Noord-India & Nepal Hemelse verlokkingen van boeddha


REISDUUR 15 dagen/12 nachten - INDVTHVB-W
  • de Taj Mahal in Agra en de tempels in Khajuraho
  • boottocht op de Gangesrivier bij zonsopgang
  • klank- en lichtspel in Khajuraho
  • bruisend Kathmandu

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Delhi   
Vlucht naar Delhi

 Dag 2 Delhi - Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aankomst en transfer naar het airporthotel voor het ontbijt. Nadien oriëntatietour doorheen Old en New Delhi, met onder andere het Qutub Minar-complex (toren gebouwd in 1193), Jama Masjid (grootste moskee van India) en het presidentieel paleis. Na de lunch gaat het richting Agra, ooit de hoofdstad van de Mughal dynastie tot 1650. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Dag 3 Agra  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het hoogtepunt van deze dag, het wereldbefaamde mausoleum Taj Mahal, een 'gedicht uit wit marmer'. Het monument is sprookjesachtig bij het opkomen en ondergaan van de zon, door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels. Shah Jahan liet het bouwen voor koningin Mumtaz Mahal. Na het ontbijt ontdekt u het Rode Fort. Het beschikt over een aantal prachtige gebouwen zoals de Moti Masjid, het paleis van Jahangir en de Achthoekige Toren. Hier werd Shah Jahan, de opdrachtgever voor de bouw van de Taj Mahal, de laatste jaren van zijn leven opgesloten door zijn eerzuchtige zoon. Aansluitend naar Fatehpur Sikri. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 Dag 4 Agra - Gwalior - Datia - Orchha  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Gwalior ligt ongeveer een 120km ten zuiden van Agra. Volgens de legende is de stad in de achtste eeuw gesticht door een stamhoofd en als dank voor het hem genezen van een dodelijke ziekte, vernoemd naar een monnik genaamd Galav. Korte stop aan het Gwalior Fort. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw door Raja Mansingh Tomar. Het is gelegen op de heuvel waar u een prachtig zicht hebt over de stad. Uw reis gaat verder naar Orchha. Overnachting in Orchha in hotel Amar Mahal***.

 Dag 5 Orchha - Khajuraho  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens ontdekt u de Chhatris, (koepelvormige paviljoentjes) gebouwd aan de oevers van de Betwa rivier. Na de lunch gaat de reis verder naar de tempelstad Khajuraho, de vroegere hoofdstad van het rijk van de Chandela-koningen. In het beeldhouwwerk van de tempels worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de Kama Sutra en dagelijkse rituelen. In de De Chaturbhujtempel van de zuidelijke tempelgroep, gewijd aan de god Vishnu en de Parsvanathtempel, de grootste jaïnistische tempel van de oostelijke groep. Geniet vervolgens van een prachtige licht- en geluidshow. Overnachting in Khajuraho in Hotel Radisson*****.

 Dag 6 Khajuraho - Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze ochtend staat in het teken van de prachtige Kandariya Mahadeo tempel van de westelijke groep. Deze tempel is gewijd aan de god Shiva. Het hoofdaltaar is minutieus uitgegraveerd en toont tot in het kleinste detail afbeeldingen van goden, godinnen, hemelse maagden en geliefden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, de heiligste stad voor de hindoes en een van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land. In de vroege avond begeven we ons naar de ghats, een serie treden die naar waadplaatsen aan de oevers van de heilige Gangesrivier leiden. Van hieruit hebt u een goed zicht op de pelgrims die de Aarticeremonie of avondgebeden aanroepen. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson****/Ramada****.

 Dag 7 Varanasi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg in de ochtend boottocht op de Gangesrivier. De zonsopgang aan deze heilige stroom is een adembenemende belevenis met de honderden pelgrims die tot aan hun middel in het water staan en hun ochtendgebed prevelen tijdens het nemen van een ritueel bad. Na het ontbijt stadsrondrit in Varanasi, al meer dan 2.000 jaar lang een centrum van educatie en cultuur, en dit merkt u duidelijk aan de bezienswaardigheden onderweg. U ziet de Benaras Hindu-universiteit. Bezoek aan de Bharat Matatempel en de Durgatempel die door de talrijke aanwezigheid van aapjes de bijnaam 'apentempel' heeft gekregen. Verder naar de met goud bedekte tempel van Vishwanath, gewijd aan Shiva. In de namiddag excursie naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord. Nadat Boeddha de verlichting had bereikt, trok hij naar het hertenpark in Sarnath waar hij zijn eerste preek hield. De opgegraven beelden uit de Sunga-, Kushana- en Gupta-periode zijn van grote archeologische waarde. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson****/Ramada****.

 Dag 8 Varanasi - Bhairwa - Lumbini  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroege transfer naar het station voor de treinrit naar Gorakhpur. Rond de middag aankomst, verderzetten van de reis naar Shivpati nagar voor de lunch.
Nadien gaat het richting Bhairwa grens. Aankomst in het hotel Lumbini en avondmaal. Lumbini is het Mekka van elke Boeddhist en is één van de 4 heilige plaatsen van het Boeddhisme. Overnachting in Lumbini in hotel Lumbini Kasai****.

 Dag 9 Lumbini - Chitwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Lumbini is een dorpscommissie in het zuiden van Nepal aan de grens met India. Het is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme, die leefde van 623 tot 543 voor Christus.
Bezoek aan de geboorteplaats van Gautam Buddha, daarna rit naar Chitwan. Bij aankomst lunch in het hotel. In de namiddag wandeling door het dorp Tharu. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

 Dag 10 Chitwan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het park is het oudste nationale park in Nepal, dateert van 1973.
Volledige dag in het Chitwan park, neem deel aan een kano tocht op de rivier, wandeling,...Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

 Dag 11 Chitwan - Pokhara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Pokhara is de meest populaire bestemming in Nepal. Na de invasie van Tibet door China, kwam de handelsroute naar India stil te liggen. Het verlies van handel wordt nu deels goedgemaakt met een toename van het toerisme.
Na de lunch in het hotel bewondert u de Bindebasini tempel. Deze tempel is één van de oudste in Pokhara en was een deel van het Kaski koninkrijk. maak zeker een boottocht op het Phewa meer. .
Overnachting in hotel Pokhra in Fishtail Lodge****.

 Dag 12 Pokhara - Kathmandu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De stad is bekend om zijn vele Boeddhistische en Hindoeistische tempels en paleizenVandaag rit naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. In Kathmandu staan vele paleizen die tegenwoordig vaak dienst doen als ministerie. De bekendste paleizen zijn het Hanuman Dhoka aan het beroemde werelderfgoed Durbar-plein. Bij aankomst citytour. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

 Dag 13 Kathmandu   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een goed ontbijt, stadsbezoek aan Bhaktapur, ook bekend onder de naam Bhadgaon. De plattegrond van deze stad is een schelpvorm, het symbool van de hindoegod Vishnu. Terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

 Dag 14 Kathmandu - Delhi  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag bezoek aan het Patan Durbar Square en aan het Tibetaanse handwerkcentrum . Na de lunch, transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Europa.

 Dag 15 Delhi - Brussel   
Vertrek naar Brussel

Delen
  Print

Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 1
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 2
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 3
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 4
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 5
Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha - foto 6
Reserveer Noord-India & Nepal hemelse verlokkingen van boeddha
Deze pagina delen
 
Email