Kennismaking - NIEUW! USA New York


REISDUUR 6 dagen/4 nachten - USAVTKNY-W
  • ontdek het bruisende New York
  • toegang tot panoramische zichten vanop het One World Trade Observatory
  • stadsrondrit inbegrepen

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - New York   
Vertrek vanuit Brussel naar New York. Bij aankomst transfer naar het hotel. Rest van de dag is vrij. Het hotel is gelegen op een boogscheut van de Empire State Building, zonder twijfel het bekendste gebouw van New York. Vanop een hoogte van 320 m. heb je er een mooi uitzicht over de stad. Meer dan 3,5 miljoen mensen begeven zich jaarlijks naar de 86ste verdieping om de skyline van New York te bewonderen. Overnachting: hotel Hayden ***+.
 Dag 2 New York  Ontbijt
Een 4u.durende begeleide stadsrondit is uw eerste kennismaking met de fascinerende stad New York. U bezoekt Upper Manhattan en Midtown, en rijdt onder meer langs Harlem, Central Park, Fifth Avenue en Times Square. Vrije namiddag. Een echte aanrader is een boottocht. Vanop het water heeft u prachtige zichten over Manhattan. U vaart langs het Statue of Liberty en onder de Brooklyn Bridge. Of maak een wandeling in
Central Park, de ‘groene long’ van Manhattan. De aanleg van dit park nam maar liefst 16 jaar in beslag. Maar u kan ook een bezoek brengen aan een van de talrijke musea waaronder het MoMa (Museum of Modern Art) waar u wordt ondergedompeld in de wereld van de moderne kunst of het Metropolitan Museum of Art. Wat het Louvre is voor Parijs, is 'de Met' voor New York. Dit museum telt 18 afdelingen en 248 galerijen. Blikvangers hier zijn de Egyptische vleugel en de galerijen met Europese, Griekse, Romeinse en Islamitische kunst. De shopping-fanaten kunnen dan weer terecht op Fifth Avenue of Herald Square uiteraard niet ontbreken! Geniet eventueel 's avonds op Broadway van een van de vele musicals zoals Aladdin, Fiddler on the Roof, Jersey Boys of On Your Feet, het verhaal van Emilio en Gloria Estafan. Er zijn er teveel om op te noemen. Overnachting: hotel Hayden ***+.

ONZE TIP: Circle Line landmark Cruise (1u30). € 29 per persoon.


 Dag 3 New York  Ontbijt
Met het openbaar vervoer leert u een stad echt kennen! In het bezit van een metrokaart en onder begeleiding van de VTB-reisleider brengt u een bezoek aan Ellis Island. U neemt de Ferry naar het eiland waar zestien miljoen immigranten arriveerden. Onderweg vaart u voorbij Liberty Island met het beroemde Vrijheidsbeeld. Dit monument was een cadeau van de Fransen om de Verenigde Staten met hun onafhankelijkheid te feliciteren. Nadien gaat het naar het One World Trade Center dat met zijn 104 verdiepingen het hoogste gebouw van New York is. Hier begeeft u zich naar de bovenste verdiepingen waar u kan genieten van het spectaculaire uitzicht over New York. U bezoekt eveneens het 9/11 Memorial Monument waar de bijna drieduizend slachtoffers van de terroristische aanslag op het World Trade Center in 2001 worden herdacht. Alvorens terug te keren naar het hotel staat nog een wandeling door Wall Street en het financiële district, het kloppende economische hart van New York op het programma. Overnachting: hotel Hayden ***+.

ONZE TIP: 9/11 Museum & Memorial. € 30 per persoon. Dag 4 New York  Ontbijt
Vrije dag. Op 15 minuten wandelen van het hotel in de wijken Meatpacking District en Chelsea ligt het High Line Park. Deze groene oase werd gebouwd op een ongebruikte verhoogde spoorweglijn. Het sfeervolle wandelpad loopt langs en door de gebouwen waar de treinen vroeger hun lading losten. Vele van deze loodsen zijn ondertussen omgebouwd tot kantoorgebouwen, winkelcentra en luxueze lofts. Een wandeling door dit uniek stukje groen en een bezoek aan Chelsea Market zijn echt aan te raden. Vooral in de zomer is het bijzonder leuk om dit te bezoeken. Een leuke manier om New York te leren kennen is de All Around Town Double Decker bus. Deze rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Manhattan en Brooklyn. U stapt gewoon op en af waar en wanneer u wenst en u krijgt uitleg in het Engels. Eén van de belangrijkste op- en afstapplaatsen is zonder twijfel Times Square met zijn immense verlichte reclameborden. Niet ver van Times Square vindt u alweer een gekend monument van de stad, het Rockefeller Center. Bovenop het gebouw vindt u het Top of the Rock Observation Deck dat vooral een prachtig zicht biedt op Central Park en het Empire State Building. Ook het hoofdkwartier van NBC Television Network en de Radio City Music Hall maken deel uit van Rockefeller Center. Overnachting: hotel Hayden ***+.

ONZE TIP:
Top of The Rock, € 30 per persoon.
All Around Town Double Decker Bus 48 hour Tour. € 55 per persoon. Dag 5 New York  Ontbijt
In de voormiddag vrije tijd om te winkelen of te kuieren door de straten van Manhattan. In de vroege namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 6 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 1
kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 2
kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 3
kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 4
kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 5
kennismaking - NIEUW! USA New York - foto 6
Reserveer kennismaking - NIEUW! USA New York
Deze pagina delen
 
Email