Namibië Over leven in de woestijn


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - NAMVTOLW-W
  • extra comfort met gids EN chauffeur tijdens de rondreis
  • oranjerode duinenzee in Sossusvlei
  • sandwich harbour, de plaats waar duinen in de oceaan vloeien
  • safari's in het Etosha National Park en het privéwildreservaat van Erindi
  • op zoek naar zeldzame woestijnolifanten

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Windhoek   
Vlucht naar Windhoek.

 Dag 2 Windhoek  Avondmaal
Onze lokale gids en chauffeur verwelkomen u rond de middag in Namibië. Zij nemen u mee op ontdekking in de hoofdstad, Windhoek. De belangrijkste gebouwen komen aan bod, zoals de Lutherse Christuskirche, het oude fort alte feste en de plaats waar het parlement zetelt, Tintenpalast. Overnachting in hotel Windhoek Country Club****.

 Dag 3 Windhoek - Kalahari  Ontbijt-Avondmaal
Op slechts 3 uur rijden van Windhoek, waant u zich in een andere wereld. Velen hebben het over de Kalahari woestijn, maar officieel is het er te groen om van een woestijn te mogen spreken. De gele grassen en groene acaciabomen contrasteren met de terracottakleurige duinen. In het decor van deze halfwoestijn, maakt u in de namiddag een nature drive en spot u het eerste wild: antilopen, gnoe's, zebra's,... Bij een heldere hemel bent u 's avonds een eerste keer getuige van Namibië's duizelingwekkende sterrenhemel. Overnachting in de Kalahari Anib Lodge****.

 Dag 4 Kalahari - Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze voormiddag doen we het rustig aan. Geniet van een lekker ontbijt en het schitterende uitzicht vanaf de lodge. U kunt het reservaat ook zelf ontdekken tijdens een ontspannende natuurwandeling. Nadien rijdt u naar Namib Naukluft Park, waar u verblijft in de Sossusvlei Lodge****.

 Dag 5 Sossusvlei/Sesriem  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanochtend rinkelt de wekker vroeg voor wat één van de hoogtepunten van deze reis wordt. De mooiste duinen ter wereld, tot 300 meter hoog wachten op u in Sossusvlei. Deze oranjerode zandzee is de droom van elke fotograaf. Zij die de inspanning aangaan om één van de duinen te beklimmen, worden beloond met een adembenemend uitzicht. Vlakbij Sossusvlei ligt het mysterieuze Dodevlei, een opgedroogde zoutpan die ingesloten is tussen de metershoge duinen. De 900 jaar oude bomen, verankerd in de witte kleibodem dragen bij aan het surrealistische landschap. Bezoek ook de Sesriem Canyon, een kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Overnachting in de Sossusvlei Lodge****.

 Dag 6 Sossusvlei/Sesriem - Swakopmund  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar Swakopmund dat opdoemt als een oase in de woestijn. De tweede grootste stad van het land is bij de Namibische bevolking vooral geliefd als badstad, hoewel het zeewater er erg koud is. Swakopmund ademt een beetje Duitsland. De architectuur en straatnamen getuigen van het koloniale verleden. Neem namiddag de tijd om in een koffieshop de Duitse specialiteiten te proeven: een stukje Schwarzwälder Torte of toch liever Apfelstrudel? Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 7 Swakopmund  Ontbijt-Middagmaal
In Walvisbaai stapt u 's morgens aan boord van een catamaran. Bij Pelican Point zorgt een grote kolonie pelsrobben voor het entertainment. Misschien passeren er zelfs enkele dolfijnen langs de boot. Na de cruise, staat de chauffeur/gids van de 4x4 klaar om u naar Sandwich Harbour te brengen. De plaats waar de duinen in de oceaan vloeien staat garant voor prachtige uitzichten. Tijdens de rit ziet u flamingo's en passeert u zoutpannen en de Kuiseb rivierdelta. De ophanging van de 4x4 wordt op de proef gesteld tijdens de spannende rit door de ongerepte zandduinen, tot wel 65m hoog. Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

 Dag 8 Swakopmund - Twyfelfontein  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag kan u uitslapen of een ochtendwandeling maken, alvorens te vertrekken naar het desolate Damaraland. Onderweg ziet u de Brandberg opduiken, de hoogste berg van Namibië. Aangekomen in Damara Mopane Lodge***+, is er nog tijd voor een verfrissende duik in het zwembad.

 Dag 9 Twyfelfontein - Palmwag  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Op weg naar Palmwag, bezoekt u de regio rond Twyfelfontein. In het Petrified Forest bevinden zich boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Rondom de versteende boomstammen groeit de welwitschia, een vreemd ogende woenstijnplant. Twyfelfontein zelf is een waar openluchtmuseum, bekend om zijn honderden prehistorische rotgravures gemaakt door de San- en Nama-volkeren. Wandel langs de tekeningen die vooral dieren afbeelden. U stopt ook aan de Organ Pipes, een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven. Overnachting in Grootberg Lodge.

 Illustere woestijnolifanten   
Deze olifanten leven nergens anders ter wereld en zijn goed aangepast aan het extreme leven in de woestijn. Ze zijn kleiner dan hun Afrikaanse soortgenoten en weten als geen ander hoe ze zuinig met voedsel moeten omgaan. Zij vermorzelen geen bomen, zoals de andere Afrikaanse olifanten, maar eten bedachtzaam enkel het groene loof, zodat bladeren terug aangroeien. Tot 70 kilometer per dag leggen deze dieren af, op zoek naar water.

 Dag 10 Palmwag  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een safari per 4x4 in de droge rivierbeddingen van Damaraland zoekt u naar de zeldzame en schuchtere woestijnolifanten. Ook giraffen en allerlei antilopensoorten laten zich hier opmerken. 's Middags picknickt u in de natuur. Overnachting in Grootberg Lodge.

 Dag 11 Palmwag - Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan een Himba-nederzetting ten noorden van de lodge. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. U leert meer over de oude tradities en 'alternatieve' levenswijze van één van de laatste nomadische stammen van Afrika. Met picknicklunch rijdt u verder naar Etosha Safari Lodge****, gelegen aan de centrale ingang van Namibië's meest bekende wildpark.

 Dag 12 Etosha National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U doorkruist het Etosha National Park met eigen bus onderweg naar de volgende overnachtingsplaats aan de oostelijke ingang van het park. In het grootste nationale park van Namibië komen vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Misschien schrapt u vandaag al enkelen van uw lijstje. Overnachting in Mokuti Lodge****.

 Dag 13 Etosha National Park   Ontbijt-Avondmaal
Volledige dag safari in open 4x4 zodat u alles van dichtbij kan meemaken. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde klei. Op zoek naar water, verzamelen de dieren aan drinkplaatsen. Vooral in het droge seizoen is het spotten van wild hier kinderspel. Overnachting in Mokuti Lodge****.

 Dag 14 Etosha National Park - Erindi Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bezoek aan het Tsumeb museum. Naast een collectie zeldzame mineralen en gerestaureerde kanonnen uit de Duitse periode vindt u hier artefacten van de Himba en de Herero. Nadien rijdt u verder naar het uitgestrekte privéwildreservaat van Erindi. Overnachting in Old Traders Lodge****+, dat over een eigen drinkplaats beschikt. Nijlpaarden en krokodillen dobberen in het water en ook olifanten komen er regelmatig pootje baden.

 Dag 15 Erindi Game Reserve - Windhoek  Ontbijt-Avondmaal
Onder leiding van een ervaren ranger beleeft u een onvergetelijke safari. Erindi is immers een ongerepte wildernis met uiteenlopende landschappen. Onderweg naar de hoofdstad, stopt u aan de houtsnijdersmarkt van Okahandja. De ideale plaats om handgemaakte souvenirs in te slaan. Eindigen doet u in Windhoek met een afscheidsdiner. Overnachting in hotel Windhoek Country Club****.

 Dag 16 Windhoek - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven. U neemt afscheid van dit fascinerende land.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 1
Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 2
Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 3
Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 4
Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 5
Namibië Over leven in de woestijn 
 - foto 6
Reserveer Namibië Over leven in de woestijn
Deze pagina delen
 
Email