Peru De schatkist van de inca's


REISDUUR 22 dagen/19 nachten - 48590
  • overnachting in de exclusieve Country Club Lima
  • tweedaags bezoek aan de legendarische site van Machu Picchu
  • uitgebreide boottocht op het Titicacameer: het hoogst bevaarbare meer ter wereld
  • bezoek aan acht werelderfgoedsites

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Lima   
Vertrek naar Lima.

 Dag 2 Lima  Ontbijt-Middagmaal
Bij aankomst in Lima wordt een ontbijt voorzien. Nadien bezoek aan Huaca Pucllana, de overblijfselen van een 1500 jaar oude pyramide gebouwd door de eerste inwoners van Lima. Vervolgens naar het archeologisch museum Rafael Larco Herrera dat gehuisvest is in een 18de eeuws herenhuis. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie precolumbiaanse kunst waaronder keramiek, textiel en goud. Na het middagmaal transfer naar het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in hotel Country Club*****.

 Country Club Lima   
Dit unieke en luxueuze hotel maakt deel uit van het culturele erfgoed van de stad en werd gebouwd in 1927. De Country Club Lima bevindt zich in het moderne stadsdeel San Isidro en werd al verschillende keren geroemd om zijn uitstekende keuken en tijdloze elegantie. Het restaurant Perroquet serveert zowel lokale als internationale gerechten in een prachtig decor. Iedere vrijdag- en zaterdagavond kunt u bovendien genieten van livemuziek.
De gasten van het hotel kunnen niet alleen gebruikmaken van het zwembad, de fitnessruimte en de sauna, maar ook van het 18 holes golfterrein dat aan de overkant van de straat is gelegen.

 Dag 3 Lima - Casma  Ontbijt-Middagmaal
Via de Panamericana noordwaarts naar Casma. Onderweg bezoek aan Caral, de oudste stad van het Amerikaanse continent. Overnachting in hotel Las Poncianas***.

 Caral   
Een van de troeven van deze reis is het bezoek aan ook minder bekende sites zoals Sechin en Caral. De archeologische site van Caral, die gelegen is in de vallei van de Supe rivier, werd onlangs uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Ze dateert vanuit de late Archaic periode en en is daarmee de oudste stad van het Amerikaanse continent. In die tijd zouden er in Caral zo'n 3000 mensen gewoond hebben. Er bevinden zich maar liefst 17 piramides waarvan enkele een cirkelvormig voorplein hebben. De Piramide Mayor is hiervan de meest bekende. Daarnaast bevinden er zich ook nog residentiële wijken voor de elite en de werkende klasse.

 Dag 4 Casma - Trujillo   Ontbijt-Avondmaal
Vroeg vertrek naar Sechin. Bezoek aan de archeologische site die gebouwd werd door de gelijknamige cultuur die hier heerste tussen 1800 en 800 voor Chr. Het museum huist trouwens verschillende pre-Inca culturen zoals Moche, Chimu, Wari, enz. Daarna naar de site van Chan Chan, de voormalige hoofdstad van het Chimúrijk. Tenslotte naar de koloniale stad Trujillo. Overnachting in hotel Libertador****.

 Dag 5 Trujillo  Ontbijt-Middagmaal
's Morgens bezoek aan de Piramides van de Zon en de Maan. Nadien maakt u kennis met de traditionele levenswijze van de lokale bevolking. U bezoekt een plantage en krijgt uitleg hoe allerlei gewassen geteeld worden. Na de middag bezoek aan de stad Trujillo. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich rond de Plaza de Armas. Korte stadswandeling in het centrum met de San Franciscokerk en mooie herenhuizen in Andalusische stijl en het archeologisch museum. Overnachting in hotel Libertador****.

 Dag 6 Trujillo - Chiclayo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg naar Chiclayo maakt u een stop aan het archeologische complex El Brujo. Vervolgens bezoek aan het Museo Tumbas Reales del Señor de Sipán, waar de geschiedenis en het leven van de Heer van Sipán en zijn hofhouding worden getoond. De ontdekking van het graf van de Señor de Sipán is een van de meest spectaculaire ontdekkingen van de laatste decennia. U zal dan ook van de ene verbazing in de andere vallen. Nadien bezoekt u de pittoreske heksenmarkt met diverse kruiden en andere snuisterijen. Overnachting in Casa Andina Select Chiclayo****.

 Dag 7 Chiclayo - Lima   Ontbijt-Middagmaal
Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst uitgebreid bezoek aan de koloniale binnenstad en het moderne Lima. U rijdt langs het historische district Rimac waar u de Paseo de Aguas en de Alameda de los Descalzos kunt bewonderen. Dit zijn twee van de meest indrukwekkende koloniale constructies van Peru. Vervolgens gaat het naar het San Franciscoklooster, waaronder omvangrijke catacomben werden ontdekt. Het bezoek eindigt aan het Plaza Mayor waar zich de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden. U ziet o.a het aartsbisschoppelijk paleis, het stadhuis, de kathedraal en het regeringsgebouw. Na het middgmaal transfer naar het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in hotel Country Club*****.

 Dag 8 Lima - Paracas  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek per autocar in zuidelijke richting naar het nationale park Paracas, gelegen op een schiereiland en een van de meest verscheiden ecosystemen ter wereld. In het nationale park leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten, talrijke vissoorten, schildpadden, walvissen, dolfijnen, enz. Overnachting in hotel La Hacienda Bahia Paracas****.

 Dag 9 Paracas - Ica - Paracas  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag geniet u van een spectaculaire vlucht van +-1u30 over Ocucaje, Palpa en de mysterieuse Nazca lijnen. Deze geometrische figuren in de woestijn werden ontdekt toen men de omgeving van Nazca aan de hand van luchtfoto's in kaart wou brengen. Niemand kent de oorsprong van deze figuren, verschillende theorieën doen nog steeds de ronde. Vervolgens naar Ica voor een bezoek aan de oase Huacachina en een wijnbodega waar u ondermeer kunt kennismaken met de beroemde Peruviaanse drank Pisco. Na de middag terug naar Paracas. Overnachting in hotel La Hacienda Bahia Paracas****.

 Dag 10 Paracas - Lima - Arequipa  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag maakt u een onvergetelijke boottocht naar de Ballestaseilanden of 'Klein Galápagos'. Onderweg ontdekt u de precolumbiaanse candelabro, een raadselachtige zandformatie in de vorm van een kandelaar. Fregatvogels, aalscholvers, Humboldtpinguïns en zeeleeuwen zitten tegen de wanden van de loodrechte kliffen. Verder naar de luchthaven van Lima voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa, ook de 'witte stad' genoemd vanwege de vele huizen gebouwd met witte vulkanische steen. De ligging van Arequipa is schitterend, tussen drie vulkanen waarvan de Misti de bekendste is. Overnachting in hotel Libertador Ciudad Blanca*****.

 Dag 11 Arequipa  Ontbijt-Middagmaal
In de voormiddag verkenning van de stad Arequipa met haar gezellige Plaza de Armas en het klooster van Santa Catalina, een prachtig en pittoresk openluchtmuseum dat bestaat uit pleintjes en patio's in verschillende tinten waaronder wit, oker, blauw en roodbruin. Vervolgens naar de residentiële woonwijken van Yanahuara en Chilina waar u een prachtig uitzicht hebt over het platteland en de Misti-vulkaan. Tenslotte bezoekt u het Museo Santuario Andino om de mummie Juanita te bekijken. Dit gemummificieerd lichaam van een een jong meisje werd teruggevonden nabij de vulkaan Mount Ampato en zou dateren uit de 14de eeuw. Vrije namiddag. Overnachting in hotel Libertador Ciudad Blanca*****.

 Dag 12 Arequipa - Cañón del Colca  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de Cañón del Colca via de Pampa Cañahuas in het Nationaal Reservaat van Aguada Blanca, de thuishaven van talrijke kuddes vicuña's (lama-achtige dieren). Overnachting in de Colca Lodge***.

 Dag 13 Cañón del Colca  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De Cañón del Colca is een van de diepste ravijnen ter wereld. Dit prachtige natuurgebied is vooral bekend omdat het de woonplaats is van de gigantische Andescondor. Indien u geluk hebt, zult u een glimp kunnen opvangen van deze enorme dieren. Het tijdstip waarop u de grootste kans hebt om ze te zien, is in de vroege morgen. Na de middag kunt u een wandeling maken naar enkele nabijgelegen dorpjes die elk hun eigen kerk hebben of relaxen in de warmwaterbronnen van de lodge. Overnachting in de Colca Lodge***.

 Dag 14 Cañón del Colca - Puno  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag staat een lange rit naar Punoop het programma. Onderweg kunt u genieten van prachtige landschappen en vergezichten. Net voor aankomst brengt u een bezoek aan Sillustani. De imposante graftorens die beter bekend zijn als Chullpas vormen het decor van deze pre-Inca begraafplaats. Overnachting in hotel Libertador Isla Esteves*****.

 Dag 15 Puno - Titicacameer - Puno  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U vaart langs de merkwaardigedrijvende eilanden van de Uros-indianen. De bewoners van deze uit riet vervaardigde eilanden zullen u in hun felgekleurde kleren met open armen ontvangen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Taquile eiland dat bewoond wordt door Quechua-sprekende inboorlingen. Vooral hun hand geweven technieken, die generaties lang worden doorgegeven, zijn een attractie op zich. Tenslotte naar het minder gekende Llachon waar u kennismaakt met het leven en de gewoonten van de lokale bevolking. Terug naar Puno. Overnachting in hotel Libertador Isla Esteves*****.

 Dag 16 Puno - Cuzco  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek per autocar door een prachtig berglandschap naar Cuzco, door de Inca's de 'navel van de wereld' genoemd. Onderweg bezoek aan verschillende bergdorpjes zoals Racchi met de unieke tempelruïnes en Andahuaylillas waar zich een prachtige kerk bevindt.
Let ook op de vele vicuña's en andere lamasoorten die u onderweg zult tegenkomen. Overnachting in hotel Libertador Palacio Del Inka*****.

 Dag 17 Cuzco  Ontbijt-Middagmaal
Vertrek naar de nabijgelegen Incaruïnes van Sacsayhuamán en Tambo Machay. Nadien terug naar Cuzco voor een bezoek aan de lokale markt. Na het middagmaal verkent u deze koloniale stad die gelegen is op een hoogte van 3.300 m. Cuzco is een voormalige Incahoofdstad en herbergt bijgevolg een rijke cultuur. Het centrum van de stad ligt rond de Plaza de Armas. Prachtige herenhuizen met houten balkons liggen rond het plein. Wandeling naar de kathedraal en de Santo Domingokerk die boven op de zonnetempel Coricancha werd gebouwd. Overnachting in hotel Libertador Palacio Del Inka*****.

 Dag 18 Cuzco - Heilige Vallei - Yucay  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar de Heilige Vallei. Vandaag is het marktdag in Chinchero. Een ideaal moment om dit traditionele dorpje te bezoeken. De kleurrijke markt, de koloniale kerk en de oude stadsmuur zullen u zeker bekoren. Daarna verder naar de zoutterrassen van Maras. Ze werden reeds geëxploiteerd tijdens de Inca-tijd. De lokale bevolking demonstreert u met veel plezier hun technieken van het zoutwinnen. Middagmaal in de Hacienda Orihuela, prachtig gelegen in de vallei. Na de middag staat een uitgebreid bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo op het programma. Deze strategische plaats werd door de Inca Manco Cápac uitgekozen om zich te verschansen tegen de Spanjaarden. Terug naar Yucay. Overnachting in hotel Posada del Inca***.

 Casa Hacienda Orihuela   
Het eerste lid van de familie Orihuela kwam aan in Peru meer dan 350 jaar geleden. De Spanjaard bouwde een plantage in de vruchtbare vallei van de Urubamba rivierDe familie Orihuela werd beroemd door het kweken van een unieke soort witte mais, waarmee ze zelfs internationale prijzen hebben verkregen. Eén van de nakomelingen, José Orihuela Yabar, wilde aboluut de landbouwtraditie van zijn familie verderzetten en verzamelde door de jaren heen een unieke collectie koloniale kunst. Het Casa-Hacienda Orihuela werd gebouwd in 1916 om deze verzameling tentoon te stellen. Vandaag bevindt zich nog een groot deel van deze stukken (zoals schilderijen, keramiek en porselein) in het huis. Schitterend gelegen op een heuvel met zicht op de prachtige Heilige Vallei, stelt het Casa haar deuren open voor een beperkt publiek. Bovendien ligt het huis tussen verschillende archeologische sites zoals Ollantaytambo en Pisac. U luncht er tussen de twee bezoeken door op de 18de dag van uw rondreis. Tijdens een heerlijk middagmaal proeft u de verschillende verse producten van de boerderij.


 Dag 19 Heilige Vallei - Machu Picchu  Ontbijt-Avondmaal
Transfer naar het treinstation van Ollanta voor de treinrit naar de uitzonderlijke site van Machu Picchu. Tijdens de rit verandert het landschap en de vegetatie voortdurend. Aankomst in het treinstation van Aguas Calientes (2.000 m) en transfer naar het hotel. Na de middag busrit naar Machu Picchu. Tijdens de rit door het nevelwoud kunt u reeds een glimp opvangen van deze mysterieuze en absoluut legendarische Incastad. De paleizen, tempels en terrassen die worden omringd door een fabelachtige natuur, geven een overweldigend gevoel! U brengt een eerste bezoek aan deze oude Incastad. Terug naar Aguas Calientes. Overnachting in hotel Sumaq*****.

 Dag 20 Machu Picchu - Cuzco  Ontbijt-Avondmaal
Ook vandaag vrije tijd om deze betoverende site te bezoeken. Laat u overdonderen door de indrukwekkende omgeving. Maar u kunt ook de natuur opzoeken en een van de omliggende bergen beklimmen, zoals de avonturiers die zich hier wagen aan de bekende Inca Trail, het bergpad dat leidt naar de site. In de namiddag per trein en per bus terug naar Cuzco. Overnachting in hotel Libertador Palacio Del Inka*****.

 Dag 21 Cuzco - Lima - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Bij wijze van afscheidslunch nemen we u mee naar het exclusieve Casa-Solar de Aliaga voor een bezoek gevolgd door een heerlijk middagmaal. Transfer naar de luchthaven waar u gebruik kunt maken van de VIP lounge. Internationale vlucht naar Brussel.

 Casa-Solar de Aliaga   
Don Jeronimo de Aliaga, een edelman afkomstig uit Spanje enadmiraal bij de marine mede-oprichter van de stad Lima en stichter van de universiteit van Lima, bouwde dit huis in 1535.De familie Aliaga woont er al 17 generaties lang Alleen al de plaats waar het huis werd opgericht, is op zich al historisch. Deze residentie werd namelijk gebouwd op de gronden van het Paleis van Taulichusco. de laatste Incaheerser van de Rimacvallei.Vandaag ligt het exclusieve Casa-Solar de Aliaga, een juweeltje van het koloniale Lima, in het historische centrum van de stad. Een bezoek aan dit huis is onontbeerlijk als men in Lima verblijftEr worden zowel voor groepen als voor individuele klanten etentjes, recepties of speciale banketten georganiseerd. Deze vinden plaats in de elegante eetzaal, op de gezellige binnenplaats of in het unieke hoofdsalon. U luncht er in alle exclusiviteit op de laatste dag van uw reis. Kortom, dit middagmaal is een perfect afscheid van deze rondreis vol culturele hoogtepunten.

 Dag 22 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Peru de schatkist van de inca’s  - foto 1
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 2
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 3
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 4
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 5
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 6
Reserveer Peru de schatkist van de inca's
Deze pagina delen
 
Email