Indonesië Java & bali, een exotische droom


REISDUUR 18 dagen/15 nachten - IDNVTJEB
  • beklimming van de Bromovulkaan met jeep en paard
  • bezoek aan het tempelcomplex van Prambanan en de tempels Besakih en Tanah Lot
  • bezoek aan Bali: Lovina, Klungkung en Ubud
  • Munduk: wandeling door het ongerepte binnenland

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Jakarta   
Vertrek naar Jakarta.

 Dag 2 Jakarta - Bogor - Bandung  Avondmaal
Aankomst in Jakarta en vertrek naar Bandung via Bogor. Overnachting in Bandung in hotel Four Points by Sheraton****.

 Dag 3 Bandung - Ciater - Bandung  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt trekt u de koelere hooglanden van West-Java in. Onderweg maken we een korte stop op een lokale fruitmarkt. Vóór de lunch bezoekt u de warmwaterbronnen van Sariater. In de namiddag terugrit naar Bandung. Overnachting in Bandung in hotel Four Points by Sheraton****.

 Dag 4 Bandung - Jogyakarta  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag hebt u de mogelijkheid om tijdens een treinrit te genieten van het prachtige landschap. Aan boord is er de mogelijkheid om eten en drank te kopen. Aankomst in Jogyakarta en transfer naar het hotel. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****.

 Dag 5 en 6 Jogyakarta  Ontbijt-Middagmaal
U brengt 2 dagen in deze culturele hoofdstad van Java door. Zo staat er onder meer een bezoek aan het kraton (paleis) van de sultan en het Taman Sari Waterpaleis op het programma. In de omgeving mag een bezoek aan Borobudur het grootste boeddhistisch monument en Prambanan een enorm complex van Hindoetempels niet op het programma ontbreken. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****.

 Dag 7 Jogyakarta - Malang  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt, vertrek naar het station voor de treinrit naar Malang. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Malang in hotel 101 Malang*****.

 Dag 8 Malang- Ketapang  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag moet u vroeg uit de veren om te kunnen genieten van een magische zonsopgang. Nadien reist u verder naar de krater van de Bromovulkaan met onderweg de spectaculaire ''zee van zand''. Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Ketapang, een dorpje in het oosten van Java. Overnachting in Ketapang in Ketapang Indah***.

 Dag 9 Ketapang - Lovina  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u vanuit de haven van Ketapang met de veerboot naar Bali. Hoewel Bali slechts op een boogscheut van Java ligt, is er tussen beide eilanden een wereld van verschil. Een gespleten tempelpoort op het haventerrein van Bali verraadt de overheersing van het hindoeïsme op een van de beroemdste eilanden ter wereld. Vervolgens zet u koers naar Lovina, een rustige plek met een lange strook zandstrand. Overnachting in Lovina in hotel The Lovina****.

 Dag 10 Lovina   Ontbijt-Middagmaal
De landschappen van Bali zijn in deze regio op hun mooist. In deze vruchtbare landbouwstreek vindt u aan weerskanten van de weg spectaculaire rijstterrassen met hier en daar een idyllisch dorpje. De Beji tempel is een tempel die gewijd is aan de godin van de landbouw.Typisch aan de tempels in deze regio zijn de uitbundige decoraties die u overal in de tempel kan terugvinden. Nadien staat een bezoek aan de warmwaterbronnen van Banjar op het programma. U hebt hier de mogelijkheid om u onder te dompelen in het heerlijk warme water dat volgens het lokale geloof een genezende werking heeft voor allerlei kwaaltjes. Vergeet deze dag zeker uw zwemgerief niet mee te nemen. Overnachting in Lovina in The Lovina****.

 Dag 11 Lovina - Candidasa  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt is het de hoogste tijd om het noorden van het eiland achter u te laten en verder het binnenland in te trekken. De eerste stop van de dag biedt u een prachtig uitzicht op de meren in de omgeving van Munduk. Nadien rijden we tot aan de oevers van het Beratan meer waar een bezoek aan de Ulun Danu tempel op het programma staat. Deze hindoeïstische tempel is gewijd aan de Dewi Danu de godin van het water. Het meer speelt nog steeds een zeer grote rol in de irrigatie van de omgeving. Nadien reist u verder naar Candidasa. Overnachting in Candidasa in hotel Candi Beach ****.

 Dag 12 Candidasa - Ubud  Ontbijt-Middagmaal
Verder door naar het westen van Bali, met een bezoek aan de Goa Lawah, een heilige grot die onderdak biedt aan duizenden vleermuizen. Vervolgens naar Klungkung voor een bezoek aan het Kerta Gosa, een gebouw met prachtige plafondschilderingen waarin de vorst en de priesters ooit hun rechtspraken hielden. Een bezoek aan Bali is niet compleet zonder een bezoek aan de moedertempel van Bali de Pura Besakih. Dit religieuze netwerk van tempels en hindoeschrijnen werd aangelegd op de flank van de machtige Agungvulkaan. Deze tempel is een complex van schrijnen en altaren dat zich in de loop van de tijd heeft uitgebreid naar alle windrichtingen. Een ontelbaar aantal goden wordt hier vereerd. Het is duidelijk dat de Balinezen deze tempel beschouwen als één van hun belangrijkste bedevaartsoorden. Op religieuze hoogdagen ziet u hier rijen van prachtig uitgedoste mannen en vrouwen met maar één bedoeling: het in evenwicht houden van de positieve en negatieve krachten in het universum. Verder naar Ubud. Overnachting in Ubud in hotel The Sthala Ubud****.

 Dag 13 Ubud - Tampak Siring - Ubud  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de omgeving van Ubud. Rit naar Tampak Siring voor een bezoek aan de heilige bron van de Pura Tirta Empul, de Tempel van het Bruisende Water. Nadien bezoekt u Gunung Kawi, één van de oudste en grootste monumenten van het eiland. Nadien vertrekt u naar het centrum van Ubud voor een wandeling en bezoek aan het Museum Puri Lukisan en het Puri Saren, het vroegere paleis. Overnachting in Ubud in hotel The Sthala Ubud****.

 Dag 14 Ubud - Tanah Lot - Sanur  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur. Onderweg brengt u in Mengwi een bezoek aan de Pura Taman Ayun. Deze voormalige koninklijke tempel ligt in een prachtig park met bomen en vijvers. Het is ook in de binnenlanden van Bali dat u enkele koffieplantages kan terugvinden waar 's werelds duurste koffie wordt geteeld, de Luwak koffie. Uiteraard staat een bezoek aan de prachtige Tanah Lottempel ook op het programma. Deze tempel trotseert van op een rotspartij de branding van de Indische Oceaan. De tempel zelf is eerder bescheiden te noemen maar het is de ligging die dit bouwwerk zo uniek maakt. Overnachting in Sanur in hotel Prama Sanur Beach****.

 Dag 15 en 16 Sanur  Ontbijt-Avondmaal
Vrije dagen om u te ontspannen of om dit prachtige eiland verder te verkennen. Overnachting in Sanur in hotel Prama Sanur Beach****.

 Dag 17 Sanur - Denpasar - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 1
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 2
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 3
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 4
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 5
Indonesië java & bali, een exotische droom - foto 6
Reserveer Indonesië java & bali, een exotische droom
Deze pagina delen
 
Email