Indonesië Java & bali, een exotische droom


REISDUUR 18 dagen/15 nachten - IDNVTJEB
  • beklimming van de Bromovulkaan met jeep en paard
  • bezoek aan het tempelcomplex van Prambanan en de tempels Besakih en Tanah Lot
  • bezoek aan Bali: Lovina, Klungkung en Ubud
  • Munduk: wandeling door het ongerepte binnenland

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Jakarta   
Vertrek naar Jakarta.

 Dag 2 Jakarta - Bogor - Bandung  Avondmaal
Aankomst in Jakarta en vertrek naar Bandung via Bogor Overnachting in Bandung in hotel Grand Preanger****.


 Dag 3 Bandung - Tangkuban Perahu - Ciater  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt bezoek aan de Tangkuban Perahuvulkaan. Vóór de lunch nog bezoek aan de warmwaterbronnen van Sariater. In de namiddag terugrit naar Bandung. Overnachting in Bandung in hotel Grand Preanger****.


 Dag 4 Bandung - Jogyakarta  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Geniet van het prachtige landschap tijdens deze treinrit. Aan boord is er mogelijkheid om eten en drank te kopen. Aankomst in Jogyakarta en transfer naar het hotel. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****.


 Dag 5 en 6 Jogyakarta  Ontbijt-Middagmaal
2 dagen in deze, culturele hoofdstad van Java. U bezoekt het kraton (paleis) van de sultan en plaatselijke kunstnijverheid, bijvoorbeeld batik, de zilverstad Kotagede. In de omgeving bezoekt u Borobudur (dit grootste boeddhistisch monument is een parel van het wereld erfgoed) en het enorme complex van de Hindoe tempels in Prambanan. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****. Dag 7 Jogyakarta - Malang  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt, vertrek naar het station voor de trein naar Malang. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Malang in hotel Ijen Suite*****.


 Dag 8 Malang- Kalibaru  Ontbijt-Middagmaal
Vroeg vertrek om te genieten van een prachtige zonsopgang. Nadien gaan we verder naar de krater van de Bromovulkaan en passeren onderweg de spectaculaire 'zee van zand'. Nadien terug naar het hotel voor het ontbijt. Verder door naar Kalibaru, een dorpje in het oosten van Java. Overnachting in Kalibaru in hotel Kalibaru Cottage***.


 Dag 9 Kalibaru - Lovina  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, vertrek naar de haven van Ketapang, met lunch onderweg. Per veerboot naar Bali. Hoewel Bali slechts een boogscheut van Java ligt, is er tussen beide eilanden een wereld van verschil. Een gespleten tempelpoort op het haventerrein van Bali verraadt de overheersing van het hindoeïsme op een van de beroemdste eilanden ter wereld. Vervolgens naar Lovina, een rustige plek met een lange strook zandstrand en enkele dorpjes. Overnachting in Lovina in hotel The Lovina****.


 Dag 10 Lovina   Ontbijt-Middagmaal
De landschappen van Bali zijn hier op hun mooist. Het is een vruchtbare landbouwstreek met aan weerskanten van de weg spectaculaire en adembenemende rijstterrassen, met hier en daar een idyllisch dorpje. Bezoek aan een Boeddhistische tempel met warmwaterbron. Vergeet zeker uw zwemgerief niet! Overnachting in Lovina in hotel The Lovina****.


 Dag 11 Lovina - Candidasa  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar Candidasa met onderweg bezoek aan de Bejitempel. De reis gaat verder langs het kratermeer van de Baturvulkaan. Geniet onderweg van de adembenemende uitzichten, met o.a. de prachtige Pura Ulun Danu aan het Bratanmeer. Verder bezoek aan de moedertempel van Bali, de Pura Besakih. Dit religieuze netwerk van tempels en hindoeschrijnen werd aangelegd op de flank van de machtige Agungvulkaan. Deze tempel is een complex van schrijnen en altaren dat zich in de loop der geschiedenis heeft uitgebreid naar alle windrichtingen. Een ontelbaar aantal goden wordt hier vereerd. Het is duidelijk dat de Balinezen deze tempel beschouwen als een van hun belangrijkste bedevaartsoorden. Op religieuze hoogdagen ziet u hier rijen van prachtig uitgedoste mannen en vrouwen met maar één bedoeling: het in evenwicht houden van de positieve en negatieve krachten in het universum. Aankomst in Candidasa. Overnachting in Candidasa in hotel Candi Beach****.

 Dag 12 Candidasa - Ubud  Ontbijt-Middagmaal
Verder door naar het westen van Bali, met een bezoek aan de Goa Lawah, een heilige grot die onderdak biedt aan duizenden vleermuizen. Vervolgens naar Klungkung voor een bezoek aan het Kerta Gosa, een gebouw met prachtige plafondschilderingen waarin de vorst en de priesters ooit hun rechtspraken hielden. Verder naar Ubud. Overnachting in Ubud in hotel Plataran****/Sthala Ubud****.


 Dag 13 Ubud - Tampak Siring - Ubud  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de omgeving van Ubud. Rit naar Tampak Siring voor een bezoek aan de heilige bron van de Pura Tirta Empul, de Tempel van het Bruisende Water. Vervolgens bezoek aan Gunung Kawi, een van de oudste en grootste monumenten van het eiland. Nadien naar Goa Gajah, de olifantengrot die volgens de legende gesticht werd door de reus Kebo Iwa. Ten slotte naar het centrum van Ubud voor een wandeling en bezoek aan het Museum Puri Lukisan en het Puri Saren, het vroegere paleis. Overnachting in Ubud in hotel Plataran****/Sthala Ubud****..


 Dag 14 Ubud - Tanah Lot - Sanur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Sanur. Onderweg bezoek aan Mengwi met de Pura Taman Ayun, een voormalige koninklijke tempel. Verder naar het Alas Kedaton, het Heilige Apenbos. Uiteraard ook bezoek aan de prachtige Tanah Lottempel die van op een rotspartij de branding van de Indische Oceaan trotseert. Overnachting in Sanur in hotel Sanur Beach****.


 Dag 15 en 16 Sanur  Ontbijt-Avondmaal
Vrije dagen om u te ontspannen of om dit prachtige eiland verder te verkennen. Overnachting in Sanur in hotel Sanur Beach****.


 Dag 17 Sanur - Denpasar - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht naar Europa.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 1
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 2
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 3
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 4
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 5
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 6
Reserveer Indonesië java & bali, een exotische droom
Deze pagina delen
 
Email