Groot-Brittannië De cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist


REISDUUR 6 dagen/5 nachten - GBRVTCOT-F - zomer 2018

  • uitstekende uitvalsbasis om de hoogtepunten van de Cotswolds te ontdekken
  • charmehotel met typisch Engelse uitstraling

PROGRAMMA
 Dag 1 België - Calais - Dover - Savill Garden - Gloucester  Avondmaal
Via Calais varen we met de ferry naar de bekende White Cliffs of Dover, zo mooi bezongen door Vera Lynn. Via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar de Savill Garden in het Windsor Great Park, een bijzonder mooie bosrijke tuin met bloeiende heesters en zeldzame bloemen. Vervolgens naar Gloucester voor de overnachting. We verblijven er voor het ganse verblijf in het Hatherley Manor Hotel**** (22/05, 12/06 & 17/07) of het Hatton Court Hotel**** (03/07).

 Dag 2 Gloucester - Stratford-upon-Avon - Warwick - Gloucester  Ontbijt-Avondmaal
Op de westelijke oever van de Avon, in het hart van de Mildlands, ligt een van de beroemdste steden van Engeland: Stratford-upon-Avon. Ook al bestaat dit marktstadje sinds de Romeinse tijd, toch wordt het uitzicht ervan bepaald door vakwerkhuizen in warme kleuren, typisch voor de Tudortijd. In Stratford-upon-Avon bezoeken we het geboortehuis van Shakespeare. We maken een wandeling doorheen Stratford naar de kerk waar Shakespeare zijn laatste rustplaats vond. In de namiddag gaan we naar het schilderachtige Warwick Castle dat een waaier aan tentoonstellingen biedt. Een leuke wassenbeeldencollectie laat onder andere taferelen zien die duidelijk maken hoe de 'high society' hier haar gasten, waaronder Winston Churchill, vermaakte. Daarnaast is er een fraaie en interessante schilderijencollectie te bezichtigen. Onder tromgeroffel en krijgsmuziek wordt er trouwens ook haarfijn uitgelegd hoe een veldtocht werd voorbereid. Als laatste is het uitgestrekte parklandschap rond het kasteel een lust voor het oog: de schitterend onderhouden victoriaanse rozentuin zal u zeker bekoren.

 Dag 3 Gloucester - Northleach- Bibury - Chedworth - Cirencester - Gloucester   Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag rijden we langs schilderachtige wegen naar het lieflijke Northleach, een typisch nog ongerept dorpje dat de tand des tijds schitterend heeft doorstaan. Een bezoek aan Bibury mag op deze reis zeker niet ontbreken. U zal vast en zeker al wel een foto gezien hebben van de gekende feeërieke 17de eeuwse cottages van Arlington Row, opgetrokken in de typische Cotswold-steen, een lust voor het oog! Verder door naar Chedworth waar we een Romeins landhuis bezoeken dat zo'n 1.700 jaar oud is en toevallig werd opgegraven in 1864. Hoe de Romeinen in Engeland leefden vanaf de 1ste eeuw na Chr. wordt hier uit de doeken gedaan aan de hand van diverse mozaïeken, twee badhuizen, een latrine en het typisch Romeinse ondergrondse verwarmingsysteem. Vrije tijd in Cirencester, een oude Romeinse stad en ooit een belangrijk mozaïekcentrum. Als afsluiter bezoeken we in Gloucester de prachtige kathedraal die op zijn beurt omringd wordt door imposante gebouwen zoals het College Court. Het museum House of the Tailor is gevestigd in het huis dat Beatrix Potter, de beroemde schrijfster en illustratrice van kinderboeken, inspireerde voor de mooie tekeningen die haar kinderboek over de kleermaker van Gloucester opvrolijkten.

 Dag 4 Oxford  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag bezoeken we Oxford, de universiteitsstad bij uitstek en voor velen een van de hoogtepunten van deze reis. In de voormiddag gaat het eerst naar een van de voornaamste colleges, het Christ Church College waarin zich de kleinste kathedraal van Engeland bevindt. Daarna volgt een uitgebreide wandeling langs onder andere de Radcliffe Camera, All Souls College, de Bodleian Library, de Bridge of Sighs, Broad Street met de Clarendon Building, het Sheldoniantheater, Cornmarket Street, de Covered Market en de Saksische Toren. In Oxford vindt u ook het oudste museum van Groot-Brittannië terug, het Ashmolean Museum of Art and Archaeology. Dit museum opende reeds in 1683 zijn deuren. De meeste colleges zijn pas in de namiddag te bezoeken. De sfeer van deze unieke universiteitsstad snuiven we al wandelend op van college naar museum.

 Dag 5 Noordelijke Cotswolds  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag gaan we eerst in noordoostelijke richting door de Cotswolds. Eerst brengen we een bezoek aan de prachtige Normandische abdijkerk in Tewkesbury. Daarna bereiken we algauw Winchcombe, een van de karakteristieke dorpjes van de Cotswolds. Hier verdienen de kerk en het bekende borduurwerk van Catharina van Aragon onze aandacht. Daarna ontdekken we de acht mooie tuinen van Sudeley Castle. Ook het kerkje waar Katherine Parr begraven ligt, de zesde en laatste vrouw van Hendrik VIII, wordt bezocht. Vrije tijd in Broadway, een schilderachtig dorpje met 17de-eeuwse cottages met smetteloze voortuinen die schuilgaan achter de typisch geurende blauwe regen. Chipping Campden komt na de middag aan de beurt. Dit stadje heeft typisch honingkleurige huizen die gebouwd werden door rijke wolbaronnen. De bijzonder fraaie Engelse tuinen van Hidcote Manor zullen ook bij u in de smaak vallen. Ze kunnen absoluut de vergelijking doorstaan met de tuinen van Sissinghurst Castle.

 Dag 6 Gloucester - Blenheim - Dover - Calais - België  Ontbijt
Na het ontbijt rijden we door naar Blenheim Palace, een barok meesterwerk waar Churchill geboren werd. Een schitterende rondleiding doorheen dit prachtig domein laat heel wat moois zien. Na de middag vertrekken we naar Dover waar de ferry ons terug naar Calais brengt. Terugrit naar België.

Delen
  Print

Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 1
Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 2
Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 3
Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 4
Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 5
Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist - foto 6
Reserveer Groot-Brittannië de cotswolds, het engelse landschap op zijn mooist
Deze pagina delen
 
Email