Namibië Eindeloze horizonten en authentieke stammen


REISDUUR 19 dagen/16 nachten - NAMVTNAM-W
 • op safari in het Etosha National Park
 • indrukwekkende vergezichten aan de Fish River Canyon
 • beleef de magie van Sossuvlei
 • bezoek aan een Himba dorp en wandeling met de San bosjesmannen
 • wilde woestijnpaarden nabij Aus

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Windhoek   
Vlucht naar Windhoek.

 Dag 2 Windhoek - Otjiawarongo  Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in Windhoek en rit naar Otjiwarongo. Onderweg maakt u een stop aan de houtsnijdersmarkt van Mbanguru in Okahandja. Overnachting in Otjiwarongo in Otjiwa Lodge of Mount Etjo Safari Lodge.

 Dag 3 Otjiwarongo - Etosha NP  Ontbijt--Middagmaal-Avondmaal
In de omgeving van Otjiwarongo bezoekt u het Cheetah Conservation Foundation, dat werd opgericht ter behoud van cheetahs in het wild. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over het gedrag van deze katachtigen en hoe deze bedreigde diersoort gered kan worden. Nadien rijdt u verder naar het Etosha National Park, het grootste wildreservaat van het land. Overnachting in Etosha in de Mokuti Etosha Lodge****.

 Dag 4 Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag safari in een open voertuig zodat u alles vanop de eerste rij kan beleven. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf komen hier voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Overnachting in de Mokuti Etosha Lodge****.

 Dag 5 Etosha National Park - Opuwo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Ochtendsafari in het Etosha National Park. Vervolgens lange rit door het noordelijke deel van Namibië via Oshakati naar Opuwo. Naast de traditionele Himba leven er ook heel wat Herero's. Met hun kleurrijke lange wijde jurken zijn de vrouwen gemakkelijk herkenbaar. Overnachting in Opuwo in de Opuwo Country Lodge***.

 Dag 6 Opuwo - Hobatere  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze voormiddag bezoekt u een himba dorp, dat bestaat uit enkele hutten gebouwd rondom een centraal vuur. Dit semi-nomadisch volk van veehoeders heeft een alternatieve levenswijze. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven de vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. U komt nog veel meer te weten over hun tradities en gebruiken. Uw lodge voor vanavond is gelegen in een privé concessie aan de westkant van het Etosha National Park. Er is zelfs een drinkplaats waar geregeld dieren langskomen. Tijdens een safari in een open voertuig gaat u op zoek naar olifanten, leeuwen, giraffen, zebra's maar ook allerlei vogelsoorten. Overnachting in de Hobatere Lodge****.

 Dag 7 Hobatere - Twyfelfontein  Ontbijt-Avondmaal
Bij het krieken van de dag beleeft u een laatste safari-ervaring vanuit de lodge. Onderweg naar Twyfelfontein bezoekt u de Organ Pipes, een verzameling basaltstaven die op een orgel lijken. In het Petrified Forest, gelegen op een zandstenen rif, bevinden zich boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Het is een raadsel hoe de bomen hier zijn terechtgekomen vermits de wortels ontbreken. De Brandberg is de hoogste berg van Namibië, Vooral bij zonsondergang wanneer deze vuurrood kleurt is het uitzicht spectaculair. Overnachting in de Twyfelfontein Country Lodge*** of Ugab Terrace Lodge***.

 Dag 8 Twyfelfontein - Swakopmund  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bezoek aan het openluchtmuseum van Twyfelfontein. Hier bevinden zich één van de mooiste collecties rotsgravures die door de San- en Nama-volkeren in de oranje kleurige rotsen werden gekrast. U maakt een wandeling en ziet vooral afbeeldingen van dieren. Nadien rijdt u verder naar Swakopmund, de belangrijkste vakantieplaats van het land, gelegen aan de kust. Al wandelend ontdekt u dit gezellige stadje waar de Duitse invloed nog duidelijk zichtbaar is. Dit is vooral te merken aan de architectuur en de koffieshops. Overnachting in Swakopmund in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 9 Swakopmund  Ontbijt
's Morgens maakt u een cruise in Walvisbaai. U vaart naar Pelican Point waar zich een grote kolonie pelsrobben heeft gevestigd en er vaak ook dolfijnen te zien zijn. Aan boord worden oesters en snacks geserveerd samen met een glaasje schuimwijn. Na de middag vrije tijd om te winkelen of wat rond te kuieren in Swakopmund en een stukje Schwarzwälder Torte te proeven. Overnachting in Swakopmund in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 10 Swakopmund - Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar Sossusvlei met onderweg stops aan de Maanvallei en de Welwitschia Fields. Kenmerkend voor de Maanvallei zijn de kloven en bizarre rotsformaties. U krijgt hier het gevoel op een andere planeet te zijn. De Welwitschia Mirabilis is een zeldzame plant die meer dan 1000 jaar oud kan worden en zich heeft aangepast aan de extreme droogte. U eindigt de dag in het Namib-Naukluft National Park. Overnachting in Sossusvlei in de Sossusvlei Lodge**** of Le Mirage Resort & Spa****. Dag 11 Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zeer vroeg vertrek naar Sossusvlei, een vallei die beroemd is om haar spectaculaire duinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. U beklimt een van de duinen en geniet van een adembenemend uitzicht. De kleurschakeringen van de duinen, van geel over feloranje tot vuurrood, zijn een inspiratie voor elke fotoliefhebber. Deadvlei is een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. U bezoekt ook de Sesriem Canyon, een 1 kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Overnachting in Sossusvlei in de Sossusvlei Lodge**** of Le Mirage Resort & Spa****.

 Dag 12 Sossusvlei/Sesriem - Aus - Lüderitz  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aus is gelegen aan de rand van de Namibwoestijn. U ziet hier vooral prachtige weidse en verlaten landschappen. Net buiten Aus leven sinds enkele generaties de bekende wilde woestijnpaarden. De paarden, die afkomstig zijn van de Duitse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog, hebben zich aangepast aan de harde levensomstandigheden. Ze kunnen soms dagen zonder water overleven. Aan het uitzichtpunt bij de Garub waterdrinkplaats is de kans het grootst om deze dieren te bewonderen. Lüderitz is een havenstadje aan de Zuidkust van Namibië. Overnachting in Lüderitz in het Nest Hotel****.

 Dag 13 Lüderitz   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U bezoekt het spookstadje Kolmanskop waar mooie, half in het zand verzonken victoriaanse huizen, een casino en een ziekenhuis een blijvende getuigenis zijn van de rijkdom van deze uitgestorven diamantstad. Het stadje is nog in diverse films te zien en het is een waar paradijs voor fotografen. Na de middag verkent u Lüderitz dat een Duits karakter heeft. Deze invloed is terug te vinden in de straatnamen, de koloniale Art Nouveau gebouwen en de grote kerk met zijn spitse toren. Diaz-punt is een herdenkingsteken dat werd geplaatst door de Portugese wereldreiziger Bartolomeus Dias. Overnachting in het Nest Hotel****.

 Dag 14 Lüderitz - Keetmanshoop  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek in de richting van Keetmanshoop. Na de middag maakt u een wandeling in de omgeving van uw lodge. Hier bevinden zich twee oude ovens die in vroegere jaren gebruikt werden om kalk te produceren. Op het einde van de dag worden drank en hapjes geserveerd terwijl de zon ondergaat. Overnachting in Alte Kalköfen Lodge***.

 Dag 15 Keetmanshoop - Fish River Canyon - Ai Ais  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De Fish River Canyon is met een lengte van 160 kilometer, een breedte van 27 kilometer en een diepte van 500 meter, de tweede grootste canyon ter wereld. Deze kloof werd gevormd door de Fishrivier die zich doorheen de jaren een weg heeft gebaand door de rotsformaties van de woestijn. Aan de verschillende uitkijkpunten geniet u van indrukwekkende vergezichten. Eindigen doet u in Ai Ais dat vooral bekend is om zijn warmwaterbronnen. Overnachting in het Ai Ais Hotsprings Resort.

 Dag 16 Ai Ais - Kalahari  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U rijdt verder noordwaarts naar de Kalahari. Onderweg bezoekt u het Kokerboomwoud. De takken van de kokerboom zijn hol en werden vroeger door de Bosjesmannen als pijlenkoker gebruikt. Dit zijn eigenlijk geen bomen, maar metershoge vetplanten. Er zijn ongeveer 300 exemplaren te bewonderen. De Kalahari is een oranje semi-zandwoestijn die begroeid is met citroengele grassen, lage struiken en groene acacia bomen. Deze combinatie zorgt voor een prachtig kleurenpalet. Ook leven hier verschillende diersoorten waaronder springbokken, oryxen, elandantilopen en zebra's. Overnachting in de Kalahari in de Lapa Lange Game Lodge*** of Kalahari Anib Lodge***.

 Dag 17 Kalahari - Goche Ganas Nature Reserve  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens maakt u een wandeling samen met een stamlid van de San bosjesmannen. Vooral hun gekke kliktaal is bijzonder. In deze taal vertellen ze u alles over hun overlevingstechnieken in de Kalahari. Waarvoor ze planten en bomen gebruiken en hoe ze aardvarkens vangen. Het natuurreservaat van Goche Ganas is de ideale locatie om uw rondreis te eindigen. Vrije tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. Overnachting in Goche Ganas Nature Reserve****.

 Dag 18 Goche Ganas Nature Reserve - Windhoek - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Windhoek en terugvlucht.

 Dag 19 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 1
Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 2
Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 3
Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 4
Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 5
Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen - foto 6
Reserveer Namibië eindeloze horizonten en authentieke stammen
Deze pagina delen
 
Email