Oezbekistan Culturele schatkamer van Centraal-Azië


REISDUUR 11 dagen/9 nachten - UZBVTCSC-W
  • stadsrondrit in het gastvrije Tasjkent
  • bezoek aan de sprookjesstad Bukhara en de oude Oosterse stad Khiva
  • beleef het verhaal uit Duizend-en-een-nacht in Samarkand
  • bijzondere overnachting in een typische nomadentent

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Tasjkent   
Vertrek naar Tasjkent.

 Dag 2 Tasjkent  Middagmaal-Avondmaal
Bij aankomst in Tasjkent brengt men u naar het hotel. U maakt vandaag een eerste keer kennis met de schoonheid die de metropool Tasjkent te bieden heeft tijdens een oriëntatietour. Overnachting in Tasjkent in het Lotte Tasjkent City Palace****.

 Dag 3 Tasjkent - Urgench - Khiva   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U moet vanochtend vroeg uit de veren voor de binnenlandse vlucht naar Urgench. Bij aankomst brengt men u naar de charmante stad Khiva. De binnenstad van Khiva, of Ichan-Kala, is een waar openluchtmuseum. U trekt er een ganse dag op uit en geniet van de prachtige moskeeën, Koranscholen, karavanserais en zoveel meer. Let vooral op de vele gebouwen die volledig bedekt zijn met schitterende mozaïeken belegd met turkooizen steentjes. Overnachting in Khiva in hotel Asia Khiva***.

 Dag 4 Khiva - Bukhara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt heeft u een lange rit naar Bukhara voor de boeg. De route voert u langs kleine dorpjes en katoenvelden door de Kyzyl Kum of Rode Woestijn. Onderweg stopt u aan de Oxusrivier die bijna volledig droog staat doordat de irrigatie van de katoenvelden veel water onttrekt uit de rivier. Na een rit van ongeveer 450km komt u aan in Bukhara, de plek bij uitstek om een glimp van het pre-Russische Turkistan op te vangen. Meer dan 140 beschermde monumenten uit verschillende periodes bieden hier een fantastisch architecturaal aanbod. Zowel geschiedschrijvers, avonturiers, kooplieden als kunstenaars waren in het verleden diep onder de indruk van de schoonheid van de stad. U maakt een wandeling naar het stadsgedeelte Lyabikhauz, een gezellig plein waar ook de Oezbeek graag vertoeft. Overnachting in Bukhara in hotel Zaragon Plaza****.

 Dag 5 Bukhara   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bukhara was een belangrijke karavaanetappe op de Zijderoute en is één van de oudste steden in Centraal-Azië. Geen enkel belangrijk monument ontbreekt dan ook de volgende twee dagen op uw programma. Tijdens een rondrit door de historische stad toont men u de vele moskeeën en madrassa’s die de stad te bieden heeft. Voor de lunch geniet u nog van wat vrije tijd in de overdekte bazaar van Taqi. Hierna gaat u verder met het stadsbezoek met o.a. een bezoek aan de Arkcitadel en het mausoleum van Ismail Samani.'S Avonds brengt u een bezoek aan het atelier van miniatuurschilder Davlat Toshev. In deze unieke setting zal u genieten van een overheerlijk avondmaal. Overnachting in Bukhara in hotel Zaragon Plaza****.

 Dag 6 Bukhara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag ontsluiert Bukhara nog meer van haar pracht. U neemt een kijkje in het zomerpaleis van de laatste emir en gaat verder naar het schrijn van de oprichter van het soefisme en de graven van de Shaibanid-heersers. Na de lunch hebt u de namiddag vrij om een laatste keer rond te kuieren in de indrukwekkende stad. ’s Avonds gaat u naar een Koranschool waar u tijdens een heerlijk diner een leuke folkloreshow bijwoont. Overnachting in Bukhara in hotel hotel Zaragon Plaza ****.

 Dag 7 Bukhara - Nurata - Baimurat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanuit Bukhara trekt u dieper de woestijn in op weg naar Baimurat. U rijdt voorbij Nurata, een stad, gesticht door niemand minder dan Alexander De Grote en waar u naar verluid zijn graf kan aantreffen. Voor de lunch nodigt een lokale familie u uit in een typische woonst. U reist verder naar Baimurat waar u overnacht in een typische yurta, een traditionele Kazachse nomadentent.

 Overnachting in een Yurta   
Maak kennis met de nomadische manier van wonen in Centraal-Azië tijdens een overnachting in een typische yurta. Deze grote tenten, van waaruit de nomaden hun kuddes hoeden, zijn gemaakt uit kamelenwol en hebben een houten klapdeur. Het comfort in de tenten is beperkt en het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich tussen de verschillende yurta’s, maar het gevoel van leven zo dicht bij de natuur is hier heel bijzonder.
De met tapijten en matrassen ingerichte tent biedt plaats aan maximum tien personen. In een yurta slapen mannen en vrouwen verplicht gescheiden. U zult uw geliefde dus deze nacht even moeten missen. Maar dat hebt u er vast graag voor over want een overnachting in deze tent in de woestijn is een unieke ervaring!

 Dag 8 Baimurat - Samarkand  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Er is geen heerlijkere manier om wakker te worden dan wanneer een opkomende zon u bij het ochtendgloren stilletjes wekt. U reist door naar het Oosten met een korte stop aan het Aydarkulmeer. Dit meer werd zo’n 40-tal jaren geleden aangelegd en sindsdien is het hier aangenaam vertoeven.
Onderweg verandert het landschap langzaamaan van woestijn naar bergen en oases om uiteindelijk de mythische stad Samarkand binnen te rijden. U ontdekt voor de eerste keer de grootsheid van deze Parel van de Islam tijdens een stadsrondrit. Zelfs na 2.500 jaar heeft deze stad nog niets van haar vroegere glorie verloren. Overnachting in Samarkand in hotel Grand Samarkand****.

 Dag 9 Samarkand  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U start de dag met een uitstap naar Shakhrisabz, de geboortestad van Timoer. De stad is volledig omgeven door een 5 meter dikke muur en de toegangspoort is één van de grootste uit de Islamitische wereld. Na de middag rijdt u terug naar Samarkand en ontdekt u hét juweeltje van de stad: het Registanplein. De majestueuze madrassa’s en prachtige azuurblauwe mozaïeken zullen u zeker bekoren. Overnachting in Samarkand in hotel Grand Samarkand****.

 Dag 10 Samarkand - Tasjkent  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vooraleer u afscheid neemt van het feeërieke Samarkand neemt onze gids u mee naar 3 belangrijke monumenten in de stad. Het mausoleum van Timoer, het Afrosiabmuseum waar u enkele goed bewaarde fresco’s kan bezichtigen en het 15de-eeuwse observatorium van Ulugbek.
U begeeft zich terug naar de hoofdstad Tasjkent met de Afrosiab hogesnelheidstrein. Overnachting in het Lotte Tasjkent City Palace****.

 Dag 11 Tasjkent - Brussel   Ontbijt
Op het gepaste tijdstip brengt men u naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Aankomst in Brussel.


Delen
  Print

Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 1
Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 2
Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 3
Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 4
Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 5
Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië - foto 6
Reserveer Oezbekistan culturele schatkamer van Centraal-Azië
Deze pagina delen
 
Email