IJsland Natuurelementen in actie


REISDUUR 11 dagen/10 nachten - ISLVTNAC-W - zomer 2018

  • de hoogtepunten van IJsland: een onvergetelijke ervaring
  • toegang tot de natuurlijke baden van Myvatn inbegrepen
  • Gullfoss, de bekendste waterval van IJsland
  • prachtige natuurwandelingen

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Keflavík - Reykjavík   Avondmaal
Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Keflavík. Daarna kort bezoek aan de hoofdstad Reykjavík. Avondmaal in de stad en overnachting in hotel Fosshotel Lind***.

 Dag 2 Reykjavík - Thingvellir - Laugarvatn - Geysir - Brjansstadir  Ontbijt-Avondmaal
We bezoeken Nationaal Park Thingvellir waar we rondkuieren in 's lands meest heilige plaats. Hier vonden immers diverse historische gebeurtenissen plaats. Verder naar het meer van Laugarvatn en de krachtige geiser Strokkur. Geniet van een imposant schouwspel! Avondmaal en overnachting in Brjansstadir in Fosshotel Hekla***.


 Dag 3 Brjansstadir - Landmannalaugar - Eldgjá - Kirkjubaejarklaustur   Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de waterkrachtcentrale van Sigalda en de prachtige Thjórsárdalurvallei, bekend om haar mooie watervallen en vikingruïnes. Stop aan de waterval Hjálparfoss en het ravijn van Gjáin. Verder naar Landmannalaugar, een gebied waar kleurrijke bergen, hobbelige lavavelden en warmwaterbronnen tot de verbeelding spreken. Vervolgens naar de Eldgjá, de grootste vulkanische breuk ter wereld. Wandeling door deze kloof en bezoek aan de waterval Ofaerufoss. We rijden verder door de lavavelden van Eldhraun die ontstaan zijn tijdens een jarenlange eruptie in 1783. Avondmaal en overnachting in Kirkjubaejarklaustur in hotel Laki***.

 Dag 4 Kirkjubaejarklaustur - Lakagígar - Skaftafell   Ontbijt-Avondmaal
We verlaten Kirkjubaejarklaustur en rijden naar Lakagígar, een spleetvulkaan, waar we een stevige wandeling maken. De top met het adembenemende uitzicht is een waar hoogtepunt! We stoppen ook aan de kratermeren Lambavatngigar en Tjarnargígur. Via de spoelzandvlakte van Skeidarársandur rijden we door naar de regio van Skaftafell. Overnachting in hotel Skaftafell ***.

 Dag 5 Nationaal Park Skaftafell  Ontbijt-Avondmaal
Met stevige wandelschoenen trekken we vandaag het Nationaal Park Skaftafell in. Dit park biedt een enorme variatie aan gletsjers, heide, bergen, berkenbossen, ijsrivieren, beekjes en zanderige vlakten. We maken een wandeling naar de waterval Svartifoss en het uitkijkpunt Sjónarsker voor een schitterend panorama. Verder naar de oude turfboerderij Skaftafell voor een stevige klim of een eerder vlakke wandeling. In de namiddag hebben we de keuze tussen een spannende tractortocht (facultatief) naar Ingólfshöfdi of een extra leerrijke wandeling door dit boeiende park. Overnachting in hotel Skaftafell ***.

 Dag 6 Skaftafell - Jökulsarlón - Egilsstadir   Ontbijt-Avondmaal
Vooraleer oostwaarts te vertrekken, stoppen we nog aan het gletsjermeer van Jökulsárlón voor een facultatief boottochtje langs de drijvende ijsbergen. We rijden langs de kustweg naar het vissersdorpje Djúpivogur voor een kort bezoek. Via de Berufjördur, een van de vele fjorden aan de oostkust, verder naar Egilsstadir. Overnachting in Lake Hotel Egilsstadir***.

 Dag 7 Egilsstadir - Dettifoss - Myvatn - Husavík  Ontbijt-Avondmaal
We rijden door een bar en desolaat landschap omgeven door bergketens naar het noorden van IJsland. Bij de Dettifoss, de hoogste en krachtigste waterval van Europa, maken we een stop. Vervolgens gaan we naar de waterval Hafragilsfoss die 2 km verder stroomafwaarts gelegen is en haast nog mooier is dan de vorige waterval! Verder naar het prachtige gebied van het Myvatnmeer dat de broedplaats is van alle eenden die op IJsland leven. Overnachting in Cape Hotel Husavik *** in Husavík. Dag 8 Husavík - Myvatn - Husavík  Ontbijt-Avondmaal
Het Myvatnmeer is bekend om zijn rijke vogelwereld, zijn vegetatie en zijn indrukwekkende, geologische verschijnselen en landschappen. We bezoeken enkele hoogtepunten rond dit meer. Een stevige klim naar de 2.500 jaar oude vulkaankrater Hverfjall geeft ons een idee van hoe maankraters eruitzien. We maken een wandeling rond enkele verbazingwekkende rotsformaties in het natuurreservaat Dimmuborgir. We rijden rond het meer naar Skutustadir waar we wandelen rondom enkele van de ontelbare pseudokraters in de omgeving. Na deze drukke dag kan er nog lekker ontspannen worden in de natuurlijke baden van Myvatn. Overnachting in Cape Hotel Husavik *** in Husavík.

 Dag 9 Husavík - Godafoss - Akureyri - Varmahlíð  Ontbijt-Avondmaal
Onze eerste halte van de dag is de spectaculaire waterval Godafoss. We zetten onze tocht verder naar Akureyri, de grootste stad van Noord-IJsland. Bezoek aan de botanische tuin en aan de kerk met het grootste kerkorgel van IJsland. Overnachting in Varmahlíð in hotel Varmahlíð ***.

 Dag 10 Varmahlíð - Kjölur - Gullfoss - Reykjavík  Ontbijt-Avondmaal
We rijden zuidwaarts door de groene Blöndudalurvallei naar de geothermische zone van Hveravellir, een vlakte met warmwaterbronnen. Deze vlakte vormt hier een ware oase in het midden van niets. We maken een wandeling door de geothermische zone van Hveravellir naar de sites van Fjalla-Eyvindur. Daarna gaan we door de desolate hoogvlakte van Kjölur die een uitzicht biedt op twee ijskappen: de Langjökulll en de Hofsjökull. We sluiten onze reis af met een bezoek aan de Gullfoss, de bekendste waterval van IJsland. Overnachting in hotel Fosshotel Lind *** in Reykjavík.

 Dag 11 Reykjavík - Keflavík - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

IJsland natuurelementen in actie - foto 1
IJsland natuurelementen in actie - foto 2
IJsland natuurelementen in actie - foto 3
IJsland natuurelementen in actie - foto 4
IJsland natuurelementen in actie - foto 5
IJsland natuurelementen in actie - foto 6
Reserveer IJsland natuurelementen in actie
Deze pagina delen
 
Email