Peru De schatkist van de inca's


REISDUUR 22 dagen/19 nachten - PERVTSIN-W
  • uitgebreid bezoek aan het minder toeristische noorden van Peru
  • ontdek maar liefst 8 werelderfgoedsites
  • boottocht op het fabelachtige Titicacameer
  • beleef 2 dagen de magie van Machu Picchu

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Lima   
Vertrek naar Lima.

 Dag 2 Lima  Ontbijt-Middagmaal
Bij aankomst is een ontbijt voorzien. Nadien bezoek aan Huaca Pucllana, de overblijfselen van een 1500 jaar oude piramide gebouwd door de eerste inwoners van Lima. Het archeologisch museum Rafael Larco Herrera, gehuisvest in een 18de eeuws herenhuis, beschikt over een uitgebreide collectie precolumbiaanse kunst waaronder keramiek, textiel en goud. Vrije namiddag. Overnachting in Lima in Country Club Lima Hotel*****.

 Dag 3 Lima - Casma  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Via de Panamericana noordwaarts naar Casma. Onderweg bezoek aan Caral, de oudste stad van het Amerikaanse continent. Overnachting in Casma in hotel Las Poncianas***.

 Caral   
Een van de troeven van deze reis is het bezoek aan ook minder bekende sites zoals Sechin en Caral. De archeologische site van Caral, die gelegen is in de vallei van de Superivier, werd uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Ze dateert uit de Late Archaic periode en is daarmee de oudste stad van het Amerikaanse continent. Er bevinden zich maar liefst 17 piramides waarvan enkele een cirkelvormig voorplein hebben.

 Dag 4 Casma - Trujillo   Ontbijt-Avondmaal
Bezoek aan Sechin, een van Peru's oudste archeologische sites. De centrale tempel is omgeven door een muur van monolieten waarin afbeeldingen van strijders zijn gegraveerd. Chan Chan is de voormalige hoofdstad van het Chimúrijk. Hier ziet u de overblijfselen van grote lemen paleizen waarvan het Tschudi-complex het best is bewaard gebleven. Overnachting in Trujillo in hotel Libertador****.

 Dag 5 Trujillo  Ontbijt-Middagmaal
's Morgens maakt u een wandeling door het centrrum van Trujillo. Naast de vele koloniale herenhuizen zijn de kathedraal aan het Plaza de Armas en het archeologisch museum de belangrijkste trekpleisters. Na de middag bezoek aan de Piramides van de Zon en de Maan die zich in de omgevig van Trujillo bevinden. Overnachting in Trujillo in hotel Libertador****.

 Dag 6 Trujillo - Chiclayo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg naar Chiclayo maakt u een stop aan het archeologische complex El Brujo, de tovenaar. In het Museo Tumbas Reales del Señor de Sipán wordt de geschiedenis en het leven van de Heer van Sipán en zijn hofhouding getoond. Hier ziet u een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en sieraden uit de graftombe van de Señor de Sipán. U bezoekt de heksenmarkt in Chiclayo waar diverse kruiden en wondermiddeltjes te koop worden aangeboden. Overnachting in Chiclayo in Casa Andina Select Chiclayo****.

 Dag 7 Chiclayo - Lima   Ontbijt-Middagmaal
Binnenlandse vlucht naar Lima. Geniet van een heerlijke koffie of thee in Bar El Cordano alvorens u van start gaat met het bezoek aan Lima. Deze bar is meer dan 100 jaar oud en verschillende presidenten van Peru hebben hier over de jaren heen iets gedronken. Rondom het Plaza de Armas bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U ziet o.a. het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal. Nadien bezoek aan de San Franciscokerk. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Vrije namiddag. Overnachting in Lima in Country Club Lima Hotel*****.

 Dag 8 Lima - Paracas  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek in zuidelijke richting naar het nationale park Paracas. Het is gelegen op een schiereiland en bevat een van de meest verscheiden ecosystemen ter wereld. In het park leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten, talrijke vissoorten, schildpadden, walvissen, zeeotters, enz. Overnachting in Paracas in hotel Libertador Luxury Collection Paracas*****.

 Dag 9 Paracas - Ica - Paracas  Ontbijt-Avondmaal
U maakt vandaag een spectaculaire vlucht over de raadselachtige Nazcalijnen en ziet allerlei dierenfiguren, geometrische vormen en duizenden lijnen. De spin, de aap en de kolibrie zijn enkele van de voornaamste figuren die goed zichtbaar zijn vanuit de lucht. Over de oorsprong van deze lijnen doen nog steeds verschillende theorieën de ronde. Bezoek aan de oase Huacachina, gelegen nabij Ica. In een typische wijnbodega proeft u Pisco, de beroemde Peruviaanse drank. Overnachting in Paracas in hotel Libertador Luxury Collection Paracas*****.

 Dag 10 Paracas - Lima - Arequipa  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag boottocht naar de Ballestaseilanden ook wel 'Klein Galápagos' genoemd. Hier leven fregatvogels, aalscholvers, Humboldtpinguïns en zeeleeuwen op de wanden van de loodrechte kliffen. Tijdens de tocht ziet u plots de Candelabro, een gigantische kandelaar die afgebeeld is in het zand tegen een bergwand. Nadien terug naar Lima en binnenlandse vlucht naar Arequipa. Overnachting in Arequipa in hotel Libertador Ciudad Blanca*****.

 Dag 11 Arequipa  Ontbijt-Middagmaal
's Morgens bezoekt u Arequipa ook wel de 'witte stad' genoemd vanwege de vele huizen gebouwd met witte vulkanische steen. Het klassieke Plaza de Armas behoort tot de mooiste van Peru. Santa Catalina is een klooster dat bestaat uit een labyrint van nauwe straatjes met hoge blauwe en rode muren. U ziet er gebedsruimtes met kleine nissen, patio's en bloementuinen. In het Museo Santuario Andino bevindt zich de mummie Juanita. Dit gemummificeerd lichaam van een jong meisje werd teruggevonden nabij de vulkaan Mount Ampato en zou dateren uit de 14de eeuw. Vrije namiddag. Overnachting in Arequipa in hotel Libertador Ciudad Blanca*****.

 Dag 12 Arequipa - Colca Canyon  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de Colca Canyon via de Pampa Cañahuas in het Nationaal Reservaat van Aguada Blanca. Dit is de thuishaven van talrijke kuddes vicuña's (lama-achtige dieren). Overnachting in Belmond Las Casitas*****.

 Dag 13 Colca Canyon   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld. Vanaf Cruz del Condor ziet u in de vroege morgen gigantische Andescondors opstijgen. Een unieke ervaring! Na de middag kunt u een wandeling maken naar enkele nabijgelegen dorpjes of relaxen in de warmwaterbronnen. Overnachting in Belmond Las Casitas*****.

 Dag 14 Colca Canyon - Puno  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag staat een lange rit naar Puno op het programma. Geniet onderweg van prachtige landschappen en vergezichten. Net voor aankomst bezoekt u Sillustani. De imposante graftorens die beter bekend zijn als Chullpas vormen het decor van deze pre-Inca begraafplaats. Overnachting in Puno in hotel Libertador Isla Esteves*****.

 Dag 15 Titicacameer  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Het Titicacameer, gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia, is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. U maakt een boottocht naar de drijvende eilanden van de Uros-indianen. De bewoners van deze uit riet vervaardigde eilanden ontvangen u met open armen in hun felgekleurde kleren. Op het eiland Taquile leeft de lokale bevolking nog op hun traditionele manier. Vooral hun hand geweven technieken, die generaties lang worden doorgegeven, zijn een attractie op zich. Overnachting in Puno in hotel Libertador Isla Esteves*****.

 Dag 16 Puno - Cuzco  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U rijdt doorheen een prachtig berglandschap naar Cuzco. Onderweg bezoek aan het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In het dorpje Andahuaylillas bevindt zich een kerk met een van de meest waardevolle koloniale kunstschatten in Peru. Overnachting in Cuzco in hotel Palacio Del Inka Luxury Collection*****.

 Palacio del Inka Luxury Collection   
Tijdens deze rondreis overnacht u vele malen in stijl, maar uw verblijf in het Palacio del Inka in Cuzco is vast en zeker het neusje van de zalm. Dit hotel, dat na een maandenlange renovatie is toegetreden tot de prestigieuze Luxury Collection, bestaat uit een aaneenschakeling van enkele oude herenhuizen met indrukwekkende patio's. De historische gebouwen, gelegen naast de voormalige zonnetempel in het hartje van de stad, werden zorgvuldig omgevormd tot een luxehotel dat stijl en prestige uitstraalt. Kortom de ideale omgeving om heerlijk weg te dromen.

 Dag 17 Cuzco  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de Koricancha of Zonnetempel, waar vroeger de zon werd vereerd. Dit was het belangrijkste religieuze centrum van het Inca tijdperk. Nadien wandelt u door het historische centrum van Cuzco. Aan het Plaza de Armas ziet u de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele Incaruïnes. U bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en Tambomachay dat vooral bekend is om zijn waterfonteinen. Ze worden ook wel eens de Incabaden genoemd. Vrije namiddag. Overnachting in Cuzco in hotel Palacio Del Inka Luxury Collection*****.

 Dag 18 Cuzco - Heilige Vallei - Yucay  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar de Heilige Vallei. Vandaag is het marktdag in Chinchero. Bewoners uit de omliggende dorpen proberen hier hun landbouwproducten te verkopen. Deze kleurrijke markt is eveneens de ideale plaats om een mooi souvenir op de kop te tikken. Het dorpje Maras is vooral bekend vanwege zijn zoutterrassen. De lokale bevolking demonstreert u met veel plezier hun technieken van het zoutwinnen. U maakt ook een stop aan de spectaculaire cirkelvormige terrassen van Moray. Nadien bezoekt u de ruïnes van Ollantaytambo. Deze strategische plaats werd door de Inca Manco Cápac uitgekozen om zich te verschansen tegen de Spanjaarden. Op weg naar het hotel stopt u aan een Chicheria, een typische lokale bar waar chicha gebrouwen wordt volgens de oude technieken. Proef zelf eens van dit korenbier. Overnachting in Yucay in hotel Posada del Inca*** of La Casona Yucay***.

 Dag 19 Heilige Vallei - Machu Picchu  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag reist u per trein van Ollanta naar Aguas Calientes, gelegen aan de voet van Machu Picchu. Deze verborgen Inca stad is een van de nieuwe wereldwonderen die u ooit gezien moet hebben. Ze bestaat uit honderden trappen, terrassen, overblijfselen van paleizen en tempels omringd door een prachtige natuur. Dit bezoek zal niemand onberoerd laten. Overnachting in Aguas Callientes in hotel Sumaq*****.

 Dag 20 Machu Picchu - Cuzco  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ontdekt u verder de geheimen van Machu Picchu verder. 's Morgens vroeg zijn er minder toeristen en beleef je nog meer de magie van deze betoverende site. Maak een wandeling naar Inti Punku (de zonnepoort) en geniet van het prachtige uitzicht. In de namiddag keert u terug naar Cuzco. Overnachting in Cuzco in hotel Palacio Del Inka Luxury Collection*****.

 Dag 21 Cuzco - Lima - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Binnenlandse vlucht naar Lima. Bij wijze van afscheidslunch nemen we u mee naar het exclusieve Casa-Solar de Aliaga voor een bezoek gevolgd door een heerlijk middagmaal. Transfer naar de luchthaven waar u gebruik kunt maken van de VIP lounge. Terugvlucht naar Brussel.

 Casa-Solar de Aliaga   
Don Jeronimo de Aliaga, een edelman afkomstig uit Spanje en medeoprichter van de stad Lima bouwde dit huis in 1535. Vandaag ligt het exclusieve Casa-Solar de Aliaga, een juweeltje van het koloniale Lima, in het historische centrum van de stad. U luncht er in alle exclusiviteit op de laatste dag van uw reis. Kortom, dit middagmaal is een perfect afscheid van deze rondreis vol culturele hoogtepunten.

 Dag 22 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Peru de schatkist van de inca’s  - foto 1
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 2
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 3
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 4
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 5
Peru de schatkist van de inca’s  - foto 6
Reserveer Peru de schatkist van de inca's
Deze pagina delen
 
Email