Guatemala & Honduras Het verloren rijk van de Maya's


REISDUUR 15 dagen/13 nachten - 47890
  • verken de indianenmarkten van Chichicastenango en San Francisco el Alto
  • ontdek de pittoreske koloniale stad Antigua
  • maak een boottocht op het Atitlánmeer
  • bezoek aan de Mayasites Copán in Honduras en Tikal in Guatemala

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Guatemala-stad - Antigua  Avondmaal
Vlucht vanuit Brussel naar Guatemala-stad. Bij aankomst, transfer naar uw hotel in Antigua. Overnachting in hotel Camino Real****.

 Dag 2 Antigua - Iximche - Quetzaltenango  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar Quetzaltenango met onderweg bezoek aan de site van Iximché. Naast de prachtige ruïnes bevindt er zich op deze site eveneens een weinig gekend maar belangrijk spiritueel centrum. U ontmoet hier een sjamaan die een authentiek Mayaritueel zal uitvoeren in de lokale taal. Een intiem moment dat u dichter bij de lokale bevollking zal brengen en een inzicht geeft in hun cultuur. Verder naar Quetzaltenango. Overnachting in hotel Bonifaz***.

 Dag 3 Quetzaltenango - San Andres Xecul - Almolonga - Quetzaltenango  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag ontdekt u verschillende dorpjes in de hooglanden. Allereerst bezoek aan San Andres Xecul, wat zoveel betekent als 'onder het deken'. Wat hier vooral opvalt is de kleine knalgele kerk die versierd is met kleurrijke afbeeldingen van heiligen, dieren en bloemen. Na een bezoek aan de plaatselijke markt trekken we verder naar Salcaja, waar zich de oudste katholieke kerk van Guatemala bevindt. Hier kunnen we eveneens enkele lokale drankjes uitproberen. Ook een wandeling door het dorpje Zunil staat op het programma. Na de middag verder naar Almolonga, beter gekend als de 'tuin van Midden-Amerika'. Tijdens een wandeling langs de akkers ontdekken we de vele soorten groenten en fruit die er geteeld worden. Overnachting in hotel Bonifaz***.

 kleurrijke markten   
Het bezoek aan het hoogland van Guatemala staat in het teken van de lokale indianenmarkten. Op vaste dagen verzamelen de bergbewoners zich in de dorpjes en stadjes om hun waar aan de man te brengen. Handel drijven is uiteraard belangrijk maar ook het sociale contact mag niet uit het oog verloren worden. Ze ontmoeten familie en vrienden en wisselen de laatste nieuwtjes uit. Het is ook een samenkomst van verschillende groepen, elk met hun klederdracht. U kan ze herkennen aan de kleuren van hun kleding en de tekening van de geweven stoffen. Voor ons zijn de markten het uitgelezen moment om in contact te komen met de lokale bevolking en de couleur locale op te snuiven.

 Dag 4 Quetzaltenango - San Francisco el Alto - Solola - Atitlán  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze voormiddag bezoekt u een van de grootste markten van Midden-Amerika, die van San Francisco el Alto. Het is niet meteen de gekendste markt maar u vindt er vee, groenten, fruit en typische lokale producten. Als de tijd het toelaat, verder naar Solola waar u eveneens een bezoek brengt aan de lokale markt. Verder naar Atitlán dat verscholen ligt in het hoogland van Guatemala tussen de bergen van de Sierra Madre op ruim 1.500 m hoogte. Overnachting in hotel Atitlán****.

 Dag 5 Atitlán - San Juan - Santiago - Atitlán  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Boottocht op het prachtige kratermeer dat wordt omgeven door drie vulkanen: de Atitlán, de Toliman en de San Pedro. Het Atitlánmeer is de uitverkoren plaats voor een ontmoeting met de folklore van Guatemala. We bezoeken de pittoreske dorpen San Juan La Laguna en Santiago. In San Juan bezoekt u een textielcoöperatieve en in Santiago maakt u kennis met Maximom, een Maya-godheid die men hier nog steeds aanbidt. Overnachting in hotel Atitlán****.

 Dag 6 Atitlán - Chichicastenango - Antigua  Ontbijt
Vertrek naar Chichicastenango voor een bezoek aan de markt. Deze markt is een kleurrijk spektakel en veruit de bekendste van Guatemala. Honderden indianen uit naburige dorpen stromen hier toe om hun koopwaar aan te bieden. In de 400 jaar oude Santo Tomáskerk ontdekt u dat het christendom hier een eigen leven is gaan leiden. De rites worden doorspekt met oude Maya-gebruiken en op de trappen van de kerk brengen sjamanen offers aan de voorouders. Verder naar Antigua. Overnachting in hotel Camino Real****.

 Dag 7 Antigua  Ontbijt
Deze ochtend maakt u kennis met de projecten van Niños de Guatemala. We trekken naar het nabijgelegen dorpje San Miguel Escobar en maken een eerste stop aan een Chicken Bus workshop waar men oude Amerikaanse bussen omvormt tot kleurrijke lokale lijnbussen. Daarna verder naar het belangrijkste project van deze stichting: de school Nuestro Futuro. U maakt er kennis met de leerlingen en komt er meer te weten over de de bestaansredenen van deze organisatie. Na de middag staat een uitgebreid bezoek aan Antigua op het programma. De oude hoofdstad is een pareltje van koloniale archtitectuur en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bezoek aan o.a. koloniale kerken en kloosters, werkplaatsen met primitieve weefgetouwen, enz. We proeven ook uitgebreid de lokale koffie in plaatselijke coffeeshop. Overnachting in hotel Camino Real****.

 Niños de Guatemala   
Niños de Guatemala is een organisatie die zich inzet voor een betere toekomst van de inwoners van Guatemala, daar waar dit het hardst nodig is. De stichting in Nederland houdt zich vooral bezig met het verwerven van fondsen terwijl het deel in Guatemala zich toespitst op de ondersteuning van jongeren- en gemeenschapsprojecten.
Tijdens de rondreis brengt u een bezoek aan een aantal van deze projecten in de omgeving van Antigua. Het eerste en tevens ook belangrijkste project van de organisatie is de de school Nuestro Futuro die opgestart werd in 2009 en zorgt voor een betere toekomst voor de jongeren uit de omgeving.
Samen met onze lokale partner in Guatemala steunt VTB dit unieke project van Niños de Guatemala en storten we USD 25 per deelnemer aan deze rondreis op rekening van deze organisatie. Kies dus voor een rondreis in Guatemala en steun dit schitterende project. Meer info kan u terugvinden op www.ninosdeguatemala.org.


 Dag 8 Antigua - Cerro de la Cruz - Copán  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek richting Copán. Onderweg maakt u een fotostop een het uitzichtpunt Cerro de la Cruz. Na de middag verder naar Copán. Overnachting in hotel Marina Copán***.

 Dag 9 Copán  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de voormalige Mayastad Copán, die beschouwd wordt als een van de grootste culturele centra van de Nieuwe Wereld. De paleizen, tempels en piramides in deze site zijn versierd met honderden minitieus uitgewerkte bas-reliëfs. De perfectie en de artistieke kwaliteit zorgen ervoor dat deze stad zich duidelijk onderscheidt van andere Mayasteden. Eveneens bezoek aan het vogelpark met tal van tropische vogelsoorten. Overnachting in hotel Marina Copán***.

 Dag 10 Copán - Río Dulce - Livingston  Ontbijt-Middagmaal
Terugkeer naar Guatemala en rit naar Río Dulce. Onderweg bezoek aan de archeologische vindplaats van Quiriguá. De bewoners van de site van Tikal hebben ook deze Mayastad gebouwd. Naast tempels werd hier een beeld van een zonnegod van zeldzame afmetingen gevonden. Bij aankomst aan de rivier wordt u per boot over de Río Dulce en het El Golfete-meer naar Livingston gebracht. De dicht begroeide oevers zijn bezaaid met tal van bloemen en planten en zijn de thuis van kleurrijke watervogels. In dit gebied werd ooit de eerste Tarzan-film opgenomen. Wandeling door Livingston, een stadje in de baai van Honduras dat enkel per boot bereikbaar is. De geïsoleerde ligging en de mix van culturen (afrikaans, indiaans en latino) zorgen voor een aparte sfeer. Overnachting in hotel Villa Caribe***.

 Dag 11 Livingston - Río Dulce - Flores  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar de aanlegsteiger voor de terugkeer per boot richting Río Dulce. Onderweg bezoekt u het San Felipe fort en Ak Tenamit, een gezondheidscentrum en school aan de oever van de Río Tatin, een rijzivier van de Río Dulce. Rondleiding door één van de leerlingen. Daarna verder naar Flores, de hoofdstad van het departement El Petén. Dit is een dunbevolkt gebied met jungle, moeras, savanne, tropisch regenwoud en een grote diversiteit aan dieren. Overnachting in hotel Villa Maya****.

 Dag 12 Flores - Tikal - Flores  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag bezoek aan de site van Tikal. Deze oude stad die in het hart van de jungle van El Petén ligt, is een van de belangrijkste stille getuigen van het machtige Mayarijk. De ruïnes geven een goed beeld van de hoogontwikkelde beschaving die hier over een periode van 1.700 jaar geregeerd heeft. In de late namiddag terug naar Flores. Overnachting in hotel Villa Maya****.

 Dag 13 Flores - Yaxhá - Guatemala-stad  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag vertrek naar Yaxhá voor een bezoek aan de archeologische site. De ruïnes liggen midden in de jungle, wat er voor zorgt dat u niet alleen kunt genieten van de schitterende architectuur maar eveneens kennis kunt maken met de lokale bewoners van het oerwoud zoals tropische vogels, aapjes enz. Na de middag vertrek naar de luchthaven van Flores voor de binnenlandse vlucht naar Guatemala-stad. Bij aankomst, transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Westin Camino Real****.

 Dag 14 Guatemala-stad - Brussel  Ontbijt
In de voormiddag kort bezoek aan de stad zodat u de belangrijkste musea en gebouwen zoals de kathedraal, het Nationaal Paleis kunt ontdekken. Na de middag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 15 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 1
Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 2
Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 3
Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 4
Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 5
Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\’s - foto 6
Reserveer Guatemala & Honduras het verloren rijk van de Maya\'s
Deze pagina delen
 
Email