Mexico Reis door het precolumbiaanse verleden


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - 48390
  • vaar doorheen de 900m hoge kloof van de Cañón del Sumidero
  • dompel onder in de indiaanse sfeer van San Cristóbal de las Casas
  • waag je de jungle in voor het bezoek aan de site van Palenque
  • aanschouw het wereldwonder Chitzen Itza
  • in Mérida per koets naar het wisselen van de wacht

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Mexico-stad   
Check in voor de vlucht naar Mexico-stad. Bij aankomst wordt u naar hotel Melia Mexico Reforma***** gebracht, voor de eerste overnachting in deze metropool.

 Dag 2 Mexico-stad  Ontbijt-Middagmaal
Een uitgebreid bezoek aan deze miljoenenstad kan niet ontbreken. Laten we beginnen in het historische centrum met o.a. het reusachtige Plaza de la Constitucin, ook wel Zcalo genoemd. Het op twee na grootste plein ter wereld is omringd met tal van belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de oudste kathedraal van het Amerikaanse continent. Naast de indrukwekkende kathedraal liggen de runes van de Azteekse Templo Mayor en het Nationaal Paleis met de gekende muurschilderingen van Diego Rivera. Bewonder ook de boeiende collectie Mexicaanse hedendaagse kunst in het Museo de Arte Popular. Na de middag begeeft u zich naar het Chapultepec park voor een bezoek aan de topattractie van de stad: het Antropologisch museum. De tentoonstelling in dit museum loodst u op een aangename manier door de geschiedenis van Mexico. Op de benedenverdieping worden topstukken uit de precolumbiaanse culturen tentoongesteld en op de bovenverdieping maakt u kennis met de levenswijze en tradities van de etnische groepen. Met wat geluk, krijgt u bij het verlaten van het museum de kans om de voladores rond hun kleurige stokken te zien 'vliegen'. Overnachting in Mexico-stad in hotel Melia Mexico Reforma*****.

 Dag 3 Mexico-stad - Teotihuacan - Puebla  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag staat Teotihuacan op het programma, 'de plaats waar mensen goden worden'. Deze voormalige tempelstad telde op zijn hoogtepunt 200.000 inwoners en haar invloed strekte zich uit tot in Guatemala. Na een korte stop aan het heiligdom van de Maagd van Guadalupe, bereikt u de mysterieuze site. Langs een 4 km lange weg, ook wel de Weg der Doden genoemd, prijken de meest beroemde overblijfselen van deze stad: de Piramide van de Zon en de Maan en de Tempel van Quetzalcatl, de 'gevederde slang'. Proef tijdens de lunch het lokale drankje Pulque. Daarna vertrekt u richting Puebla, met een korte stop in Tonantzintla, een pittoresk stadje met een prachtige kerk. Tijdens de rit, geniet u bij helder weer van het zicht op de nog actieve vulkaan Popocatpetl. Aangekomen in Puebla, kan u al kennismaken met deze koloniale stad die door haar strategische ligging een bloeiende industrie en handel kende. Overnachting in Puebla in hotel Quinta Real*****.

 Dag 4 Puebla - Cholula - Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
Ga vandaag op pad in het historische centrum van Puebla. U zal versteld staan van de grote hoeveelheid kerken en tempels die deze stad te bieden heeft. Het zijn er maar liefst 365, waarvan u de 2 belangrijkste bezoekt. Daarna stopt u in Cholula dat tijdens het Aztekenrijk een belangrijk ceremonieel centrum en bedevaartsoord was. De eindbestemming vandaag is Oaxaca, een van de meest betoverende steden van Mexico. In Oaxaca gaan indiaanse beschavingen en een koloniaal verleden hand in hand met de moderne tijden. Maak gebruik van de vrije tijd om even rond te slenteren op de indianenmarkt. Overnachting in Oaxaca in hotel Quinta Real*****.

 Dag 5 Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
Geniet in de voormiddag van al het moois dat Oaxaca te bieden heeft tijdens het stadsbezoek. Daarna staat Monte Albn op de planning. Doordat de site op de top van een berg gelegen is, wordt u beloond met grandioze vergezichten. Het grote centrale plein is omgeven door o.a. een observatorium, een tempelpaleis, verschillende graven en een balspelplaats.
's Avonds kan u optioneel deelnemen aan een kleurrijk spektakel met Guelaguetza-dansen. (35 USD per persoon, prijs onder voorbehoud). Overnachting in Oaxaca in hotel Quinta Real*****.

 Dag 6 Oaxaca - Mitla - Tule - Tehuantepec  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de site van Mitla voor een bezoek aan de Zapoteekse en Mixteekse runes. In de 'paleizen' van de stad is schitterend mozaekwerk aangebracht dat uniek is in Mexico. Onderweg is er een stop voorzien aan wat men beweert de oudste boom ter wereld te zijn, de meer dan 2.000 jaar oude boom van Tule. Zet de reis verder richting Tehuantepec en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale specialiteit mezcal uit te proberen. Overnachting in Tehuantepec in hotel Calli***.

 Dag 7 Tehuantepec - Sumidero - San Cristbal de las Casas  Ontbijt-Avondmaal
Dat Mexico niet enkel cultuur te bieden heeft, wordt vandaag duidelijk tijdens een boottocht op de Grijalvarivier per lancha (een lange open boot met buitenboordmotor). U vaart er tussen de soms 900 m hoge wanden van de Can del Sumidero. Bewonder de overvloed aan vlinders, vogels (aalscholvers, arenden, gieren, enz.), op het ruisende geluid van de bomen in het woud. Na het aanleggen van de lancha zet u de reis verder naar San Cristbal de las Casas. Dompel er onder in de couleur locale en wandel langs de markt van San Cristbal. De sfeer is hier uitgesproken indiaans en de traditioneel geweven stoffen, poppen van zapatisten en aardewerk zijn dan ook niet weg te denken. Overnachting in San Cristbal de las Casas in hotel Posada Real de Chiapas****.

 Dag 8 San Cristbal de las Casas - San Juan Chamula - Zinacantan - San Cristbal de las Casas  Ontbijt-Middagmaal
Verken de omgeving van San Cristbal de las Casas, met een bezoek aan de indianendorpen Zinacantan en San Juan de Chamula. Snuif de authentieke Indiaanse sfeer op en bezichtig er de kerk. De vloer van de kerk is helemaal bedekt met dennennaalden die verlicht worden door de vele kaarsen. Daarna keert u terug naar San Cristbal de las Casas voor de overnachting in hotel Posada Real de Chiapas****.

 Dag 9 San Cristbal de las Casas - Agua Azul - Palenque  Ontbijt-Avondmaal
Onderweg naar Palenque stopt u aan de archeologische site van Tonina en de watervallen van Agua Azul. Wandel helemaal tot bovenaan en geniet van het mooie uitzicht op de waterval of neem een verfrissende duik in het turkooisblauwe water. Overnachting in Palenque in hotel Villa Mercedes****.

 Dag 10 Palenque - Campeche  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de site van Palenque. Deze oude stad is het mooist bij het ontwaken van de dag, als de nevel wegtrekt uit het regenwoud en dit pareltje van de Mayacultuur in volle glorie laat zien. Te midden van het dichte groene oerwoud liggen grootse bouwwerken van 's werelds bekendste architecten: de Maya's. Bezoek aan de site met o.a. de Tempel der Inscripties, een piramide met drie panelen die in Mayahirogliefen de geschiedenis van Palenque en deze tempel vertellen. Verder naar Campeche voor een stadsbezoek. Deze havenstad was lange tijd een van de rijkste steden van Mexico door de uitvoer van gekleurd textiel en zout. De rijke haciendabezitters lieten in het begin van de 19de eeuw mooie gebouwen oprichten die vandaag nog steeds een majestueus beeld aan de stad geven. Het centrum is trouwens werelderfgoed van de Unesco. Overnachting in Campeche in hotel Plaza Campeche***+.

 Dag 11 Campeche - Kabah - Uxmal - Mrida  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de site van Kabah in typische Puuc stijl, waar het Paleis van de Maskers het hoogtepunt vormt. De faade bestaat uit honderden maskers van de regengod Chac, die met precisie werden uitgehouwen. De volgende site op de route is die van Uxmal. Het belangrijkste gebouw is de Piramide van de Tovenaar die pal in het midden van het ceremonile centrum staat. Het Nonnenklooster en het Paleis van de Gouverneur vormen een harmonieus geheel op deze mooie site. Aangekomen in de witte stad Merida, wacht er u een rit per paardenkoers om het wisselen van de wacht van op de eerste rij mee te maken. Overnachting in Mrida in hotel Fiesta Americana*****.

 Dag 12 Mrida - Celestn - Mrida  Ontbijt-Avondmaal
Maak vandaag uitgebreid kennis met Mrida, de hoofdstad van het schiereiland Yucatn. Deze charmante stad met smalle straatjes, koloniale gebouwen en schaduwrijke parkjes werd niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco. Daarna vertrekt u naar Celestn aan de Golf van Mexico voor een boottocht langs de mangroves, op zoek naar reigers, pelikanen en roze flamingo's. Keer terug naar Merida voor de overnachting in hotel Fiesta Americana*****.

 Dag 13 Mrida - Izamal - Chichn Itz  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar Izamal voor een bezoek aan het klooster van San Antonio de Padua. Nadien komt u oog in oog te staan met een van de nieuwe wereldwonderen: Chichn Itz. Breng een bezoek aan deze goed bewaarde site, waar El Castillo, de grote trappiramide, het landschap domineert. Overnachting in Chichn Itz in hotel Mayaland****.

 Dag 14 Chichn Itz - Tulum - Cancn  Ontbijt-Avondmaal
U zet koers naar Cancun, maar eerst is er nog een bezoek gepland aan de enige Maya-kuststad, Tulum. De bouwwerken op deze site zijn vrij klein en het Mayacentrum is ommuurd langs het vasteland. Verder naar Cancn voor de overnachting in hotel Presidente Intercontinental****.

 Dag 15 Cancn - Brussel  Ontbijt
Het einde van deze reis doorheen de magische culturen van de Maya's en Azteken is in zicht. Vandaag vliegt u terug naar Brussel, via Mexico-stad.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer Mexico reis door het precolumbiaanse verleden

Reserveer priv�Mexico reis door het precolumbiaanse verleden
Reserveer Mexico reis door het precolumbiaanse verleden
Deze pagina delen
 
Email