Italië Umbrië, het groene hart van Italië


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ITAVTUMB - zomer 2019

  • op ontdekking in ‘het land van Franciscus van Assisi’
  • oude, ommuurde heuvelstadjes met middeleeuwse straatjes
  • een prachtig heuvelachtig landschap

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Rome - Montefalco - Spoleto  Avondmaal
Vlucht naar Rome en aansluitend rit naar Montefalco, het zogenaamde 'balkon' van Umbrië. De toren van het middeleeuwse Palazzo del Comune biedt een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

 Dag 2 Spoleto - Todi - Marmore - Spoleto  Ontbijt-Avondmaal
In het sfeervolle stadje Todi duiken we de middeleeuwen in. We bezoeken de Dom met zijn indrukwekkende trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italië. Verder naar de San Fortunatokerk. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrië: de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze weg naar de Cascate delle Marmore, een kunstmatige waterval die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

 Dag 3 Spoleto - Orvieto - Spoleto   Ontbijt-Avondmaal
De stad Orvieto is grandioos gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. Het stadsbeeld hier wordt volledig gedomineerd door de Dom. In de kerk wordt een uiterst kostbaar reliekschrijn bewaard, maar ook de kapel Madonna di San Brizio met fresco's is een pareltje. We bezoeken ook de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom laat vermoeden wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

 Dag 4 Spoleto - Bevagna - Spoleto  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag bezoeken we eerst Bevagna, een vriendelijk stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die men vooral aantreft aan het plein Piazza Silvestri. Nadien rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

 Dag 5 Spoleto - Spello - Assisi   Ontbijt-Avondmaal
Het prachtige Spello is een versterkt stadje met talrijke Romeinse poorten en middeleeuwse kerken. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. Vlak bij Assisi ligt de Santa Maria degli Angeli. In het centrum van deze 16e-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In de stad Assisi zelf staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Het middeleeuwse centrum en de ligging van Assisi tegen de heuvel aan zijn bijzonder charmant. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery**** in Santa Maria degli Angeli nabij Assisi.

 Dag 6 Assisi - Gubbio - Città di Castello - Assisi  Ontbijt-Avondmaal
Gubbio is gelegen in het noorden van Umbrië. Dit plaatsje ligt op een steile helling van de Monte Ingino. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De tweede stad die we vandaag bezoeken, is Città di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Het overaanbod van kunst vraagt echter om een keuze. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

 Dag 7 Assisi - Perugia - Assisi  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag komt Perugia aan de beurt, de hoofdstad van Umbrië en tevens een levendige studentenstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

 Dag 8 Assisi - Rome - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 1
Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 2
Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 3
Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 4
Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 5
Italië Umbrië, het groene hart van Italië - foto 6
Reserveer Italië Umbrië, het groene hart van Italië
Deze pagina delen
 
Email