Laos & Cambodja Juwelen langs de Mekong


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - LAOVTJLM-W
  • overvloed aan natuurlijke en culturele rijkdommen
  • ontdekking van het nog onbekende Zuiden van Laos
  • fantastische overnachtingscruise op de Mekongrivier
  • het legendarische Angkor Wat

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Luang Prabang   
Vertrek vanuit Brussel.

 Dag 2 Luang Prabang   Middagmaal-Avondmaal
Het charmante Luang Prabang ligt aan de oevers van de Mekongrivier en herbergt naast een aantal prachtige tempels en kloosters ook vele Frans-koloniale gebouwen die u zeker zullen bekoren. Onder leiding van onze lokale gids verkent u de stad met onder andere een bezoek aan de Vat Aham, één van de belangrijkste heiligdommen van de stad gewijd aan de beschermgeesten van Luang Prabang. Bij valavond neemt de gids u mee naar
de samenvloeiing van de Mekong met de Nam Khanrivier, een idyllische locatie waar u kunt wegdromen bij een wondermooie zonsondergang. Overnachting in Luang Prabang in het Villa Maly****.

 Dag 3 Luang Prabang - Pak Ou - Luang Prabang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De dag begint met een bezoek aan de mooiste en indrukwekkendste tempel van Luang Prabang, Vat Xieng Thong. Maar dé activiteit van vandaag is vast en zeker een bezoek aan de grotten van Pak Ou. Met een traditionele rivierboot vaart u stroomopwaarts richting deze heilige grotten. Onderweg ervaart u Laos op z’n best! Vanaf de rivier hebt u een fraai uitzicht op de heuvels en het dagdagelijkse leven op en naast de Mekongrivier. In de grotten staan naar schatting meer dan vijfduizend Boeddhabeelden in verschillende groottes en stijlen zigzag door elkaar. Op de terugweg bezoekt u enkele dorpjes waar de lokale bevolking de typische rijstwijn produceert. Vergeet zeker niet om eens te proeven van deze lekkere lokale specialiteit. Overnachting in Luang Prabang in het Villa Maly****.

 Dag 4 Luang Prabang - Khouang Sy - Luang Prabang   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroege vogels kunnen een bijzonder dagelijks ritueel bijwonen. Monniken in oranje gewaden wandelen elke morgen met hun bedelnap door de straten van Luang Prabang om voedseloffers te verzamelen. De rest van de dag staat volledig in het teken van de prachtige natuur rond de watervallen van Khouang Sy die zich bevinden aan de rand van het woud. Een korte wandeling leidt naar de waterval waar het water zich naar beneden stort via kleine terrassen en uitmondt in verschillende meertjes. Terug in Luang Prabang gaat u de uitdaging aan en beklimt u de 328 treden die naar de top van Mount Phousi leiden. Laat u niet intimideren door het aantal treden want het uitzicht over de oude koningsstad en de Mekong is adembenemend. Tegen het einde van de middag verandert de hoofdstraat van Luang Prabang in een sfeervolle nightmarket waar u tal van leuke en kleurrijke souvenirs kan kopen. Overnachting in Luang Prabang in het Villa Maly****.

 Dag 5 Luang Prabang - Vientiane   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt treedt u in de voetsporen van de Laotiaanse koninklijke familie tijdens een rondleiding in hun voormalig paleis. In dit nationale museum bevindt zich nu een grote collectie voorwerpen die ooit in het bezit waren van de Koninklijke familie. Een korte vlucht brengt u later op de dag naar het zuidelijker gelegen Vientiane. Overnachting in Vientiane in het Mercure Hotel****.

 Dag 6 Vientiane   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vientiane is de hoofdstad van Laos maar is in niets te vergelijken met andere Aziatische hoofdsteden. Geen hoge wolkenkrabbers en super druk verkeer maar wel kleine gezellige straatjes en een relaxte sfeer. Onze lokale gids staat te popelen om u een ganse dag op sleeptouw te nemen in deze gezellige stad. U bezoekt oa de vroegere koninklijke kapel, de Vat Sisaket, de Patouxai triomfboog en de Wat Si Muang. Overnachting in Vientiane in het Mercure Hotel****.

 Dag 7 Vientiane - Pakse - Bolaven plateau - Pakse   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een vroeg ontbijt neemt u een binnenlandse vlucht naar Pakse waar u kunt rondkuieren op de grootste ochtendmarkt van Laos. In de omgeving van het Bolaven plateau vindt u enkele traditionele etnische groepen die nog steeds leven naar eeuwenoude tradities en gewoontes. De regio staat tevens bekend om zijn talrijke watervallen waarvan u de mooiste vandaag bezoekt: de Seset river en Tad Fane Waterfalls. Proef onderweg ook zeker eens van de lokaal geteelde koffie want de regio staat bekend als de bakermat van de Laotiaanse koffie. Overnachting in Pakse in het Residence Sisouk Hotel***.

 Dag 8 Pakse - Champassak - Vat Phou   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Hoogtepunt van deze reis is vast en zeker de driedaagse overnachtingscruise op de Mekongrivier langs de schatten van Zuid-Laos. Allereerst vaart u met een kleinere longtailboat naar de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Champassak waar u aan boord gaat van een teakhouten cruiseschip. De eerste stop van dit Vat Phou cruiseschip is aan de gelijknamige Khmertempel. De mystieke tempel Vat Phou stamt uit de 10e eeuw en is hiermee ouder dan de beroemde tempel van Angkor Wat in Cambodja. In de vroege avond kan u genieten van de prachtige zonsondergang op het dek van het schip. Overnachting aan boord van de Vatphou Cruise****.

 Dag 9 Vat Phou - Oum Muong - Khong Island   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze ochtend meert de boot aan in het kleine dorpje Houei Thamo dat op maar enkele minuten wandelen ligt van de in de jungle gelegen ruïnes van de Oum Moung Tempel. Terug aan boord vaart u verder naar het Zuiden en terwijl de lunch wordt geserveerd op het dek glijden de prachtige panorama’s voorbij. U gaat terug van boord bij Khong Island bij het dorpje Ban Dua Tae waar het leven al eeuwenlang hetzelfde gebleven is. Overnachting aan boord van de Vatphou Cruise****.

 Dag 10 Khong Island - Khone Phapeng - Pakse   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het laatste traject van de cruise brengt u naar Ban Veunthong waar u van boord gaat en met een kleine longtailboat doorvaart naar Khone Island. De vele kleine kanaaltjes en eilandjes zijn een ware lust voor het oog. In het pittoreske centrum van Khone Island vindt u nog mooie koloniale huizen en ook de oude spoorweg herinnert nog aan vervlogen koloniale tijden. Per bus zet u de reis verder naar de indrukwekkende Khone Papheng en Liphi watervallen. Als u geluk heeft kan u onderweg de zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten. Overnachting in Pakse in het Residence Sisouk Hotel***.

 Dag 11 Pakse - Siem Reap   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U verlaat vandaag Laos en vliegt naar Siem Reap, dé uitvalsbasis voor de ontdekking van het legendarische tempelcomplex van Angkor. U laat er geen gras over groeien en bezoekt per motortaxi het National Museum, de ideale voorbereiding op uw bezoeken tijdens de komende dagen. Overnachting in Siem Reap in het Victoria Angkor Hotel*****.

 Dag 12 Siem Reap   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoekt u meteen de koningsstad Angkor Thom waar de vernietigende kracht van de tropische vegetatie tot leven komt. De leuke Bayontempel is vooral bekend vanwege zijn vele torens die elk vier gezichten afbeelden. Na de middag is het tijd voor het juweeltje van de stad, het beroemde en imposante tempelcomplex van Angkor Wat. Laat u overweldigen door de mysterieuze oosterse sfeer die er hangt in de verlaten ruïnes in de jungle. Overnachting in Siem Reap in het Victoria Angkor Hotel*****.

 Dag 13 Siem Reap - Kbal Spean – Banteay Srei – Siem Reap   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Net buiten de stad ligt het Kulengebergte. Verscholen in de jungle zijn er prachtige afbeeldingen gehouwen in de bedding van de Kbal Spean rivier. Aan de voet van het gebergte treft u nog twee prachtige tempels uit de klassieke Khmer-architectuur aan: de Bantey Srey en de Bantey Samre. Onderweg terug naar Siem Reap glijdt het mooie Cambodjaanse platteland voorbij. Overnachting in Siem Reap in het Victoria Angkor Hotel*****.

 Dag 14 Siem Reap   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De laatste tempel uit ons programma is de meest fascinerende en de fotogeniekste tempel van Angkor: de door de jungle overwoekerde tempel van Ta Phrom. Na het bezoek maakt u een boottocht op het Tonle Sap meer met zijn drijvende dorpen. Overnachting in Siem Reap in het Victoria Angkor Hotel*****.

 Dag 15 Siem Reap - Phnom-Penh   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een binnenlandse vlucht brengt u naar de hoofdstad Phnom-Penh. Uw eerste kennismaking met de stad wordt meteen een beklijvende ervaring. De gids neemt u mee naar de Killing Fields ook gekend als de velden des doods. In een witte toren met glazen ramen liggen honderden schedels die herinneren aan het gewelddadige regime van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Overnachting in Phnom-Penh in het Sofitel Phnom-Penh*****.

 Dag 16 Phnom-Penh - Brussel   Ontbijt-Middagmaal
De laatste dag van deze onvergetelijke rondreis brengt u volledig door in de gezellige hoofdstad. Zo staan een bezoek aan het National museum, het koninklijk paleis en Wat Phnom op het programma. Op het gepaste tijdstip brengt men u naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 1
Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 2
Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 3
Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 4
Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 5
Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong - foto 6
Reserveer Laos & Cambodja juwelen langs de Mekong
Deze pagina delen
 
Email