Mexico Reis door het precolumbiaanse verleden


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - 48390-W
  • vaar doorheen de 900m hoge kloof van de Cañón del Sumidero
  • dompel onder in de indiaanse sfeer van San Cristóbal de las Casas
  • waag je de jungle in voor het bezoek aan de site van Palenque
  • aanschouw het wereldwonder Chitzen Itza
  • overnacht in een luxueuze hacienda

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Mexico-stad   
Check in voor de vlucht naar Cancún. U maakt kennis met de gids en vliegt samen verder naar Mexico City. Bij aankomst wordt u naar hotel Krystal Grand Reforma**** gebracht, voor de eerste overnachting in deze metropool.

 Dag 2 Mexico-stad  Ontbijt-Middagmaal
Een uitgebreid bezoek aan deze miljoenenstad kan niet ontbreken. Laten we beginnen in het historische centrum met o.a. het reusachtige Plaza de la Constitución, ook wel Zócalo genoemd. Het is omringd met tal van belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de grootste kathedraal van Latijns Amerika. Naast de indrukwekkende kathedraal liggen de ruïnes van de Azteekse Templo Mayor en het Nationaal Paleis met de gekende muurschilderingen van Diego Rivera. Bewonder ook de boeiende collectie Mexicaanse hedendaagse kunst in het Museo de Arte Popular. Tijdens de lunch mengt u zich tussen de locals in een typisch restaurant, waar u naar hartenlust kan genieten van de Mexicaanse gastronomie. Na de middag begeeft u zich naar het Chapultepec park voor een bezoek aan de topattractie van de stad: het Antropologisch museum. De tentoonstelling in dit museum loodst u op een aangename manier door de geschiedenis van Mexico. Op de benedenverdieping worden topstukken uit de precolumbiaanse culturen tentoongesteld en op de bovenverdieping maakt u kennis met de levenswijze en tradities van de etnische groepen. Met wat geluk, krijgt u bij het verlaten van het museum de kans om de voladores rond hun kleurige stokken te zien 'vliegen'. Overnachting in Mexico-stad in hotel Krystal Grand Reforma****.

 Dag 3 Mexico-stad - Teotihuacan - Puebla  Ontbijt-Middagmaal
Na een korte stop aan het heiligdom van de Maagd van Guadalupe, bereikt u Teotihuacan, 'de plaats waar mensen goden worden'. Deze voormalige tempelstad telde op zijn hoogtepunt 200.000 inwoners. Langs een 4 km lange weg, ook wel de Weg der Doden genoemd, prijken de meest beroemde overblijfselen van deze stad: de Piramide van de Maan en de Zon. Wie de klim aandurft naar de top van de piramide, geniet van een prachtig uitzicht over de site. Proef tijdens de lunch het lokale drankje Pulque. Onderweg naar Puebla stopt u nog even in Tonantzintla, een pittoresk stadje met een prachtige kerk. Tijdens de rit naar provinciehoofdstad Puebla, geniet u bij helder weer van het zicht op de nog actieve vulkaan Popocatépetl. Overnachting in Puebla in hotel Quinta Real*****.

 Dag 4 Puebla - Cholula - Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
Ga vandaag op pad in het historische centrum van Puebla. De sfeervolle zocalo, de koloniale huizen versierd met Talavera tegels of de met bladgoud gedecoreerde Rosario kapel zullen u zeker kunnen bekoren. De zoetekauwen kunnen hun hart ophalen in het snoepstraatje. Daarna stopt u in Cholula. Wat op het eerste zicht een gewone heuvel lijkt met een mooie kerk op de top, verschuilt 's werelds grootste pyramide ooit gebouwd. U baant zich een weg door het labyrinth aan tunnels binnen in de pyramide. De eindbestemming vandaag is Oaxaca, een van de meest betoverende steden van Mexico. In Oaxaca gaan indiaanse beschavingen en een koloniaal verleden hand in hand met de moderne tijden. Maak gebruik van de vrije tijd om even rond te slenteren op de indianenmarkt. Overnachting in Oaxaca in hotel Parador San Miguel****.

 Dag 5 Oaxaca  Ontbijt-Middagmaal
Geniet in de voormiddag van al het moois dat Oaxaca te bieden heeft tijdens het stadsbezoek. Daarna staat Monte Albán op de planning. Doordat de site op de top van een berg gelegen is, wordt u beloond met grandioze vergezichten. Het grote centrale plein is omgeven door o.a. een observatorium, een tempelpaleis, verschillende graven en een balspelplaats. In de namiddag staat er een Mezcal-tasting op het programma. Oaxaca is bekend om zijn Mezcal, Tequila's sterkere, oudere broer. Het wordt evenals Tequila gedistilleerd uit een soort Agave plant. Bij Mezcal is dit het sap van de maguey. In de Mezcaloteca krijgt u meer uitleg over dit 'godselixir' en mag u uiteraard van de gelegenheid gebruik maken om te proeven! Overnachting in Oaxaca in hotel Parador San Miguel****.

 Dag 6 Oaxaca - Sierra Norte - Tehuantepec  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We stijgen vandaag tot 2500 meter voor een bezoek aan één van de pueblos mancommunados in het Sierra Norte gebergte. Het dorpje Llano Grando is idyllisch gelegen, te midden van een pijnboom - en eikenwoud. Ontdek de gastvrijheid van de Zapotheekse gemeenschap, die u met veel plezier een traditionele lunch voorschotelen. Daarna rijdt u richting Tehuantepec, waar u overnacht in hotel Calli***.

 Dag 7 Tehuantepec - Sumidero - San Cristóbal de las Casas  Ontbijt-Middagmaal
Zet de natuurbeleving verder tijdens een boottocht op de Grijalvarivier per lancha (een lange open boot met buitenboordmotor). U vaart er tussen de soms 900 m hoge wanden van de Cañón del Sumidero. Bewonder de overvloed aan vlinders, vogels (aalscholvers, arenden, gieren, enz.), op het ruisende geluid van de bomen in het woud. Na het aanleggen van de lancha gaat u verder naar San Cristóbal de las Casas. Dompel er onder in de couleur locale en wandel langs de markt, met uitgesproken indiaanse sfeer. U vindt er geweven stoffen, poppen van zapatisten en aardewerk. Overnachting in San Cristóbal de las Casas in hotel Mision Grand ****.

 Dag 8 San Cristóbal de las Casas - San Juan Chamula - Zinacantan - San Cristóbal de las Casas  Ontbijt-Middagmaal
Verken de omgeving van San Cristóbal de las Casas, met een bezoek aan de indianendorpen Zinacantan en San Juan de Chamula. Snuif de authentieke Indiaanse sfeer op en bezichtig er de kerk. De vloer van de kerk is helemaal bedekt met dennennaalden die verlicht worden door de vele kaarsen. Daarna keert u terug naar San Cristóbal de las Casas voor de overnachting in hotel Mision Grand ****.

 Dag 9 San Cristóbal de las Casas - Agua Azul - Palenque  Ontbijt-Avondmaal
Onderweg naar Palenque stopt u aan de archeologische site van Tonina en de watervallen van Agua Azul. Wandel helemaal tot bovenaan en geniet van het mooie uitzicht op de waterval of neem een verfrissende duik in het turkooisblauwe water. Overnachting in Palenque in hotel Villa Mercedes****.

 Dag 10 Palenque - Campeche  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de site van Palenque. Deze oude stad is het mooist bij het ontwaken van de dag, als de nevel wegtrekt uit het regenwoud en dit pareltje van de Mayacultuur in volle glorie laat zien. Te midden van het dichte groene oerwoud liggen grootse bouwwerken van 's werelds bekendste architecten: de Maya's. Bezoek aan de site met o.a. de Tempel der Inscripties, een piramide met drie panelen die in Mayahiërogliefen de geschiedenis van Palenque en deze tempel vertellen. Verder naar Campeche voor een stadsbezoek. Deze havenstad was lange tijd een van de rijkste steden van Mexico door de uitvoer van gekleurd textiel en zout. De rijke haciendabezitters lieten in het begin van de 19de eeuw mooie gebouwen oprichten die vandaag nog steeds een majestueus beeld aan de stad geven. Het centrum is trouwens werelderfgoed van de Unesco. Overnachting in Campeche in hotel Plaza Campeche***+.

 Dag 11 Campeche - Kabah - Uxmal - Mérida  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de site van Kabah in typische Puuc stijl, waar het Paleis van de Maskers het hoogtepunt vormt. De façade bestaat uit honderden maskers van de regengod Chac, die met precisie werden uitgehouwen. De volgende site op de route is die van Uxmal. Het belangrijkste gebouw is de Piramide van de Tovenaar die pal in het midden van het ceremoniële centrum staat. Het Nonnenklooster en het Paleis van de Gouverneur vormen een harmonieus geheel op deze mooie site. Aangekomen in de witte stad Merida, wacht er u een korte stadsrondrit per paardenkoers. U zal ook het neerhalen van de nationale vlag bij het wisselen van de wacht van dichtbij meemaken. Overnachting in Mérida in hotel Fiesta Americana*****.

 Dag 12 Mérida - Izamal - Dzidzantun  Ontbijt-Avondmaal
Beleef in geuren en kleuren de drukke, lokale markt van Merida, dat met zijn smalle gangetjes wel een doolhof lijkt. Verder naar Izamal, waar u een bezoek brengt aan het mooie, gele klooster van San Antonio de Padua. Daarna rijdt u naar de eindbestemming van vandaag: Dzidzantun, voor de overnachting in Hacienda San Franciso Tzacalha.

 Overnacht in een stukje geschiedenis   
De authentieke, koloniale landhuizen die vroeger toebehoorden aan conquistadores en Spaanse elite zijn vandaag stille getuigen van Mexico's roemrijke verleden en werden omgetoverd tot luxeuze verblijfplaatsen. De hacienda die wij voor u uitkozen in Dzidzantum is omgeven door een grote tuin en verschillende fruitplantages. Werkelijk een pareltje! Kom tot rust in uw villa, met eigen tuin en privé plonsbad!

 Dag 13 Dzidzantun - Dzilam de Bravo - Dzidzantun  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaat u op zoek naar flamingo's, pelikanen en reigers, tijdens een boottocht in de omgeving van Dzilam de Bravo, een plek die nog niet overspoeld wordt door toeristen. Na het bezoek aan een cenote, keert u terug naar de hacienda. Hier kan u optioneel deelnemen aan een fietstocht of spot verschillende soorten vogels in de omgeving. Als u liever van de vrije tijd geniet om te ontspannen in de hacienda, kan dit uiteraard ook. 's Avonds staat u tijdens het diner nog een verrassing te wachten. Overnachting in Hacienda San Franciso Tzacalha.

 Dag 14 Dzidzantun - Chichén Itzá - Valladolid - Cancún  Ontbijt-Avondmaal
U zet koers naar Cancún, maar eerst komt u oog in oog te staan met één van de nieuwe wereldwonderen: Chichén Itzá. Een hoogtepunt tijdens deze reis! Breng een bezoek aan deze goed bewaarde site, waar El Castillo, de grote trappiramide, het landschap domineert. Na een korte stadstour in Valladolid bereiken we de kust, waar u overnacht in hotel Presidente Intercontinental****.

 Dag 15 Cancún - Brussel  Ontbijt
Het einde van deze reis doorheen de magische culturen van de Maya's en Azteken is in zicht. Vandaag vliegt u terug naar Brussel.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 1
Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 2
Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 3
Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 4
Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 5
Mexico reis door het precolumbiaanse verleden - foto 6
Reserveer Mexico reis door het precolumbiaanse verleden
Deze pagina delen
 
Email