een bezoek aan een koffieplantage, waar u door de velden wandelt en het hele proces van koffiemaken leert kennen. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om het zwarte brouwsel te proeven. Nadien doorrit naar Medellín, de tweede grootste stad van het land gelegen in de vruchtbare Valle de Aburra. Overnachting in hotel Park 10*****.

 Dag 13 Medellín  Ontbijt-Avondmaal
De stad van de eeuwige lente stond in de jaren tachtig gekend als draaischijf van de cocaïnehandel. Ze werd geregeerd door de drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellín-kartel. Enkele decennia later heeft de metropool een ware metamorfose ondergaan en worden de inwoners benijd door al hun landgenoten. Na de dood van Pablo Escobar en de val van de drugskartels heeft de overheid op een slimme manier geïnvesteerd in grote sociale en infrastructuurprojecten. Het resultaat mag er wezen: Medellín is een moderne wereldstad met een uiterst efficiënt openbaar vervoer. Ons stadsbezoek staat dan ook in het teken van het felbewogen recente verleden en de grote ommezwaai. Maar er is ook meer, Medellín is de geboorteplaats van Colombia's bekendste kunstenaar en beeldhouwer Fernando Botero. In het Museo de Antioquia bewonderen we een van de grootste verzamelingen kunstwerken van deze meester. De afbeeldingen van dikke geblokte mensen en figuren maken zijn werk zeer herkenbaar. Zaterdagavond is uitgangsavond in de stad van feest, dans en muziek. Voor wie wenst is dit een ideale gelegenheid om de paisas, zoals de inwoners van Medellín vaak genoemd worden, beter te leren kennen. Wist u trouwens dat Medellín bekend staat als tangostad? Overnachting in hotel Park 10*****.

 Dag 14 Santa Fe de Antioquia  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag bezoeken we Santa Fé de Antioquia, de oude provinciehoofdstad die een eindje buiten Medellín is gelegen. Dit koloniale stadje werd reeds in de 16e eeuw gesticht nadat men in de omgeving goud vond. Vandaag de dag is het een slaperig stadje dat vooral in het weekend tot leven komt. Vanuit Santa Fé rijden we met mototaxi's naar de Puente de Occidente, een sierlijke 300 meter lange hangbrug over de Caucarivier, die dateert uit 1890. Terugrit naar Medellín in de loop van de namiddag. We laten de bus achter op een van de heuvels rondom de stad en keren, net zoals de locals, terug naar het centrum met het moderne openbaar vervoer. Op deze heuvels bevinden zich de minder begoede wijken van Medellín. Ze zijn door kabelbanen verbonden met de centrale metrolijn en zorgen ervoor dat de inwoners op een vlotte en goedkope manier naar hun werk kunnen reizen. Een hele ommekeer! Overnachting in hotel Park 10*****.

 Dag 15 Medellín - Cartagena  Ontbijt-Middagmaal
Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Cartagena aan de Caraïbische Zee. De zwoele warmte, het intense licht, de felle kleuren en een overwegend zwarte bevolking doen u meteen beseffen dat Cartagena heel anders is dan de rest van het land. Het is een wereld apart! Na het middagmaal maken we een begeleide wandeling doorheen één van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Cartagena de Indias werd door unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Tijdens de koloniale periode werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De bijna volledig ommuurde oude stad is vooral gekend om zijn smalle straatjes en grote koloniale huizen. De wandeling voert u langs de klokkepoort, kerken, statige gebouwen en schaduwrijke pleintjes. De sfeer krijgt u er gratis bij.
Overnachting in Sofitel Santa Clara*****.

 Sofitel Legend Santa Clara   
In Cartagena slaapt u in een hotel dat verre van 'gewoon' mag genoemd worden. Zoals de naam 'Sofitel Legend' doet vermoeden, is dit hotel gevestigd in een legendarisch, iconisch gebouw midden in het karaktervolle centrum van de oude stad. Tijdens het renoveren van dit voormalige klooster is men zelfs op belangrijke archeologische artefacten gestoten. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit luxepaardje onder de Sofitel hotels, de ideale uitvalsbasis vormt voor uw bezoek aan Cartagena.

 Dag 16 Cartagena de Indias  Ontbijt-Avondmaal
Gezien het belang van Cartagena als doorvaarhaven naar Spanje werd de natuurlijke haven goed bewaakt. Op de heuvels rondom de stad werden grote forten en uitkijkposten gebouwd, die de piraten op afstand moesten houden. Deze voormiddag rijden we naar de top van de Cerra de la Popa, vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de oude en de nieuwe stad met haar torenhoge wolkenkrabbers. Nadien rijden we naar de San Lázaroheuvel voor een bezoek aan het belangrijkste nog intacte bolwerk: het San Felipefort. Na de middag trekt u naar een school in een arme wijk en maakt u kennis met de kinderen uit de buurt. Hun levensomstandigheden zijn verre van ideaal, maar van hun levensvreugde kunnen we nog veel leren. U sluit de dag af met een cocktail bij zonsondergang bovenop de oude stadswallen. Nadien wordt u in stijl, per paardekoets, naar het restaurant gebracht voor een afscheidsdiner. Overnachting in hotel Sofitel Santa Clara*****.

 Dag 17 Cartagena - Bogotá - Brussel  Ontbijt
Vrije voormiddag om de stad een laatste keer te verkennen. Nadien transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Europa via Bogotá.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 1
Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 2
Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 3
Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 4
Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 5
Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site> - foto 6
Reserveer Colombia passie, koffie en cultuur <site>- NIEUW!</site>
Deze pagina delen
 
Email