Ethiopië Mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019)


REISDUUR 21 dagen/18 nachten - ETHVTETP-W
  • ontdek eeuwenoude culturen
  • bezoek prachtige koptische kerken en kloosters
  • maak kennis met de vriendelijke bevolking
  • ontmoet boeiende volksstammen in het zuiden
  • beleef een religieus festival vanop de eerste rij

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Addis Abeba   
Vandaag vliegt u richting Addis Abeba.

 Dag 2 Addis Abeba   
Na de verwelkoming, transfer naar het hotel. Vrije voormiddag. Na de lunch verkent u de stad met ondermeer het nationaal museum waar het skelet van ‘Lucy’, onze eerste voorouder, ondergebracht is. Een bezoek aan de Georgiskerk is een goede introductie op de koptische kerken in het noorden van het land. Overnachting in Radisson Blu**** of gelijkwaardig.

 Dag 3 Addis Abeba - Bahar Dar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een binnenlandse vlucht brengt u naar Bahar Dar. In de namiddag maakt u een boottocht op het uitgestrekte Tanameer en bezichtigt u enkele geïsoleerde kloosters. Bewonder de kleurrijke iconen waarmee de kerken van deze kloosters versierd zijn. Overnachting in hotel Abay Minch of gelijkwaardig.

 Dag 4 Bahar Dar - Gondar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U maakt een prachtige natuurwandeling naar de watervallen van de Blauwe Nijl niet ver van Bahar Dar. Na de middag leidt de route u door het vruchtbare hoogland naar Gondar, het Camelot van Ethiopië. Overnachting in hotel Goha of gelijkwaardig.

 Dag 5 Gondar  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Gondar werd in de 17e eeuw de hoofdstad van de Zagwedynastie. De keizers bouwden hier een reeks kastelen en paleizen die een erg Indisch-Portugese invloed vertonen. De Debre Selassiekerk is bekend om haar vele kleurrijke fresco’s, met het beroemde engelenplafond als hoogtepunt. Overnachting in hotel Goha of gelijkwaardig.

 Dag 6 Gondar - Debark  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een bezoek aan een Falashadorp van de vroegere Ethiopische joden rijdt u naar Debark. De rit wordt onderbroken met fotostops voor het vastleggen van adembenemende berglandschappen. Tijdens een wandeling in het Simien Mountains National Park spot u met een beetje geluk de geladabaviaan, de waliasteenbok of de schuchtere Simienwolf observeren. Dit zijn alle drie inheemse diersoorten. Overnachting in Limalimo Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 7 Debark - Aksum  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verder door de bergen en over de Wolkelipas naar Aksum. Een reis door de Ethiopische hooglanden die u niet vlug zal vergeten! Overnachting in Sabean hotel of gelijkwaardig.

 Dag 8 Aksum  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aksum was eens het centrum van een wereldrijk dat zich ver buiten de grenzen van het huidige Ethiopië uitstrekte. Een magische stad, gevoed door legendes. Dompel onder in het verhaal van koningin Sheba die in Axum haar paleis zou hebben bewoond. Ook blijft het een mysterie hoe de loodzware obelisken, waar Axum zo bekend om is, rechtop kwamen te staan. Nu nog is het een heilige stad waar, in een speciaal opgerichte kapel, de Ark des Verbonds bewaard zou worden. Overnachting in Sabean hotel of gelijkwaardig.

 Dag 9 Aksum - Lalibela  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag vliegt u naar Lalibela, de belangrijkste en beroemdste bedevaartplaats van het land. Hier liet koning Lalibela in de 12e en 13e eeuw met behulp van de engelen elf kerken uit de rotsen houwen. Het hoogtepunt is de Georgiskerk, een monolithische kerk in de vorm van een Grieks kruis. De kerken van Lalibela zijn tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. In de weinig verlichte steegjes en tunnels tussen de indrukwekkende kerken waant u zich terug in de middeleeuwen. Priesters en monniken in lange gewaden kruisen uw pad, vanuit cryptes en grotten klinken kerkelijke gezangen. Overnachting in hotel Panoramic View of gelijkwaardig.

 Dag 10 Lalibela  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De streek van Lalibela telt tientallen rotskerken. Een van de mooiste is Yemreha Xristos, een kerk met een zeer mooie laat-aksumitische architectuur. Dit rotskerkje bereikt u na een tocht per wagen en een wandeling. In de namiddag bezoekt u de resterende kerken in Lalibela. Overnachting in hotel Panoramic View of gelijkwaardig.

 Dag 11 Lalibela  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Jaarlijks herdenkt men de doop van Jezus Christus tijdens het Timkat festival in januari. Het 'Ethiopische Doopfeest' wordt uitbundig gevierd in Lalibela. Door de straten trekken processies voorgegaan door priesters. Ze gaan gekleed in gewaden van satijn en fluweel en kleurrijke parasols. Pelgrims zijn in het wit gekleed en dragen stokken met zilveren handvaten. De straten vullen zich met zingende en dansende mensen. U heeft vandaag de kans om de festiviteiten live mee te maken.

 Dag 12 Lalibela - Addis Abeba - Langano  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vlucht terug naar Addis Abeba, waar het tweede deel van de rondreis start. U rijdt in Zuidelijke richting naar het Langanomeer. Overnachting in Sabana Beach Resort of gelijkwaardig.

 Dag 13 Langano- Arba Minch  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek in de vroege ochtend doorheen de Grote Riftvallei richting Arba Minch. Als de conditie van de weg het toelaat, bezoekt u het Senkele Sanctuary waar u op zoek gaat naar het inheemse Swayne's hartebeest. In de namiddag rijdt u de bergen in om er de Dorze te bezoeken, bekend om hun weeftechniek en hoge hutten in de vorm van een bijenkorf. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig

 Dag 14 Arba Minch - Konso  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag wordt u verwelkomd door de Konso. Hun heuvelachtig woongebied wordt gekenmerkt door in terrasvorm aangelegde velden. Hierop telen ze groenten en graangewassen. U brengt er een bezoek aan de koning van Konso en wordt rondgeleid in het paleis. Kom meer te weten over de bijzondere begrafenisrituelen en de ‘waka’s’, houten totems. Overnachting in Kanta Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 15 Konso - Jinka  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U trekt het Mago National Park in. Hier leven de Mursi, een fascinerende bevolkingsgroep waarbij vooral getrouwde vrouwen opvallen door een eigenzinnig decoratiestuk, de lipschotel. ’s Namiddags rijdt u verder naar het etnografisch museum van Jinka. Overnachting in Omo Eco Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 16 Jinka - Murulle  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg passeert u de beroemdste markt van het Zuiden, Key Afar. Hier verhandelen de Bana, die u herkent aan de kalebas die ze op hun hoofd dragen, hun waar. Ook maakt u kennis met het Arivolk, de grootste gemeenschap in deze streek. Elk huis heeft zijn eigen moestuintje. De meeste groenten en fruit op de lokale markten zijn geteeld door de Ari. Hoewel zij zich nu westers kleden, tonen ze graag de traditionele koisha, een rok gemaakt uit boomschors. Overnachting in Murulle Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 17 Murulle  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U gaat op bezoek bij de Karo, een klein stam die langs de oevers van de Omorivier leeft. De Karo zijn in tegenstelling tot de andere volkeren van het Omobekken overwegend akkerbouwers. U herkent ze aan de prachtige motieven in witte kalk waarmee ze hun gezicht en lichaam decoreren. Aan de hand van uitgeholde boomstammen bereiken we de grote huttendorpen van de Dassanetch. Deze seminomaden leven erg kwetsbaar in de delta van de Omorivier. Zowel droogte als overstroming bedreigen hun veestapel. Stamleden die hun veestapel hebben verloren, moeten met de jacht op krokodillen aan de kost komen. De stam van de Dassanetch wordt opgedeeld in acht clans met elk hun specifieke opdracht. De sieraden van de vrouwen verraden tot welke clan zij behoren. Overnachting in Murulle Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 18 Murulle - Turmi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De reis zet zich verder richting Dimeka, waar het vandaag markt is voor de Hamar. Vele mannen dragen een kleikapsel en de vrouwen zijn gekleed in een kleurrijk versierd geitenvellen rokje. Indien u geluk heeft kan u misschien wel een initiatieceremonie, de 'sprong over de stieren', bijwonen en kan u genieten van de speciale dansen van deze stam. Overnachting in Buska Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 19 Turmi - Arba Minch  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek richting Arbaminch. Onderweg maakt u een boottocht op het Chamomeer, de schuilplaats van grote krokodillen, nijlpaarden en vele watervogels. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig.

 Dag 20 Arba Minch - Addis Abeba  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Terugrit naar Addis Abeba. U neemt afscheid van dit land in een typisch restaurant waar u tijdens de maaltijd geniet van traditionele dansen.

 Dag 21 Addis Abeba - Brussel  Ontbijt-Avondmaal
Terugvlucht met aankomst in Brussel.

 Opmerking:   
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U rijdt regelmatig over slechte wegen, die vooral na regenbuien moeilijk of helemaal niet berijdbaar zijn. Een sportieve instelling en flexibiliteit zijn daarom belangrijk. Wegens de geïsoleerde ligging van de bezochte plaatsen is de accommodatie soms erg eenvoudig en het comfort beperkt, maar het betreft steeds de best mogelijke keuze ter plaatse. U ontdekt daarentegen wel een nog zo goed als onbekende en fascinerende regio en maakt kennis met de levenswijze van unieke minderheden.

Delen
  Print

Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 1
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 2
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 3
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 4
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 5
Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019) - foto 6
Reserveer Ethiopië mystieke culturen in de hoorn van Afrika (aangepast Timkat programma 09/01/2019)
Deze pagina delen
 
Email