Oostenrijk Walsen tussen Wenen en Salzburg


REISDUUR 8 dagen/ 7 nachten - AUTVTVIE-F - zomer 2018

  • wals met Sissi door de machtige muziekstad Wenen
  • bezoek Salzburg, de geboortestad van Mozart
  • UNESCO Werelderfgoed
  • bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Wenen   
Aankomst in Wenen en transfer naar hotel Best Western Harmonie****. Afhankelijk van het vluchtschema maken we in de namiddag reeds een verkennende stadsrondrit per autocar. We rijden langs de historische gebouwen van de Ringstrasse. Via de UNO-City, het kantoorcomplex van de Verenigde Naties, naar het Prater, het voormalige keizerlijke wildpark en vandaag hét pretpark van Wenen. We bewonderen er het beroemde Wiener Riesenrad. Het kleurrijke wooncomplex Hundertwasserhaus, dat tussen 1983 en 1985 werd ontworpen door de schilder Friedensreich Hundertwasser, is een van de vele bijzondere plekjes in Wenen. Wandeling door het Zentralfriedhof, de begraafplaats van de Weners en populair vanwege de eregraven van beroemde personen zoals Ludwig Van Beethoven en Johann Strauss junior.

 Dag 2 tot 5 Wenen  Ontbijt
Wenen is prachtig gelegen aan de Donau. Ook het Donaukanaal, de Neue Donau en de Alte Donau behoren tot deze stad. Toch is Wenen niet rond de Donau opgericht. Het zijriviertje de Wien gaf zijn naam aan de stad. Om de vele vernietigende overstromingen in de stad in te dijken, wordt het riviertje tot op heden grotendeels ondergronds geleid. Vooral gekend als dè stad van de Habsburgse keizers en keizerinnen, muziek, koffiehuizen en barokkerken! Met het openbaar vervoer brengen we een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden en het vele moois dat Wenen in petto heeft:
- De Karlskirche is de meest weelderige barokkerk van Wenen, vermaard om haar twee grote zuilen waarop het leven van de pestheilige Carolus Borromeus wordt afgebeeld. De kerk is een Habsburgse erfenis en de bouw duurde van 1716 tot 1739.
- In de voormalige keizerlijke residentie Hofburg brengen we een bezoek aan de schatkamers en de keizerlijke appartementen. De Hofburg was het Habsburgse machtscentrum en ligt in het hartje van Wenen. Dit paleiscomplex groeide vanaf 1278, met de eerste steenlegging, tot de val van de monarchie in 1918. Het publiek kan de Hofburg via twee wegen bereiken. Ofwel via de patriottische Heldentor (19de eeuw), een triomfboog in antieke stijl gelegen aan de Heldenplatz. Ofwel vanuit de binnenstad langs de kant van de Michaelervleugel, voltooid aan het einde van de 19de eeuw. Dan betreed je de Hofburg via de koepelhal en de koepelpoort, met haar barokke fonteinen. Tussen 1881 en 1913 kwam er aan de bestaande Hofburg nog een extra vleugel bij, de Neue Hofburg.
- Het zomerpaleis Schönbrunn met zijn tuinen werd oorspronkelijk gebouwd door keizer Maximiliaan II en diende als zomerverblijf voor de Habsburgers. Het kasteel kreeg echter zijn huidige uitzicht toen Maria Theresia er haar intrek in nam met haar gemaal en hun 16 kinderen. Het slot wordt ook wel eens 'het Versailles van Oostenrijk' genoemd. We bezoeken o.a. het Schlosspark, het Palmenhaus en de Gloriette. Deze laatste biedt een schitterend zicht over de tuin, het paleis en de stad.
- Het barokke paleizencomplex Unteres en Oberes Belvedère wordt door een mooie tuin verbonden. In beide gebouwen kunt u enkele werken van de schilders Gustav Klimt en Egon Schiele bewonderen.
- De Weense Staatsopera ging van start in 1869, maar werd toen nog Hofoper genoemd. Sinds 1918 kreeg het zijn huidige naam: Staatsoper. De Tweede Wereldoorlog gooide spijtig genoeg roet in het eten en na een luchtaanval hielden enkel de buitenmuren nog stand. In 1955 ging de gemoderniseerde opera opnieuw open. De opera Fidelio (première reeds in 1814) van Beethoven werd voor deze gelegenheid opgevoerd. Dag 6 tot 7 Salzburg  Ontbijt
Vanuit Wenen vertrekken we naar Salzburg, de geboortestad van Mozart. Hier vinden we indrukwekkende burchten, elegante paleizen en schilderachtige kerken. Hier verblijven we 2 nachten in hotel Motel One Salzburg Mirabell. Tijdens de komende dagen verkennen we deze mooie stad. Hieronder alvast wat inspiratie:
- Vesting Hohensalzburg ligt op de Festungsberg en is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Het kasteel biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad.
- Aan de voet van Hohensalzburg ligt Nonnberg, een Benedictijnenabdij en tevens een van de oudste gebouwen van de stad. Het klooster is het oudste religieuze gebouw voor vrouwen ter wereld. Vlak na de Eerste Wereldoorlog gaf Maria Augusta von Trapp hier les.
- De Gertreidegasse is niet alleen een belangrijke winkelstraat, maar ook de plaats waar het geboortehuis van Mozart staat. De straat werd vroeger bewoond door rijke burgers zoals dokters en handelaars.
- Liefhebbers van de The Sound Of Music kunnen hun hart ophalen in het woonhuis van de familie von Trapp, aan de Traunstrasse.
- In het midden van het centrum ligt de imposante Dom, een prachtig barok bouwwerk. Zijn geschiedenis gaat terug tot in 774, maar de huidige kathedraal dateert uit 1611. De koepel van de Dom werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd tijdens een bombardement. In 1959 werd de restauratie pas voltooid.

 Dag 8 Salzburg - Wenen - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Wenen voor de terugvlucht naar Brussel. Tijdens de vlucht keuvelen we nog wat na over al het moois dat Wenen en Salzburg ons lieten zien. Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 1
Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 2
Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 3
Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 4
Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 5
Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg - foto 6
Reserveer Oostenrijk walsen tussen Wenen en Salzburg
Deze pagina delen
 
Email