Noord-India & Nepal Hemelse verlokkingen van boeddha


REISDUUR 15 dagen/13 nachten - 41191
  • de Taj Mahal in Agra en de tempels in Khajuraho
  • boottocht op de Gangesrivier bij zonsopgang
  • klank- en lichtspel in Khajuraho
  • bruisend Kathmandu

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Delhi   
Vertrek naar Delhi. In de late avond aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Delhi in hotel Metropolitan*****

 Dag 2 Delhi - Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, oriëntatietour doorheen Old en New Delhi, met onder andere het Qutub Minar-complex en het presidentieel paleis. Na de lunch gaat het richting Agra, ooit de hoofdstad van de Mughal dynastie tot 1650. Overnachting in Agra in The Taj Gateway****.

 Dag 3 Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bij zonsopgang bezoek aan het wereldbefaamde mausoleum Taj Mahal, een 'gedicht uit wit marmer'. Het monument is sprookjesachtig bij het opkomen en ondergaan van de zon, door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels. Shah Jahan liet het bouwen voor koningin Mumtaz Mahal. Terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens bezoek aan het Rode Fort dat beschikt over een aantal prachtige gebouwen zoals de Moti Masjid, het paleis van Jahangir en de Achthoekige Toren. Hier werd Shah Jahan, de opdrachtgever voor de bouw van de Taj Mahal, de laatste jaren van zijn leven opgesloten door zijn eerzuchtige zoon. Vervolgens naar de graftombe van Itmad-Ud-Daulah en de Mehtab Bagh. Overnachting in Agra in The Taj Gateway****.

 Dag 4 Agra - Gwalior - Datia - Orchha  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt rit naar Gwalior, waar het Gwalior Fort bezocht wordt. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw door Raja Mansingh Tomar. Het is gelegen op de heuvel waar u een prachtig zicht hebt over de stad. Via Datia, waar een bezoek gepland staat aan het Bir Singh's Palace rijdt naar Orchha. Overnachting in Orchha in hotel Amar Mahal***+.

 Dag 5 Orchha - Khajuraho  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt ziet u de Jehangir Mahal, gebouwd door Raja Madhukar tussen 1558 en 1573, en de Raj Mahal Palace. Na de middag verder naar de tempelstad Khajuraho, de vroegere hoofdstad van het rijk van de Chandela-koningen. In het beeldhouwwerk van de tempels worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de Kama Sutra en dagelijkse rituelen. In de namiddag bezoek aan de Chaturbhujtempel van de zuidelijke tempelgroep, gewijd aan de god Vishnu en de Parsvanathtempel, de grootste jaïnistische tempel van de oostelijke groep. Geniet vervolgens van een prachtige licht- en geluidshow. Overnachting in Khajuraho in Hotel Taj Chandela*****.

 Dag 6 Khajuraho - Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de vroege ochtend bezoek aan de prachtige Kandariya Mahadeo tempel van de westelijke groep. Deze tempel is gewijd aan de god Shiva. Het hoofdaltaar is minutieus uitgegraveerd en toont tot in het kleinste detail afbeeldingen van goden, godinnen, hemelse maagden en geliefden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, de heiligste stad voor de hindoes en een van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land. In de vroege avond begeven we ons naar de ghats, een serie treden die naar waadplaatsen aan de oevers van de heilige Gangesrivier leiden. Van hieruit hebt u een goed zicht op de pelgrims die de Aarticeremonie of avondgebeden aanroepen. Overnachting in Varanasi in hotel The Taj Ganges***+.

 Dag 7 Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg in de ochtend boottocht op de Gangesrivier. De zonsopgang aan deze heilige stroom is een adembenemende belevenis met de honderden pelgrims die tot aan hun middel in het water staan en hun ochtendgebed prevelen tijdens het nemen van een ritueel bad. Na het ontbijt stadsrondrit in Varanasi, al meer dan 2.000 jaar lang een centrum van educatie en cultuur, en dit merkt u duidelijk aan de bezienswaardigheden onderweg. U ziet de Benaras Hindu-universiteit. Bezoek aan de Bharat Matatempel en de Durgatempel die door de talrijke aanwezigheid van aapjes de bijnaam 'apentempel' heeft gekregen. Verder naar de met goud bedekte tempel van Vishwanath, gewijd aan Shiva. In de namiddag excursie naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord. Nadat Boeddha de verlichting had bereikt, trok hij naar het hertenpark in Sarnath waar hij zijn eerste preek hield. Het museum van Sarnath is een van de meest interessante van India. De opgegraven beelden uit de Sunga-, Kushana- en Gupta-periode zijn van grote archeologische waarde. Overnachting in Varanasi in hotel Taj Ganges***+.

 Dag 8 Varanasi - Bhairwa - Lumbini  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, rit naar Lumbini via Bhairawa, waar u stopt om de visumformaliteiten vervullen. Aankomst in het hotel Lumbini en avondmaal. Lumbini is het Mekka van elke Boeddhist en is één van de 4 heilige plaatsen van het Boeddhisme. Overnachting in Lumbini in hotel Kasai****.

 Dag 9 Lumbini - Chitwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan de geboorteplaats van Gautam Buddha. Na het bezoek rit naar Chitwan. Bij aankomst lunch in het hotel. In de namiddag bezoek aan het dorp Tharu. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***+.

 Dag 10 Chtiwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, volledige dag in het Chitwan park, waar u kan deelnemen aan een olifantentocht, wandeling,...Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***+.

 Dag 11 Chtiwan - Pokhra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrek naar Pokhra. Na de lunch in het hotel wordt in de namiddag de Bindebasini tempel bezocht. Deze tempel is is één van de oudste in Pohkra en was een deel van het Kaski koninkrijk. Later kan u een boottocht op het Phewa meer maken. Avondmaal in het hotel.
Overnachting in hotel Pokhra in Fishtail Lodge****.

 Dag 12 Pokhra - Kathmandu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Aankomst en transfer naar Patan. Deze stad ligt tegenover de Bagmatirivier en is bekend om haar rijke culturele erfgoed. Bezoek aan het centrale plein met de uit terracotta opgetrokken Mahabodhatempel die 9.000 afbeeldingen van Boeddha herbergt. In de namiddag bezoek aan Durbar Square, een plein met meer dan 50 tempels en monumenten waaronder het paleizencomplex Hanuman Dhoka. Tot de 19de eeuw was dit de koninklijke Nepalese residentie. Nadien terugrit naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Everest*****.

 Dag 13 Kathmandu   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg brengen we een bezoek aan het Tibetaanse handwerkcentrum en in de namiddag bezoeken we de aan Shiva gewijde tempel van Pashupatinath, een van de meest heilige hindoeplaatsen. Vervolgens stadsbezoek aan Bhaktapur, ook bekend onder de naam Bhadgaon. De plattegrond van deze stad is een schelpvorm, het symbool van de hindoegod Vishnu. Terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Everest*****.

 Dag 14 Kathmandu - Delhi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan het stadscentrum. Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Afscheidsdiner en late transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Dag 15 Delhi - Brussel   
Vertrek naar Brussel en aankomst dezelfde dag.

Delen
  Print

Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 1
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 2
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 3
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 4
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 5
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 6
Reserveer Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha
Deze pagina delen
 
Email