Japan Land van de samoerai


REISDUUR 14 dagen/12 nachten - JPNVTLVS
  • paasvertrek in volle kersenbloesem
  • een wereld van contrasten waar traditie en moderniteit hand in hand gaan
  • natuurschoon rond Nikko, Mount Fuji en Miyajima
  • culturele parels in Kyoto en Nara
  • ontdek de verfijnde Japanse keuken
  • 1 overnachting in een typische ryokan

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Tokyo   
Vertrek naar Tokyo.

 Dag 2 Tokyo   
Bij aankomst in het land van de rijzende zon, want zo wordt Japan vaak genoemd, brengt men u naar het hotel. U bent de rest van de avond vrij om al een eerste glimp op te vangen van de Metropool Tokyo. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 Dag 3 Tokyo  Ontbijt-Middagmaal
De lokale gids neemt u een volledige dag mee op sleeptouw door de Japanse hoofdstad. Vanop het observatiedek van de bijna 250 meter hoge Metropolitan Government Offices heb je bij helder weer een weids uitzicht over de skyline van Tokyo. U bezoekt het Mejischrijn, een rustgevend stukje natuur ten midden van de drukte. Talrijke kleurrijke kraampjes met religieuze voorwerpen, souvenirs en andere typisch Japanse producten leiden u naar de ingang van de tempel. U flaneert door dé modewijk van Tokyo tijdens een wandeling door de bruisende, moderne wijk Harajuku. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Edo-museum, waar u inzicht krijgt in de rijke Japanse geschiedenis en cultuur. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 Dag 4 Tokyo  Ontbijt-Middagmaal
Op de Ameyoko markt ziet u vast en zeker enkele producten waarvan u niet wist dat ze bestonden! In de volkse wijk Ueno staan nog tal van authentieke huizen en winkels. Hier bezoekt u het nationaal museum met z'n grote collectie Japanse en Aziatische kunst. Ten slotte staat de Senoji-tempel op het programma, één van de oudste en beroemdste tempels van de stad. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****. Dag 5 Tokyo - Nikko - Tokyo  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag verkent u de heiligdommen en het natuurschoon rond de stad Nikko. Tussen de heuvelachtige bossen wandelt u door een uitgestrekt complex en bezoekt u het schrijn van Toshogu alsook het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Kegonwaterval, één van de hoogste watervallen van Japan. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 Dag 6 Tokyo - Hakone  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt zet u uw reis verder naar Hakone, waar u een bezoek brengt aan het Fuji-Hakone Nationaal Park. Een boottocht op het Ashi meer, gelegen aan de voet van de heilige berg, Mount Fuji. Met een beetje geluk kunt u de prachtige vulkaan bewonderen die het landschap domineert. Met de kabelbaan glijdt u op een hoogte van enkele honderden meters van de Mount Komagatake waar u geniet van een panoramisch uitzicht op de Mount Fuji. Hakone is reeds sinds lange tijd hét kuuroord bij uitstek in Japan. U bent daarom vanavond vrij om op eigen houtje te genieten van een plons in een heerlijke warmwaterbron of Onsen. Uw bagage wordt vanuit Tokyo reeds naar het hotel in Kyoto gebracht, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor uw verblijf in Hakone. Overnachting in Hakone in Gora Yuno Sumika (ryokan)****.

 Slapen in een Ryokan: een must!   
Beleef de traditionele Japanse levensstijl en de gastvrijheid van de Japanse bevolking van dichtbij tijdens een overnachting in een typische Ryokan. Bij aankomst trekt u een yukata, een katoenen kimono, aan en ruilt u uw schoenen voor teenslippers. Na een heerlijk traditioneel diner dommelt u in uw kamer weg op de traditionele tatami-matten. Eén ding is zeker: een overnachting in een Ryokan moet u meegemaakt hebben.

 Dag 7 Hakone - Kyoto  Ontbijt-Middagmaal
De shinkansen (hogesnelheidstrein) brengt u deze voormiddag naar Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijk hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds hét culturele centrum bij uitstek is. De Kiyomizutempel is één van de meest geliefde tempels van het land en vanop het imposante terras kijkt u hoog over Kyoto uit. Te voet wandelt u door de toegangspoort van het Maruyama Park naar de oude wijk Gion met z'n smalle straten, houten gebouwen en traditionele Japanse theehuisjes. Overnachting in Kyoto in Hotel The Celestine Kyoto Gion*****.

 Dag 8 Kyoto  Ontbijt-Middagmaal
Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan een bezoek aan het Gouden Paviljoen en de Ryoanjitempel met z'n aparte rotstuin, eigen aan het zenboedhhsime, op het programma. Afsluiten doet u in het Arashiyama bamboebos waar u wandelt tussen bamboes die een hoogte hebben van wel meer dan 20 meter! Overnachting in Kyoto in Hotel The Celestine Kyoto Gion*****.

 Dag 9 Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima  Ontbijt-Middagmaal
Per shinkansen gaat u naar het wereldberoemde Hiroshima. U start de dag met een gemoedelijke wandeling door het park Momijidani dat vooral in het najaar zeer aantrekkelijk is door de bonte verscheidenheid aan herfstkleuren. Hier stapt u in de kabelbaan en zweeft u over het spectaculaire landschap naar het observatieplatform op Mount Misen van waarop u een weids panorama hebt over het eiland en de binnenzee. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushimaschrijn die lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan. Uw bagage blijft achter in Kyoto, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor de volgende 2 overnachtingen in Hiroshima en Nara. Overnachting in Hiroshima in het Rhiga Royal Hotel Hiroshima****.

 Dag 10 Hiroshima - Osaka - Nara  Ontbijt-Middagmaal
Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Na de lunch vervolgt u uw reis tot in de oude hoofdstad Nara. Overnachting in Nara in het Nikko Nara Hotel****. Dag 11 Nara - Uji - Kyoto  Ontbijt-Middagmaal
Nara is de bakermat van de Japanse cultuur en herbergt een ongelooflijk patrimonium aan originele architectuur. In het uitgestrekte park van Nara lopen honderden tamme damherten vrij rond en bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het Kasugaschrijn leidt wordt geflankeerd door duizenden bronzen lantaarns. Van hieruit wandelt u naar het imposante Todaji-tempelcomplex. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnenin kijkt een enorme bronzen Boeddha neer op de bezoekers. Vooraleer u terugkeert naar Kyoto brengt u een bezoek aan de stad Uji en de wondermooie Byodo-in tempel en leert u hoe sake wordt gebrouwen. Overnachting in Kyoto in Hotel The Celestine Kyoto Gion*****.

 Dag 12 Kyoto  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt rijdt u naar Fushimi Inari waar duizenden rode torii een overdekte wandelgang vormen van bijna 4km lang. Verder ontbreken de Sanjusangendo tempel en het Heianschrijn dat vermaard is voor zijn mooie tuinen vandaag niet. Overnachting in Kyoto in Hotel The Celestine Kyoto Gion*****.

 Dag 13 Kyoto - Osaka  Ontbijt-Middagmaal
De laatste etappe van deze reis brengt u naar Osaka waar u één van de bekendste kastelen van Japan bezoekt. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door het straatje Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Overnachting in Osaka in het Courtyard by Marriott Shin-Osaka station****.

 Dag 14 Osaka - Brussel  Ontbijt
Op het gepaste tijdstip brengt de gids u naar de luchthaven voor uw retourvlucht naar Brussel.
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Japan land van de samoerai - foto 1
Japan land van de samoerai - foto 2
Japan land van de samoerai - foto 3
Japan land van de samoerai - foto 4
Japan land van de samoerai - foto 5
Japan land van de samoerai - foto 6
Reserveer Japan land van de samoerai
Deze pagina delen
 
Email