Nieuw-Zeeland Permanent groene eilandenwereld


REISDUUR 21 dagen/17 nachten - NZLVTPGE
  • bezoek aan het Te Papa-museum in Wellington
  • mosselcruise op de Marlborough Sound en wijnproeverij
  • cruise op de prachtige Milford Sound

PROGRAMMA
 Dag 1-2 Brussel - Auckland   
Vertrek naar Auckland.

 Dag 3 Auckland  Avondmaal
Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Stadsrondrit Auckland, met rit door de historische wijk Parnell met o.a. zijn mooi gerestaureerde koloniale huizen. In Tamaki Drive rijdt u langs de mooie zandstranden en jachthavens. Een bezoek aan het War Memorial Museum in het Auckland Domain mag niet ontbreken. Dit museum werd vlak na de oorlog gebouwd op de Pukekawa, de Heuvel der Bitterheid. Bezoek aan de Sky Tower. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

 Dag 4 Auckland - Hot Water Beach - Coromandel  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Coromandel. In Driving Creek maakt u een korte treinrit door het regenwoud. Nadien, als de tijd het toelaat, bezoek aan Hot Water Beach, bekend om zijn warmwaterbronnen op het strand. Coromandel staat symbool voor rusten en genieten in de bossen, aan zee en op het strand. Het was oorspronkelijk bekend om zijn kauribomen, maar toen er in 1867 goud werd ontdekt, was het hek helemaal van de dam. De streek kende eerst een enorme belangstelling en vervolgens een geleidelijke achteruitgang. Overnachting in Tairua in Breakers Motel***+/Beachside Whatianga***+.

 Dag 5 Coromandel - Rotorua  Ontbijt-Avondmaal
Via het goudstadje Waihi naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg stop aan Kiwi 360 waar u nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht tijdens een rondrit door het Horticultural Theme Park. Overnachting in Rotorua in hotel Sudima****.

 Dag 6 Rotorua   Ontbijt-Middagmaal
Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Begeleide wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland in het Rainbow Springs & Kiwi Encounter, vooral bekend om zijn bron met kristalhelder water vol forellen. Tijdens de Agrodome Sheep & Farm Show leert u op een interactieve manier alles over het dagelijkse leven op de boerderij. Overnachting in Rotorua in hotel Sudima****.

 Dag 7 Rotorua - Wellington  Ontbijt-Avondmaal
Wellington is een van de eerste en meest succesvolle nederzettingen van de New Zealand Company, de maatschappij die het land heeft gekocht van de lokale Maori-stammen. Kort nadien volgden vele anderen die deze nederzetting uitbouwden tot een levendige artistieke stad. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Het kleine centrum ligt grotendeels op vlakke grond, maar elders in de stad zijn hoge flats en kleurrijke huizen tegen steile hellingen aangebouwd. Overnachting in Wellington in Comfort Hotel Wellington***.

 Dag 8 Wellington  Ontbijt
Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Victoria. De top van deze heuvel biedt u een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de andere heuvels. Verder ziet u ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het Te Papa-museum dat ongetwijfeld het meest bijzondere van heel Nieuw-Zeeland is. Het herbergt zowel primitieve Maori- als hedendaagse kunstcollecties. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in Wellington Comfort Hotel Wellington***.

 Dag 9 Wellington - Picton - Nelson  Ontbijt-Avondmaal
Met de veerboot in ongeveer drie uur door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in Nelson in het Rutherford Hotel***/Trailways Nelson***.

 Dag 10 Nelson - NP Abel Tasman - Nelson  Ontbijt-Middagmaal
Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. De mooie zandstranden en baaien zijn de thuishaven van zeehonden, pinguïns en verschillende zeevogels. De vegetatie is zeer gevarieerd: regenwoud aan de kust en berkenbossen verder landinwaarts. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling (2u) langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in Nelson in het Rutherford Hotel***/Trailways Nelson***.

 Dag 11 Nelson - Punakaiki - Greymouth  Ontbijt-Avondmaal
De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Dit dorp werd ontdekt in 1860 tijdens de goudzoektocht. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdekt u de Pancacke Rocks. Deze verschijnselen doen denken aan versteende pannenkoeken. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in Greymouth in The Ashley Hotel***.

 Dag 12 Greymouth - Fox Glacier  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. U rijdt langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Fox Glacier ***.

 Dag 13 Fox Glacier - Queenstown  Ontbijt-Avondmaal
Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. U rijdt via het Paringameer en het Moerakimeer. Ten zuidwesten van dit meer ligt Knights Point, waar zich de gouden zandstranden bevinden en de rotsachtige baaien. De bochtige Haast-pas verbindt de westkust en het binnenland. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Het is de hoogstgelegen snelweg van Nieuw-Zeeland met onvergetelijke vergezichten. Overnachting in Queenstown in Tanoa Aspen***+/Heartland Queenstown***/Peppers Beacon****.

 Dag 14 Queenstown  Ontbijt
Volledige dag vrij ter ontspanning. Overnachting in Queenstown in Tanoa Aspen Hotel***+/Heartland Queenstown***/Peppers Beacon****.

 Dag 15 Queenstown - Milford Sound - Te Anau   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. In de namiddag, inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Na de cruise rit naar Te Anau. Overnachting in Te Anau in The Village Inn***/Kingsgate Te Anau***.

 Dag 16 Te Anau - Dunedin  Ontbijt-Avondmaal
Langs de Mataura rivier, via Balclutha naar Milton. Daar bevindt zicht de eerste bloemmolen van Nieuw-Zeeland, gebouwd in 1857. Verder langs Mosgiel naar Dunedin. Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie, dit in tegenstelling tot Auckland en Wellington waar de oude gebouwen moesten wijken voor hoge torens uit beton en glas. Bezoek aan de bierbrouwerij Speight's Brewery opgericht in 1876. Tijdens de anderhalf uur durende tour maakt u kennis met verschillende soorten bier. Nadien mag u die proeven in de Heritage bar. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+..

 Dag 17 Dunedin  Ontbijt
In de namiddag, rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock gaat u aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+.

 Dag 18 Dunedin - Christchurch  Ontbijt
Via Waikouaiti naar Palmerston, hier begon vroeger de goudroute. In Moeraki Beach bevinden zich de Moeraki boulders, dit zijn grote, ronde stenen. Deze zijn bijna perfect rond en kunnen een omtrek hebben tot 4 meter. Meer noordelijk ligt Temuka, bekend landbouwgebied maar is ook bekend voor zijn keramische serviezen. De bekendste stad langs de Canterbury vlaktes is Ashburton. Genoemd naar de Engelse Lord. Overnachting in Christchurch in The Ibis Hotel Christchurch***.

 Dag 19 Christchurch  Ontbijt-Avondmaal
Vrije dag. Overnachting in Christchurch in The Ibis Hotel Christchurch***.

 Dag 20 Christchurch - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 Dag 21 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 1
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 2
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 3
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 4
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 5
Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld - foto 6
Reserveer Nieuw-Zeeland permanent groene eilandenwereld
Deze pagina delen
 
Email