Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTVEN-F - zomer 2019

  • bezoek aan Venetië, Aquileia, Vicenza, Verona, Padua en Triëst
  • wijndegustatie in de Friuli regio, grappadegustatie in de Bassanostreek

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Venetië - Padua  Avondmaal
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Venetië. Busrit naar Padua waar we overnachten in hotel Europa****.

 Dag 2 Padua - Venetië - Padua   Ontbijt
Na het ontbijt nemen we de trein naar Venetië waar we de ganse dag zullen verblijven. Bent u klaar om de mooiste stad ter wereld te ontdekken? De unieke ligging van Venetië met zijn vele kanalen en bruggen is een attractie op zich. Het San Marcoplein is vermaard om zijn terrasjes, winkeltjes én duiven. De majestueuze San Marcobasiliek staat hier te pronken in al haar schoonheid, gebouwd in Byzantijnse en Romaanse stijl. De mozaïeken in de kerk zelf en op het voorportaal vormen een prachtig decoratief zicht. We nemen ruim de tijd voor een bezoek aan het indrukwekkende dogenpaleis en zorgen ervoor dat we de twee Moren het uur zien slaan op de mooie Torre dell’Orologio. Wie zich waagt op de hoge Campanile heeft een prachtig uitzicht op de stad en de weidse omgeving. Ook als er geen operavoorstelling geprogrammeerd is, blijft een bezoek aan het theater La Fenice een must. Venetië heeft bovendien een rijke keuze aan kunstgalerijen en musea. Deze romantische stad zal u zeker de ganse dag in haar ban houden. Overnachting in Padua.

 Dag 3 Padua - Venetië - Padua  Ontbijt
We brengen de ganse dag door in Venetië. De wandeling brengt ons naar de Rialtobrug en een aantal bekende palazzi. In de Gallerie dell’Accademia vinden we grote namen zoals Leonardo, Giorgione, Veronese, Mantegna en zoveel anderen. Het laatste programmapunt van vandaag is een bezoek aan het Arsenaal, dat het grootste industriële complex was in Europa voor de industriële revolutie op het einde van de 18de eeuw. Sinds kort wordt het gebruikt als onderzoekscentrum en als expositieruimte ten tijde van de Biënnale van Venetië. De avond sluiten we af in stijl: u kunt er voor opteren een gezellig restaurant uit te kiezen voor het avondmaal in het onvergetelijke Venetië. Overnachting in Padua.

 Dag 4 Padua   Ontbijt-Avondmaal
Vandaag staat Padua op het programma. Beroemde werken van Giotto kan men op meerdere plaatsen in Italië bewonderen, maar de taferelen die hij in de Scrovegnikapel in Padua schilderde zijn ontroerend mooi. In de kerk van de Eremitani vinden we beroemde fresco’s van Mantegna en Guariento. De pauselijke basiliek van de heilige Antonius (van Padua) is een bekend bedevaartsoord. Op het plein voor de kerk bevindt zich het statige ruiterstandbeeld voor Gattamelata van Donatello. Zijn naam vindt u ook binnen in de kathedraal. In het Palazzo Bo’ komt u te weten hoe de zetel van de universiteit zo een triviale naam gekregen heeft. Het is aan deze universiteit dat de vader van de moderne wetenschap Galileo Galilei heeft gedoceerd.

 Dag 5 Padua - Vicenza - Cittadella - Bassano - Padua  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag staat een bezoek aan Vicenza op het programma. De beroemde 16de eeuwse architect Andrea Palladio bouwde er een van zijn meesterwerken: de Basilica Palladiana met zijn beroemde klokkentoren, de 82 meter hoge Torre di Piazza. In de omgeving bezoeken we ook enkele van Palladio’s mooie villa’s zoals La Rotonda en Villa Valmarana. Nadien gaat het richting Cittadella. Het middeleeuwse centrum heeft zijn hoge ringmuur met een dertigtal torens bewaard. In Bassano laten we vervolgens onze smaakpapillen verwennen bij een grappa proeverij van een topproducent. Naar Padua voor het avondmaal en de overnachting.

 Dag 6 Padua - Verona - Gorizia  Ontbijt-Avondmaal
De mooie schilderachtige binnenstad van Verona aan de Adigerivier staat sinds 2000 met recht en reden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze stad was reeds voor de Romeinen een belangrijk centrum vanwege de ligging aan het einde van de Brennerpas. Hier kwamen drie Romeinse wegen samen. De Via Gallia uit het westen is nog altijd intact en loopt nu als kaarsrechte weg, omzoomd door fraaie platanen. In het centrum van de stad bevindt zich de Piazza delle Erbe. Vroeger was hier een Romeins forum, nu wordt er dagelijks een levendige groentenmarkt gehouden. Het bekendste gebouw van Verona is de Arena, na het Colosseum in Rome, het grootst bewaard gebleven Romeinse amfitheater. Tijdens de zomermaanden is het 's avonds het decor voor wereldberoemde operavoorstellingen. Verona blijft echter vooral tot de verbeelding spreken als de stad van Romeo en Julia, Shakespeare's legendarische liefdespaar. Het beroemde balkon van Julia in de Via Cappella, haar graf en de kerk waar het huwelijk van dit beroemde paar zou zijn ingezegend, trekken jaarlijks vele duizenden toeristen. In de namiddag staat er een topwijndegustatie op het programma. Daarna volgt een typisch diner in een agriturismo. Voor de fijnproevers! Nadien rijden we door naar Gorizia en Grand Hotel Entourage****.

 Dag 7 Gorizia - Triëst - Aquileia - Gorizia   Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Triëst, voor velen een parel aan zee! Deze stad had een eeuwenoude binding met de Oostenrijkse Habsburgers, de Oostenrijkse invloed is dan ook heel goed te herkennen, net alsof Wenen aan de zee zou liggen! Er is tijd om van de promenade en de prachtige zeezichten te genieten. Bekend is het kasteel Miramare en de kathedraal uit de 9de en 11de eeuw met zijn stevige Romaanse toren. De kathedraal herbergt Venetiaanse mozaïeken en is de begraafplaats van de Spaanse Bourbons. Het Romeinse theater uit de tijd van keizer Vespasianus is nog goed bewaard. Het middeleeuwse stadje Aquileia heeft ook heel wat in petto: opgravingen hebben een straat uit de Romeinse tijd blootgelegd. Iets verder buiten de stad vinden we de toenmalige begraafplaats terug, de sepolcreto, want in de Romeinse tijd mochten de doden niet in de stad begraven worden. Ook zijn er uitgebreide restanten van een haven gevonden (kademuur en opslagruimten), die nog steeds zichtbaar zijn. Het plaatselijke museum bezit een keuze aan standbeelden en antiek. Aquileia wordt tegenwoordig gezien als een van de best uitgegraven Romeinse steden en staat dan ook vermeld op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO. Terugrit naar Gorizia en Grand Hotel Entourage****.

 Dag 8 Gorizia - Venetië - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 1
Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 2
Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 3
Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 4
Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 5
Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië  - foto 6
Reserveer Italië Il Veneto, meer dan alleen Venetië
Deze pagina delen
 
Email