Italië Emilia-Romagna


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTRAV - zomer 2019

  • ontdekkingstocht door het gevarieerde landschap van Emilia-Romagna
  • verblijf in Bologna, Parma en Milano Marittimo
  • met bezoek aan Mantua (Lombardije), Gradara (Le Marche) en San Marino

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Bologna   Avondmaal
Vlucht naar Bologna. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel UNA Bologna****.


 Dag 2 Bologna - Mantua - Modena - Bologna  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag op het programma: Mantua, de fascinerende stad van de Gonzaga's. Het hertogelijk paleis dat we bezoeken vormt eigenlijk een stad binnen de stad. De Rotonda di San Lorenzo, gelegen aan één van de grote pleinen van de stad, vraagt ook onze aandacht. We brengen eveneens, als de tijd het toelaat, een bezoek aan het Palazzo Te. Vervolgens reist u door naar Modena, een oude universiteitsstad met een van de mooiste romaanse kathedralen van Italië, voor een prachtige historische wandeling. Overnachting in hotel UNA Bologna****.

 Dag 3 Bologna - Parma  Ontbijt-Avondmaal
Bologna, de hoofdstad van Emilia-Romagna, is een welvarende en bruisende stad die dikwijls wordt overgeslagen door de toeristen. Geheel ten onrechte, zoals u zult merken. We vangen ons bezoek aan op de Piazza Maggiore, de grote markt van de stad. Deze vormt een erg mooi harmonisch geheel met de Piazza del Nettuno waarop een mooie fontein staat en de Piazza di Porta Ravegnana die twee hoge en scheve middeleeuwse torens herbergt. Daarna een bezoek aan de basilieken van Santo Stefano en San Domenico. Overnachting in hotel Palace Maria Luigia**** in Parma.

 Dag 4 Parma - Fidenza - Parma  Ontbijt-Avondmaal
In het historische centrum van Parma bezoeken we de Dom en het veelgeprezen achthoekige 13de-eeuwse baptisterium (doopkapel) dat vanbinnen met mooie fresco's werd bekleed. Vervolgens brengen we een bezoek aan de renaissancekerk San Giovanni Evangelista met haar schitterende koepelfresco's. Voor de liefhebbers lassen we vandaag een bezoek in aan een boerderij waar culatello ham en strolghino salamai gemaakt en gerijpt wordt. Uiteraard kan een proeverij niet ontbreken! Nadien kort bezoek aan het middeleeuwse gedeelte van het stadje Fidenza. Overnachting in hotel Palace Maria Luigia**** in Parma.

 Dag 5 Parma - Ravenna - Milano Marittima  Ontbijt-Avondmaal
Ontdekking van Ravenna, bekend om haar wereldberoemde mozaïeken. Onze aandacht gaat dus zeker uit naar het kleine mausoleum van Galla Placidia dat er aan de buitenzijde heel eenvoudig uitziet, maar binnen overweldigt door een zeer stemmig interieur met indrukwekkende mozaïeken. Ook bewonderen we de basiliek van San Vitale, een groot achthoekig monument, de basiliek van Sant'Apollinare Nuovo en het huis van de 'stenen tapijten'. In Classe, de voormalige haven van Ravenna, bezoeken we de Sant'Apollinare in Classe. Deze basiliek heeft een majestueus en imponerend interieur en een apsis met een grandioze mozaïekafbeelding. Overnachting in hotel Kent**** in Milano Marittima.

 Dag 6 Milano Marittima - Gradara - San Leo - San Marino - Milano Marittima  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag maken we een wandeling in Gradara, een middeleeuws stadje waarvan de ommuring vrijwel volledig intact gebleven is. Verder naar San Leo, heel wat minder druk maar eens zo charmant. De bezienswaardigheden hier zijn de romaanse kathedraal en de parochiekerk. Ook hier genieten we van een weids uitzicht. Daarna gaan we naar San Marino, een ministadstaat van amper 61 km2. Deze oude republiek slaat nog steeds haar eigen munten, geeft postzegels uit, heeft een eigen leger en wordt druk bezocht door toeristen. Overnachting in hotel Kent**** in Milano Marittima.

 Dag 7 Milano Marittima - Ferrara - Pomposa -Comacchio - Milano Marittima  Ontbijt-Avondmaal
We rijden naar Ferrara, voor velen de hoofdstad van de renaissance. Het centrum wordt nog steeds beheerst door het imponerende kasteel van de familie Este, het vierkante kasteel Castello Estense. Ook de imposante Dom met zijn markante driedelige voorgevel is een pareltje. Een wandeling door de stemmige straten van deze stad zal u zeker bijblijven. Niet voor niets is Ferrara terug te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Daarna gaan we via de Povlakte naar de benedictijnenabdij van Pomposa. Tenslotte reizen we door naar het dorp Comacchio. Uniek is hier de Trepponti, een brug in de vorm van een kruispunt van drie wegen boven een kanaal. Overnachting in hotel Kent**** in Milano Marittima.

 Dag 8 Milano Marittima - Bologna - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Bologna voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Emilia-Romagna - foto 1
Italië Emilia-Romagna - foto 2
Italië Emilia-Romagna - foto 3
Italië Emilia-Romagna - foto 4
Italië Emilia-Romagna - foto 5
Italië Emilia-Romagna - foto 6
Reserveer Italië Emilia-Romagna
Deze pagina delen
 
Email