Italië Sorrento en de Golf van Napels


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTSOR-F - zomer 2018

  • de verloren stad van Pompeï
  • wijndegustatie na het bezoek aan de Vesuvius op dag 2
  • bezoek Capri & Anacapri

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Napels - Sorrento  Avondmaal
Vlucht naar Napels en bij aankomst transfer naar hotel Eliseo Park's**** in Sorrento.

 Dag 2 Pompeï - Vesuvius  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Met een lokale gids bezoeken we in de voormiddag de archeologische site van Pompeï. Op 24 augustus 1979 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat ons kennismaken met het dagelijkse leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr. Nadien pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een lichte lunch. Aan de voet van de Vesuvius proeven we van de lokale wijn. In de namiddag gaat onze aandacht naar de Vesuvius zelf. Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater kunnen ondernemen of op een terras rustig kunnen genieten van het majestueuze zicht over de weidse Golf van Napels.

 Dag 3 Herculaneum  Ontbijt-Avondmaal
Het antieke, residentiële Herculaneum ligt zowat 20 meter onder het hedendaagse Ercolano, een voorstad van Napels. In tegenstelling tot Pompeï werd Herculaneum in augustus 79 na Chr. niet bedolven door lavaregen, maar wel in een mum van tijd hermetisch van de buitenwereld afgesloten door binnenstromende modder. Het bezoek aan de site van Herculaneum levert ons een uniek beeld op van het dagelijkse leven in een eerder residentiële stad uit de eerste eeuw na Chr. Met de trein keren we terug naar Sorrento voor een vrije lunch. Nadien kunt u deze charmante stad verkennen of genieten van de hotelfaciliteiten.

 Dag 4 Capri & Anacapri  Ontbijt-Avondmaal
Vanuit Sorrento bereiken we per boot het eiland Capri. Een hele dag genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri. Ons bezoek aan het mondaine Capri kunnen we facultatief afronden met een boottochtje langs de oost- en zuidkust. Met de veerboot keren we vervolgens terug naar Sorrento.

 Dag 5 De Amalfitaanse kust  Ontbijt-Avondmaal
Onze daguitstap van vandaag brengt ons naar de Amalfitaanse kust. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie. De prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. Wij bezoeken hier de imposante domkerk met haar kloostergang, museum en crypte. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Cimbrone met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. Via het Lattarigebergte en de vruchtbare maar dichtbevolkte vlakte tussen het gebergte en de Vesuvius keren we terug naar ons hotel.

 Dag 6 Napels  Ontbijt-Avondmaal
In het centrum van het oudere Napels bezoeken we samen met onze lokale gids het archeologisch museum. Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier onze aandacht. Met een wandeling door Spaccanapoli en een bezoek aan verscheidene kerken, de kloostertuin en het bijhorend museum van Santa Chiara, de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo biedt onze reisleider een klare kijk op het heden en verleden van Napels, de derde stad van Italië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de regio Campania.

 Dag 7 Paestum  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag brengen we een bezoek aan de prachtige site van Paestum, een van de belangrijkste vindplaatsen in Italië. Met de lokale gids nemen we hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum zetten we onze tocht verder naar buffelboerderij Barlotti waar we heerlijk zullen lunchen. Na het middagmaal krijgen we meer informatie over het productieproces van buffelmozzarella.

 Dag 8 Sorrento - Napels - Brussel  Ontbijt
Na het ontbijt doen we een korte stadsrondrit en -wandeling in Napels (afhankelijk van het vluchtschema kan dit ook doorgaan op dag 1). Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 1
Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 2
Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 3
Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 4
Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 5
Italië Sorrento en de Golf van Napels - foto 6
Reserveer Italië Sorrento en de Golf van Napels
Deze pagina delen
 
Email