Namibië Over leven in de woestijn


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - 45490
 • bezoek aan de prachtige duinen van Sossusvlei
 • boottocht in Walvisbaai met aan boord verse oesters, snacks en schuimwijn
 • unieke rotstekeningen in Twyfelfontein
 • op safari in het Etosha National Park en het privéwildreservaat van Erindi
 • kennismaking met de volkeren San en Himba

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Windhoek   
Vertrek vanuit Brussel naar Windhoek.

 Dag 2 Windhoek - Kalahari  Avondmaal
Aankomst in Windhoek en vertrek naar de Kalahariwoestijn. Geniet onderweg van het prachtige landschap. Verblijf in het 10.000 ha grote Intu Afrika Private Game Reserve met de kenmerkende rode duinen en gele grasvlaktes. In de late namiddag hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele avondsafari. Overnachting in de Intu Afrika Camelthorn Lodge****.

 Dag 3 Kalahari - Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De Kalahariwoestijn is de thuis van de San (de Bosjesmannen), een jagersvolk dat zijn tradities en gewoonten tracht te bewaren in een alsmaar modernere samenleving. Een San-jager neemt ons 's morgens mee voor een wandeling in het natuurreservaat en leert ons hoe dit volk reeds eeuwenlang kan overleven in dit desolate gebied. Nadien vertrek naar het Namib Naukluft Park. Overnachting in de Sossus Dune Lodge****.


 Dag 4 Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zeer vroeg vertrek naar Sossusvlei, een vallei die vermaard is om haar prachtige duinen waarvan de grootste ongeveer 315 meter hoog zijn. De kleurschakeringen van de duinen, van geel over feloranje tot vuurrood, maken een bezoek tot een echte belevenis. Picknickontbijt onderweg. Verder naar de Sesriem Canyon die zo werd genoemd omdat de pioniers zes riemen nodig hadden om drinkwater uit de kloof naar boven te hijsen. Vrije namiddag. Overnachting in de Sossus Dune Lodge****.


 Dag 5 Sossusvlei/Sesriem - Swakopmund  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit door het Namib Naukluft Park naar Swakopmund, de tweede grootste stad van het land. Onderweg maken we enkele fotostops aan o.a. de Maanvallei en de Welwitschia Fields. Welwitschia' s zijn planten die wel 2.000 jaar oud kunnen worden en zich heel goed hebben aangepast aan de extreme droogte. Swakopmund is bij de Namibische bevolking, vooral geliefd als badstad, ook al is het zeewater erg koud. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops en voedingszaken doen denken aan Duitsland.U kunt er ook heerlijke taart eten. 's Avonds diner in een visrestaurant in de stad. Overnachting in het Swakopmund Boutique Hotel****.

 Dag 6 Swakopmund  Ontbijt
In de voormiddag ondernemen we een cruise in Walvisbaai. We varen naar Pelican Point waar zich een grote kolonie zeehonden heeft gevestigd en waar vaak ook dolfijnen te zien zijn. Aan boord kunt u genieten van oesters, snacks en schuimwijn. Terugkeer naar Swakopmund. Vrije namiddag. Overnachting in het Swakopmund Boutique Hotel****.


 Dag 7 Swakopmund - Damaraland  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens bezoekt u een township waar u kennis maakt met het harde leven van het grootste gedeelte van de zwarte bevolking. Nadien rijdt u verder naar Damaraland. Onderweg ziet u de Brandberg opduiken, Namibiës hoogste berg die zijn naam dankt aan de vurige gloed die ontstaat als de zon er aan het einde van de middag ondergaat. Overnachting in Damara Mopane Lodge***.

 Dag 8 Damaraland - Khowarib  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Twyfelfontein, bekend om zijn fantastische rotsgravures (350 tot 1.200 jaar oud). Ze zijn het werk van de San- en Nama-volkeren. Bezoek aan de Organ Pipes, een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven. Nadien maakt u kennis met het Petrified Forest, het Versteende Woud dat gelegen is op een zandstenen rif waarop boomfossielen te zien zijn die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Het is een raadsel hoe de bomen hier zijn terechtgekomen vermits de wortels ontbreken. Overnachting in de Khowarib Lodge.

 Khowarib Lodge   
Khowarib Lodge is gelegen in de gelijknamige kloof, aan de oevers van de Hoanibrivier. De lapa (centrale gedeelte) is opgetrokken uit lokale materialen in traditionele stijl. De canvas chalets zijn gebouwd op palen aan de oevers van de rivier. Vanaf het terras voor uw chalet kunt u in de schaduw van mopanebomen de indrukwekkende natuur gadeslaan. De badkamer in open lucht laat u toe dan weer toe om tijdens het nemen van een douche te genieten van een hemel vol stralende sterren. In Khowarib primeert natuurbeleving boven luxe. Dit is dan ook de uitgelezen plek om, ver van de bewoonde wereld, helemaal tot rust te komen.

 Dag 9 Woestijnolifanten  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een safari per 4x4 voertuig in het gebied van de Hoanibrivier gaat u op zoek naar de zeldzame woestijnolifant. Deze olifant leeft nergens anders ter wereld en is goed aangepast aan het leven onder de extreme omstandigheden van de woestijn. Andere diersoorten die u onderweg kunt spotten zijn giraffen, springbokken en oryxen. Onderweg wordt een picknicklunch in de natuur voorzien. Overnachting in de Khowarib Lodge.

 Dag 10 Khowarib - Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan een Himba-nederzetting ten noorden van de lodge. Dit volk leeft nog volgens de oude tradities. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. We kunnen kennismaken met de 'alternatieve' levenswijze van dit volk en leren meer over hun tradities en gebruiken. Nadien verder naar het Etosha National Park. Overnachting in de Etosha Safari Lodge***+.

 Dag 11 Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag doorkruist u het grootste nationale park van Namibië en tevens een van de grootste van Afrika, het Etosha National Park. Vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf komen hier voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Overnachting in Namutoni Camp.

 Dag 12 Etosha National Park   Ontbijt-Avondmaal
Een hele dag op safari in een open voertuig. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte van ongeveer 5.000 km2, is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Overnachting in Namutoni Camp.

 Dag 13 Etosha National Park - Erindi Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar het Otjikotomeer. Volgens plaatselijke legendes is dit mysterieuze meer bodemloos diep. We bezoeken ook het museum in het mijnstadje Tsumeb. Hier bewaart men onder andere een collectie zeldzame mineralen en gerestaureerde kanonnen en ander oorlogstuig uit de Duitse periode. Daarna gaat het verder naar het uitgestrekte privéwildreservaat van Erindi, waar we na de middag onder leiding van een ranger op pad gaan in een open 4x4-voertuig. Overnachting in de Old Traders Lodge****+.

 Dag 14 Erindi Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Ook vandaag staat zowel in de ochtend als bij valavond een game drive in open voertuigen in het Erindi-reservaat op het programma. De ervaren rangers gaan speciaal voor u op zoek naar het wild. Een unieke ervaring! Tijdens het heetst van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of de dieren observeren die aan de waterpoel komen drinken. Overnachting in de Old Traders Lodge****+.

 Dag 15 Erindi Game Reserve - Windhoek  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Okahandja, een belangrijk centrum voor houtsnijders uit het noorden die hun vaardigheden tentoonspreiden op de houtsnijdersmarkt van Mbanguru. Na een bezoek aan de markt rijden we door naar Windhoek voor een kort stadsbezoek. U ziet de historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is zoals o.a. het Tintenpalast, de Alte Feste en de Christuskerk. 's Avonds diner in een typisch restaurant in de stad. Overnachting in hotel Windhoek Country Club****.

 Dag 16 Windhoek - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Namibië over leven in de woestijn - foto 1
Namibië over leven in de woestijn - foto 2
Namibië over leven in de woestijn - foto 3
Namibië over leven in de woestijn - foto 4
Namibië over leven in de woestijn - foto 5
Namibië over leven in de woestijn - foto 6
Reserveer Namibië over leven in de woestijn
Deze pagina delen
 
Email