Ecuador & de Galápagos Rijk verleden en bewust ecotoerisme


REISDUUR 17 dagen/15 nachten - 47790
  • ontdek het Ecuadoraanse Amazonewoud dat een van de mooiste blijkt te zijn /
  • ontdek de hooglanden van Ecuador langs de vulkanenroute, van Cuenca over Riobamba naar Quito / Galápagoscruise (vier nachten) aan boord van het luxeschip M/V Santa Cruz, alle maaltijden inbegrepen

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Quito   
Vertrek naar Quito. Aankomst en transfer naar de stad. Overnachting in Quito in hotel Hilton Colon****.

 Dag 2 Quito  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan Quito, een metropool met zo'n anderhalf miljoen inwoners die aan de voet van de Pchinchavulkaan in een smalle vallei ligt. In de voormiddag bezoek aan het schitterende koloniale stadscentrum met o.a. het San Franciscusklooster en de Plaza de la Independencia, een plein dat wordt omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis en het bisschoppelijk paleis. Na de middag bezoek aan het monument Mitad del Mundo. Hier kunt u met Ă©Ă©n voet op het noordelijk halfrond gaan staan en met de andere op het zuidelijk halfrond. Overnachting in hotel Hilton Colon****.

 Dag 3 Quito - Coca - Amazonegebied  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Coca. Bij aankomst transfer per lokale bus en per boot naar de lodge. Let onderweg alvast op de indrukwekkende fauna en flora die u zult tegenkomen. Overnachting in de Amazone in de Sacha Lodge.

 Sacha Lodge   
De korte vlucht van Quito over de met sneeuw bedekte toppen van de Andes naar het Amazonegebied brengt u naar Puerto Francisco de Orellana, beter bekend als Coca. Na de lunch vaart u een 80-tal kilometer langs de Rio Napo naar het privé-domein van Sacha. Een half uurtje wandelen en u bereikt het Pilchicochameer waar u wordt overgezet met een kano om uiteindelijk toe te komen aan uw verblijfplaats voor de komende 3 nachten, Sacha lodge. In kleine groepjes zult u deelnemen aan verscheidene activiteiten onder begeleiding van een ervaren natuurgids. De lodge beschikt bovendien over een eigen Butterfly House, waar bijna 40 verschillende soorten worden gekweekt om nadien vrijgelaten te worden, een Bird Walk en een 43 meter hoge Observation Tower van waarop je een ongelooflijk panoramisch zicht hebt. Een beklimming vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang wordt beloond met het spotten van papegaaien, toucans en andere kleurrijke vogels. De lodge werd opgetrokken met traditionele materialen afkomstig van het regenwoud. De 26 kamers beschikken over een privébalkon van waar u tussen de activiteiten door kan genieten van het uitzicht op de weelderige jungle.

 Dag 4 & 5 Amazonegebied  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens deze twee dagen maakt u uitgebreid kennis met de rijke fauna en flora van het Ecuadoraanse regenwoud. Door middel van verschillende wandelingen en boottochten ontdekt u de lokale bewoners van de jungle. Overnachting in de Amazone in de Sacha Lodge.

 Dag 6 Amazonegebied - Coca - Quito  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer per boot en per bus naar de luchthaven van Coca voor de binnenlandse vlucht naar Quito. Avondmaal in de Rumiloma Hacienda met een prachtig uitzicht over Quito. Overnachting in Quito in hotel Hilton Colon****.

 Dag 7 Quito - Cotopaxi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Via de Carretera Panamericana (de Pan-Amerikaanse snelweg) zet de reis zich verder naar het Cotopaxi Nationaal Park. Een bezoek aan het bezoekerscentrum leert u alles over de páramo, het gebied tussen de boomgrens en de sneeuwgrens. De wijdse hoogvlakte met meren, venen en graslanden nodigen uit voor een ochtendwandeling op zoek naar unieke plantensoorten. Nadien lunch in de hostería Tambopaxi. Onderweg naar het hotel bezoekt u ook nog een rozenkwekerij. Overnachting in Cotopaxi in de koloniale Hacienda La Ciénaga***+.

 Dag 8 Cotopaxi - Patate  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Op donderdagochtend komt het dorpje SaquisilĂ­ helemaal tot leven. De lokale bevolking komt dan in de vroege uren naar het dorp om er zijn koopwaren uit te stallen. Deze indianenmarkt behoort wellicht tot de mooiste van het land. De verschillende handelswaren worden per soort uitgestald over verschillende pleinen in het dorp. Een bezoek aan deze kleurrijke markt is geen toeristische, maar een absoluut authentieke ervaring. Nadien verder naar Salcedo voor de lunch. Vrije tijd om van de mooie omgeving te genieten alvorens verder te rijden naar de laatste stopplaats van de dag, een 300-jaar oude hacienda in Patate. Overnachting in Patate in Hacienda Leito***+.

 Dag 9 Patate - Riobamba  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Via een spectaculaire weg door de kloof van de Pastazarivier bereikt u Baños. Hier start de watervallenroute. Een intensieve afdaling naar El Pailon del Diablo brengt u tot dichtbij de indrukwekkende waterval omgeven door tropische vegetatie en orchideeën. De kracht van het water kan ook waargenomen worden vanop een uitkijkpunt zonder af te dalen. In de namiddag verkenning van Baños. Het toeristische stadje is gekend omwille van de warmwaterbaden gevoed door de vulkaan Tungurahua. Vervolgens rijdt u verder naar Riobamba langs schilderachtige landschappen en de hoogste berg van Ecuador, de Chimborazovulkaan. Overnachting in Riobamba in hostería Abraspungo***+.

 Dag 10 Riobamba - Cuenca  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag beleeft u wellicht een van de hoogtepunten van deze reis. In Alausí gaat u aan boord van de Tren Ecuador voor een spectaculaire treinrit door het indrukwekkende landschap van de Andes met hoge toppen en diepe dalen om uiteindelijk in zig zag 800 meter te dalen langs de Devil's Nose tot in Sibambe. Hier kan u een kijkje nemen in het museum Condor Puñuna, volledig opgebouwd en beheerd door de Nizaggemeenschap. Vanaf hier zet de rit zich verder met de bus richting Cuenca met onderweg een stop aan de Incasite Ingapirca. Overnachting in Cuenca in Santa Lucia****+.


 Dag 11 Cuenca - Guayaquil  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag bezoek aan Cuenca. Deze stad werd in 1557 door de Spanjaarden gesticht en is waarschijnlijk een van de aangenaamste steden van Ecuador. Haar elegante verleden is er nog erg tastbaar. U maakt er een wandeling door gezellige straatjes, langs pleintjes met bloemenkraampjes om te eindigen aan de Plaza Mayor, gedomineerd door de kathedraal met prachtige blauwe koepels. Als laatste in Cuenca staat er nog een rit langs de huizen aan de oever van de Tomebamba rivier op het programma. Nadien vertrek richting Guayaquil met onderweg bezoek aan het El Cajas Nationaal Park. Dit indrukwekkende natuurgebied bestaat uit verschillende gebergtes, meer dan 200 meren en lagunes en herbergt een uitgebreide dierenwereld zoals herten, poema's, tapirs en diverse vogelsoorten. Wie geluk heeft, kan zelfs een glimp opvangen van de befaamde condor. Bij aankomst in Guayaquil transfer naar het hotel. Overnachting in Guayaquil in hotel Hilton Colon*****.

 Dag 12 Guayaquil - Galápagos  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor de binnenlandse vlucht naar Baltra op de Galápagoseilanden. Transfer naar de haven voor de inscheping op het eersteklasschip M/V Santa Cruz. De archipel ligt op ongeveer 1.000 km van Ecuador en omvat dertien grote en zes kleinere eilanden. Hier leven in een grillig gevarieerd landschap reuzenschildpadden, kleurrijke prehistorische leguanen, zeeleeuwen, pinguïns, zeehondjes, flamingo's, blauwvoetige jan-van-genten, fregatvogels, enz. Tijdens de cruise bezoek aan de belangrijkste eilanden per panga (klein bootje). Elke excursie wordt begeleid door een natuurgids die 's avonds diavoorstellingen en uitleg geeft over de bezoeken van de volgende dag. In de namiddag afvaart naar het nabijgelegen Las Bachas op Santa Cruz eiland. Dit strand heeft zijn naam te danken aan de vele legercontainers die er aanspoelden na de tweede wereldoorlog en waarvan nu nog delen vanuit het zand omhoog steken. Bovendien zijn de lagunes achter het strand een ideale plek om flamingo's en andere watervogels te spotten. Het witte strand is dan weer een belangrijke broedplaats van de groene zeeschildpad. Het is de perfecte plek om vertrouwd te geraken met het snorkelen. Overnachting op het schip M/V Santa Cruz*****.

 Dag 13 Galápagos  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag vaart u langs de indrukwekkende kliffen van Buccaneer Cove op James eiland en komt u meer te weten over de interessante geschiedenis van het eiland Santiago. Zeevogels en zeeleeuwen vertoeven graag in Buccaneer Cove, ook gekenmerkt door prachtige rotsformaties zoals de Elephant Rock en The Bishop. Na de lunch maakt u een wandeling vanuit Puerto Egas. Het landschap bestaat hier grotendeels uit verschillende lagen vulkanische tufsteen en lavastromen. Het is een ideale gelegenheid om vogels, zeeleguanen en misschien wel zeeleeuwen te spotten. Nadien heeft u de tijd om te zwemmen of te snorkelen. Overnachting op het schip M/V Santa Cruz*****.

 Dag 14 Galápagos  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaat u aan land aan het strand van Rábida eiland. De hoge concentratie ijzer in de lava van Rábida zorgt voor het roodkleurige zand. Tijdens de strandwandeling maakt u kennis met spotvogels, gele tjiftjafs, zeeleguanen,... Zeer dicht bij het strand, achter de bosjes zoutgras, bevindt zich een zoutwaterlagune waar flamingo's vertoeven. Het is een prachtige snorkelsite, maar diegenen die liever droog blijven kunnen ook van de onderwaterwereld genieten tijdens een boottochtje met de glasbodemboot. Onderweg naar Bartolomé eiland is de kans groot dat u dolfijnen ziet. Op Bartolomé eiland wandelt u naar de top, vanwaar u een prachtig panoramisch zicht hebt. Vervolgens vaart u langs Pinnacle Rock en heeft u opnieuw de gelegenheid om te snorkelen, misschien wel met Galápgagospinguïns, of een tochtje met de glasbodemboot te maken. Overnachting op het schip M/V Santa Cruz*****.

 M/V Santa Cruz   
Het cruiseschip Santa Cruz werd speciaal gebouwd voor cruises langs de Galápagoseilanden. Het schip werd recent volledig opgefrist met onder andere nieuwe vloerbekleding, bedlinnen, gordijnen, enz. De Santa Cruz staat garant voor een perfecte service. Bovendien kunt u rekenen op een ervaren bemanning en bekwame natuurgidsen die enkel gespecialiseerd zijn in de fauna en flora van de Galápagoseilanden. Vanaf nu zal er ook een onderwaternatuurspecialist aan boord zijn om de wonderlijke onderwaterwereld van de Galápagos optimaal te kunnen beleven. Zo werden er naast een telescoop en verrekijkers ook onderwatercamera's geplaatst.
Als u niet per panga of per glasbodemboot aan het genieten bent van wat de Galápagos te bieden hebben, kunt u zich in de bibliotheek nog steeds verdiepen in de werken die hierover werden geschreven. En wie geluk heeft, kan op het zonnedek een glimp opvangen van speelse dolfijnen en walvissen.
90 klanten kunnen er verblijven in 44 kajuiten die verdeeld zijn over de verschillende dekken. Geniet bovendien, ook op het water, van uitstekende maaltijden want zowel de internationale als de nationale keuken wordt hier aangeboden.
Meer info kan je terugvinden op www.mvsantacruz.com.

 FundaciĂłn Galápagos   
De Galápagos eilanden zijn ongetwijfeld een speciale plek op aarde. Iedereen die er geweest is kan getuigen dat men een bijzonder gevoel beleeft wanneer men vertoeft tussen de rijke fauna die geen mensen schuwt of vreest. Het spreekt dan ook voor zich dat er alles aan gedaan moet worden om deze mooie plek te beschermen. In 1998 werd dan ook de Fundación Galápagos opgericht om via allerhande initiatieven de bewaring van de pracht van de eilandengroep te garanderen. De verscheidene projecten zijn gericht op het langs de ene kant verbeteren en langs de andere kant reduceren van de menselijke impact op de ecosystemen van de eilanden. Concreet wordt dit verwezenlijkt door 4 grote projecten, namelijk: recycleren, schoonmaken en schoonhouden van de kust, leerprojecten op lokale scholen en het ontdoen van olie en filters van de vele schepen. We zijn ons er allemaal van bewust dat we een kritiek punt bereikt hebben waarop onze houding tegenover de natuur belangrijker is dan ooit. Door te kiezen voor een cruise met de M/V Santa Cruz, kiest u voor een cruise die reeds beloond werd voor het voeren van een gezond afvalbeleid. Bovendien wordt er 10 USD per persoon gestort ten voordele van de Fundación Galápagos. Meer info kan u terugvinden op www.fundaciongalapagos.org.

 Dag 15 Galápagos  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze ochtend begint met een indrukwekkende vaart per panga langs de kliffen van Genovesa eiland. Beklim de 90 treden van Prince Philip's Steps om nadien een korte wandeling te maken over de open vlakte. Het kleine eiland is de uitgelezen plek om aan vogelobservatie te doen. Er leven hier grote kolonies nazcagenten, roodvoetgenten en fregatvogels. Indien het weer het toelaat kan u ook opteren om aan boord van de panga te blijven voor een langere vaart langs de kliffen. In de namiddag vaart u naar de andere zijde van het eiland voor een rustige wandeling met nog meer vogelsoorten zoals zeemeeuwen, reigers, vinken en spotvogels. U kan optioneel deelnemen aan een wandeling over scherpe lava met spectaculaire uitzichten of uitrusten op het strand van de mooie natuurlijke haven van Darwin Bay.

 Dag 16 Galápagos - Guayaquil - Brussel  Ontbijt
Vandaag zet het schip koers naar San CristĂłbal eiland. Na het ontbijt kan u optioneel het schildpaddenbescherming en -broedcentrum van Cerro Colorado bezoeken waar u meer te weten komt over het project om de met uitsterven bedreigde reuzenschildpadden te redden. Nadien transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Guayaquil naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 1
Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 2
Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 3
Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 4
Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 5
Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme - foto 6
Reserveer Ecuador & de Galápagos rijk verleden en bewust ecotoerisme
Deze pagina delen
 
Email