Namibië Over leven in de woestijn (vertrek 20 maart 2008)  • bezoek aan de prachtige duinen te Sossusvlei
  • op safari in het uitgestrekte Etosha National Park
  • kennismaking met de Himba en Herero volkeren
  • unieke rotsgravures te Twyfelfontein
  • boottocht te Walvisbaai met aan boord verse oesters, snacks en champagne

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Windhoek   
Vertrek vanuit Brussel naar Windhoek.

 Dag 2 Windhoek  Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in Windhoek en transfer naar het hotel. In de namiddag kennismaking met de kleine hoofdstad tijdens een stadsrondrit. U ziet de historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is (o.a. het Tintenpalast, de Alte Feste en de Christuskirche) en bezoekt ook de Katutura township, waar u kan kennis maken met het harde leven van het grootste gedeelte van de zwarte bevolking. 's Avonds diner in een typisch restaurant in de stad.

 Dag 3 Windhoek - Okonjima  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Okahandja, een belangrijk centrum voor houtsnijders uit het noorden, die hun vaardigheden tentoonspreiden op de Mbanguru houtsnijdersmarkt. Na een bezoek aan de markt rijden we door naar de Okonjima Lodge, gelegen in een groot privé natuurgebied. Dit is de thuishaven van de AfriCat Foundation, die aan sensibilisering doet om luipaarden en cheetahs te beschermen (o.a. tegen jacht op hen door omwonende boeren), wezen op te vangen en de dieren na een opvangperiode terug in de natuur vrij te laten. In de namiddag neemt u deel aan een eerste activiteit.

 Dag 4 Okonjima Lodge  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg op voor thee of koffie en daarna een ochtendactiviteit. Tijdens deze activiteiten kan men bijvoorbeeld in open 4x4 voertuigen op zoek gaan naar luipaarden of cheetahs of kennis maken met de werking van het cheetah project. Terugkeer naar de lodge voor een lekkere brunch en daarna vrije tijd of nog een activiteit, bijvoorbeeld een Bushman Trail. Tijdens zo'n wandeling leren we hoe de San of Bosjesmannen hun levenswijze konden aanpassen aan het harde, droge klimaat.

 Dag 5 Okonjima - Otjiwarongo  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag bezoeken we een Herero project. Net als andere Bantuvolkeren komen de Herero naar alle waarschijnlijkheid uit Oost-Afrika. De vrouwen zijn zeer herkenbaar door hun lange rokken, een overblijfsel van de missionarisvrouwen uit het begin van de 19e eeuw. Met een Herero gids krijgen we een indruk van het leven van deze mensen. Daarna reizen we verder naar Otjiwarongo.

 Dag 6 Otjiwarongo - Etosha NP  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar het Otjikotomeer. Volgens plaatselijke legenden is het mysterieuze meer bodemloos diep. We bezoeken ook het museum in het mijnstadje Tsumeb. Hier bewaart men onder andere gerestaureerde kanonnen en ander oorlogstuig uit de Duitse periode en een collectie zeldzame mineralen. Daarna reizen we verder naar de Mokuti Lodge, vlakbij het Etosha National Park. De lodge heeft een reptielenpark, waar u heel wat Namibische slangensoorten kunt bekijken.

 Dag 7 Etosha National Park  Ontbijt-Avondmaal
Een hele dag op safari in het Etosha National Park. Het park bestaat uit meer dan 22.000 km2 savanne en bebost gebied en is één van de grootste natuurparken in Afrika. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte van ongeveer 5.000 km2, is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder, waarlangs de wilde dieren trekken. Vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf komen hier voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant.

 Dag 8 Etosha NP - Kamanjab  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar de Kamanjabregio waar we een bezoek brengen aan een Himbanederzetting. Dit volk, waarvan vele nog volgens de oude tradities, leven in het noordwesten van het land. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen, wrijven vrouwen en kinderen die in met een mengsel van botervet en rode aarde. We kunnen kennis maken met hun 'alternatieve' levenswijze en leren meer over hun tradities en gebruiken. Daarna gaat het verder naar de lodge, die gelegen is in een uitgestrekt wildernisgebied, waar heel wat wild voorkomt: leeuw, cheetah, luipaard, hyena, gemsbok, eland, giraf, kudu, zebra en andere diersoorten.

 Dag 9 Kamanjab  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verblijf in de Kavita Lion Lodge waar we kennis maken met de AfriLeo Foundation. Deze organistatie zet zich in voor het behoud en de bescherming van de leeuw in de vrije natuur, vangt dieren op en tracht de relatie tussen mens en roofdier te verbeteren. Bezoek aan het leeuwenreservaat in de namiddag en observatie van de leeuwen. Terugkeer naar de lodge bij valavond.

 Dag 10 Kamanjab - Twyfelfontein  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Via Kamanjab en Khorixas reizen we verder naar Damaraland. Onderweg bezoeken we het Petrified Forest. In het centrum van Damaraland ligt Twyfelfontein, gekend voor zijn fantastische rotstekeningen (350 tot 1200 jaar oud). Ze zijn het werk van de San en het Namavolk. Bezoek aan Twyfelfontein en omgeving, waar ook de "Organ Pipes", een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven, te zien zijn.

 Dag 11 Twyfelfontein - Cape Cross  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt doorreis naar Cape Cross. Onderweg hebben we u een prachtig uitzicht op de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Na de middag kunnen we de zeehonden observeren aan Cape Cross, een van de grootste broedkolonies voor zeehonden van Afrika. Vrije tijd om aan het strand te wandelen.

 Dag 12 Cape Cross - Swakopmund  Ontbijt-D
Rit naar Swakopmund en een korte stadstour (te voet) om de belangrijkste hoogtepunten te bekijken. De stad is geliefd bij de Namibische bevolking, vooral als badstad (ook al is het zeewater erg koud). De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden, en ook de koffieshops en voedingszaken doen je denken aan Duitsland. Je kan er ook heerlijke taart eten. Vrije namiddag om te ontspannen of de stad verder te verkennen.

 Dag 13 Swakopmund  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ondernemen we een cruise in Walvis Bay. We varen naar Pelican Point, waar zich een grote kolonie zeehonden heeft gevestigd en vaak ook dolfijnen te zien zijn. Aan boord kunt u genieten van oesters, snacks en champagne. Op de middag terugkeer naar Swakopmund en vrije namiddag. 's Avonds diner in een visrestaurant in de stad.

 Dag 14 Swakopmund - Solitaire  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit door het Namib Naukluft Park naar het hartje van de Namibwoestijn. Onderweg maken we enkele fotostops aan o.a. de Moon Valley en de Welwitschia Fields. Welwitschia' s zijn planten die wel 2000 jaar oud kunnen worden en zich heel goed hebben aangepast aan de extreme droogte.

 Dag 15 Solitaire - Sossusvlei  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg vertrek naar Sossusvlei, bekend omwille van zijn prachtige duinen, waarvan de grootste ongeveer 315 meter hoog zijn. De kleurschakeringen van de duinen, van geel over feloranje tot vuurrood, maken een bezoek tot een echte belevenis. Picknick ontbijtonderweg. Verder naar de Sesriem Canyon, zo genoemd omdat de pioniers zes riemen nodig hadden om drinkwater uit de kloof naar boven te hijsen.

 Dag 16 Solitaire - Windhoek - Brussel  Ontbijt
Terugkeer naar Windhoek en aankomst rond de middag. Vrije namiddag om te relaxen aan het zwembad van het hotel waar we ook gebruik kunnen maken van dagkamers. Daarna transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer namibië over leven in de woestijn (vertrek 20 maart 2008)
Deze pagina delen
 
Email