Costa Rica  Een groene explosie


REISDUUR 13 dagen/11 nachten - CRIVTCNI-W
 • gewijzigd programma door politieke situatie in Nicaragua
 • ontdek de prachtigste nationale parken: Tortuguero, Arenal, Rincón de la Vieja en Manuel Antonio
 • neem deel aan een indrukwekkende Canopy Tour en een wandeling over de Hanging Bridges
 • steun de Fundación Cuencas de Limón

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - San José - Santa Ana   
Vertrek per vlucht naar San José. Bij aankomst laat u meteen de drukte van de hoofdstad achter zich en rijdt u naar het hotel in het nabijgelegen Santa Ana. Overnachting in Santa Ana in Studio Hotel*****.

 Dag 2 Santa Ana - Tortuguero  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg vertrek naar Caño Blanco waar u aan boord gaat van een motorbootje richting het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg bewondert u de unieke fauna en flora van dit regenwoud doorspekt met ontelbare waterwegen. Na de middag krijgt u een rondleiding in het pittoreske stadje Tortuguero dat slechts enkele honderden inwoners telt. U vindt er onverharde wegen, typisch Caraïbische houten huizen, winkels en bars. Overnachting in Tortuguero in de Laguna Lodge.

 Dag 3 Nationaal Park Tortuguero  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag ontdekt u de pracht en praal van dit natuurgebied. Geniet in de voormiddag van een boottocht langs het dichte woud en in de namiddag van een ontspannende boottocht langs de kleinere kanalen van het park. De motorboten hebben speciale stille motoren zodat u optimaal van de geluiden van het regenwoud geniet. Op de oevers van de riviertjes verrijzen talloze tropische planten en bomen die metershoge groene muren vormen. De weerspiegeling in het stilstaande water maakt van deze boottocht een adembenemende belevenis. U maakt kennis met het leven in de jungle: kaaimannen, kapucijn- en brulapen, leguanen, kikkers en een groot aantal soorten vogels waaronder ijsvogels en de montezuma oropendola, een mooie zangvogel. Overnachting in Tortuguero in de Laguna Lodge.

 Dag 4 Tortuguero - Arenal  Ontbijt-Middagmaal
Deze ochtend keert u terug met de boot naar Caño Blanco vanwaar u verder gaat met de bus naar La Fortuna. De weg naar het Arenal Nationaal Park leidt langs een aantal kleine, authentieke dorpjes waar men leeft van landbouw en veeteelt. Deze vruchtbare streek wordt ook wel eens het hart van het land genoemd. Met de hulp van een tractor verkent u een ananasplantage. U ziet en leert er over de verschillende stappen in het productieproces van de ananas. Na afloop is het aan u om te oordelen over de smaak van deze organisch gekweekte vruchten. Overnachting in Arenal in hotel Arenal Manoa****.

 Dag 5 Arenal  Ontbijt-Avondmaal
Deze dag staat in het teken van een van de hoogtepunten van deze rondreis: het Nationaal Park van de Arenalvulkaan. U wandelt door het nationaal park, maar eerst ervaart u de weelderige omgeving vanuit een ander perspectief. Tijdens een wandeling over de hangbruggen komt u oog in oog met het leven in de kruinen van de bomen. Wanneer de zon onder gaat, ontdekt u de vele kleurrijke kikkers en reptielen van het tropische regenwoud in het Arenal Natura Ecological Park. Overnachting in Arenal in hotel Arenal Manoa****.

 Dag 6 Arenal - Monteverde  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt rijdt u naar Monteverde. U brengt er een leerrijk bezoek aan Finca El Trapiche, waar u meer te weten komt over het telen van koffie, cacao en suikerriet. Na een heerlijke lunch wordt u naar het hotel gebracht. ’s Avonds staat er een bijzondere nachtwandeling op het programma. In het gezelschap van een ervaren gids en gewapend met een zaklamp gaat u op zoek naar nachtelijke fauna in het Curi Cancha Reservaat. Verscholen in het gebladerte ontdekt u de beroemde boomkikkers en tal van insecten. Overnachting in Monteverde in de Trapp Family Lodge****

 Fundación Cuencas de Limón   
De Fundación Cuencas de Limón is een onafhankelijke ngo die werd opgericht in 1996 als reactie op het ongecontroleerde houthakken. De voornaamste missie vandaag is het beschermen van de bosgebieden in de Zuid-Caribische rivierbeddingen in Costa Rica, zodat water en de kwaliteit ervan verzekerd kan worden voor de huidige en toekomstige generaties. Tot 2024 zal FCL voornamelijk aan de 'Biological Corridor' werken. Het doel hiervan is de aaneensluiting van een biologische strip tussen Cerro Chirripó, de hoogste berg van Costa Rica, en de Caraïbische Zee. Dit alleen is echter niet voldoende. Ook een verantwoord gebruik van natuurlijke bronnen is essentieel en daarom is het van uiterst belang dat de bewoners hun gedrag en gewoontes aanpassen. FCL tracht daarom de plaatselijke kinderen en volwassenen respect voor de natuur bij te brengen.

Samen met onze lokale partner in Costa Rica steunen we het project van de Fundación Cuencas de Limón en storten we 25 USD per deelnemer aan deze rondreis op rekening van deze organisatie. Kies dus voor onze rondreis door Costa Rica en steun dit schitterende initiatief. Samen helpen we de natuur!
Meer info vindt u terug op www.fclimon.org.

 Dag 7 Monteverde  Ontbijt-Middagmaal
De aantrekkingskracht van Monteverde schuilt onder andere in het prachtige nevelwoud met zijn veelzijdige fauna en flora. Dit woud is het hele jaar door in mist gehuld die te wijten is aan de van de Atlantische Oceaan afkomstige noordoostpassaat. In de bergen koelt de vochtige lucht af en worden er laaghangende wolken gevormd. In de voormiddag verkent u met een natuurgids dit indrukwekkende reservaat. Probeer zoveel mogelijk verschillende vogels te spotten. Er zijn maar liefst meer dan 450 soorten! Na de lunch heeft u vrije tijd om het dorpje Santa Elena en omgeving te ontdekken. Overnachting in Monteverde in de Trapp Family Lodge****

 Dag 8 Monteverde - Rincón de la Vieja  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De reis gaat verder richting Rincón de la Vieja. In Palo Verde National Park gaat u aan boord voor een boottocht op de Tempisque-rivier. Met wat geluk spot u krokodillen, leguanen en kapucijnaapjes. Overnachting in Rincón de la Vieja in Hotel Hacienda Guachipelín***+.

 Dag 9 Rincón de la Vieja  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In het nationaal park Rincón de la Vieja maakt u een vroege wandeling tussen reusachtige wurgvijgen, langs kokende modderpoelen, zwavelplassen en stomende fumarolen. In de namiddag heeft u de tijd om te ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Overnachting in Rincón de la Vieja in Hotel Hacienda Guachipelín***+.

 Canopy Tour & Hanging Bridges   
Zoals u leest in het programma, neemt u deel aan een aantal activiteiten midden in het tropische regenwoud.
Zo is er de Canopy Tour, een toch wel avontuurlijke beleving. In de boomtoppen van het woud zijn diverse platformen gebouwd. Op het eerste platform wordt u vastgemaakt. Nadien glijdt u van boomtop naar boomtop en van platform naar platform terwijl u geniet van het regenwoud om u heen.
Minder spectaculair, maar zeker niet minder boeiend zijn de Hanging Bridges. Hier wandelt u over hangbruggen gebouwd doorheen het regenwoud omringd door de boomtoppen. Iets minder actief, maar u hebt alleszins een even indrukwekkend uitzicht! Het is tevens een unieke manier om de vele vogels en dieren te observeren die meters boven de grond leven.

 Dag 10 Rincón de la Vieja - Manuel Antonio  Ontbijt-Avondmaal
Onderweg naar Punta Quepos maakt u een stop aan het Nationaal Park Carara. Dit is het toevluchtsoord van veel verschillende vogelsoorten en dus ook een populaire locatie voor vogelspotters. Arara betekent echter krokodil in de uitgestorven Huetartaal. Maar wanneer u de Tarcolesrivier oversteekt, is het u snel duidelijk waarom het park naar deze reptielen genoemd werd. Het hotel in Quepos is gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de oceaan. Overnachting in Punta Quepos in hotel El Parador****.


 Dag 11 Nationaal Park Manuel Antonio  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar het Nationaal Park Manuel Antonio. Het kleinste, maar een van de meest bezochte nationale parken van het land. Dompel je voor de laatste keer nog eens onder in de prachtige natuur van Costa Rica. De gids begeleidt een informatieve wandeling van ongeveer anderhalf uur door het tropische regenwoud van Manuel Antonio. Na afloop heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in het lauwwarme water of te luieren aan een van de prachtige stranden in het park. Later in de namiddag staat er een Canopy Tour op het programma. Alle remmen los en laat je glijden over en door de toppen van de bomen. Overnachting in Punta Quepos in hotel El Parador****.

 Dag 12 Manuel Antonio - San José - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt zet u de terugtocht in richting San José. Onderweg bezoekt u een koffieplantage. Na deze rondleiding zal uw kop koffie beslist geen geheimen meer voor u hebben. Terug in San José eindigt deze 'groene' reis en neemt u de terugvlucht richting Brussel.

 Dag 13 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Costa Rica een groene explosie - foto 1
Costa Rica een groene explosie - foto 2
Costa Rica een groene explosie - foto 3
Costa Rica een groene explosie - foto 4
Costa Rica een groene explosie - foto 5
Costa Rica een groene explosie - foto 6
Reserveer Costa Rica een groene explosie
Deze pagina delen
 
Email