Noord-India & Nepal Hemelse verlokkingen van boeddha


REISDUUR 15 dagen/12 nachten - INDVTHVB
  • de Taj Mahal in Agra en de tempels in Khajuraho
  • boottocht op de Gangesrivier bij zonsopgang
  • klank- en lichtspel in Khajuraho
  • bruisend Kathmandu

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Delhi   
Vlucht naar Delhi.

 Dag 2 Delhi - Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aankomst en transfer naar het hotel in Delhi voor het ontbijt. Nadien vertrekt u op ontdekking door Old en New Delhi, met onder andere het Qutub Minar-complex (toren gebouwd in 1193), Jama Masjid (grootste moskee van India) en het presidentieel paleis. Na de lunch gaat het richting Agra, tot 1650 de hoofdstad van de Mughal dynastie. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Dag 3 Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel de wereldberoemde Taj Mahal. Door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels is het monument vooral sprookjesachtig bij het opkomen en ondergaan van de zon. Shah Jahan liet het mausoleum bouwen voor koningin Mumtaz Mahal. Na het ontbijt ontdekt u het Rode Fort. Het beschikt over een aantal prachtige gebouwen zoals de Moti Masjid, het paleis van Jahangir en de Achthoekige Toren. Hier werd Shah Jahan, de opdrachtgever voor de bouw van de Taj Mahal, de laatste jaren van zijn leven opgesloten door zijn eerzuchtige zoon. Aansluitend brengt u een bezoek aan Fatehpur Sikri. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Dag 4 Agra - Gwalior - Datia - Orchha  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Gwalior ligt ongeveer een 120km ten zuiden van Agra. Volgens de legende is de stad in de 8e eeuw door een stamhoofd gesticht. Als extra dank voor zijn genezing van een dodelijke ziekte werd de stad vernoemd naar een monnik met de naam Galav. Korte stop aan het Gwalior Fort. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw door Raja Mansingh Tomar. Het is gelegen op de heuvel waar u een prachtig zicht hebt over de stad. Uw reis gaat verder naar Orchha. Overnachting in Orchha in hotel Amar Mahal***.

 Dag 5 Orchha - Khajuraho  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Orchha ligt aan de oevers van de Betwa rivier. De vele tempels en paleizen zijn nog steeds een getuige van het rijke verleden van de stad. Aan de oevers van de rivier ontdekt u de Chhatris, koepelvormige paviljoentjes die werden opgericht ter nagedachtenis van de heersers van de stad. Nadien vertrekt u naar Khajuraho waar u na de lunch deze vroegere hoofdstad van de Chandela-koningen zal ontdekken. In het beeldhouwwerk van de tempels worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de Kama Sutra en dagelijkse rituelen.'s Avonds geniet u van een prachtige licht- en geluidshow. Overnachting in Khajuraho in Hotel Radisson*****.

 Dag 6 Khajuraho - Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze ochtend staat in het teken van de prachtige Kandariya Mahadeo tempel van de westelijke groep. Deze tempel is gewijd aan de god Shiva. Het hoofdaltaar is minutieus uitgegraveerd en toont tot in het kleinste detail afbeeldingen van goden, godinnen, hemelse maagden en geliefden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, de heiligste stad voor de hindoes en één van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land. In de vroege avond begeven we ons naar de ghats, een serie treden die naar waadplaatsen aan de oevers van de heilige Gangesrivier leiden. Van hieruit hebt u een goed zicht op de pelgrims die de Aarticeremonie of avondgebeden aanroepen. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson****/Madin****.

 Dag 7 Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht op de Gangesrivier. De zonsopgang aan deze heilige stroom is een adembenemende belevenis met de honderden pelgrims die tot aan hun middel in het water staan en hun ochtendgebed prevelen tijdens het nemen van een ritueel bad. Na het ontbijt stadsrondrit in Varanasi, al meer dan 2.000 jaar lang een centrum van studie en cultuur, en dit merkt u duidelijk aan de bezienswaardigheden onderweg. U ziet de Benaras Hindu-universiteit. Bezoek aan de Bharat Matatempel en de Durgatempel die door de talrijke aanwezigheid van aapjes de bijnaam 'apentempel' heeft gekregen. Verder naar de met goud bedekte tempel van Vishwanath, gewijd aan Shiva. In de namiddag excursie naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord. Nadat Boeddha de verlichting had bereikt, trok hij naar het hertenpark in Sarnath waar hij zijn eerste preek hield. De opgegraven beelden uit de Sunga-, Kushana- en Gupta-periode zijn van grote archeologische waarde. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson****/Madin****.

 Dag 8 Varanasi - Bhairwa - Lumbini  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroege transfer naar het station voor de treinrit naar Gorakhpur waar we rond de middag aankomen. Nadien rijden we verder naar Shivpati nagar voor de lunch. Vertrek naar de Bhairwa grens. Na het vervullen van de formaliteiten zetten we onze reis met bestemming Lumbini verder. Lumbini is het Mekka van elke Boeddhist en is één van de 4 heilige plaatsen van het Boeddhisme. Aankomst in het hotel met aansluitend het avondmaal. Overnachting in Lumbini in hotel Lumbini Kasai****.

 Dag 9 Lumbini - Chitwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Lumbini, een dorp in het zuiden van Nepal, is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Na een bezoek aan zijn geboorteplaats kan u genieten van een heerlijke lunch in het hotel. Nadien vertrekken we opnieuw en dit keer met bestemming Chitwan. In de namiddag maakt u een wandeling in het dorp van de Tharu. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

 Dag 10 Chitwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag staat volledig in het teken van het Chitwan park, het oudste nationale park van Nepal dat gesticht werd in 1973. U brengt de ganse dag door in het park en neemt er onder andere deel aan een kanotocht op de rivier en maakt er een wandeling. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

 Dag 11 Chitwan - Pokhara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt is het tijd om Chitwan achter u te laten en verder te reizen naar Pokhara, de op één na grootste stad van Nepal. U kan hier genieten van een prachtig uitzicht. Wanneer u bij mooi weer door de stad wandelt, ziet u zelfs 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld liggen. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Bindebasini tempel, één van de oudste tempels van Pokhara. U sluit de dag af met een korte boottocht op het Phewa meer. Overnachting in Pokhara in de Fishtail Lodge****.

 Dag 12 Pokhara - Kathmandu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag vertrekt u naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een ontzettend veelzijdige stad waar de voormalige koninklijke paleizen vaak dienstdoen als ministerie. Aan het door UNESCO beschermde Durbar-plein staan de bekendste paleizen zoals het Hanuman Dhoka. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.


 Dag 13 Kathmandu   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt staat een stadsrondrit van Kathmandu op het programma. Een bezoek aan Kathmandu is immers niet compleet zonder onder andere een bezoek aan het Durbar plein en de oude koninklijke wijk. Na de lunch vertrek naar Bhaktapur, ook bekend onder de naam Bhadgaon. De plattegrond van deze stad is een schelpvorm, het symbool van de hindoegod Vishnu. Terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

 Dag 14 Kathmandu - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag bezoek aan het Patan. Deze voormalige koningsstad is vooral gekend voor zijn rijkversierde boeddhistische bouwwerken. Na een laatste lunch op nepalese bodem vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 15 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 1
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 2
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 3
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 4
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 5
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 6
Reserveer Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha
Deze pagina delen
 
Email