Maleisië & Borneo Het beste van 2 werelden


REISDUUR 18 dagen/15 nachten - 44390
  • kennismaking met de veelzijdigheid van de wereldstad Kuala Lumpur
  • ontdekking van het oudste nationale park van Maleisië
  • wandeling door Mulu National Park, met zijn prachtige kalksteen grotten
  • op zoek naar de unieke fauna en flora
  • ontdekking van het Kinabalu National Park, met adembenemend zicht op de Mount Kinabalu

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Kuala Lumpur    
Vertrek naar Kuala Lumpur.

 Dag 2 Kuala Lumpur  Middagmaal-Avondmaal
Bij aankomst in Kuala Lumpur worden we opgewacht door onze lokale gids voor de transfer naar het hotel. Nadien brengen we een bezoek aan het KLCC, beter bekend als de Petronas Towers. Op de 42e verdieping kunnen we van de ene toren naar de andere wandelen via de Sky bridge. Op de 86e verdieping kunnen we tenslotte nog genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Terugkeer naar het hotel en rest van de middag vrij. Overnachting in het Renaissance Kuala Lumpur *****.

 Dag 3 Kuala Lumpur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we voor een stadsrondrit die ons de verschillende aspecten van Kuala Lumpur laat ontdekken. Zo maken we ondermeer kennis met de verschillende ambachten die er in de verschillende provincies terug te vinden zijn. Het indrukwekkende paleis van de Sultan en de nationale Moskee ( fotostops) mogen niet ontbreken op onze ontdekkingstocht. De dag wordt afgesloten op het Merdeka Square in het centrum van de stad. Het is hier dat voor het eerst de nationale vlag werd gehesen om de onafhankelijkheid van de Britten te vieren. Het Sultan Abdul Samad gebouw, in een expliciete moorse stijl , schittert aan de kant van dit plein. Vroeger was hier het gerechtshof in onder gebracht maar vandaag de dag worden deze gebouwen ingenomen door enkele ministeries. Het gebouw valt vooral op door zijn 40 meter hoge klokkentoren en de koperen koepels. Terugkeer naar het hotel. Overnachting in het Renaissance Kuala Lumpur *****.

 Dag 4 Kuala Lumpur - Malacca - Kuala Lumpur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we naar Malacca, een stad die de Maleisiërs omschrijven als ''daar waar alles is begonnen''. Sinds 2008 is deze historische kuststad opgenomen door UNESCO in de lijst van Werelderfgoeden. Wat ooit begon als een vissershaven is met de tijd uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad van de regio die een sleutelrol gespeeld heeft in de specerijënhandel. In de 16e eeuw hadden de Portugezen de touwtjes in handen maar zij werden op hun beurt in de 17e eeuw verjaagd door de Nederlanders. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds overblijfselen uit die tijd terug te vinden. Zo is er de Porta do Santiago, de enige poort van de A Famosa vestiging die nog overeind staat. Boven de poort zijn nog duidelijk de letters VOC van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en het Hollandse wapenschild te zien. Langs het oude marktplein, ook wel gekend als Dutch Square trekt een verzameling opmerkelijk roze gebouwen de aandacht. Het Stadshuys is de vroegere residentie van de gouverneur en is tevens het oudste Hollandse gebouw van Zuidoost Azië maar ook de Christuskerk, die centraal op het plein staat springt in het oog. Dit is de oudste protestantse kerk van Maleisië die zelfs vandaag de dag nog gebruikt wordt door de gelovigen. Na een lokale lunch is er nog de tijd om langs de vele antiekwinkeltjes van Jonker straat te wandelen. Terugkeer naar Kuala Lumpur en overnachting in het Renaissance Kuala Lumpur *****.

 Dag 5 Kuala Lumpur - Cameron Highlands  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een vroeg onbijt vertrekken we naar de Cameron Highlands, gelegen op 1.542m boven de zeespiegel. Hier ontdekken we een heel ander Maleisië want door de hoge ligging is de temperatuur er een pak lager dan in Kuala Lumpur. Dit is ook de regio waar er veel groenten, fruit en bloemen geteeld worden die niet alleen voor eigen verbruik bestemd zijn maar die ook over de rest van Maleisië en de wereld worden uitgevoerd. De Cameron Highlands zijn ook bekend voor de BOH theeplantage die sinds het begin van de 20eeeuw is uitgegroeid tot de marktleider in Maleisië voor de productie van zwarte thee. Een bezoek aan de deze plantage geeft ons nog een beter inzicht in de oogst en verwerking van de thee. We sluiten de dag af met een bezoek aan een vlindertuin die ons niet alleen laat kennismaken met verschillende soorten vlinders maar ook met insecten, slangen en bloemen. Overnachting in het Strawberry Park Resort ****.

 Dag 6 Cameron Highlands - Kuala Lumpur - Kuching  Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken we naar Kuala Lumpur waar we de vlucht met bestemming Kuching nemen. Transfer naar het hotel. Rest van de namiddag vrij. Overnachting in het Pullman Kuching *****.

 Dag 7 Kuching - Bako National Park - Kuching  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag vertrek naar Bako National Park, het oudste en kleinste nationale park van Sarawak. Een korte rit en een aansluitende boottocht brengt ons tot aan het hoofdkwartier van het park. Door zijn omvang behoort het park tot één van de interessantste beschermde gebieden van Maleisië. Het is niet alleen de thuis van de Proboscis aap, vooral bekend omwille van zijn sterk ontwikkelde reukorgaan, maar ook van andere aapsoorten zoals de makaak en de Silver Leaf aapjes. In dit park zijn ook de bekerplanten, een vleesetende soort, terug te vinden. In de namiddag terugkeer naar Kuching. Overnachting in het Pullman Kuching****.

 Dag 8 Kuching - Batang Ai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De weg die ons vandaag naar Batang Ai brengt, voert ons door de binnenlanden van Sarawak. De rit brengt ons ondermeer langs peper-, cacao- en rubberplantages. We brengen een bezoek aan het Semenggoh opvangcentrum voor Oerang Oetangs. Na de lunch rijden we verder in de richting van Batang Ai. Het laatste stukje van het traject naar het hotel wordt afgelegd per boot. Rest van de namiddag vrij. Overnachting in het Hilton Batang Ai ***+.

 Dag 9 Batang Ai - Kuching  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we naar de Lemanak rivier waar we aan boord gaan van een longtail boot met als bestemming een longhouse van de Ibans, de oorspronkelijke bewoners van Borneo. Zij stonden vroeger bekend als uiterst gevaarlijke piraten en koppensnellers maar vandaag de dag leven zij in alle rust in de wouden van Borneo waar zij voornamelijk leven van de landbouw, de jacht en de visvangst. Hier maken we kennis met hun sterke culturele erfgoed en hun warme gastvrijheid. Na de lunch varen we terug naar het vasteland voor onze terugkeer naar Kuching. Overnachting het Pullman Kuching *****.

 Dag 10 Kuching - Mulu National Park  Ontbijt-Avondmaal
We nemen het vliegtuig naar Mulu waar we bij aankomst naar het Mulu National Park worden overgebracht. Overnachting in het Mulu National Park Resort .

 Dag 11 Mulu National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, vertrek per longtail boot naar Wind Cave die zijn naam te danken heeft aan het feit dat er hier altijd een koel briesje staat. Deze grot is ook bekend omwille van zijn ongewone kalksteenformaties. Verder naar Clearwater Cave waar we enkele delen van de langste grot van Zuidoost Azië gaan verkennen. Het water is hier zo helder doordat het wordt gefilterd door de dikke lagen kalksteen. Na de lunch, wandeling over een verhoogd wandelpad tot aan Deer Cave. Hier kan je alleen maar onder de indruk zijn van al het natuurschoon dat dit gebied te bieden heeft. Afsluiten doen we met de Lang Cave, thuis van een kolonie vleermuizen. Overnachting in het Mulu National Park Resort.

 Dag 12 Mulu National Park - Kota Kinabalu - Sandakan  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag laten we Mulu achter ons en vertrekken we, via Kota Kinabalu naar Sandakan. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in Four Points Sandakan ****.

 Dag 13 Sandakan - Sepilok - Bilit  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Bilit met onderweg een bezoek aan het Sepilok Oerang Oetang opvangcentrum. Hier worden deze mensapen, die illegaal in gevangenschap hebben geleefd of die door het rooien van de bomen hun moeder zijn kwijtgeraakt, voorbereid op een nieuw leven in de vrije natuur. Verder naar Bilit waar het laatste stuk van het traject tot aan de Bilit Rainforest Lodge per boot wordt afgelegd. In de late namiddag maken we een riviercruise op de Kinabatangan rivier. Met wat geluk krijgen we de met uitsterven bedreigde neusaap te zien. Overnachting in de Bilit Rainforest Lodge ***.

 Dag 14 Bilit - Kinabalu National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zeer vroeg vertrek vanuit de lodge om vanop de rivier te genieten van de zonsopgang en het ontwaken van de jungle. Hier zijn enkele unieke vogelsoorten terug te vinden zoals de kleine witte reiger, verschillende soorten ijsvogels, neushoornvogels maar ook de kleine en snelle kolibri's hebben hier hun thuis. Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Sandakan. Onderweg brengen we een bezoek aan de Gomantong grot, bekend voor zijn kolonie vleermuizen. Verder naar Kinabalu National Park. Rest van de namiddag vrij. Overnachting in Sabah Tea Plantation***.

 Dag 15 Kinabalu National Park - Kota Kinabalu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens vertrek naar de Poring Hotsprings waar het regenwoud de thuis is van verschillende vogel- en zoogdiersoorten. Een toch over de hangbruggen geeft de unieke mogelijkheid om de fauna en flora vanuit een ander standpunt te bekijken. Door de hoogte waarop de bruggen hangen, 40 meter, is het uitzicht op de natuur en de omgeving werkelijk adembenemend. In Kinabalu Park kunnen we de gote verscheidenheid aan planten van dichterbij bekijken. Verder naar Kota Kinabalu. Overnachting in het Shangri-La Tanjung Aru *****.

 Dag 16 Kota Kinabalu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we naar Kota Belud waar we tijdens een wandeling kunnen kennismaken met de lokale Bajaubevolking. Zij staan bekend als de cowboy's van het oosten en zijn zeer bedreven in het paardrijden en het maken van messen. In de buurt van Kampung Gombizau bezoeken we een Rungus longhouse waar de lunch geserveerd wordt. Deze bevolkingsgroep houdt nog altijd stevig vast aan hun aloude gebruiken. Nadien rijden we door de prachtige landschappen van Sabah nog verder naar Tanjung Simpang Mengayau het noordelijkste punt van het eiland Borneo. Terugkeer naar Kota Kinabalu. Overnachting in het Shangri-La Tanjung Aru*****.

 Dag 17 Kota Kinabalu - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot het uur van vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel

Delen
  Print

Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 1
Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 2
Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 3
Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 4
Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 5
Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden - foto 6
Reserveer Maleisië & Borneo het beste van 2 werelden
Deze pagina delen
 
Email