Duitsland Bruisend Berlijn en trendy Leipzig


REISDUUR 6 dagen/ 5 nachten - DEUVTBER-F - zomer 2018

  • Berlijn, een levendige, spannende en veelzijdige metropool
  • Excursie naar Potsdam en bezoek aan het Schloss Sanssouci
  • Leipzig, een stad met culturele en historische bezienswaardigheden

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Berlijn   
Vertrek naar Berlijn. Als het vluchtschema het toelaat maken we vandaag al een eerste kennismaking met de hoofdstad van Duitsland per autocar. Transfer naar het hotel. Overnachting in Maritim ProArte Hotel****.

 Dag 2 tot 3 Berlijn  Ontbijt
Naast vele trendy shops, hippe bars, een scala aan musea en theaters biedt Berlijn u bovenal een waaier aan bezienswaardigheden! De volgende toppers staan op het programma:
- het drukste plein van de stad: de Alexanderplatz, genoemd naar de Russische tsaar Alexander I die in 1805 een bezoek bracht. Bedenk dat alle huizen en winkels rondom het plein werden platgebombardeerd tijdens WO II! Vanop de Fernsehturm geniet u van het beste uitzicht op de stad.
- het Museuminsel, hier worden 's werelds mooiste schatten tentoongesteld. Op dit eilandje aan de Spree groeide het dorpje Berlijn uit tot een echte miljoenenstad. Bijzonder is het Pergamonmuseum. Het dankt zijn naam aan het hellenistische Pergamonaltaar waarrond het museum is opgetrokken. In ’s werelds oudste architectuurmuseum wordt er naast een rijke collectie uit de klassieke oudheid ook Babylonische kunst tentoongesteld.
- de hypermoderne Potsdamer Platz en de neoklassieke Brandenburger Tor, eens het symbool van de scheiding, maar nu van de hereniging tussen Oost en West
- de Reichstag, de zetel van het Duitse parlement Bundestag. De kern van zijn koepel bestaat uit honderden spiegels die zorgen voor een prachtig effect. Via grote spiraalvormige ringen kunnen we tot helemaal bovenaan de koepel wandelen.
- in het museum Haus am Checkpoint Charlie herbeleven we de scheiding tussen Oost en West tijdens de Koude Oorlog. De bezoekers worden hier herinnerd aan de verpletterende impact van de Muur op de inwoners.
- het sierlijke paleis Schloss Charlottenburg uit de 17de eeuw was de zomerresidentie van Sophie Charlotte, de tweede echtgenote van koning Frederik I van Pruisen. Na de oorlog werd het paleis zorgvuldig gereconstrueerd.
- de Kurfürstendamm met het stijlvolle warenhuis KaDeWe en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. De kerk werd in 1943 verwoest maar de ruïne bleef bewaard ter nagedachtenis van de oorlog.


 Dag 4 Berlijn - Leipzig  Ontbijt
Alvorens naar Leipzig te reizen bezoeken we het barokke Potsdam. We verkennen het Pruisische Versailles van koning Frederik II. Nadien maken we een wandeling door het grote park Sanssouci met zijn talrijke paleizen en bouwwerken en bezoeken we het Schloss Sanssouci. Later op de dag komen we aan in Leipzig, een trendy stad waar het heden en het verleden elkaar afwisselen. Overnachting in Park Hotel Seaside****.

 Dag 5 Leipzig  Ontbijt
Tijdens een gegidste wandeling doorheen het centrum van de stad ontdekken we dat Leipzig een gemoedelijke stad is waar veel te beleven valt. We wandelen langs:
- de Thomaskirche, een van de belangrijkste kerken van de stad. Hier werkte Johann Sebastian Bach als Thomascantor of dirigent voor het Thomanerchor, een jongenskoor dat werd opgericht in 1212.
- het oude stadhuis, één van de mooiste voorbeelden van de renaissance architectuur in Duitsland.
- aan de Augustusplatz, een van de grootste pleinen van Europa, kunnen we een paar bijzonder gebouwen bewonderen, zoals het Opernhaus en de universiteitsgebouwen.
Na de vrije lunch kunt u op eigen initiatief deze eigentijds stad verkennen. Overnachting in Park Hotel Seaside****.


 Dag 6 Leipzig - Berlijn - Brussel  Ontbijt
Vandaag sluiten we deze boeiende 6-daagse reis af. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Berlijn voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 1
Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 2
Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 3
Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 4
Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 5
Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig - foto 6
Reserveer Duitsland bruisend Berlijn en trendy Leipzig
Deze pagina delen
 
Email