Mexico Reis door het precolumbiaanse verleden


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - 48390
  • boottocht in de Cañón del Sumidero en naar de flamingos in Celestún
  • bezoek aan de indiaanse dorpen in de omgeving van San Cristóbal de las Casas
  • overnachting in Chichén Itzá vlak bij de site
  • in Mérida per koets naar het wisselen van de wacht

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Mexico-stad   
Vertrek naar Mexico-stad. Bij aankomst, transfer naar de stad. Overnachting in Mexico-stad in hotel Melia Mexico Reforma*****.

 Dag 2 Mexico-stad  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag bezoek aan de stad met o.a. het reusachtige Plaza de Armas, ook wel Zócalo genoemd, het tweede grootste plein ter wereld. Verder naar de kathedraal die tussen 1573 en 1813 werd gebouwd door verschillende Spaanse en Mexicaanse architecten. Naast de kathedraal liggen de ruïnes van de Templo Mayor die in 1978 tijdens openbare werken werden ontdekt. Daarnaast bezoekt u ook het Nationaal Paleis met de gekende muurschilderingen van Diego Rivera en het Museo de Arte Popular, waar u een boeiende collectie lokale en hedendaagse kunst kan bewonderen vanuit heel Mexico. Na de middag terug naar de stad voor een bezoek aan het Antropologisch Museum in het Chapultepec Park. Op de benedenverdieping worden de precolumbiaanse culturen tentoongesteld en de bovenverdieping geeft de levenswijze en tradities van de etnische groepen weer. Bij het verlaten van het museum krijgt u misschien de kans om de voladores rond hun kleurige stokken te zien 'vliegen'. Overnachting in Mexico-stad in hotel Melia Mexico Reforma*****.

 Dag 3 Mexico-stad - Teotihuacan - Puebla  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar Teotihuacan met onderweg stop aan het heiligdom van de Maagd van Guadalupe. Daarna bezoek aan de mysterieuze site van Teotihuacan, de 'plaats waar mensen goden worden'. Deze metropool telde ooit ongeveer 200.000 inwoners en haar invloed strekte zich uit tot in Guatemala. Een 4 km lange weg, ook wel de Weg der Doden genoemd, wordt geflankeerd door verschillende bezienswaardigheden zoals de Piramides van de Zon en de Maan en de Tempel van Quetzalcóatl, de 'gevederde slang'. Tijdens de lunch hebt u tevens de mogelijkheid om te proeven van het lokale drankje Pulque. Vertrek naar Puebla. Onderweg stoppen we ook nog even in Tonantzintla, een pittoresk stadje dat vooral gekend is om haar prachtige kerk. Op de weg naar Puebla kunt u bij mooi weer genieten van het zicht op de nog actieve vulkaan Popocatépetl. Aankomst in Puebla, een typisch koloniale stad die door haar strategische ligging een bloeiende industrie en handel kende. Overnachting in Puebla in hotel Camino Real****.

 Dag 4 Puebla - Cholula - Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag verkenning van het historische centrum van Puebla. Daarna vertrek naar Cholula dat tijdens het Aztekenrijk een belangrijk ceremonieel centrum en bedevaartsoord was. Verder naar Oaxaca, een van de meest betoverende steden van Mexico. In Oaxaca gaan indiaanse beschavingen en een koloniaal verleden hand in hand met de moderne tijden. De Zapoteekse en Mixteekse beschavingen kwamen in deze omgeving tot bloei. Vrije tijd om even rond te slenteren op de indianenmarkt. Overnachting in Oaxaca in hotel Camino Real****+.

 Dag 5 Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de site van Monte Albán, gelegen op de top van een berg met grandioze vergezichten. Het grote centrale plein is omgeven door o.a. een observatorium, een tempelpaleis, verschillende graven en een balspelplaats.
Na de middag stadsbezoek aan Oaxaca met o.a. de kerk van Santo Domingo, het museum en de gezellige Zócalo. Voor deze avond bieden we u optioneel een voorstelling met Guelaguetza-dansen aan (35 USD per persoon, prijs onder voorbehoud). Overnachting in Oaxaca in hotel Camino Real****+.

 Dag 6 Oaxaca - Mitla - Tule - Tehuantepec  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de site van Mitla voor een bezoek aan de Zapoteekse en Mixteekse ruïnes. In de 'paleizen' van de stad is schitterend mozaïekwerk aangebracht dat uniek is in Mexico. Korte stop aan de meer dan 2.000 jaar oude boom van Tule. Vertrek richting Tehuantepc met onderweg stop om de lokale drank mezcal te proberen. Overnachting in Tehuantepec in hotel Calli***.

 Dag 7 Tehuantepec - Sumidero - San Cristóbal de las Casas  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de Sumidero Canyon voor een boottocht op de Grijalvarivier per lancha (een lange open boot met buitenboordmotor) tussen de soms 900 m hoge wanden van de Cañón del Sumidero. De talloze vlinders, vogels (aalscholvers, arenden, gieren, enz.) en het ruisen van het woud brengen volledige rust. Na het aanleggen van de lancha verder naar San Cristóbal de las Casas. Wandeling langs de markt van San Cristóbal. De sfeer is hier uitgesproken indiaans en u vindt er dan ook overal traditioneel geweven stoffen, poppen van zapatisten, aardewerk en andere lokale goederen die volgens de traditie door vrouwen worden verkocht. Overnachting in San Cristóbal de las Casas in hotel Posada Real de Chiapas****.

 Dag 8 San Cristóbal de las Casas - San Juan Chamula - Zinacantan - San Cristóbal de las Casas  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag bezoek aan de omgeving van San Cristóbal de las Casas. We bezoeken o.a. de indianendorpen Zinacantan en San Juan de Chamula. Fotograferen is hier niet toegelaten! De vloer van de kerk is helemaal bedekt met dennennaalden die worden verlicht met talloze kaarsen. Terug naar San Cristóbal de las Casas. Overnachting in San Cristóbal de las Casas in hotel Posada Real de Chiapas****.

 Dag 9 San Cristóbal de las Casas - Agua Azul - Palenque  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar Palenque. Onderweg bezoek aan de archeologische site van Tonina en de watervallen van Agua Azul. Wandel helemaal tot bovenaan en geniet van het mooie uitzicht op de waterval of geniet van een verfrissende duik in het azuurblauwe water. Overnachting in Palenque in hotel Villa Mercedes****.

 Dag 10 Palenque - Campeche  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de site van Palenque. Deze oude stad is het mooist bij het ontwaken van de dag, als de nevel wegtrekt uit het regenwoud en dit pareltje van de Mayacultuur in volle glorie laat zien. Te midden van het dichte groene oerwoud liggen grootse bouwwerken van 's werelds bekendste architecten: de Maya's. Bezoek aan de site met o.a. de Tempel der Inscripties, een piramide met drie panelen die in Mayahiërogliefen de geschiedenis van Palenque en deze tempel vertellen. Verder naar Campeche voor een stadsbezoek. Deze havenstad was lange tijd een van de rijkste steden van Mexico door de uitvoer van gekleurd textiel en zout. De rijke haciendabezitters lieten in het begin van de 19de eeuw mooie gebouwen oprichten die vandaag nog steeds een majestueus beeld aan de stad geven. Het centrum is trouwens werelderfgoed van de Unesco. Overnachting in Campeche in hotel Plaza Campeche***+.

 Dag 11 Campeche - Kabah - Uxmal - Mérida  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de site van Kabah, waar het Paleis van de Maskers het hoogtepunt vormt. De façade met talloze maskers van Chac en de uitgehouwen Puuc-stijl werden met precisie gemaakt. Verder naar de site van Uxmal. Het Nonnenklooster en het Paleis van de Gouverneur vormen een harmonieus geheel op deze mooie site. Verder naar Mérida. In Mérida gaan we met een paardenkoets naar het wisselen van de wacht kijken. Overnachting in Mérida in hotel Fiesta Americana*****.

 Dag 12 Mérida - Celestún - Mérida  Ontbijt-Avondmaal
Stadsrondrit in Mérida, de hoofdstad van het schiereiland Yucatán, een charmante stad met smalle straatjes, koloniale gebouwen en schaduwrijke parkjes. Daarna vertrek naar Celestún aan de Golf van Mexico voor een boottocht op zoek naar reigers, pelikanen en roze flamingo's. Terug naar Mérida. Overnachting in Mérida in hotel Fiesta Americana*****.

 Dag 13 Mérida - Izamal - Chichén Itzá  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar Izamal voor een bezoek aan het klooster van San Antonio de Padua. Verder naar de site van Chichén Itzá voor een bezoek aan deze grootse archeologische zone waar El Castillo, de grote trappiramide, het landschap domineert. 's Avonds kan u genieten van het indrukwekkende klant- en lichtspel van de site. Overnachting in Chichén Itzá in hotel Mayaland****.

 Dag 14 Chichén Itzá - Tulum - Cancún  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar Cancún. Onderweg bezoek aan de bekendste Mayasite aan de kust, Tulum. De bouwwerken op deze site zijn vrij klein en het Mayacentrum is ommuurd langs het vasteland. Verder naar Cancún. Overnachting in Cancún in hotel Presidente Intercontinental****.

 Dag 15 Cancún - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Cancún voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer Mexico reis door het precolumbiaanse verleden
Deze pagina delen
 
Email