Oman & de Verenigde Arabische Emiraten Schatkamer van de rijke Arabische cultuur


REISDUUR 13 dagen/12 nachten - AREVTEOM-W
  • Verkenning van Dubai, Abu Dhabi en Al Ain
  • Kennismaking met het authentieke Oman
  • Bezoek aan de groene zeeschildpadden op het strand van Ras Al Jinz
  • Overnachting in een woestijnkamp

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Dubai   
Vertrek naar Dubai. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Hyatt Place Dubai Al Rigga****.

 Dag 2 Dubai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Dubai is een stad die voortdurend groeit, uitbreidt en ontwikkelt. Na het ontbijt maken we een tour langs een aantal van de onlangs ontwikkelde projecten. We reizen over de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. Vervolgens rijden we naar de nieuwe jachthaven en naar de zeer populaire plaats genaamd 'Downtown'. Hier vind je de 828 meter hoge Burj Khalifa en het grootste winkelcentrum: Dubai Mall. Een paar meter verderop achter de "Dancing Fountain" vind je de Souq Al Bahar, een traditionele Arabische markt. In de namiddag zoeken we andere sferen op in de woestijn. Geniet van de prachtige zonsondergang en de ongeëvenaarde stilte. 's Avonds bereiken we een kamp waar er barbecue wordt geserveerd. Overnachting in hotel Hyatt Place Dubai Al Rigga****.

 Dag 3 Dubai - Abu Dhabi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Abu Dhabi, waar we o.a. een bezoek brengen aan de fascinerende Sheikh Zayed Moskee, de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. De cultuur van de emiraten kan u nog bewonderen in de Heritage Village. 's Avonds genieten we van een uitgebreid buffet tijdens een prachtige cruise waar we een uitzicht hebben op de skyline.
Overnachting in Southern Sun Hotel****, Abu Dhabi.

 Dag 4 Abu Dhabi - Al Ain  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we richting Al Ain, gelegen in een zeer vruchtbaar gebied in het midden van de woestijn. Al meer dan duizend jaar is de oase van Al Ain een belangrijke halte op de eeuwenoude handelsroutes door het Arabische schiereiland. Een mooie rit door de woestijn brengt ons naar onze eerste stopplaats, het Al Ain museum. We vervolgen onze reis naar het Al Ain Palace Museum en vervolgens de kleurrijke kamelenmarkt. Van hieruit gaan we naar de top van de 1.300 meter hoge Mount Hafeet, die een adembenemend uitzicht biedt op de woestijn. Diner en overnachting in Danat Al Ain Resort***** in Al Ain.

 Dag 5 Al Ain - Dubai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekken we opnieuw richting Dubai. Na een lunch in het hotel, is er een vrije namiddag voorzien. Diner en overnachting in Hyatt Place Dubai Al Rigga****.

 Dag 6 Dubai - Khasab  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens verlaten we Dubai en nemen we een transfer naar Khasab in Oman. Na de check-in maken we een traditionele dhowcruise. We varen naar de spectaculaire 'fjorden' van Musandam. Tijdens de cruise wordt er lunch geserveerd. Mogelijkheid tot zwemmen. Terug naar Khasab. Overnachting in het Atana Khasab hotel****.

 Dag 7 Khasab - Muscat- Nakhl- Muscat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaan we met 4x4 voertuigen via kronkelende weggetjes naar Jabal Harim, de hoogste berg in deze streek. Onderweg rijden we voorbij steil tegen de hellingen gebouwde dorpjes en genieten we van de prachtige kleurschakeringen op de steile rotsformaties. We rijden langs verschillende plateaus met schitterende uitzichten, door mooie acaciawouden in het natuurpark Khalidiya. Transfer naar de luchthaven van Khasab en binnenlandse vlucht naar Muscat. In Nakhl staat een bezoek aan het fort en de bronnen op het programma. Bij aankomst transfer naar hotel Al Falaj****.

 Dag 8 Muscat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan de Grote Moskee en de Royal Opera House. In het Bait al Zubair museum wordt de cultuur en tradities van Oman uiteengezet. Daarna rijden we naar twee Portugese forten Jalali en Mirani. Dit was de residentiële woning van Sultan Qaboos Bin Said, de leider van Oman. In de late namiddag bezoeken we nog de Muttrah Souq, één van de oudste souqs van Oman. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

 Dag 9 Muscat- Bima Sink Hole - Wadi Tiwi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Met een 4x4 verkennen we het binnenland van Oman. Onze eerste stop vindt plaats in Quriyat, een groot vissersdorp. Een spannende rit brengt ons door de rivierbedding van Wadi Arbyn. Van daaruit gaan we naar Bima Sinkhole, een spectaculaire kalksteenkrater, gevuld met prachtig gekleurd water. Onderweg naar Sur passeren we het mooie witte zandstrand van Finn's Beach en stoppen we bij Wadi Tiwi, een dorp die bekend staat voor zijn bananen- en papaya plantages. ’s Avonds een bezoek aan het strand van Ras al Jinz, een beschermd natuurgebied ten oosten van Sur. Hier komen duizenden groene zeeschildpadden jaarlijks (voornamelijk tussen juni en december) hun eieren leggen. Overnachting in hotel Sur Plaza*** in Sur.

 Dag 10 Sur - Wadi Bani Khaled - Wahiba Sands  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een stevig ontbijt gaan we naar de oude stad Sur met een wirwar van smalle straatjes en oude huizen. Bezoek aan de vismarkt en een dhow-werf aan de westelijke oever van de lagune. Altijd zijn er wel dhows in aanbouw zodat u de verschillende bouwstadia kunt volgen. Met onze 4x4 wagens gaan we verder tot Wadi Bani Khalid, een mooie oase met uitnodigende vijvers, hooggelegen in de barre en droge bergen. Daarna gaan we naar de Wahibawoestijn met duinen tot 200 m hoog en een grote variëteit aan flora en fauna. Eenmaal in de woestijn ‘dunebashing’ over de toppen van de duinen. Overnachting in een woestijnkamp, namelijk de Desert Nights Camp.

 Dag 11 Wahibi Sands - Nizwa  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Nizwa. Aangekomen in Nizwa brengen we een bezoek aan de soek waar er heel wat prachtige ornamenten en juwelen gemaakt worden met oog voor detail. Daarna richting het fort van Jabrin, een indrukwekkende fort uit de 17de eeuw. Het fijne houtsnijwerk, de beschilderde plafonds en de gepleisterde muren met nissen maken dit fort verbazend anders. Ook is er een stop voorzien in Bahla waar foto’s genomen kunnen worden van het Bahla fort. Bahla is vooral bekend om zijn vele pottenbakkers. Vooraleer we naar het hotel gaan stoppen we nog even in het Aas Al Safa museum. Diner en overnachting in hotel Golden Tulip**** in Nizwa.

 Dag 12 Nizwa - Wadi Babi Auf - Muscat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoek aan het fort van Nizwa, een imposante ronde toren met verschillende militaire vleugels en woonvertrekken. Het fort van Nizwa, gebouwd rond 1650, is het meest bezochte nationale monument van Oman en vormde vroeger de bestuurszetel van de imams. Het staat ook symbool voor de turbulente periodes in de geschiedenis van Oman en vormde een machtig bolwerk tegen vernielzuchtige bendes die aasden op de positie van de stad. Daarna rit naar Muscat via Wadi Bani Auf. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

 Dag 13 Muscat- Brussel  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven van Muscat en retourvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 1
Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 2
Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 3
Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 4
Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 5
Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur - foto 6
Reserveer Oman & de Verenigde Arabische Emiraten schatkamer van de rijke Arabische cultuur
Deze pagina delen
 
Email