Nieuw-Zeeland Permanent groene eilandenwereld


REISDUUR 20 dagen/16 nachten - NZLVTPGE
  • bezoek aan het Te Papa-museum in Wellington
  • mosselcruise op de Marlborough Sound en wijnproeverij
  • cruise op de prachtige Milford Sound

PROGRAMMA
 Dag 1-2 Brussel - Auckland   
Vertrek naar Auckland.

 Dag 3 Auckland  Avondmaal
Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Stadsrondrit Auckland, met rit door de historische wijk Parnell met o.a. zijn mooi gerestaureerde koloniale huizen. In Tamaki Drive rijdt u langs de mooie zandstranden en jachthavens. Een bezoek aan het War Memorial Museum in het Auckland Domain mag niet ontbreken. Dit museum werd vlak na de oorlog gebouwd op de Pukekawa, de Heuvel der Bitterheid. Bezoek aan de Sky Tower. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

 Dag 4 Auckland   Ontbijt
Transfer naar de ferry terminal voor een dagtrip naar Waiheke. De Mudbrick wijngaard ligt aan golf van Hauraki, waar je kan genieten van een prachtig zicht over de golf. Proef zeker de exclusieve wijnen! Vervolgens naar Galdie Room, Waiheke's eerste wijngaard. Rondleiding en natuurlijk ook wijn proeven. Laatste stop is het proeven van 5-sterren wijn in de Te Whau wijngaard, bekend voor zijn uitzonderlijke ligging, restaurant en fantastische architectuur. Deze mooie dag eindigt met de ferrytocht terug naar Auckland. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

 Dag 5 Auckland - Rotorua  Ontbijt-Middagmaal
Na het ontbijt, rit naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg Hobbiton Tour met lunch. In de namiddag Kiwi Orchard Tour, waar u nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht tijdens een rondrit door het Horticultural Theme Park. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

 Dag 6 Rotorua   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Begeleide wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland in het Rainbow Springs & Kiwi Encounter, vooral bekend om zijn bron met kristalhelder water vol forellen. 's Avonds Mitai Maori avondbelevenis met avondmaal. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

 Dag 7 Rotorua - Wellington  Ontbijt-Avondmaal
Wellington is een van de eerste en meest succesvolle nederzettingen van de New Zealand Company, de maatschappij die het land heeft gekocht van de lokale Maori-stammen. Kort nadien volgden vele anderen die deze nederzetting uitbouwden tot een levendige artistieke stad. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Het kleine centrum ligt grotendeels op vlakke grond, maar elders in de stad zijn hoge flats en kleurrijke huizen tegen steile hellingen aangebouwd. Overnachting in Wellington in Comfort Hotel Wellington***.

 Dag 8 Wellington  Ontbijt
Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Victoria. De top van deze heuvel biedt u een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de andere heuvels. Verder ziet u ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het Te Papa-museum dat ongetwijfeld het meest bijzondere van heel Nieuw-Zeeland is. Het herbergt zowel primitieve Maori- als hedendaagse kunstcollecties. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in Wellington in Comfort Hotel Wellington***.

 Dag 9 Wellington - Picton - Nelson  Ontbijt-Avondmaal
Met de veerboot in ongeveer drie uur door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in Nelson in Saxton Lodge**** of Beachcomber Motor Inn***+.

 Dag 10 Nelson - NP Abel Tasman - Nelson  Ontbijt-Middagmaal
Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. De mooie zandstranden en baaien zijn de thuishaven van zeehonden, pinguïns en verschillende zeevogels. De vegetatie is zeer gevarieerd: regenwoud aan de kust en berkenbossen verder landinwaarts. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling (2u) langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in Nelson in Saxton Lodge**** of Beachcomber Motor Inn***+.

 Dag 11 Nelson - Punakaiki - Greymouth  Ontbijt-Avondmaal
Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis.
De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Dit dorp werd ontdekt in 1860 tijdens de goudzoektocht. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdekt u de Pancacke Rocks. Deze verschijnselen doen denken aan versteende pannenkoeken. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in Greymouth in Kingsgate Hotel***.

 Dag 12 Greymouth - Fox Glacier  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. U rijdt langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Fox Glacier***.

 Dag 13 Fox Glacier - Queenstown  Ontbijt-Avondmaal
Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. U rijdt via het Paringameer en het Moerakimeer. Ten zuidwesten van dit meer ligt Knights Point, waar zich de gouden zandstranden bevinden en de rotsachtige baaien. De bochtige Haast-pas verbindt de westkust en het binnenland. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Het is de hoogstgelegen snelweg van Nieuw-Zeeland met onvergetelijke vergezichten. Overnachting in Queenstown in Aspen Hotel Queenstown***.

 Dag 14 Queenstown  Ontbijt
Volledige dag vrij ter ontspanning. Overnachting in Queenstown in Aspen Hotel Queenstown***.

 Dag 15 Milford Sound   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. In de namiddag, inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Overnachting in Queenstown in Aspen Hotel Queenstown***.

 Dag 16 Qeenstown - Dunedin  Ontbijt
Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie, dit in tegenstelling tot Auckland en Wellington waar de oude gebouwen moesten wijken voor hoge torens uit beton en glas. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***

 Dag 17 Dunedin  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock gaat u aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. In de namiddag bezoek aan de bierbrouwerij Speight's Brewery opgericht in 1876. Tijdens de anderhalf uur durende tour maakt u kennis met verschillende soorten bier. Nadien mag u die proeven in de Heritage bar. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

 Dag 18 Dunedin - Christchurch  Ontbijt-Avondmaal
Via Waikouaiti naar Palmerston, hier begon vroeger de goudroute. In Moeraki Beach bevinden zich de Moeraki boulders, dit zijn grote, ronde stenen. Deze zijn bijna perfect rond en kunnen een omtrek hebben tot 4 meter. Meer noordelijk ligt Temuka, bekend landbouwgebied maar is ook bekend voor zijn keramische serviezen. De bekendste stad langs de Canterbury vlaktes is Ashburton. Genoemd naar de Engelse Lord. Overnachting in Christchurch in The Ibis Hotel Christchurch***.

 Dag 19 Christchurch - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 Dag 20 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 1
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 2
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 3
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 4
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 5
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 6
Reserveer Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld
Deze pagina delen
 
Email