Finland & Zweden Helsinki & Stockholm, Scandinavische archipels


REISDUUR 6 dagen/5 nachten - FINVTHES-W - zomer 2018

  • Helsinki, parel van de Oostzee
  • Mini-cruise tussen Finland en Zweden
  • Gamla Stan, de oude historische wijk van Stockholm

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Helsinki  Avondmaal
Vlucht naar Helsinki. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Scandic Grand Marina****.

 Dag 2 Helsinki  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We starten ons bezoek aan Helsinki met een stadsrondrit. Architectonisch biedt Helsinki ons een fascinerende reis door de eeuwen aan, gaande van het Raadhuisplein in zijn unieke Neo-Classisitische stijl tot de Byzantijns-Russische Uspenski kathedraal, de grootste Orthodoxe kerk in West-Europa. In het Eira- en Katajanokka-district zijn er vele voorbeelden te zien van de "jonge" Finse architectuur. De uit de rotsen gehouwen imposante Temppeliaukio Kerk en het Sibeliuspark worden zeker ook bezocht. Na de lunch rijden we door naar het kleine plaatsje Porvoo, 50 km ten oosten van Helsinki. Hoewel het niet echt een kustplaatsje is, ligt het toch idyllisch aan de rivier Porvoo, dat in verbinding met de Botnische Golf staat. Aan de rivier zien we de typische rode gebouwen waar het plaatsje zo bekend voor is. We maken een wandeling door de charmante straatjes. Overnachting in hotel Scandic Grand Marina****. Dag 3 Helsinki  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag kunt u de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Helsinki verkennen is bijna kinderspel. In drie windrichtingen grenzen de wijken aan het water. De stad oogt groot door de brede lanen en pleinen, maar is prima te belopen. Katajanokka en Eira zijn de mooiste woonwijken. Er valt weinig te beleven, maar wie van art nouveau houdt, raakt er niet uitgekeken. Helsinki staat vol met klassieke panden, art-nouveau-gevels en moderne gebouwen zij aan zij. Bezoek zeker het Senaatplein met het standbeeld van de Russische Tsaar Alexander I. Het plein wordt omringd door de Domkerk, de Universiteit en het Regeringspaleis. De oude markthal in Nederlandse stijl verkoopt al sinds 1889 vis, groenten, fruit en specerijen. De kleuren en geuren zullen uw zintuigen zeker prikkelen! Aan de markt ligt ook het presidentieel paleis. In de namiddag transfer van het hotel naar de kade voor de ferryovertocht naar de Zweedse hoofdstad, Stockholm. Overnachting aan boord van de Silja Line in een buitenkajuit met privé sanitair.

 Dag 4 Stockholm  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijtbuffet aan boord komt het schip aan in Stockholm, ook wel het Venetië van het Noorden en de stad op het water genoemd. Fraaie bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Tijdens de stadsrondrit bewonderen we het stadhuis, een iconisch gebouw dat op veel ansichtkaarten en in reisgidsen terugkeert. Elk jaar vindt hier de wereldberoemde Nobelprijs-uitreiking plaats. Vervolgens zien we het Sergels Plein en via de Strandvägen, de bekende boulevard, rijden we over de brug naar Djurgården, de voormalige jachtvelden van de koning. We bezoeken het maritiem museum Vasa. Het zeilschip Vasa, dat in 1628 bij de eerste vaart door de haven van Stockholm zonk, werd na 333 jaar geborgen en in een schitterend museum omgetoverd. Nadien gaan we door naar Skansen, het oudste openluchtmuseum van de wereld en tevens een populair uitje onder toeristen, maar ook onder de inwoners. Hier hebben we een heerlijke lunch. Skansen is prachtig gelegen op het eiland Royal Djurgården en geeft vanuit sommige punten een prachtig uitzicht over de stad. Via een van de vele bruggen keren we terug naar het vasteland en rijden we naar Gamla Stan, de oude historische wijk. Het is een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse stadsharten van Europa. Binnen Gamla Stan vinden we verschillende bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Stockholm, het Nobelmuseum, gewijd aan de Nobelprijs en Alfred Nobel, en, natuurlijk, het Koninklijk Paleis. Zeg je Zweden, dan zeg je ABBA! In de middag ontdekken we ook ABBA The museum. De muziek, de kleding, de liedjes, de musicals en de films, alles rondom deze legendarische popgroep is verzameld in dit museum. Overnachting in hotel Scandic Norra Bantorget****.

 Dag 5 Stockholm  Ontbijt-Avondmaal
We vertrekken naar de haven van Stockholm voor een boottocht naar het Koninklijk domein Drottningholm, ook wel het Zweedse Versailles genoemd. Het is een van de best bewaarde paleizen en een uitstekend voorbeeld van de verschillende architectonische stijlen die in die periode in Europa kon worden gevonden. De combinatie van bijvoorbeeld het Chinese paviljoen, het koninklijke theater en de bijzonder mooie tuinen maken een bezoek aan Drottingholm een unieke ervaring. Een groot aantal leden van het koninklijk huis hebben er in de loop der tijd hun eigen stempel achtergelaten. De zuidelijke vleugel is de huidige residentie van de koninklijke familie. Na een rondleiding door het paleis en de bijbehorende tuinen nemen we de boot weer terug naar Stockholm. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Ga zeker eens terug naar Gamla Stan en wandel door de kleine straatjes met straatkeitjes die zich een weg slingeren langs leuke winkeltjes, gezellige barretjes en souvenirshops. Overnachting in hotel Scandic Norra Bantorget****.

 Dag 6 Stockholm - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.


Delen
  Print

Finland & Zweden Helsinki & Stockholm, Scandinavische archipels - foto 2
Reserveer Finland & Zweden Helsinki & Stockholm, Scandinavische archipels
Deze pagina delen
 
Email