Israël Culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ISRVTISR-W
  • de Dode Zeerollen in het Israel Museum
  • bezoek aan Massada
  • drijven in de Dode Zee
  • bezoek aan de opgravingen in Caesarea

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Tel Aviv - Jeruzalem  Avondmaal
Vertrek vanuit België naar Tel Aviv. Bij aankomst transfer naar het Dan Jerusalem Hotel in Jeruzalem voor de overnachting.


 Dag 2 Jeruzalem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan het oude Jeruzalem vanaf de Olijfberg die ons een adembenemend uitzicht over de stad biedt. Bezoek aan de joodse graven en grafspelonken. We dalen af naar de Hof van Olijven en brengen een bezoek aan de Basiliek der Doodsangst, bijgenaamd de 'kerk van alle natiën' omdat de bouw ervan werd gefinancierd door verschillende landen. We bezoeken vervolgens de tuin van Gethsemane waar volgens de overlevering nog acht olijfbomen zouden dateren uit de tijd van Jezus. Vervolgens betreden we de Oude Stad via de Leeuwenpoort en bezoeken we onder meer de St.-Annakerk en de Bethesdavijver. We wandelen verder via de verschillende staties van de Via Dolorosa tot aan de Heilige Grafkerk voor een uitgebreid bezoek. Vervolgens bezoeken we de Zionberg met de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Westelijke Muur (de Klaagmuur) en keren daarna terug naar het Dan Jerusalem Hotel.


 Dag 3 Jeruzalem - Massada - Dode Zee - Jeruzalem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We verlaten Jeruzalem via de Judeawoestijn en rijden zuidwaarts naar Qumran, de vindplaats van de meer dan 2.000 jaar oude Dode Zeerollen. Meer details komen we te weten in het bezoekerscentrum. We begeven ons vervolgens naar de grond van de Essenen, een toenmalige joodse religieuze sekte, en de Qumrangrotten, de exacte locatie waar de Dode Zeerollen werden gevonden. Vervolgens rijden we naar Massada. Deze door koning Herodes gebouwde rotsvesting biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Massada is het symbool van de Joodse weerstand tegen de Romeinse overheersing. Per kabellift gaan we naar de top en bewonderen we de ruïnes van het paleis van Herodes en de Zelotengemeenschap. Lunchen doen we in een van de hotels aan de Dode Zee. Nadien kunt u nog genieten van een 'zwempartijtje' in de Dode Zee, die 400m onder de zeespiegel ligt. Door de hoge concentratie zout in het water blijft een mens drijven. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg het meer de naam Dode Zee omdat er zoveel mineralen in te vinden zijn, waardoor er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen. Daarna terug naar Jeruzalem voor het avondmaal en de overnachting in het Dan Jerusalem Hotel.

 Dag 4 Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we naar Bethlehem, de stad van de geboorte van Jezus en van David. We bezichtigen er de Geboortekerk die werd gebouwd op de grot waarin Jezus werd geboren. Vervolgens gaan we terug naar Jeruzalem voor een verderzetting van ons bezoek aan het nieuwe stadsgedeelte. We bekijken er onder meer de Knesset, het Israëlische parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. In het Israel Museum bezoeken we het Schrijn van het Boek, waar meer dan 200 fragmenten van de Dode Zeerollen worden bewaard. We besluiten deze dag met een bezoek aan de Yad Vashem, het officiële Israëlische monument ter nagedachtenis van de miljoenen slachtoffers van de holocaust. Avondmaal en overnachting in het Dan Jerusalem Hotel.

 Dag 5 Jeruzalem - Caesarea - Tel Aviv  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt trekken we naar de archeologische site van Caesarea. Deze oude vestingstad kent een rijke geschiedenis. We bezoeken het Romeins theater, de oude haven en het aquaduct. Een rit langs de mediterrane kustlijn brengt ons bij de hoofdstad Tel Aviv. Vandaag bezoeken we de oude havenstad Jaffa. Tegenwoordig maakt Jaffa deel uit van Tel Aviv. Het heeft echter in de loop van de jaren steeds zijn Arabische karakter weten te behouden. Avondmaal en overnachting in het Dan Panorama Tel Aviv Hotel in Tel Aviv.

 Dag 6 Tel Aviv - Witte Stad - Tel Aviv  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tel Aviv werd gesticht in 1909 als het Joodse antwoord op de Arabische havenstad Jaffa. Onder het Britse mandaat in Palestina groeide Tel Aviv in korte tijd uit tot een moderne metropool. De gebouwen werden veelal ontworpen door Europese architecten die de nieuwe culturele context tot uiting brachten. De bekende Bauhaus-architectuur leidde tot een notering op de werelderfgoedlijst van Unesco. We rijden naar Rothschild Avenue, gekend als de Champs-Elysées van Israël. Verder naar de kleurrijke Carmel Market waar we gezellig rondkuieren en ons laten verdwalen tussen de verscheidene stalletjes. Avondmaal en overnachting in het Dan Panorama Tel Aviv Hotel.

 Dag 7 Tel Aviv - Akko - Tel Aviv  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt begeven we ons naar de havenstad Haifa om vanaf de top van de Carmelberg te genieten van het prachtige uitzicht. We stoppen aan de Perzische tuinen rondom de Bahá’i-tempel. In het Carmelgebergte houden we halt bij een typisch Druze dorpje. Verder richting Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt. De meest prominente bezienswaardigheden hier zijn de ruïnes uit de hellenistisch-Romeinse periode en gebouwen uit de Ottomaanse en kruisvaardersperiode. We keren terug naar Tel Aviv voor het avondmaal en de overnachting in het Dan Panorama Tel Aviv Hotel.

 Dag 8 Tel Aviv - Brussel  Ontbijt
Na het ontbijt vrije tijd. Vlucht vanuit Tel Aviv naar België.

Delen
  Print

Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 1
Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 2
Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 3
Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 4
Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 5
Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee - foto 6
Reserveer Israël culturele rijkdom tussen dode zee en middellandse zee
Deze pagina delen
 
Email