Egypte Nijlcruise


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - EGYVTEGY-W
  • een cruise op de Nijl, de slagader van Egypte
  • de tempels van Luxor en Karnak
  • Aswan met het Nasser-stuwmeer en de tempel van Philae

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Luxor  Avondmaal
Vlucht naar Luxor en transfer naar het cruiseschip Crown Emperor*****. In Luxor heeft de Nijl de wereld in twee delen verdeeld, één voor de levenden en één voor de doden. Op de oostelijke oever ligt de residentiële stad van de farao’s van het Nieuwe Rijk en het centrum van de verering van de koning der goden, Amon-Ra. Op de westelijke oever ligt de wereld van de doden, waarvan de vele graftombes en tempels nog steeds getuigen. Na check-in bezoeken we de tempels van Karnak en Luxor. De belangrijkste tempel is natuurlijk die van Amon-Ra. We bezoeken ook de tempel van Seti I en Ramses III, de kiosk van Taharqa en de sfinxen met beelden van Ramses II tussen hun poten. Het meest indrukwekkende is ongetwijfeld de Grote Zuilenhal waar 134 zuilen met papyruskapitelen staan. Avondmaal en overnachting aan boord.

 Dag 2 Luxor - Esna  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt wordt de westelijke oever van de Nijl bezocht. In de Vallei der Koningen bevinden zich de graven van farao’s zoals Seti I, Amenhotep IV (Achnaton), Ramses VI en Toetanchamon. We bezoek er drie fenomenale koningsgraven. De vrouwelijke farao Hatsjepsoet regeerde maar liefst 22 jaar over het oude Egypte. We verkennen de grootse tempel die gebouwd werd ter verheerlijking van één van de beroemdste vrouwen uit de Egyptische oudheid. Onderweg houden we halt aan de Kolossen van Memnon. In Medinet Haboe bewonderen we de tempel van Ramses III, één van de best bewaarde Egyptische tempels. Na de middag varen we richting Edfu. We passeren langs Esna waar het schip door de grote sluis op de Nijl wordt geloodst. Esna vormde vroeger het eindpunt van een karavaanroute. In het begin van de 20ste eeuw werd het een landbouwcentrum door de bouw van de stuwdam. Met zo’n 120 sluizen werd hier vroeger de irrigatie van de provincie geregeld.

 Dag 3 Esna - Edfu - Kom Ombo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
’s Morgens komen we aan in Edfu. Vanuit de verte zien we de enorme zuilen van de aan Horus gewijde tempel boven de huizen aan de westelijke oever uitsteken. Het is de best bewaarde tempel van het hele land. Hier eindigde volgens de mythologie de jarenlange strijd tussen Horus en zijn oom Seti in het voordeel van Horus. Voor de ingang prijken twee beelden van Horus als valk. Na ons bezoek aan de tempel zet het cruiseschip koers naar Aswan via Kom Ombo.

 Dag 4 Kom Ombo - Aswan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in Aswan en bezoek aan de Hoge Dam die in 1971 in gebruik werd genomen. Van op het midden van de 3,6 km lange dam hebt u een uitzicht over het Nassermeer. Ook de onvoltooide obelisk krijgt onze aandacht. Per motorboot varen we naar de prachtige tempel van Philae, die gewijd is aan de godin Isis. Het schip blijft twee nachten in Aswan voor anker liggen. ‘s Avonds kunt u een wandeling maken door de soek van Aswan of het klank- en lichtspel aan de tempel van Philae bijwonen (facultatief).

 Dag 5 Aswan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens de vrije voormiddag kunt u een facultatief bezoek brengen aan de schitterende tempels van Aboe Simbel. De tempels van Ramses II en zijn echtgenote Nefertari werden door de Unesco verplaatst om niet door het Nassermeer te worden overspoeld. In de namiddag bezoeken we de eilanden van Aswan per feloeka, een typisch rivierbootje, en maken we een wandeling door de botanische tuin op het eiland van Lord Kitchener, waar het heerlijk vertoeven is in de schaduw van de talrijke planten en bomen.

 Dag 6 Aswan - Kom Ombo - Edfu   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Op de middag keert het schip terug naar Kom Ombo. Vanaf het schip geniet u van een mooi uitzicht op de unieke dubbeltempel van Haroëris en Sobek. Bekijken we de tempel van dichterbij dan zien we dat deze gewijd is aan enerzijds de krokodillengod Sobek en anderzijds de valkengod Haroëris. Kom Ombo was ten tijde van de farao’s een belangrijk kruispunt tussen de Nijlvallei, de oostelijke woestijn en Nubië. Na ons bezoek vaart het schip verder naar Edfu waar het voor anker gaat voor de nacht.

 Dag 7 Edfu - Luxor  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Via de sluis van Esna varen we terug naar Luxor. Aan boord geniet u van een heerlijke vrije dag.

 Dag 8 Luxor - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Na de lunch, transfer naar de luchthaven van Luxor voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Egypte Nijlcruise - foto 1
Egypte Nijlcruise - foto 2
Egypte Nijlcruise - foto 3
Egypte Nijlcruise - foto 4
Egypte Nijlcruise - foto 5
Egypte Nijlcruise - foto 6
Reserveer Egypte Nijlcruise
Deze pagina delen
 
Email