India Rajasthan, de ziel van india


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - INDVTRAJ-W
  • boottocht bij zonsondergang op het Picholameer in Udaipur
  • bezoek per paardenkoets aan de bazaar van Jodhpur
  • avondmaal aan de zandduinen van Jaisalmer en woestijnuitstap per kameel
  • de wonderbaarlijke Taj Mahal in Agra

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Delhi   
Vlucht naar Delhi. In de late avond aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Delhi in hotel Hyatt Regency*****.

 Dag 2 Delhi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag oriëntatietour doorheen Old en New Delhi, met onder andere het Qutab Minar-complex, het graf van Humayun, India-gate en een kennismaking per riksja door de oude wijken.
Overnachting in Delhi in hotel Hyatt Regency*****.

 Dag 3 Delhi - Nawalgarh  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De dag begint met een treinrit van Delhi naar Loharu. U bereikt het station van Delhi per tuk-tuk. Bij aankomst in Loharu verder per bus naar Nawalgarh. Enkele bezienswaardigheden staan nog op het programma deze namiddag, zoals een tempelbezoek en de havelis van Anandi Lal Poddar.
Overnachting in Nawalgarh in hotel Roop Niwas Kothi****.

 Dag 4 Nawalgarh - Bikaner  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rond de middag komt u aan in Bikaner. Bikaner is een afgelegen buitenpost in de woestijn. De imposante paleizen en talrijke tempels die in typische rode en gele zandsteen werden opgetrokken, zijn slechts enkele voorbeelden van de Rajput beschaving. Overnachting in Bikaner (Gajner) in hotel Gajner Palace****.

 Dag 5 Bikaner - Ramdevra - Jaisalmer  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Reeds vóór deze tijd was Bikaner een groot handelscentrum aan de karavaanroute naar Centraal-Azië. U vertrekt naar Jaisalmer, een ommuurde stad in gele zandsteen. Door haar ligging midden in de Tharwoestijn lijkt ze wel een gouden luchtspiegeling. Onderweg stopt u ook nog aan de tempel van Ramdevra. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.

 Dag 6 Jaisalmer  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Hele dag om deze sprookjesstad te ontdekken. De stad is slechts toegankelijk via de vier grote toegangspoorten en dit maakt een verblijf hier tot een speciale ervaring. Bewonder het in goudkleurige jurasteen opgetrokken fort en de Jaïn tempels. Het fort heeft zijn middeleeuwse karakter nog steeds behouden en biedt u een fascinerende ervaring. Verdiep u in de turbulente geschiedenis van deze vesting waarvan de bewoners voortdurend op voet van oorlog leefden met naburige clans. Nog enkele prachtige haveli's sluiten de voormiddag af. In de namiddag excursie naar Lodharwa, de voormalige hoofdstad van Jaisalmer. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.

 Dag 7 Jaisalmer - Jodhpur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Jodhpur, met stop onderweg voor de lunch.
Jodhpur, die ook wel de 'blauwe stad' wordt genoemd. Hier leeft en bruist de Rajasthaanse cultuur in de levendige bazaars en vindt u kleurrijke stoffen, borduurwerk, leer, marmer en mooie zijde. Aankomst in het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.

 Dag 8 Jodhpur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag per jeep naar de Bishnoi dorpjes. Het Mehrangarh Fort met zijn paleizen vol bijzondere kunstcollecties die ooit eigendom waren van de koninklijke familie mag zeker niet ontbreken op uw programma. U vindt er schilderijtjes, kostuums, muziekinstrumenten en kostbaar meubilair. Het fort biedt u een schitterend uitzicht over de blauwe wijk van de brahmanen. Nadien bezoek aan de keizerlijke cenotafen of grafmonumenten van Jaswant Thada. We eindigen per paardenkoets of tonga op de kleurrijke marktjes van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.

 Dag 9 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Op weg naar Ranakpur treft u de jaïn tempels aan. Ze zijn volledig in marmer en zijn schitterend gedecoreerd. Het heiligdom Chaturmukha telt 1.444 prachtig gebeeldhouwde zuilen en talloze afbeeldingen van de eerste tirthankara Adinath, aan wie de tempel is opgedragen. Verder naar Udaipur. De 'stad van de zonsopgang' is het juweel van Mewar, een koninkrijk dat gedurende 1.200 jaar door de Sisodia-dynastie werd bestuurd. Haar sprookjesachtige paleizen, meren, tempels, tuinen en smalle lanen getuigen van haar heroïsche verleden. De weerspiegeling van de gebouwen in het Picholameer is schitterend. Overnachting in Udaipur in hotel The Trident*****.

 Dag 10 Udaipur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag om de stad te ontdekken. Maak een excursie naar de tempels van Eklingji en Nagada. Bewonder in de namiddag het Stadspaleis, het grootste koninklijke complex van Rajasthan. Het telt verschillende paleizen die door de opeenvolgende Maharana's werden gebouwd sinds de stichting van Udaipur. Een groot deel van het paleis is een museum met gedecoreerde muren, miniaturen en mozaïeken. U ziet ook de Kristalgalerie en bij zonsondergang maakt u een boottocht op het Picholameer (indien het waterpeil dit toelaat).
Overnachting in Udaipur in hotel The Trident*****.

 Dag 11 Udaipur - Chittorgarh - Jaipur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U verlaat Udaipur voor Chittaurgarh, de oude Rajput hoofdstad. Bij aankomst ontdekt u het impressionante fort, waar de vele monumenten ons doen denken aan de veldslagen die de Rajputkrijgers hier voerden. Verder door naar Jaipur. Overnachting in Jaipur in hotel Hilton Jaipur*****.

 Dag 12 Jaipur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een van de hoogtepunten in deze stad is het Fort van Amber, een prachtig voorbeeld van de Rajput architectuur. Door de ligging op een heuvel heeft het een sprookjesachtig karakter. Onder aan de heuvel staan jeeps klaar om u naar het fort te brengen. Het fort is binnenin versierd met de fijnste soorten marmer en de vloeren lijken soms wel spiegels. Onderweg is er ook nog een korte fotostop voorzien aan de Hawa Mahal. De piramidale gevel, mooie balkons en nissen zijn spectaculair. Het Stadspaleis, met zijn schitterende museum, waar o.a. de garderobes van de maharadja's (de vorsten), kleurrijke tapijten, miniatuurschilderijen en andere fraaie voorwerpen te bewonderen zijn. Tegenover het paleis ligt het Jantar Mantar, een groot sterrenobservatorium dat werd gebouwd in 1726. In de namiddag geniet u ook nog van een rit per motorriksja doorheen de kleurrijke bazaar. Overnachting in Jaipur in hotel Hilton Jaipur*****.

 Dag 13 Jaipur - Fathepur Sikri - Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Fatehpur Sikri is een schitterende, in rode zandsteen opgetrokken stad. Ze werd gebouwd in opdracht van Akbar de Grote in 1569 en werd reeds 14 jaar later verlaten. U vervolgt de rit naar Agra.
Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Dag 14 Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan het Agra fort. Nadien bezoek aan de graftombe van Itmad-Ud-Daulah. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Taj Mahal   
De Taj-Mahal is een 17e-eeuws bouwwerk in de stad Agra. De naam Taj-Mahal betekent 'Paleis van de kroon'. Het is een mausoleum dat gebouwd werd in opdracht van Shah Jahan, als grafmonument voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal, die overleed tijdens de geboorte van hun 14e kind in 1631. Hij beloofde zijn vrouw een gebouw te laten bouwen dat net zo mooi was als zij. Nadien werd zijn eigen lichaam erin bijgezet.

 Dag 15 Agra - Delhi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het hoogtepunt van deze dag is het Taj Mahal, een "gedicht uit wit marmer". Het monument is sprookjesachtig door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels.Nadien vertrek richting Delhi. Lunch in een lokaal restaurant in Delhi. Na de lunch bezoek aan het Nationaal Museum. Transfer naar het hotel voor het afscheidsdiner en even op te frissen. Tot slot transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.


 Dag 16 Delhi - Brussel   
Aankomst in Brussel

Delen
  Print

India rajasthan, de ziel van india - foto 1
India rajasthan, de ziel van india - foto 2
India rajasthan, de ziel van india - foto 3
India rajasthan, de ziel van india - foto 4
India rajasthan, de ziel van india - foto 5
India rajasthan, de ziel van india - foto 6
Reserveer India rajasthan, de ziel van india
Deze pagina delen
 
Email