Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTPUG-F - zomer 2019

  • vluchten naar Brindisi
  • schitterende hotels in Alberobello & Otranto
  • degustatie van olijfolie

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Brindisi - Alberobello   
Vanuit Brussel vliegen we naar Brindisi. Per autocar transfer van de luchthaven naar het hotel in Alberobello. Alberobello bevindt zich in het mooie trulligebied. De meer dan duizend Trulli, de zeer typische en unieke huisjes die eruitzien als kaboutermutsen, hebben er voor gezorgd dat Alberobello door de Unesco erkend werd als cultureel erfgoed. Overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

 Dag 2 Alberobello - Bari - Polignano a Mare - Grotten van Castellana - Alberobello  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag maken we een uitstapje naar Bari, de hoofdstad van Apulië, en ontdekken we de oude stad, haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek en het kasteel. Daarna maken we een leuke stop in Polignano a Mare, een levendig vissersplaatsje dat wordt omringd door de Adriatische Zee. De witte vierkante mediterrane gebouwen hier lijken wel op een natuurlijke manier ontstaan uit de rotsige kalkstenen kliffen waarop de stad gevestigd is. De kust is hier erg ruig en telt vele grotten, zoals de sensationele grotten van Castellana. Na een bezoek, rijden we terug naar Alberobello en hotel Chiusa di Chietri****.

 Dag 3 Alberobello - Martina Franca - Ostuni - Alberobello  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het schitterende Martina Franca. Deze stad kende de grootste bloeiperiode in de 18de eeuw en de meeste monumenten in de binnenstad dateren dan ook uit deze periode. In het historische centrum, omringd door een stadsmuur met 24 torens, zijn het 17e-eeuwse Palazzo Ducale en de barokke kerken Sant'Antonio, San Domenico en de Chiesa del Carmine de grootste trekpleisters. Daarna per autocar naar het schilderachtige Ostuni. Dit stadje strekt zich uit over verschillende heuvels. Het oude stadsgedeelte met lieflijke witte steegjes wordt ommuurd door Aragonese wallen. In Ostuni wordt vrije tijd voorzien die naar keuze mag worden ingevuld. Vandaag krijgen we ook de kans om de lokale en felbegeerde olijfolie te proeven. We sluiten de dag af met een bezoek aan Alberobello. Overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

 Dag 4 Alberobello - Trani - Barletta - Castel del Monte - Alberobello  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens het traject vandaag houden we halt in enkele zeer bezienswaardige steden. Eerst staat Trani op het programma met zijn prachtige Romaanse kathedraal. In Barletta zijn de kolos, het kasteel en de kathedraal bekende hoogtepunten en interessante bezienswaardigheden. In de omgeving brengen we ook nog een bezoek aan een typische boerderij waar we lokale specialiteiten kunnen proeven. Daarna houden we halt aan het uitzonderlijk knap gelegen Castel del Monte, dat werd gebouwd door Frederik II. Deze burcht is hét symbool van zijn macht. Naar Alberobello en overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

 Dag 5 Alberobello - Matera - Taranto - Otranto  Ontbijt-Avondmaal
We nemen afscheid van Alberobello en rijden naar het merkwaardige Matera in de regio Basilicata. Deze stad die al in de verre prehistorie bewoond was, is voornamelijk bekend om haar Sassi of holwoningen. Tot in de helft van vorige eeuw werden deze Sassi bewoond en ze staan nu terecht vermeld op de lijst van het werelderfgoed. Nadien reizen we verder naar de oude oorlogshaven Taranto. Het oude stadsgedeelte ligt op een eiland dat met de moderne stad verbonden is door middel van een draaibrug. We bezoeken in Taranto het Nationaal Archeologisch Museum en de kathedraal. Onze dag sluiten we af in Otranto, waar we overnachten in het Vittoria Resort****.

 Dag 6 Otranto - Lecce - Otranto   Ontbijt-Avondmaal
Vandaag gaan we naar het uiterste zuiden. In de voormiddag bezoeken we de stad Lecce, een hoogtepunt van de barok in zuidelijk Italië. Vandaar ook haar bijnaam 'Firenze van de barok'. De enorme bloeiperiode die Lecce kende van de 16de tot de 18de eeuw, gaf aanleiding tot de bouw van vele monumenten in renaissance-, rococo-, en barokstijl. We wandelen langs de Piazza Sant’Oronzo (met een amfitheater voor 25.000 toeschouwers), de basiliek van Santa Croce, de Piazza del Duomo tot aan de Porta Napoli. Ten slotte gaan we naar Otranto dat een woelig verleden van invallen heeft gekend en ooit de hoofdstad van de Terra d'Otranto was. Hier bewonderen we het kasteel en de kathedraal met haar prachtige mozaïekvloer. De haven biedt ons een mooi uitzicht op de oude stad. In de late namiddag terugreis naar Otranto en overnachting in het Vittoria Resort****.

 Dag 7 Otranto - Galatina - Gallipoli - Otranto  Ontbijt-Avondmaal
De autocar brengt ons naar Galatina, bekend om zijn tarantella, een volksdans die in vroegere tijden slachtoffers van een tarantulabeet de kans gaven om zichzelf te genezen door uitzinnig te dansen en zo het gif uit te zweten. Galatina is de enige plaats waar dit ritueel nog bestaat. Jaarlijks wordt dit luisterrijk te berde gebracht tijdens de viering van het Petrus- en Paulusfeest op 29 juni. Het volgende mooie stadje dat we bezoeken, is Gallipoli of de "mooie stad". Het oudste gedeelte van de stad is gelegen op een eiland en wordt verbonden met het vasteland door een 16de eeuwse brug. De pittoreske omwalde haven en het kasteel uit de 13de eeuw, de barokke kathedraal Sant'Agata en de Griekse fontein zullen u zeker verrassen. Terugrit naar Otranto en overnachting in het Vittoria Resort****.

 Dag 8 Otranto - Brindisi - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt ontruimen we de kamers en, afhankelijk van het vertrekuur van onze terugvlucht, kunnen we eventueel nog genieten van wat vrije tijd. Na het laatste gezamelijke middagmaal brengen we een bezoek aan Brindisi. Nadien brengt de transfer ons naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 1
Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 2
Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 3
Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 4
Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 5
Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - foto 6
Reserveer Italië Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel
Deze pagina delen
 
Email