Namibië Over leven in de woestijn


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - NAMVTOLW-W
  • extra comfort met gids EN chauffeur tijdens de rondreis
  • de spectaculaire duinen van Sossusvlei
  • boottocht in Walvisbaai met aan boord verse oesters, snacks en schuimwijn
  • safari's in het Etosha National Park en het privéwildreservaat van Erindi
  • ontmoeting met de Himba's

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Windhoek   
Vlucht naar Windhoek.

 Dag 2 Windhoek  Avondmaal
Welkom in Namibië, het land van contrasten. Tijdens een stadsrondrit ziet u de historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is zoals o.a. het Tintenpalast, de Alte Feste en de Christuskerk. Vrije namiddag. Overnachting in Windhoek in hotel Windhoek Country Club****.

 Dag 3 Windhoek - Kalahari  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de Kalahariwoestijn waar rode zandduinen in fel contrast staan met het groen van acaciabomen. In de loop van de namiddag trekt u erop uit en ontdekt u hoeveel dieren er leven in deze woestijn: antilopen, gnoe's, zebra's, ... U ziet ze allemaal. Bij een heldere hemel bent u 's avonds voor de eerste maal tijdens deze reis getuige van een duizelingwekkende sterrenhemel. Overnachting in de Kalahari in de Lapa Lange Game Lodge*** of Intu Africa Zebra Lodge****.

 Dag 4 Kalahari - Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze voormiddag doen we het rustig aan. Geniet van het uitgebreide ontbijt en het schitterende uitzicht over de grasvlaktes vanaf de lodge. U kunt het reservaat ook zelf ontdekken tijdens een ontspannende natuurwandeling. Nadien rijdt u naar het Namib Naukluft Park. Overnachting in Sossusvlei in de Sossusvlei Lodge****.

 Dag 5 Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zeer vroeg vertrek naar Sossusvlei, een vallei die beroemd is om haar spectaculaire duinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. U beklimt een van de duinen en geniet van een adembenemend uitzicht. De kleurschakeringen van de duinen, van geel over feloranje tot vuurrood, zijn een inspiratie voor elke fotoliefhebber. Deadvlei is een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. U bezoekt ook de Sesriem Canyon, een 1 kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Overnachting in Sossusvlei in de Sossusvlei Lodge****.

 Dag 6 Sossusvlei/Sesriem - Swakopmund  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar Swakopmund dat opdoemt als een oase in de woestijn. De tweede grootste stad van het land is bij de Namibische bevolking, vooral geliefd als badstad, hoewel het zeewater er erg koud is. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops en voedingszaken doen denken aan Duitsland. Rest van de middag vrij om wat rond te kuieren of een stukje Schwarzwälder Torte te proeven. Overnachting in Swakopmund in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 7 Swakopmund  Ontbijt
's Morgens maakt u een cruise in Walvisbaai. U vaart naar Pelican Point waar zich een grote kolonie pelsrobben heeft gevestigd en er vaak ook dolfijnen te zien zijn. Aan boord worden oesters en snacks geserveerd samen met een glaasje schuimwijn. In de namiddag bezoek aan een van de townships, waar de zwarte bevolking verplicht was te leven tijdens het apartheidsregime. U zult merken dat het leven in een township een hard bestaan is, maar dat de mensen er meestal op een heel positieve manier in het leven staan. Overnachting in Swakopmund in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 8 Swakopmund - Twyfelfontein  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag reist u verder naar het desolate Damaraland. Onderweg ziet u de Brandberg opduiken, de hoogste berg van Namibië. Overnachting in Damaraland in Twyfelfontein Country Lodge***.

 Dag 9 Twyfelfontein - Damaraland   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Twyfelfontein is een waar openluchtmuseum, bekend om zijn prehistorische rotgravures gemaakt door de San- en Nama-volkeren. U maakt een wandeling en ziet vooral afbeeldingen van dieren. Korte stop aan de Organ Pipes, een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven. In het Petrified Forest, gelegen op een zandstenen rif, bevinden zich boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Het is een raadsel hoe de bomen hier zijn terechtgekomen vermits de wortels ontbreken. Overnachting in Damaraland in de Grootberg Lodge.

 Illustere woestijnolifanten   
Deze olifanten leven nergens anders ter wereld en zijn goed aangepast aan de extreme omstandigheden van de woestijn. Ze zijn kleiner dan hun andere Afrikaanse soortgenoten en zijn het gewoon om weinig te drinken. Zelfs dagen zonder water zijn geen uitzondering. Om bladeren van de bomen te eten gaan ze dikwijls op hun achterste poten staan. Wist u dat deze dieren soms tot 70 kilometer per dag afleggen.

 Dag 10 Woestijnolifanten  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een safari per 4x4 voertuig in de droge rivierbeddingen van Damaraland gaat u op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten. Ook giraffen en allerlei antilopensoorten laten zich hier opmerken. Onderweg is een picknicklunch voorzien in de natuur. Rest van de namiddag vrij om te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving. Overnachting in Damaraland in de Grootberg Lodge.

 Dag 11 Damaraland - Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan een Himba-nederzetting ten noorden van de lodge. Dit volk leeft nog volgens de oude tradities. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. U maakt kennis met de 'alternatieve' levenswijze van de Himba en leert meer over hun tradities en gebruiken. Nadien verder naar uw lodge aan de rand van het Etosha National Park. Overnachting in Etosha in Etosha Safari Lodge***+ of Etosha Mopane Village *** .

 Dag 12 Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag doorkruist u het Etosha National Park. Onderweg ziet u reeds verschillende diersoorten. In het grootste nationale park van Namibië komen vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Overnachting aan de rand van het wildpark in de Mokuti Lodge****.

 Dag 13 Etosha National Park   Ontbijt-Avondmaal
Volledige dag safari in een open voertuig zodat u alles vanop de eerste rij kan beleven. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vooral aan de drinkplaatsen is de kans groot dat u dieren spot. Hou uw camera in de aanslag om de mooiste beelden vast te leggen. Overnachting in Mokuti Lodge****.

 Dag 14 Etosha National Park - Erindi Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bezoek aan het Tsumeb museum waar men een collectie zeldzame mineralen en gerestaureerde kanonnen uit de Duitse periode bewaart. Nadien rijdt u verder naar het uitgestrekte privéwildreservaat van Erindi. Rest van de middag vrij. Overnachting in Erindi Game Reserve in de Old Traders Lodge****+.

 Dag 15 Erindi Game Reserve - Windhoek  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens vroeg gaat u samen met een ervaren ranger aan boord van een open 4x4-voertuig en beleeft u een onvergetelijke safari. Erindi, wat 'plaats van water' betekent, is immers een ongerepte wildernis met uiteenlopende landschappen. In Okahandja brengt u een bezoek aan de houtsnijdersmarkt van Mbanguru. Dit is de ideale plaats om een souvenir te kopen. Eindigen doet u in Windhoek. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in Windhoek in hotel Windhoek Country Club****.

 Dag 16 Windhoek - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven. Met een koffer vol herinneringen neemt u afscheid van dit fascinerende land.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 1
Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 2
Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 3
Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 4
Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 5
Namibië over leven in de woestijn 
 - foto 6
Reserveer Namibië over leven in de woestijn
Deze pagina delen
 
Email