Jordanië  Lawrence of arabia achterna


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - 43890
 • volledige dag in Petra, de trots van de Nabateeërs
 • jeeptour doorheen de grootste Wadi van Jordanië, Wadi Rum
 • de kruisvaardersburcht van Kerak
 • verblijf in uitstekende Marriott Hotels***** in Amman, Dode Zee en Petra

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Amman   
Vlucht van Brussel naar Amman. Aankomst op de luchthaven en transfer naar het hotel Marriott***** in Amman.

 Dag 2 Amman - Jerash - Ajlun - Amman  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan Jerash, het Pompeji van het Midden-Oosten. De antieke stad Gerasa werd gesticht door de Grieken onder Alexander de Grote en dankzij haar gunstige ligging langs de karavaanroutes werd ze door de Nabateeërs verder uitgebreid. Pompeius maakte er een Romeinse provinciestad van en onder keizer Hadrianus ontwikkelde de stad zich tot een cultureel centrum. De Byzantijnen bouwden er schitterende kerken toen het christendom er omstreeks de 5de eeuw de grootste godsdienst werd. Maar Perzische invallen in de 6de en een zware aardbeving in de 8ste eeuw luidden het verval in van deze stad. Vandaag is Jerash een van de best bewaarde ruïnesteden van het Midden-Oosten. De opgravingen begonnen in het begin van de 19de eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn de triomfboog, de hippodroom, de Tempel van Zeus, het theater en de Tempel van Artemis. Daarna verder langs prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun, een van de weinige die niet door de kruisvaarders maar door hun Arabische tegenstanders werden gebouwd. Van op de burcht, een mooi staaltje van islamitische militaire architectuur, geniet u van een prachtig uitzicht over de streek. We keren terug naar Amman en verkennen de stad. Amman is samen met Damascus en Jericho een van de oudste steden ter wereld en behoort tot de belangrijkste handelsmetropolen van het Midden-Oosten. Ze is gebouwd op zeven heuvels en is vandaag de dag een snelgroeiende moderne stad. Gelukkig vindt u er ook nog sporen van het oude Amman, zoals de citadel en het amfitheater. Wij bezoeken er het Romeinse theater. Overnachting in hotel Marriott***** in Amman.

 Dag 3 Amman - Desert Castle - Madaba - Mt Nebo - Al-Maghtas - Dode Zee  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we één van de woestijnkastelen gelegen ten oosten en ten zuiden van de hoofdstad. Het is een groepering van verscheidene kastelen en forten in de woestijn. Het merendeel van de kastelen dateert uit de 7de en 8ste eeuw. De bouwwerken bekleedden verschillende functies. Sommigen waren een vesting of fungeerden als jachtpaviljoen of als karavanserai. De kastelen zijn ook een voorbeeld van de islamitische kunst en architectuur van weleer. Daarna bezoeken we Madaba waar tijdens de Byzantijnse tijd een belangrijke mozaïekschool was. Madaba is vandaag nog altijd bekend om zijn mozaïeken die we onder andere terugvinden in de Grieks-orthodoxe Sint-Joriskerk. De kerk bewaart een van de meest waardevolle vroegchristelijke getuigenissen. Hier vindt u namelijk de oudste landkaart van het Heilige Land, een mozaïek uit 560, gemaakt van meer dan twee miljoen vierkante steentjes. De kaart geeft een beeld van Palestina en Zuid-Egypte en hoewel ze vandaag niet meer compleet is, kunt u nog duidelijk de Nijl, de Dode Zee en Jeruzalem met de Heilige Grafkerk onderscheiden. Verder via Al-Maghtas, met zijn restanten van de doopkerk, naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes volgens de Bijbelse overlevering na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Van op de berg geniet u van een schitterend uitzicht over de omgeving. Einddoel van de dag is de Dode Zee. Overnachting in hotel Marriott Jordan Valley***** aan de Dode Zee.


 Dag 4 Dode Zee - Wadi Rum - Aqaba  Ontbijt-Avondmaal
Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Dankzij haar hoge zoutconcentratie is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Bovendien is dit het diepste punt op aarde dat bewoond is. Per jeep naar Wadi Rum, het mystieke oord waar David Lean de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole heeft gedraaid. Men moet er absoluut de tijd nemen om het Jordaanse woestijnlandschap in zich op te nemen en te genieten van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. Vandaag rijden de bedoeïenen met een 4x4, maar hun traditionele gebruiken hebben zij allerminst verloren: het drinken van muntthee of koffie en gastvrijheid en respect voor de avonturier maken nog steeds deel uit van het dagelijkse leven in de woestijn. De Nabateeërs lieten hun sporen na in deze magische omgeving in de vorm van tal van rotsinscripties en tempels. Verder naar Aqaba aan de Rode Zee, waar u in de vooravond vrij bent om een verfrissende duik in deze zee te nemen. Overnachting in het Intercontinental Hotel***** in Aqaba.

 Dag 5 Aqaba - Petra  Ontbijt-Avondmaal
Vrije voormiddag in Aqaba. Volgens de Bijbel wierpen de schepen van koning Salomon hier 3.000 jaar geleden het anker en was deze stad het einde van de Via Nova die Damascus met de Rode Zee verbond. In de namiddag rijden we verder naar Petra, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Overnachting en avondmaal in hotel Marriott***** in Petra.

 Dag 6 Petra  Ontbijt-Avondmaal
Petra bestond al ten tijde van de Nabateeërs, Arabieren die dit gebied controleerden in een pre-Romeins tijdperk. Zij kerfden hun graftombes en belangrijke gebouwen uit in de roze rotsen van het Sharahgebergte. Tempels, paleizen, opslagplaatsen en stallen herinneren ons aan dit volk. Om de stad te bereiken moet men door de Siq, een kilometerslange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer El Khazneh. De gevel van de schatkamer is het fijnste beeldhouwwerk van Petra en was het decor van de film The Last Crusade van Indiana Jones. Verderop ligt het klooster El Deir waarvan de treden in de rotsen zijn uitgehouwen. Het enorme theater, gebouwd naar Romeins model, de Tempel van de Gevleugelde Leeuwen, de zuilengalerij, het Graf van de Urne en het Korintisch Graf maken een bezoek aan Petra compleet. Overnachting in hotel Marriott***** in Petra.

 Dag 7 Petra - Wadi al-Mujib - Kerak - Amman  Ontbijt-Avondmaal
Voor we vertrekken naar Wadi Al-Mujib bezoeken we Little Petra (Beidha en Barid). Via Wadi al-Mujib rijden we naar de kruisvaardersburcht van Kerak. Deze burcht ligt op een rots van 950 meter hoog en was ten tijde van de kruistochten het belangrijkste fort aan deze zijde van de Jordaan. De koningen van Jeruzalem zijn in 1142 begonnen met de bouw van de huidige burcht. Het zicht strekt zich uit vanaf de burcht tot aan de Dode Zee. Na aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het Marriott***** te Amman.

 Dag 8 Amman - Brussel   
Vrije voormiddag en transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 1
Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 2
Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 3
Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 4
Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 5
Jordanië lawrence of arabia achterna - foto 6
Reserveer Jordanië lawrence of arabia achterna
Deze pagina delen
 
Email