Frankrijk Corsica, het eiland van de schoonheid


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - FRAVTCOR-F - zomer 2018

  • de hoogtepunten van Corsica
  • unieke mix van cultuur in de steden, ongerepte natuur en paradijselijke stranden
  • ontdekking van de Cap Corse en de Castagniccia, twee onbekende maar prachtige streken

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Bastia  Avondmaal
Aankomst in Bastia. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel l'Alivi****.

 Dag 2 Bastia - Corte - Castagniccia - Bastia  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Corte is de historische en culturele hoofdstad en tevens enige universiteitsstad van Corsica, gelegen in het hartje van het eiland. In de 18de eeuw was dit de zetel van de regering onder vrijheidsstrijder Pascal Paoli. We bezoeken er het Corsicamuseum en maken een rondrit door het historische stadscentrum met een toeristentreintje. Middagmaal in Corte. Daarna rijden we door naar Castagniccia. Castagniccia betekent in de Corsicaanse taal 'streek van de kastanje'. Deze regio is bekend om haar kastanjes en artisanale producten. We doorkruisen de vallei van de Golo, de Col de Prato en verschillende charmante dorpjes op de flank van het gebergte. In Morosaglia en Piedicroce bewonderen we twee prachtige barokke kerken van deze streek. Avondmaal en overnachting in hotel l'Alivi****.

 Dag 3 Bastia - Calvi - Ile Rousse - Bastia  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ontdekken we de Balagne, ook wel de 'tuin van Corsica' genoemd. Op onze weg naar Calvi doorkruisen we de Agriaten, een desolaat en woestijnachtig maquislandschap. Calvi is een gerenommeerde badplaats met jachthaven. Daar heeft u enkele uurtjes vrij en kunt u de Genuese citadel bezoeken waar naar het schijnt Columbus voor het eerst het daglicht zou gezien hebben. Na Calvi bezoeken we op onze terugweg Ile Rousse, dat zijn naam dankt aan de granietrotsen op het eiland La Pietra. Deze kleuren prachtig rood bij het ondergaan van de zon. Verder naar Bastia via het middeleeuwse dorpje San Antonino. Gelegen op de top van een heuvel biedt het een prachtig uitzicht over de Balagne. Avondmaal en overnachting in hotel l'Alivi****.

 Dag 4 Bastia - Erbalunga - Saint-Florent - Bastia  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we richting Cap Corse. Deze regio staat het meest in contrast met de rest van het eiland en wordt vaak de 'berg in zee' genoemd. Op onze weg rijden we langs Erbalunga, Santa Severa en Nonza en houden we halt in Luri en Pino. Tegen de middag bereiken we het idyllische badplaatsje Saint-Florent. Na het middagmaal (niet inbegrepen) in dit mondaine vissersplaatsje hebben we nog even de tijd om te kuieren in de jachthaven en de pittoreske steegjes. We vervolgen onze route naar Murato waar we het prachtige Saint Michel kerkje bezoeken. Het is gebouwd in romaanse stijl en is een van de mooiste kerkjes van Corsica. Op onze terugweg naar Bastia houden we nog even halt in Patrimonio. Patrimonio staat bekend om zijn wijngaarden waar voornamelijk typisch Corsicaanse druivensoorten verbouwd worden. We rijden verder naar Bastia, de economische hoofdstad van Corsica. U ontdekt hier een rijk architecturaal erfgoed, verschillende gezellige pleintjes en een wirwar van typische steegjes. Avondmaal in een restaurant in Bastia. Overnachting in hotel l'Alivi****.
 Dag 5 Bastia - Bonifacio  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag worden we mee op ontdekkingstocht genomen naar het uiterste zuiden van Corsica, waar de hemel en de zee samenvloeien. Hoe meer we ons naar het zuiden begeven, hoe dichter we bij de kust kunnen rijden. We passeren langs mooie baaien met leuke strandbars. In het zuidoosten van Corsica bevinden zich de mooiste stranden van het eiland. We zetten onze tocht verder naar Bonifacio, de meest zuidelijke stad van Corsica. Ze is gebouwd op duizelingwekkend steile kalkrotsen. Bij helder weer is het 12 kilometer verderop gelegen Italiaanse Sardinië goed te zien. We kuieren rond in de oude stad en genieten van de prachtige uitzichten. U krijgt de mogelijkheid de minicruise 'grottes et falaises' te maken, in de grotten en krijtkliffen onder Bonifacio (facultatief). Avondmaal in een restaurant in Bonifacio. Overnachting in hotel Santateresa***.

 Dag 6 Bonifacio - Sartène - Ajaccio  Ontbijt-Avondmaal
We vertrekken vandaag in de richting van de hoofdstad Ajaccio. Onderweg stoppen we aan de Lion de Roccapina en genieten we van een indrukwekkend uitzicht op dit rotsachtige landschap. Verder naar Sartène, één van de mooiste en meest bekende dorpjes van Corsica. Na een kort bezoek zetten we onze reis verder naar Ajaccio. Uw reisleider loodst u hier langs de Place de Gaulle, de kathedraal, de overblijfselen van de citadel op het schiereilandje, de Place Foch en het stadhuis. Kortom, langs de mooiste plekjes van Ajaccio. Avondmaal en overnachting in hotel Campo dell'Oro****.

 Dag 7 Ajaccio - Piana - Porto - Ajaccio  Ontbijt-Avondmaal
Via het plaatsje Cargèse, een vissersdorpje dat ooit een Griekse kolonie was, bereiken we het dorpje Piana dat bekend is om zijn Calanques. Dit spectaculaire landschap dankt zijn pracht aan de immense rode granietkliffen die torenhoog boven de zeespiegel uitsteken en op een verbluffende wijze contrasteren met het diepe blauw van de zee. Deze site is door de Unesco geklasseerd als werelderfgoed. Vrij middagmaal in Porto, een geanimeerd badplaatsje. In de namiddag hebt u de mogelijkheid om de minicruise Porto-Scandola-Girolata te maken in het door de Unesco als werelderfgoed geklasseerde natuurreservaat (facultatief). Dit is het enige reservaat in Europa dat zowel land als zee omvat. Terugkeer naar Ajaccio voor avondmaal en overnachting in hotel Campo dell'Oro****.

 Dag 8 Ajaccio  Ontbijt
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 1
Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 2
Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 3
Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 4
Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 5
Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid - foto 6
Reserveer Frankrijk corsica, het eiland van de schoonheid
Deze pagina delen
 
Email