Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving


REISDUUR 5 dagen/4 nachten - ITAVTROM-F - zomer 2018

  • verblijf in een goed en centraal gelegen hotel
  • boeiende ontdekkingstocht door de eeuwige stad
  • het Colosseum: het indrukwekkendste amfitheater uit de oudheid én het symbool van Rome
  • de Sixtijnse Kapel, het meesterwerk van Michelangelo

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Rome   
Rechtstreekse lijnvlucht naar Rome. Transfer naar het hotel Diana**** waar we tijdens het ganse verblijf overnachten. Eerste kennismaking met de stad.

 Dag 2 tot 4 Rome  Ontbijt
Dat 'alle wegen naar Rome leiden' is wel voor iedereen duidelijk. Het oude keizerrijk heeft vroeger immers op diverse gebieden een enorme zichtbare invloed gehad zowat overal ter wereld. Diverse talen, moderne wetten,... we kunnen ze allemaal terugbrengen tot de glorietijd van deze schitterende stad. Rome, bakermat van de Romeinse beschaving, bakermat van het christendom.
Ooit was Rome de grootste stad ter wereld en toch liggen de beroemdste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Dankzij het aantal indrukwekkende monumenten die overgebleven zijn uit de diverse periodes, kan je als bezoeker de ontwikkeling van Rome en die van de westerse beschaving stap voor stap volgen. Veel tijd om te talmen is er dus niet! Deskundig zal uw reisleider u rondleiden doorheen eeuwen van boeiende geschiedenis.
Rome... de stad lijkt inderdaad wel een ingewikkeld geschiedenisboek met al haar monumenten uit zeer uiteenlopende periodes. Volgens de legende begint alles in 753 voor onze tijdrekening met Remus en Romulus, maar archeologisch onderzoek heeft ons geleerd dat het begin te zoeken is in de 10de eeuw v. Chr. En het was pas in de 1ste eeuw voor onze jaarrekening dat keizer Augustus begon met de renovatie van de stad. Bakstenen gebouwen kregen een marmeren laagje en nieuwe gebouwen werden opgetrokken. Zijn opvolgers deden lustig verder omdat zij niet wilden achterblijven. Zij bedachten prestigieuze bouwprojecten met gebouwen voor eigen gebruik, voor de goden, om het volk te plezieren en om het dagelijkse leven mogelijk te maken. Tijdens de middeleeuwen gingen vele van deze bouwwerken verloren door plunderingen en oorlogen. Tijdens de Renaissance en de Barok lieten de pausen zich omringen door kunstenaars die prachtige palazzi ontwierpen. In de tuinen plaatsten ze opgegraven beelden en ze verzamelden kostbare boeken en documenten. Deze verzamelingen lagen meteen aan de basis van de Vaticaanse musea. De restanten van deze glorieuze tijden zijn nog steeds te bewonderen in het Rome van vandaag.
De bezoeken op de eerste dag van het verblijf in Rome worden afgelegd per autocar. Tijdens de twee andere dagen wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de metro, maar in het historische centrum dient er wel flink gestapt te worden. Op het programma van deze grote reis door de tijd staan de voornaamste monumenten, sites en musea:
- het Vaticaan met de imposante Sint-Pietersbasiliek en de schitterende Sixtijnse Kapel, de galerij van de wandtapijten en de galerij van de landkaarten, ontbreken niet. De Stanze de Raffaello, de door Rafaël beschilderde pauselijke vertrekken in het Vaticaan, vormen een hoogtepunt van de Renaissance en zijn een niet te missen hoogtepunt.
- de vier grote basilieken die Rome rijk is: Sint-Pieter, Maria de Meerdere, Sint-Jan van Lateranen binnen de stad en Sint-Paulus-buiten-de-muren, die zoals de naam laat vermoeden buiten de stad ligt.
- een greep uit de duizend kerken die Rome sieren (enkele voorbeelden zijn San Clemente, Santa Maria in Cosmedin, San Luigi dei Francesi, San-Pietro in Vincoli, Santa Prassede). Uw reisleider zal een selectie maken uit het enorme aanbod.
- het antieke Rome, gesitueerd tussen de heuvels van het Capitool, de Palatijn en de Tiber, met een bezoek aan de keizerlijke fora, het Colosseum en het Forum Romanum (met o.a. de boog van Titus, de tempel van Caesar, het huis van de Vestaalse Maagden, enz.).
- het Pantheon, het Altaar van de Vrede van Augustus, de Engelenburcht en de Aureliaanse Muur die over meer dan 10 km het oude Rome beschermt.
- de catacomben die worden beschouwd als de eerste tekenen van christelijke aanwezigheid. De Romeinen begroeven immers voordien hun familieleden langs de verschillende uitvalswegen van de stad omdat dit niet mocht binnen de muren. Een ietsje griezelig maar toch wel interessant bezoek.
Al deze fantastische bezienswaardigheden liggen verspreid in een stad die sinds het jubeljaar 2000 veel verkeersvrije ruimte heeft bijgewonnen. Pleinen met hun paleizen en fonteinen scheppen er een aparte sfeer, zoals bijvoorbeeld de Piazza Navona met de Vierstromenfontein van Bernini, de Piazza di Spagna met de Spaanse trappen, de grootse Piazza del Popolo, de Piazza Montecitorio met de zonnewijzer van Augustus en het hedendaagse parlement, de Piazza Venezia met het monument van Victor Emanuel II, de Piazza della Repubblica met de Najadenfontein en nog zoveel meer. De beroemde Trevifontein wordt ook niet vergeten. Zoals de legende het wil, werp je er natuurlijk een muntstuk in om later zeker nog eens terug te komen, maar dan voor minstens een hele week!

 Dag 5 Rome - Brussel  Ontbijt
Afhankelijk van het vertrekuur kan de vrije tijd vóór de rit naar de luchthaven nog worden besteed aan een laatste gemeenschappelijk of individueel bezoek aan deze wereldstad. Daarna transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 1
Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 2
Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 3
Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 4
Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 5
Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - foto 6
Reserveer Italië Rome, bakermat van de Romeinse beschaving
Deze pagina delen
 
Email