Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTGEN-F - zomer 2018

  • kennismaking met het modedistrict Porta Nuova in Milaan
  • boottocht in de baai van Genua
  • lunch in een typische trattoria in Genua

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Milaan  Avondmaal
Na aankomst op de luchthaven van Linate brengen we een eerste bezoek aan Milaan, dé modestad bij uitstek. Een bijzondere site is het monumentale kerkhof Cimitero Monumentale. Het was een voorrecht van de Milanese bourgeoisie om hier te worden begraven. Geld noch moeite werd gespaard! Avondmaal en overnachting in Hotel Grand Visconti Palace**** in Milaan.

 Dag 2 Milaan  Ontbijt
Na het ontbijt zetten we onze ontdekkingstocht verder in deze bruisende stad. Te voet gaat het richting de Santa Maria delle Grazie, bekend van het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci. Ook Castello Sforzesco, de wijk Porta Nuova en de Basilica Sant' Ambrogio mogen niet ontbreken op het programma. Het avondmaal kunt u vrij kiezen. De overnachting vindt opnieuw plaats in Hotel Grand Visconti Palace****.

 Dag 3 Milaan - Superga - Turijn  Ontbijt
Een stevig ontbijt zorgt voor de nodige portie energie! Via de Superga basiliek gaan we richting Turijn. Verder staat er een bezoek aan de Mole Antonelliana en het Palazzo Madama op het programma. Het prachtig landschap is een plus, Turijn wordt immers omringd door de Alpen. Overnachting in Hotel NH Lingotto**** in Turijn.

 Dag 4 Turijn  Ontbijt
Na het ontbijt gaan we onder begeleiding van een lokale gids op ontdekking in Turijn. Deze stad is na Milaan de grootste van Noord-Italië en heeft een echte metamorfose ondergaan. Prachtige barokke paleizen en kerken werden opgefrist, tal van musea hebben hun deuren geopend. Een bezoek aan o.a. de kathedraal, het koninklijk paleis en het Egyptisch museum mag zeker niet ontbreken op het lijstje. De verzameling Egyptische oudheden in het Egyptisch museum behoren tot de beroemdste ter wereld. Wie echt wil genieten, neemt natuurlijk een heerlijk glaasje lokale wijn bij de maaltijd. Avondmaal naar eigen keuze en overnachting in Hotel NH Lingotto****.

 Dag 5 Turijn - Venaria Reale - Stupinigi - Barolo (Langhe) - Genua  Ontbijt-Avondmaal
Voor we richting Genua vertrekken, brengen we eerst nog een bezoek aan de Venaria Reale. Nadien gaat het verder naar Stupinigi voor een bezoek aan het Rococo paleis. De namiddag staat in het teken van onze smaakpapillen. Via het hart van Piemonte, de landstreek De Langhe, rijden we naar Genua. Bekende dorpen onderweg zijn Barolo en Barbaresco, beroemd om de wijnen en truffels. We maken een stop aan een wijnproducent voor een proeverij. Het avondmaal en de overnachting vindt plaats in Hotel Continental**** in Genua.

 Dag 6 Genua  Ontbijt-Middagmaal
Na een heerlijk ontbijtbuffet starten we met een wandeling door het stadscentrum van Genua. De stad is van oudsher een havenstad en nog steeds een van de grootste. De wirwar van oude straatjes brengt u o.a. bij de kerk van San Lorenzo, het Palazzo Bianco, het Palazzo Rosso, en Piazza Ferrari met het opvallende beursgebouw. Onderweg zien we ook het geboortehuis van Christoffel Colombus, de beroemde ontdekkingsreiziger. De lunch zal plaatsvinden in een typische trattoria. Voor het avondmaal heeft u de vrije keuze. De overnachting is terug in Hotel Continental****.

 Dag 7 Genua  Ontbijt
Vandaag hebben we een rustige dag voor de boeg. We brengen een bezoek aan de haven en het uitzonderlijke aquarium. Het op één na grootste aquarium van Europa werd gebouwd voor de Expo '92. Vandaag dient het als cultureel, educatief en wetenschappelijk centrum. In de namiddag maken we een boottocht. Wie zin heeft, kan een bezoekje brengen aan de Pinacoteca di Palazzo Bianco met een uitgebreid aanbod aan Vlaamse meesters. Avondmaal (vrij) en overnachting in Genua.

 Dag 8 Genua - Milaan - Brussel  Ontbijt
De tijd is voorbijgevlogen, tijd om terug te keren naar België. Na het ontbijt gaat het richting luchthaven Linate van Milaan voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 1
Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 2
Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 3
Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 4
Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 5
Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger - foto 6
Reserveer Italië Noord-Italië, van modeontwerper tot ontdekkingsreiziger
Deze pagina delen
 
Email