IJsland Natuurelementen in actie


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ISLVTISL - zomer 2019

  • ruige landschappen, meren, gletsjers, watervallen en vulkanische activiteit
  • de Golden Circle, de 3 bekendste hoogtepunten van IJsland
  • walvisspotten, op zoek naar de reuzen van de oceaan
  • heerlijk ontspannen in de warmwaterbaden van de Blue Lagoon

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Keflavík - Selfoss  Avondmaal
Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Keflavík. Aankomst en transfer naar Selfoss. Avondmaal en overnachting in hotel Selfoss***+.

 Dag 2 Selfoss - Golden Circle - Selfoss  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ontdekt u de Golden Circle, de 3 bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst gaan we naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur u niet teleur. De uitbarsting van deze geiser van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Hebt u het spektakel gemist? Geen probleem, de Strokkur is elke 5 à 10 minuten actief. Niet ver hier vandaan ziet u de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Door de grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een regenboog veroorzaken, wordt het ook wel de ‘gouden waterval’ genoemd. De dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, UNESCO Werelderfgoed. Thingvellir vormt de grens tussen 2 tektonische platen. Het geeft u dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Selfoss. Avondmaal en overnachting in hotel Selfoss***+.

 Dag 3 Selfoss - Skogafoss - Seljalandsfoss - Vík - Kirkjubaejarklaustur  Ontbijt-Avondmaal
Tijdens een fantastische tocht langs de zuidelijke kust van IJsland ontdekken we de fotogenieke waterval Skogafoss. Het water dondert hier 60 meter naar beneden. Vervolgens houden we halt aan de Seljalandsfoss waterval. Hier kunt u achter de waterval door wandelen. Vaak een nogal natte, maar onvergetelijke ervaring! Op het strand van Reynisfjara, bij Vík, loopt u over een zwarte lavastrand en ziet u de woeste branding. De rotsachtige kust met een de piramide van basaltzuilen is ook zeer indrukwekkend. We rijden verder door de lavavelden van Eldhraun die ontstaan zijn tijdens een jarenlange eruptie in 1783. Het lavagesteente is overwoekerd met weelderig mos waardoor dit landschap bijna buitenaards aandoet. Aankomst in Kirkjubaejarklaustur. Avondmaal en overnachting in hotel Icelandair Klaustur***+.

 Dag 4 Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell - Jökulsárlón - Kirkjubaejarklaustur   Ontbijt-Avondmaal
Met stevige wandelschoenen aan trekken we vandaag het Nationaal Park Skaftafell in. Dit park biedt een enorme variatie aan gletsjers, heide, bergen, berkenbossen, ijsrivieren, beekjes en zanderige vlakten. We maken een wandeling naar de mooie waterval Svartifoss oftewel de “zwarte waterval”. De 20 meter hoge waterval wordt omgeven door kolommen van zwart basalt. Het uitkijkpunt Sjónarsker trakteert u op schitterende panorama’s over de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer die maar liefst 8% van het land bedekt. Verder naar Jökulsárlón, het bekendste gletsjermeer van IJsland. Spectaculair zijn de grote stukken ijs die er ronddrijven. We maken een boottochtje tussen de immense ijsschotsen en aanschouwen de fraaie ijsformaties. Prachtige foto’s verzekerd! Nadien rijden we terug naar Kirkjubaejarklaustur. Avondmaal en overnachting in hotel Icelandair Klaustur***+.

 Dag 5 Kirkjubaejarklaustur - Reykjavík  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag rijden we via de zuidkust terug naar Reykjavík. Vergeet onderweg niet te genieten van de fenomenale landschappen! Bij aankomst in de IJslandse hoofdstad maken we ons klaar voor een andere hoogtepunt van onze reis: walvisspotten. Een activiteit die niet mag ontbreken op het programma! IJsland is een van ’s werelds beste bestemmingen om de reuzen van de oceaan te spotten. Vanuit de haven van Reykjavík gaan we op zoek naar de grote zoogdieren. Bruinvissen, witsnuitdolfijnen, dwergvinvissen en bultruggen komen in grote getale voor. Avondmaal en overnachting in CenterHotel Midgardur***+.

 Dag 6 Reykjavík - schiereiland Snaefellsnes - Reykjavík  Ontbijt-Avondmaal
Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, wordt ook wel IJsland in het klein of 'miniatuur-IJsland' genoemd. In het Nationaal Park bekijken we imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten we unieke vogels en genieten we van de watervallen. Kortom, we zullen ons bevinden in een spectaculair en fascinerend landschap. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell, gelegen in een grandioos, maar ruig landschap, mag zeker niet ontbreken. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor een ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Reykjavík. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van de unieke IJslandse paarden. Avondmaal en overnachting in CenterHotel Midgardur***+.

 Dag 7 Reykjavík - shiereiland Reykjanes - Blue Lagoon - Reykjavík  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt verkennen we Reykjavík. We stoppen aan de bijzondere kerk Hallgrímskirkja, bezichtigen de oude haven en vanop het Perlan-oberservatiedek bewonderen we het uitzicht over de stad. Nadien bezoeken we het schiereiland Reykjanes, een gebied van uitgestrekte lavavelden. We bezoeken het meer Kleifarvatn, Krýsuvík, een actief vulkanische gebied met fumarolen, modderpoelen en heetwaterbronnen, en Grindavík, een klein vissersdorpje. Daarna gaan we door naar de Blue Lagoon, een van de grootste toeristische trekpleisters. Het geothermische bad ligt in een veld van gestolde lava. Hierdoor verwarmt de aarde het water tot een temperatuur van ongeveer 39 °C. De witte modder op de bodem van het bad en het heerlijk warme water zijn rijk aan mineralen waardoor het water mooi blauw kleurt. Bovendien heeft het een heilzame werking voor mensen met huidproblemen. Het is een heerlijke plek om de reis af te sluiten. Avondmaal en overnachting in CenterHotel Midgardur***+.


 Dag 8 Reykjavík - Keflavík - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

IJsland Natuurelementen in actie - foto 1
IJsland Natuurelementen in actie - foto 2
IJsland Natuurelementen in actie - foto 3
IJsland Natuurelementen in actie - foto 4
IJsland Natuurelementen in actie - foto 5
IJsland Natuurelementen in actie - foto 6
Reserveer IJsland Natuurelementen in actie
Deze pagina delen
 
Email