Ethiopië Mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018)


REISDUUR 20 dagen/17 nachten - ETHVTETP-W
  • ontdek eeuwenoude culturen
  • bezoek prachtige koptische kerken en kloosters
  • maak kennis met de vriendelijke bevolking
  • ontmoet boeiende volksstammen in het zuiden
  • ga op zoek naar het Swayne's hartebeest in het Senkele Sanctuary
  • beleef een religieus festival vanop de eerste rij

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Addis Abeba   
Vandaag start uw reis met een vlucht richting Addis Abeba.

 Dag 2 Addis Abeba   
Na de verwelkoming, transfer naar het hotel. Vrije voormiddag. Na de lunch verkent u de stad met ondermeer het nationaal museum waar het skelet van ‘Lucy’ ondergebracht is. Een bezoek aan de Georgiskerk is een goede introductie op de koptische kerken in het noorden van het land. Overnachting in Radisson Blu**** of gelijkwaardig.

 Dag 3 Addis Abeba - Bahar Dar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een binnenlandse vlucht brengt u naar Bahar Dar. In de namiddag maakt u een boottocht op het uitgestrekte Tanameer en bezichtigt u enkele geïsoleerde kloosters. De kerken van deze afgelegen kloosters zijn versierd met kleurrijke iconen. Overnachting in hotel Abay Minch of gelijkwaardig.

 Dag 4 Bahar Dar - Gondar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U maakt een prachtige natuurwandeling naar de watervallen van de Blauwe Nijl niet ver van Bahar Dar. Na de middag leidt de route u door het vruchtbare hoogland naar Gondar, het Camelot van Ethiopië. Overnachting in hotel Goha of gelijkwaardig.

 Dag 5 Gondar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Gondar werd in de 17e eeuw de hoofdstad van de Zagwedynastie. De keizers bouwden hier een reeks kastelen en paleizen die een erg Indisch-Portugese invloed vertonen. De Debre Selassiekerk is bekend om haar vele kleurrijke fresco’s. Het beroemde engelenplafond is een hoogtepunt in de Ethiopische schilderkunst. 's Namiddags woont u de festiviteiten van de Timkat bij. Overnachting in hotel Goha of gelijkwaardig.

 Dag 6 Gondar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de vroege ochtend keert u terug naar de Timkat festiviteiten. U woont de processie bij waarbij een replica van de Ark des Verbonds wordt terug gedragen naar de kerk. Vrije namiddag.

 Dag 7 Gondar - Debark  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een bezoek aan een Falashadorp van de vroegere Ethiopische joden rijdt u naar Debark. Tijdens de rit kijkt u uw ogen uit: het berglandschap dat door de uitlopers van het Simiengebergte wordt gevormd is prachtig. U maakt een wandeling in het Simien Mountains National Park en kan met een beetje geluk de geladabaviaan, de waliasteenbok of de schuchtere Simienwolf observeren. Dit zijn alle drie inheemse diersoorten. Overnachting in Limalino Lodge of gelijkwaardig.Overnachting in hotel Goha of gelijkwaardig.

 Dag 8 Debark - Aksum  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verder door de bergen naar Aksum. Aksum was eens het centrum van een wereldrijk dat zich ver buiten de grenzen van het huidige Ethiopië uitstrekte. Volgens legendes zou de koningin van Sheba in Aksum haar paleis hebben gehad. Nu nog is het een religieus centrum waar, in een speciaal opgerichte kapel, de Ark des Verbonds bewaard zou worden. Aksum is vooral bekend om zijn immens grote grafstèles waarvan men de oorsprong nog steeds niet heeft achterhaald. Overnachting in Sabean hotel of gelijkwaardig.

 Dag 9 Aksum - Lalibela  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag vliegt u naar Lalibela, de belangrijkste en beroemdste bedevaartplaats van het land. Hier liet koning Lalibela in de 12e en 13e eeuw met behulp van de engelen elf kerken uit de rotsen houwen. Het hoogtepunt is de Georgiskerk, een monolithische kerk in de vorm van een Grieks kruis. De kerken van Lalibela zijn tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. In de weinig verlichte steegjes en tunnels tussen de indrukwekkende kerken waant u zich terug in de middeleeuwen. Priesters en monniken in lange gewaden kruisen uw pad, vanuit cryptes en grotten klinken kerkelijke gezangen. Overnachting in hotel Panoramic View of gelijkwaardig.

 Beleef een religieus festival vanop de eerste rij   
Jaarlijks wordt in november hulde gebracht aan de Heilige Maria van Zion in Aksum en herdenkt men de doop van Jezus Christus tijdens het Timkat festival in januari. Het 'Ethiopische Doopfeest' wordt uitbundig gevierd in Lalibela. Door de straten trekken processies voorgegaan door priesters. Ze gaan gekleed in gewaden van satijn en fluweel en kleurrijke parasols. Pelgrims zijn in het wit gekleed en dragen stokken met zilveren handvaten. De straten vullen zich met zingende en dansende mensen. Het programma van het november- en januarivertrek kan enigszins aangepast worden aan de feestelijkheden zodat u niets hoeft te missen.

 Dag 10 Lalibela  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De streek van Lalibela telt tientallen rotskerken. Een van de mooiste is Yemreha Xristos, een kerk met een zeer mooie laat-aksumitische architectuur. Dit rotskerkje bereikt u na een tocht per wagen en een wandeling. In de namiddag bezoekt u de resterende kerken in Lalibela. Overnachting in hotel Panoramic View of gelijkwaardig.

 Dag 11 Lalibela - Addis Abeba - Langano  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vlucht terug naar Addis Abeba. U rijdt verder naar het zuiden tot het Langanomeer. Overnachting in Sabana Beach Resort of gelijkwaardig.

 Dag 12 Langano- Arba Minch  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek doorheen de Grote Riftvallei richting Arba Minch. Onderweg bezoekt u het Senkele Sactuary waar u op zoek gaat naar het inheemse Swayne's hartebeest. Deze grassavanne is eveneens de thuis van hyena's, civetkatten, lynxen, koedoes, jakhalzen en antilopen. Daarna rijdt u de bergen in om er een bezoek te brengen aan de Dorze, een volk van wevers en pottenbakkers dat erg grote hutten bouwt die geïnspireerd zijn op het hoofd van een olifant. Donderdag is het ook marktdag voor de Dorze. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig

 Dag 13 Arba Minch - Konso  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar het dorp van de Konso. Hun heuvelachtig woongebied wordt gekenmerkt door in terrasvorm aangelegde velden. Hierop telen ze groenten en graangewassen. U brengt er een bezoek aan de koning van Konso en wordt rondgeleid in het paleis. U komt er meer te weten over de bijzondere begrafenisrituelen en de ‘waka’s’, de voorouderbeelden. Overnachting in Kanta Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 14 Konso - Omorate  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De reis zet zich verder richting Dimeka, waar het vandaag markt is voor de Hamar. Vele mannen dragen een kleikapsel en de vrouwen zijn gekleed in een kleurrijk versierd geitenvellen rokje. Indien u geluk heeft kan u misschien wel een initiatieceremonie, de 'sprong over de stieren', bijwonen en kan u genieten van de speciale dansen van deze stam. Overnachting in Murulle Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 15 Omorate  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U gaat op bezoek bij de Karo, die langs de oevers van de Omorivier leven. Deze mensen werden vanwege hun grote gestalte als slaven gejaagd. De Karo zijn in tegenstelling tot de andere volkeren van het Omobekken overwegend akkerbouwers. Aan de hand van uitgeholde boomstammen bereiken we de grote huttendorpen van de Dassanetch. Deze seminomaden leven erg kwetsbaar in de delta van de Omorivier. Zowel droogte als overstroming bedreigen hun veestapel. Stamleden die hun veestapel hebben verloren, moeten met de jacht op krokodillen aan de kost komen. De stam van de Dassanetch wordt opgedeeld in acht clans met elk hun specifieke opdracht. De sieraden van de vrouwen verraden tot welke clan zij behoren. Overnachting in Murulle Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 16 Omorate - Jinka  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U trekt vandaag naar Turmi waar het marktdag is voor de Hamar en de Bashada. In de namiddag maakt u kennis met het Arivolk, de grootste gemeenschap in deze streek. Elk huis heeft zijn eigen moestuintje. De meeste groenten en fruit op de lokale markten zijn geteeld door de Ari. Hoewel zij zich nu westers kleden, tonen ze graag de traditionele koisha, een rok gemaakt uit boomschors. Overnachting in Omo Eco Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 17 Jinka  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag trekt u het Mago National Park in. Hier leven de Mursi, een nomadisch volk waarvan de gehuwde vrouwen lipschijven dragen. Hier staat u oog in oog met de krijgers van de Mursigemeenschap. ’s Namiddags rijdt u verder naar het etnografisch museum van Jinka. Overnachting in Jinka Resort of gelijkwaardig.

 Dag 18 Jinka - Arba Minch  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek richting Arbaminch. Onderweg maakt u een boottocht op het Chamomeer, bekend om zijn grote krokodillen en talrijke watervogels. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 19 Arba Minch - Addis Abeba  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Terugrit naar Addis Abeba. U neemt afscheid van dit land in een typisch restaurant waar u tijdens de maaltijd geniet van traditionele dansen. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

 Dag 20 Addis Abeba - Brussel  Ontbijt-Avondmaal
Aankomst in Brussel.

 Opmerking:   
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U rijdt regelmatig over slechte wegen, die vooral na regenbuien moeilijk of helemaal niet berijdbaar zijn. Een sportieve instelling en flexibiliteit zijn daarom belangrijk. Wegens de geïsoleerde ligging van de bezochte plaatsen is de accommodatie soms erg eenvoudig en het comfort beperkt, maar het betreft steeds de best mogelijke keuze ter plaatse. U ontdekt daarentegen wel een nog zo goed als onbekende en fascinerende regio en maakt kennis met de levenswijze van unieke minderheden.

Delen
  Print

Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 1
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 2
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 3
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 4
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 5
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018) - foto 6
Reserveer Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast programma 14/01/2018)
Deze pagina delen
 
Email